FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

muamerc
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la muamerc » 28 okt 2015, 14:44

ceze je napisao/la:Samo što jučerašnji veznjaci u Wolfsburgu skupa imaju viziju nula i skoro nikakve duge lopte, za razliku od prošle sezone kad je tu bio De Bruyne ili meča sa Arsenalom gdje su tu Cazorla i Ozil. Nije ovo kritika već konstatacija, Pep je iskoristio slabosti Wolfsburga i to je uvijek za pohvalu.
Ne bih se složio, u prvom poluvremenu da je Messi igrao za W opet bi rezultat bio isti. Jednostavno su pregaženi i igrački, taktički, trkački, svakako. U ovom duelu smo imali kudikamo više želje i htjenja nego li je to slučaj u susretu s Arsenalom, ovdje smo znali da odmah ispadamo ako izgubimo i to nas je gurnulo da radimo bolje što je na kraju rezultiralo ovakvom igrom i pobjedom.

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 28 okt 2015, 15:03

muamerc je napisao/la:
ceze je napisao/la:Samo što jučerašnji veznjaci u Wolfsburgu skupa imaju viziju nula i skoro nikakve duge lopte, za razliku od prošle sezone kad je tu bio De Bruyne ili meča sa Arsenalom gdje su tu Cazorla i Ozil. Nije ovo kritika već konstatacija, Pep je iskoristio slabosti Wolfsburga i to je uvijek za pohvalu.
Ne bih se složio, u prvom poluvremenu da je Messi igrao za W opet bi rezultat bio isti. Jednostavno su pregaženi i igrački, taktički, trkački, svakako. U ovom duelu smo imali kudikamo više želje i htjenja nego li je to slučaj u susretu s Arsenalom, ovdje smo znali da odmah ispadamo ako izgubimo i to nas je gurnulo da radimo bolje što je na kraju rezultiralo ovakvom igrom i pobjedom.
Ne znam sa čim se ne slažeš jer ja nisam spomenuo ni taktiku, ni zalaganje, ni trku, već kvalitet veznjaka Wolfsburgovih veznjaka. Jedino ako ne misliš da su Gustavo i Guilavogui bolji i kreativniji igrači od Cazorle, De Bruynea i Ozila. :mrgreen: A znam da nije tako.

Sve što si ti napisao stoji i ja sam nemam nikakvu kritiku na sinoćnju predstavu.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 28 okt 2015, 15:14

ceze je napisao/la:Ne znam sa čim se ne slažeš jer ja nisam spomenuo ni taktiku, ni zalaganje, ni trku, već kvalitet veznjaka Wolfsburgovih veznjaka. Jedino ako ne misliš da su Gustavo i Guilavogui bolji i kreativniji igrači od Cazorle, De Bruynea i Ozila. :mrgreen: A znam da nije tako.

Sve što si ti napisao stoji i ja sam nemam nikakvu kritiku na sinoćnju predstavu.
Shvatio sam da hoćeš reći da kad bi De Bruyne bio tu da bi Vukovi bolje prošli, jer ako spominješ ove gore igrače i upoređuješ ih sa trenutnim to možeš samo u kontekstu da bi nešto promjenili u ovoj utakmici (možda u drugim bi ali u ovoj ne). Isto tako sam shvatio da hoćeš reći da je Bayern odigrao ovako samo iz razloga što na sredini igraju Gilavogli i Gustavo e ne De Bruyne i Gustavo, kao i što kažeš da je Pep iskoristio slabosti W jer u suprotnom da nemaju slabosti ne bi ni iskoristio tj možda bi Bayern ispao ili prošao jedva. S tim se ne slažem što se tiče ove utakmice a ako si mislio na nešto drugo onda te nisam razumio.

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 28 okt 2015, 15:27

muamerc je napisao/la:
ceze je napisao/la:Ne znam sa čim se ne slažeš jer ja nisam spomenuo ni taktiku, ni zalaganje, ni trku, već kvalitet veznjaka Wolfsburgovih veznjaka. Jedino ako ne misliš da su Gustavo i Guilavogui bolji i kreativniji igrači od Cazorle, De Bruynea i Ozila. :mrgreen: A znam da nije tako.

Shvatio sam da hoćeš reći da kad bi De Bruyne bio tu da bi Vukovi bolje prošli, jer ako spominješ ove gore igrače i upoređuješ ih sa trenutnim to možeš samo u kontekstu da bi nešto promjenili u ovoj utakmici (možda u drugim bi ali u ovoj ne). Isto tako sam shvatio da hoćeš reći da je Bayern odigrao ovako samo iz razloga što na sredini igraju Gilavogli i Gustavo e ne De Bruyne i Gustavo, kao i što kažeš da je Pep iskoristio slabosti W jer u suprotnom da nemaju slabosti ne bi ni iskoristio tj možda bi Bayern ispao ili prošao jedva. S tim se ne slažem što se tiče ove utakmice a ako si mislio na nešto drugo onda te nisam razumio.
Da li bi Wolfsburg bolje prošao da je tu bio De Bruyne, teško, pogotovo jer je Bayern odigrao jedno savršeno poluvrijeme. Nije tu ni bilo puno prostora za protivnika, u drugom poluvremenu da, ali tad je već bilo kasno. Ovdje više mislim na pristup i motiv nego li na taktiku.
Da li bi Bayern odigrao isto ovako (taktički, sa dosta igrača u zadnjoj trećini Wolfsburga) da je tu bio De Bruyne, vrlo vjerovatno, jer su na dosta sličan način igrali protiv njih i kad je on bio tu.

Međutim, razlika je kad protivnik ima jednog kvalitetnog veznjaka koji po oduzetoj lopti može uposliti nekog naprijed i kad protivnik ima alibi veznjake. Ako ne misliš tako, sjeti se, ne samo utakmice sa Arsenalom koji je i nazad odigrao fantastično za razliku od Wolfsburga, nego i prošlogodišnjih susreta sa Vukovima.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 28 okt 2015, 15:43

Evo za pročitati kako je Pep pobijedio Vukove (znači nisu imali šanse u prvom pol. bez obzira ko je igrao):

http://www.bayerncentral.com/2015/10/pr ... pokal-3-1/

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 28 okt 2015, 16:25

slika

Odradjen trening prije polaska za Minhen. :bow: :bow:
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

R32
Kontakt:

Post Postao/la R32 » 28 okt 2015, 17:03

Valjda su samo rezervisti odradili trening, ali za svaku pohvalu.
Mia San Mia

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 28 okt 2015, 17:46

R32 je napisao/la:Valjda su samo rezervisti odradili trening, ali za svaku pohvalu.
Vecinom su to prvotimci. :mrgreen:

Svakako nije poenta u tome ko je trenirao nego da se uopste treniralo, jer svi znamo da se vecinom dan poslije utakmice odmara ili se odradi neki lagani trening a ovi momci su toliko ozbiljni i zagrijani tako da me uopste ne cude ovi dodatni treninzi.

Gladni su kao i 2013-e. ;)
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

bavaracmujo
Kontakt:

Post Postao/la bavaracmujo » 28 okt 2015, 17:52

Koliko je Bayern odigro maestralno najbolje pokazuje ovaj forum. Kako? Kriticari pepa mirni i poneko se javi samo da kratko konstatuje pobjedu i eto dobru partiju.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 28 okt 2015, 18:55

bavaracmujo je napisao/la:Koliko je Bayern odigro maestralno najbolje pokazuje ovaj forum. Kako? Kriticari pepa mirni i poneko se javi samo da kratko konstatuje pobjedu i eto dobru partiju.
Sto je najgore po njih, moraju cekati barem jedan mjesec pa da se okupe. :tralala:

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 28 okt 2015, 19:39

Anti-Pep klan u misijoj rupi.
Nije da nisu navikli ove sezone.
:kava:

Astren
Kontakt:

Post Postao/la Astren » 28 okt 2015, 20:07

O čemu vi pišete, kakvi klanovi? Znači dijeljenje u torove je obavezno bez obzira o čemu se diskutovalo.
Kad vidim ove termine mišije rupe i slične manifeste bahatosti, izgledate kao pojedini navijači pojedinih klubova koji par zadnjih godina dolaze i zagađuju ovu našu temu svojim infantilnim doskočicama.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 28 okt 2015, 20:26

Ovdje nema nikakvih klanova a oni koji to misle žive u zabludi.Jedini klan kojem pripadamo je Bayern i tu sva priča završava.Kad Bayern izgubi neću svoju nanu kriviti za poraz nego Pepa Guradiolu.Koliko god se znao nositi sa pohvalama moraš se još bolje nositi sa opravdanim kritikama.

Meni ove pobjede u Buli neće zamazati oči jer smo za najmanje tri klase jači od svakog tima u ligi.Ja čekam da Guardiola napravi pomak u Ligi Prvaka i odvede ovaj tim u finale.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

robben
Kontakt:

Post Postao/la robben » 28 okt 2015, 20:39

Mi cemo ovako citavu sezonu pobjedjivati bundesligase al dok dodje faza eliminacije u lp nastat ce problemi ubjedjen sam. Lako je sve dok ne naletimo na barcu i real ponovno pa da nas ljudi isamaraju opet. A i prije njih bi mogli imat problemq sto pokazuje tekma sa polovnim arsenalom.
joj hamo vidi mu glave

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 28 okt 2015, 21:28

robben je napisao/la:Mi cemo ovako citavu sezonu pobjedjivati bundesligase al dok dodje faza eliminacije u lp nastat ce problemi ubjedjen sam. Lako je sve dok ne naletimo na barcu i real ponovno pa da nas ljudi isamaraju opet. A i prije njih bi mogli imat problemq sto pokazuje tekma sa polovnim arsenalom.
Polovni Arsenal? To samo u nasim prepotentnim glavama. Ljudi na prvom-drugom mjestu PL, tekma u gostima, fenomenalna forma i opet polovni... Kad za svakog govorimo da je polovan u odnosu na Bayern nije ni cudo sto se desavaju frustracije kad izgubimo od istih.

Venger je prosuo Pepa u toj tekmi i to treba priznati ali je sad Pep prosuo Hekinga i to niko da prizna vec Vukovi su ionako slabi a Bayern jak. Ni drugi nisu indijanci da ih deremo kako stignemo. Pa je... te pratimo li svi isti sport.

Kad neko kaze da smo uzeli Vukove koji su prvi u grupi LP, igraju dobro, na cistu snagu dodje mi da se ranim. Utakmice protiv Borusije i ova protiv Vukova su nesto fenomenalno, takticki perfektno odrajene tekme. Pa fudbal nije samo osutat po golu vec to je samo finis, vrhunac onoga sto se odradilo pocevsi od treninga pa do te akcije... Itd.... Bjezi jbt.

Sent from my iPhone using Tapatalk

robben
Kontakt:

Post Postao/la robben » 28 okt 2015, 23:17

Ekipa koju pobjedi dinamo zagreb u ligi prvaka i sefild wed.Iz 3 engl lige i tto sa glatkih 3 0 je za mene polovna ekipa bez obzira na sve.
joj hamo vidi mu glave

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 29 okt 2015, 00:20

muamerc je napisao/la:Polovni Arsenal? To samo u nasim prepotentnim glavama. Ljudi na prvom-drugom mjestu PL, tekma u gostima, fenomenalna forma i opet polovni... Kad za svakog govorimo da je polovan u odnosu na Bayern nije ni cudo sto se desavaju frustracije kad izgubimo od istih.
Necemo pokretati diskusiju koliko je kvalitetna PL. City kao prvi ne moze zatrzati u LP, jedva pobjedi Gladbach koji je bio u poprilicno lose stanju, Juventus koji se zasad bori za opstanak u Seria A uzima bodove, United i West Ham klubovi EPL???

UZ DUZNO POSTOVANJE ARSENAL JE I VISE NEGO POLOVAN KLUB!!!

@stefan_effenberg

odgovor na tvoje pitanje je vrlo jednostavan. Bayern je odigrao najbolje poluvrijeme iz razloga sto je sve islo preko krila. Sto je Bayern odigrao utakmicu kao da je vodi Jupp, a ne Pep. Dominacija Coman-Alaba s jedne strane, te Costa-Lahm s druge, kao i individualna kvaliteta Coste su rezultat sinocnje utakmice!
Stern des Südens

rikimo
Kontakt:

Post Postao/la rikimo » 29 okt 2015, 09:26

jesi li ti gledao Bayern zadnjih tri godine?

phily
Kontakt:

Post Postao/la phily » 29 okt 2015, 10:45

AS: Bayern have set their sights on Carvajal and aim to sign him next summer!
Michael Reschke could play crucial role in bringing Carvajal to Munich; he was the one who dealt with Real and acquired the player on loan at Bayer
FK Željezničar
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17

#CarloOut

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 29 okt 2015, 10:51

Ovaj Reschke je genije, i Comana je iskopao.

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.