Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koji bosanskohercegovački tim će dogurati najdalje u evropskim takmičenjima?

Borac
25
7%
Sarajevo
226
59%
Zrinjski
36
9%
Željezničar
95
25%

Ukupno glasova: 382

Chinaglia
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - općenito

Post Postao/la Chinaglia » 28 okt 2015, 15:58

nema veze što raja navija za strane klubove, nema veze što se okupljaju, sve to radim i ja, pa sam na Tušnju ;)

MCMXLVI
Kontakt:

Post Postao/la MCMXLVI » 28 okt 2015, 16:01

joker90 je napisao/la:Dok nasa raja bude vezana za ove strane klubove i njih dozivljavala ko svoje, necemo mi imati pune stadione. Kad vidim na fb kako se prepucavaju balavurdija i jedan napise "postujem Ronalda i ako sam Katalonac", a nije u zivotu iz Kalesije otisao dva puta.

Treba li za ovo komentar?
http://****/ovako-se-danas-u-tu ... biju-foto/
:urnebes: :urnebes: :mrgreen:

Ovaj forum je pun qurac takvih :D
"Ne mogu, brate ja, igrati za novac i slusati kako trebam igrati. Hvala im. Bili su korektni i nisu mi pravili probleme. Rekao sam im da ja mogu igrati samo u Sarajevu" - Asim Ferhatovic Hase

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 28 okt 2015, 16:21

MortemHz je napisao/la:@AnelZ , pa te gradske opstine cine grad Sarajevo,nista vise. Znaci pojam grada Sarajeva a ne okolna mjesta.
Trenutno ustrojstvo grada Sarajeva je cisto politicko pitanje, a ne organsko i prirodno uvezan organizam sto zapravo jesu gradovi sa svojom infrastrukturom i stanovnistvom, jer odredjene stranke ne zele da vide Vogoscu i Ilidzu u sklopu grada Sarajeva posto su to vecinski SDA opcine pa bi tek onda SDA bio dominantan u gradu no mi kao gradjani zaista to ne smijemo sebi dozvoliti. Po nijednom kriterijumu osim politickom Ilidza i Vogosca nisu dio Grada Sarajeva. U suprotnom bi te opcine vec odavno bile dio sluzbenog (politickog) grada Sarajeva. Grad Sarajeva je trenutno izuzetno usko definirano i ne zasluzuje da bude tako razmatrano. Nadam se da razumijes sto niko ne smatra samo Stari Grad, Centar, Novo Sarajevo i Novi Grad gradom Sarajevom vec i najmanje vecinu Ilidze i Vogosce, a isto tako bi se gledalo na vecinu Istocnog Novog Sarajeva i Istocne Ilidze da nije u RS-u :)

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 28 okt 2015, 16:27

AnelZ je napisao/la:
MortemHz je napisao/la:@AnelZ , pa te gradske opstine cine grad Sarajevo,nista vise. Znaci pojam grada Sarajeva a ne okolna mjesta.
Trenutno ustrojstvo grada Sarajeva je cisto politicko pitanje, a ne organsko i prirodno uvezan organizam sto zapravo jesu gradovi sa svojom infrastrukturom i stanovnistvom, jer odredjene stranke ne zele da vide Vogoscu i Ilidzu u sklopu grada Sarajeva posto su to vecinski SDA opcine pa bi tek onda SDA bio dominantan u gradu no mi kao gradjani zaista to ne smijemo sebi dozvoliti. Po nijednom kriterijumu osim politickom Ilidza i Vogosca nisu dio Grada Sarajeva. U suprotnom bi te opcine vec odavno bile dio sluzbenog (politickog) grada Sarajeva. Grad Sarajeva je trenutno izuzetno usko definirano i ne zasluzuje da bude tako razmatrano. Nadam se da razumijes sto niko ne smatra samo Stari Grad, Centar, Novo Sarajevo i Novi Grad gradom Sarajevom vec i najmanje vecinu Ilidze i Vogosce, a isto tako bi se gledalo na vecinu Istocnog Novog Sarajeva i Istocne Ilidze da nije u RS-u :)
Znam to sve i meni je smijesno sto je to tako,par minuta si od Ilidze,10 mozda od Vogosce ali tako je zvanicno,makar na papiru...
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Hadzijalagic
Kontakt:

Post Postao/la Hadzijalagic » 28 okt 2015, 16:43

MCMXLVI je napisao/la:
joker90 je napisao/la:Dok nasa raja bude vezana za ove strane klubove i njih dozivljavala ko svoje, necemo mi imati pune stadione. Kad vidim na fb kako se prepucavaju balavurdija i jedan napise "postujem Ronalda i ako sam Katalonac", a nije u zivotu iz Kalesije otisao dva puta.

Treba li za ovo komentar?
http://****/ovako-se-danas-u-tu ... biju-foto/
:urnebes: :urnebes: :mrgreen:

Ovaj forum je pun qurac takvih :D
Ma i nasi klubovi bi po facebook lajkovima trebali imati 50 milja na tekmama.. Kao i u svemu puno pricamo a malo djelujemo.. Vrhunac navijanja lajkovanje na internetu i prepucavanje posle derbija.. Treba ukinuti internet pa bi morali dolaziti na stadione jer nebi imali gdje supljirati i dokazivati ljubav prema klubu :mrgreen:
BUDI ŽELJO !!!

Convicts1988
Kontakt:

Post Postao/la Convicts1988 » 28 okt 2015, 17:15

Ja mogu životom garantovati da kada se srede stvari kod nas u klubu, usvoji ovaj statut koji donosi mnogo dobrih stvari za prvenstveno oraganizaciju kluba, da ćemo imati ubjedljivo najveću posjetu kući u BiH, ali i gostovanja će biti vrh ;)

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 28 okt 2015, 17:19

Convicts1988 je napisao/la:Ja mogu životom garantovati da kada se srede stvari kod nas u klubu, usvoji ovaj statut koji donosi mnogo dobrih stvari za prvenstveno oraganizaciju kluba, da ćemo imati ubjedljivo najveću posjetu kući u BiH, ali i gostovanja će biti vrh ;)
Rekao si vec to i hocete jednu godinu jer ste navikli na malo i zadovoljavate sa malim pa vam je svaki veci rezultat za uhar,jedna godina kada prodje sve ce se vratiti na staro jer sve splasne kod nas
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Convicts1988
Kontakt:

Post Postao/la Convicts1988 » 28 okt 2015, 17:27

MortemHz je napisao/la:
Convicts1988 je napisao/la:Ja mogu životom garantovati da kada se srede stvari kod nas u klubu, usvoji ovaj statut koji donosi mnogo dobrih stvari za prvenstveno oraganizaciju kluba, da ćemo imati ubjedljivo najveću posjetu kući u BiH, ali i gostovanja će biti vrh ;)
Rekao si vec to i hocete jednu godinu jer ste navikli na malo i zadovoljavate sa malim,jedna godina kada prodje sve ce se vratiti na staro jer sve splasne kod nas
Zašto si siguran tako, da bi se kod nas isto desilo kao kod vas ?? Vi i mi, nije isto . Mi smo imali ubjedljivo najveću posjetu u ligi godinama, a većinom je bila borba za opstanak, izuzev 2008 i izlaska u taj intertoto kup
Vjeruj da nije tako, i uvjerit ćete se svi kada to vrijeme dodje, a doći će uz Božiju pomoć ( :

sarajevo46
Kontakt:

Post Postao/la sarajevo46 » 28 okt 2015, 17:34

Čelik ubjedljivo najveću posjetu u BiH? Šega lik :D :D :D

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 28 okt 2015, 17:51

Uopste nije, Celik je uvijek imao veoma dobru posjetu kada se pogleda da je najcesce bio negdje u donjoj polovini tabele. Dok nije bilo ovog bojkota navijaca, a koji traje vec godinama, uvijek su bili u top 3 posjete u ligi. Celik bi zasigurno imao prosjek od minimum 3000 da nije ovakva situacija

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 28 okt 2015, 20:21

Klub - prosjecna posjeta - (pozicija po posjecenosti gledaoca)
Sarajevo - 6757 (1.)
Zrinjski - 1760 (5.)
Zeljo - 3707 (1.)
Zeljo - 5067 (1.)
Borac - 3180 (3.)
Zeljo - 7733 (1.)
Zrinjski - ?
Modrica - ?
Sarajevo - 5433 (1.)
Siroki - ?
Zrinjski - 5575 (1.)
Siroki - 2714 (6.)
Leotar - 2774 (4.)

Poredao sam prvake svake godine, prosle je to bilo SA, prije njega Zrinjski, pa Zeljo itd...
Znaci, vidi se da obicno prvak i ima najvecu posjetu, mada nemam info za ove 3 sezone gdje stoji upitnik (?). Vec naredne godine ako prvak slabije bude igrao, gotovo pa sigurno prepusta najbolju posjetu boljem od sebe na tabeli. Neko bi rekao da je to logicno, ali et... svakome svacije
Zadnja izmjena: Beduin, dana/u 28 okt 2015, 21:41, ukupno mijenjano 1 put.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

TETRAPAK
Kontakt:

Post Postao/la TETRAPAK » 28 okt 2015, 20:53

AnelZ je napisao/la:Uopste nije, Celik je uvijek imao veoma dobru posjetu kada se pogleda da je najcesce bio negdje u donjoj polovini tabele. Dok nije bilo ovog bojkota navijaca, a koji traje vec godinama, uvijek su bili u top 3 posjete u ligi. Celik bi zasigurno imao prosjek od minimum 3000 da nije ovakva situacija
Ima razlike izmedju veoma dobre posjete i ubjedljivo najvece.

virtuoz
Kontakt:

Post Postao/la virtuoz » 28 okt 2015, 20:54

Eto,imamo prosječnu posjetu većine prvaka. Bilo bi dobro kada bi netko prepravio te podatke te napisao njihovu posjetu bez derbija i proslave naslova.
Primjer: Sarajevu prošle sezone bi se oduzeli derbi sa Željom i utakmica protiv Slobode kad su proslavljali titulu.

Zašto bi oduzimali te utakmice ? Baš da vidimo je li se cijele sezone redovito odlazilo na stadion ili je veća posjeta samo rezultat euforije na derbiju/proslavi naslova a u ostalim utakmicama je posjeta bila žalosna kao i inače.

Isto tako,bilo bi dobro kad bi netko napravio prosjek posjeta od zadnjih X godina,recimo 5.
Npr. Sarajevo u zadnjih 5 sezona ima prosjek recimo 3874 (bubam brojku),Željo 4125 itd.
Zašto ? Baš da vidimo tko ima najveću "kulturu odlaska na stadion" a čiji navijači žive na euforiji (npr. jednu sezonu imaju prosjek od 5000 a drugu od 1500).

Eto posla za statističare :D
Možda bi se i ja mogao pridružiti u tome,samo mi je potreban neki link na kojemu su napisane službene posjete svih utakmica (po mogućnosti pregledno).

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 28 okt 2015, 21:45

Postavio sam ja na kraju prosle sezone posjete. Sarajevu je vecinom bilo ispod 2.000 ljudi.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 28 okt 2015, 21:48

Evo nabrzinu, vidicu kasnije i ostale jace klubove da ubacim:
Sarajevo - 4127 (u zadnjih 5 sezone)
Zeljo - 3730
Celik - 1840

Odoh Romu gledati sad :D

075 ❤

cala
Kontakt:

Post Postao/la cala » 28 okt 2015, 21:50

Place mi se kad vidim ove brojeve.

GradKamena
Kontakt:

Post Postao/la GradKamena » 28 okt 2015, 22:15

Svima nama treba Sjeverna Koreja i da nam.mediji pune glavu samo nasim.stvarima pa bi sve bilo popularnije,kosa mi se na glavi digne kad kazu da navijaju za neki strani tim a nemogu ga ni na tv-u gledat.

High

Post Postao/la High » 28 okt 2015, 22:19

Beduin je napisao/la:Evo nabrzinu, vidicu kasnije i ostale jace klubove da ubacim:
Zeljo - 3730
Celik - 1840

Nema jačih, postavi za ove slabije. :mrgreen: :D
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

TRUST
Kontakt:

Post Postao/la TRUST » 28 okt 2015, 22:38

Jednostavno u nasoj drzavi nema kluba koji ima jedno 3000 fanatika, koji svim srcem vole klub, koji ce svaku utakmicu doci, bez obzira, na igru, rezultat, mjesto na tabeli, ligu, odnos prema upravi. Da vole klub bez obzira na sve, I da ce uvijek doci, I naravno bez obzira na protivnika, eh kad bude bila takva neka baza, sigurno od tih 3000 ne bitno dal simpatizer ili navijaci, svi bi kupili ili 98 % sezonske I posjeta nikad nebi bila ipod 3000, I dodaj tu one koji ponekad dodu to bi bilo 4000 svaku utakmicu. Eh onda bi sve mogla ganjati veca posjeta, pa kad je borba za titulu, evropa I tako, al ni jedan klub to u drzavi nema.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 28 okt 2015, 22:47

High je napisao/la:
Beduin je napisao/la:Evo nabrzinu, vidicu kasnije i ostale jace klubove da ubacim:
Zeljo - 3730
Celik - 1840

Nema jačih, postavi za ove slabije. :mrgreen: :D
Zrinjski - 1626
Siroki - 842
Velez - 996
Sloboda - 1590 (uzeo sam prosjek posljednje 4 sezone, jer 2 nije igrala, a za 2009. nemam statistiku)
Borac - 1927

Da ne brojim ove jos slabije, sve je ispod 800 sigurno. Eto nekog prosjeka posljednjih 5 godina, osim sto Slobodino nije relevantno jer nije 2 godine igrala pa ne znam sa sigurnoscu, ali opet nista znacajnije ne bi bilo, vjerovatno.

Borac je uvijek tu u vrhu, a vjerujem da bi bio i daleko bolji da ima iole ozbiljnije rezultate, taj grad zaista ima kapacitet i cak odlicnu posjetu s obzirom koliko malo daje rezultata, nema ga nikako u Evropi, a jedan Siroki talasika, s onakvom infrastrukturom, organizacijom, rezultatima... smijesno

075 ❤

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.