Teretana

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88,Crixus

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Re: Teretana

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 02 okt 2015, 20:09

Nerminovic je napisao/la:
Bosniacum Lilium je napisao/la:Ja sam koristio kreatin i nisam imao problema sa njim, s druge strane znam osobe koje jesu. Sve zavisi kako se dozira, kakvi su kome bubrezi, koliko se vode unosi...
Gluposti :stop: :mrgreen: Nema bolja stvar od kreatina, BCAA je takoder dobra stvar :kafa:
Nisu gluposti brate, ne znam kakve su vase marke, ali ovdje se i svasta prodaje, moj drug zavrsio u hitnu, imao napad bubrega :lol:
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

Klare

Post Postao/la Klare » 05 okt 2015, 19:15

Pomagajte ljudi!!!

Nakon dužeg vremena pauze vratim se treningu, i krenem odmah žestoko.
Prvi trening radio prsa i izolaciju bicepsa.
Dan poslije osjećao malo veću upalu posebno bicepsa, danas te upale skoro nije bilo.

Odem danas drugi trening radio leđa, ne znam ni ja koliko serija, sigurno preko 20, a kad radim vratilo, lateralno, veslanje i sve što se tiče leđa pritisak je i na bicepsu.
nakon završetka treninga, odmah u svlačionici je krenula upala, da bi došlo do stadija u kojem sam sad da ruke mogu isparviti max do 45 stepeni i to pod naporom, a položaj ruku je kao da su mi obje polomljene, ugao je 70 stepeni.

Znam, mliječna kiselina, znam trebao sam laganije u trening ući, ali yebat ga nisam očekivao da će mi se javiti ista stvar kao kad sam prvi put u životu vježbao, i tada su nevjerovatni bolovi trajali čak 7 dana.

Ovako savijenih ruku mi nije lijepo da igdje idem, a moram, i iz minute u minutu, iz sata u sat sve je gore, ovo će potrajati sigurno danima.
Postoji li išta da bar malo to ublažim?

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 05 okt 2015, 21:27

Aspirin pomaže kod upale mišića. A ako je tako kako kažeš uzmi kakav gel i naravno isteži mišiće svako malo...

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 06 okt 2015, 19:20

Logicno, vecina nas u teretani se nit zagrijava prije treninga niti isteze misice nakon treninga. Lagano ih zagrij prirodnim vjezbama i dobro se istegni, ostalo sacekaj prirodnim putem da dodje na svoje. :)
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Klare

Post Postao/la Klare » 06 okt 2015, 23:17

Jutros sam se probudio puno bolji. I sada ima dosta upale ali za razliku od sinoc ovo je pjesma.

beduin, dobro sam se ja zagrijao, ali tu nista ne pomaze ovo je prirodan proces kroz koji se mora proci.
jedino da sam radio dosta manje napore prvih 10-15 dana, ali nije mi se dalo i evo doslo je do toga da moram pauzirati.
zato cu trening nogu postepeno uvoditi, njih cu raditi skoro svaki dan, ali sa malim naporom, mislim kad bih uradio odmah na startu puni trening, a to ce mi biti prvi put u zivotu da noge radim, 10 dana na noge ne bih mogao, noge su mi tanke, samo 57cm kvadricepsa na moju visinu 1.92 i 90kg
Mislim da tu treba barem 10cm jos, mozda cak i vise, ne znam kakva je kod vas situacija?

nokee95
Kontakt:

Post Postao/la nokee95 » 12 okt 2015, 16:39

Zz ljudi , imam jedan problemcic (iskreno se nadam da je problemcic :D). Naime jucer sam radio kosi benc, medjutim radio sam seriju do otkaza i zadnja 2-3 puta sam osjetio da sam digao tijelo odnosno kicmu iznad klupe (puno sam se napregao, vjerujem da se i nekome od forumasa ovako nesto desilo u zelji da odradi seriju do otkaza), i mislim da je tu nastao problem. Jucer se nije nista desilo ali danas sam osjetio da mi je neugodno sjediti u jednom polozaju duze od 10-15 min jer mi pocnu trnuti prsti u lijevoj ruci i osjetim kao neku bol u gornjem dijelu ledja (medjutim nije bas prava bol nego ko onako tupa neka, i boli i ne boli, ne znam kako da objasnim) i mislim da se nesto desilo sa vratnom kraljeznicom (jer je ona u pitanju valjda) medjutim nisam siguran. Problema sa srcem nemam 100% a i ovo mi je pocelo tek od danas tako da sam odmah poletio napisati ovdje jer mozda ima neko iskusniji da mi odgovori. Inace dosta dugo idem u teretanu i vjezbu sam izvodio 100% ispravno samo ovu seriju sam isao do otkaza i ta zadnja 2-3 puta sam izveo nepravilno. Pricekacu par dana pa ako ne prodje ici cu kod doktora, ali eto ako ima neko neka iskustva ili zna nesto vise neka napise.

Sry na duzem postu :D

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 15 okt 2015, 14:17

Koji ukus proteina preferirate, a koji izbjegavate, takodjer i pre-workouta?

Kad godinama pijes sve to, jednostavno ti preko glave bude svakog ukuca, cini mi se. Gotivio sam bijelu cokoladu kod Whey Gold 100%, dok npr. mix banana-jagoda mi je bio bezveze (mada i Nutella i double reach chocolate takodjer nije mi bio nesto posebno), osim kad sam probao sa mlijekom, mada je svaki ukus daleko bolji kad ga sa mlijekom izmiksas. Sad sam se vratio Vaniliji, nakon dugooo vremena i vec mi preko glave... cookies and cream isto nije bio los, pio sam ga posavno.

A najgori ukus nekog preparata mi je bio Grape od NO Xplode1, ma to je neopisivo zlo bilo (a i Blue raz nije puno bolji). Uz neizostavno bljutavi Glutamin i Creatin. :D

075 ❤

Klare

Post Postao/la Klare » 15 okt 2015, 20:39

whey bez okusa, nemam pojma kako ljudi ono mogu piti, i još se prave pametni pa kažu pijemo jer ima više proteina, a ono na dozu samo 1g više od ovog sa okusom. Čak i s mlijekom je nepodnošljiv, sa vodom da ne pričamo, ljepše je jaje popiti.

Vaniliju sam probao jednu dozu i nije mi se svidjela, blaga previše, pa se osjeti onaj miris isto kao bez okusa.
Jagoda myprotein je dobra, nju sam koristio ovo 2,5kg, ali sad bih promijenio, Mislim da ću uzeti nešto čokoladno, recimo čoko-karamela.

Nek zayebu tih 1-2g proteina kao da je to bitna razlika, važnije mi da uživam dok pijem, svakako je slatko na minimum svedeno, i šta još trebam i u proteinu oskudijevati, ne pada mi napamet.

Ne znam da li radite trbušnjake, ali ako me pitate od velikog značaja je imati jak stomak, posebno zbog leđa, ali i zbog izdržljivosti. Nije bitno ako ima viška masti, bitno je da se trenira i jača.
Evo odličan program
[youtube][/youtube]
get abs like madonna. :mrgreen:

ps:mladi sir ne dolazi u obzir.
pojeo sam ga oko 1kg prošle sedmice. Ispočetka sam ga inekako mogao, ali kasnije ne ide pa ne ide.

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 15 okt 2015, 23:12

slika

Ima li neko iskustva sa ovim vratilom, isplati li se uzeti.?
1974---1975---1976---2001---2013---2020

ultrassa1921
Kontakt:

Post Postao/la ultrassa1921 » 16 okt 2015, 08:15

Ne treniram 14 dana i udebljam se 4kg

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Manijaci Zeljini

Braveheart23
Kontakt:

Post Postao/la Braveheart23 » 16 okt 2015, 08:22

Saurman je napisao/la:slika

Ima li neko iskustva sa ovim vratilom, isplati li se uzeti.?
ja sam platio tu spravu 9 eura, i jebga za te pare se isplati.

Mozes koristiti za razlicite vjezbe, mislim da je bolje i sklekove raditi na njoj, zbog zglobova...

i moras imati jake stokove, da ne bi odvalio stok kad se dizes...

Bwaa
Kontakt:

Post Postao/la Bwaa » 17 okt 2015, 22:20

Beduin je napisao/la:Koji ukus proteina preferirate, a koji izbjegavate, takodjer i pre-workouta?

Kad godinama pijes sve to, jednostavno ti preko glave bude svakog ukuca, cini mi se. Gotivio sam bijelu cokoladu kod Whey Gold 100%, dok npr. mix banana-jagoda mi je bio bezveze (mada i Nutella i double reach chocolate takodjer nije mi bio nesto posebno), osim kad sam probao sa mlijekom, mada je svaki ukus daleko bolji kad ga sa mlijekom izmiksas. Sad sam se vratio Vaniliji, nakon dugooo vremena i vec mi preko glave... cookies and cream isto nije bio los, pio sam ga posavno.

A najgori ukus nekog preparata mi je bio Grape od NO Xplode1, ma to je neopisivo zlo bilo (a i Blue raz nije puno bolji). Uz neizostavno bljutavi Glutamin i Creatin. :D
Probaj rocky road ON gold 100% :) meni je taj lično najbolji koji sam probao ... znači vrh ! :D i sa mlijekom i sa vodom

Amarildo
Kontakt:

Post Postao/la Amarildo » 22 okt 2015, 23:30

Da li je neko imao problema sa zglobovima i da ih je rješio? Vježba ili liječenje? Imam slabije zglobove i nikako se ne mogu navići na to. Stalno "pucketaju" i zaostaju po snazi za ostalim, ako se mogu tako izraziti.
"Sve će proći. Ali kakva je to utjeha? Proći će i radost, proći će i ljubav, proći će i život. Zar je nada u tome da sve prođe?"

Meša Selimović

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 28 okt 2015, 12:13

Ono sto mi prvo pada na pamet jeste dovoljan i redovan unos C i E vitamina kao i Kalcijuma za zdrave i jake kosti, takodjer i dovoljan unos vode radi "podmazivanja" zglobova, jer voda cini veliki procenat zglobne hrskavice.
Svakako neophodno je kvalitetno zagrijavanje prije treninga kao i istezanje, to sigurno znas, a da li praktikujes... i to ti znas :D

075 ❤

Richardson
Kontakt:

Post Postao/la Richardson » 29 okt 2015, 10:37

Pozdrav! Visok sam 190cm i imam 80kg, radim kod kuće neke vježbe sa tegovima, sklekove, trbušnjake ono čisto da nisam mlitav (svako jutro, osim vikenda i traje 90 min) a poslijepodne 3-4 sedmično puta imam termin, a kad nemam šetnja s psom, dakle, stalno u pokretu. Pa me zanima kako dobiti na težini (imam u planu nabaciti nekih 10 kg) da li pojačati ishranu(samo me zdravo debljanje zanima i šta jesti) ili smanjiti aktivnosti? I vremenski, za koliko se može dobiti tih 10kg?

Zahvaljujem unaprijed.

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 29 okt 2015, 12:14

Richardson je napisao/la:Pozdrav! Visok sam 190cm i imam 80kg, radim kod kuće neke vježbe sa tegovima, sklekove, trbušnjake ono čisto da nisam mlitav (svako jutro, osim vikenda i traje 90 min) a poslijepodne 3-4 sedmično puta imam termin, a kad nemam šetnja s psom, dakle, stalno u pokretu. Pa me zanima kako dobiti na težini (imam u planu nabaciti nekih 10 kg) da li pojačati ishranu(samo me zdravo debljanje zanima i šta jesti) ili smanjiti aktivnosti? I vremenski, za koliko se može dobiti tih 10kg?

Zahvaljujem unaprijed.
Vidis,kada sam ja trenirao,sad vec davne 2005, bio sam jako mrsav 65 kila 67,variralo...igrom slucaja bio sam na studijima u italiji..za tri mjeseca nabio 15 kila.
Tjestenina bato,svih vrsta.pice,makarone,..
U bosni nastavio sa piletinom,serpom graha i pola pogace pojedem sam,tepsija bureka,malo li je meni bilo,vjeruj mi.
Samo Jedi,i kada nemozes Jedi...
Nemoras smanjivati trening,njim CES topiti to,i rasporedjivati po tjelu.
I Jedi navece,pojedi tepsiju bureka i lezi...nek se lijepi haha
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".

"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.

Richardson
Kontakt:

Post Postao/la Richardson » 29 okt 2015, 15:58

Nisam naglasio da imam malo sala, stomak-donji dio, pa to skidam tako da ne želim još više sala. Gledaj nisu to treninzi tipa danas radim biceps, sutra triceps pa leđa itd., nego sve vježbam isti dan po nekoliko ponavljanja + trbušni, leđni, bočni(razne varijacije) isto po jedna serija tako da se kilaža ne mjenja a jedem ono normalno nije sad da pazim šta jedem al 2-3 obroka dnevno + grickalice, voće, slatko itd. Ne znam koliko si ti visok al to kod tebe je bilo baš prežderavanje.

Hvala, u svakom slučaju.

solinas
Kontakt:

Post Postao/la solinas » 29 okt 2015, 16:06

Ja sam morao imao sam manjak kila haha
182 -65
Kombinuj trbusnjake i trcanje,redovno.ako mislis Salo topit.
"Modra boja,na bijelome platnu,
Sest ljiljana vezenih u zlatu,
To je zastava ,nasa Bosanska".

"Velikim Bogom se kunemo, da robovi biti necemo".
Prvi predsjednik predsjednistva R BIH Alija Izetbegovic.

dean33
Kontakt:

Post Postao/la dean33 » 29 okt 2015, 16:30

Richardson je napisao/la:Pozdrav! Visok sam 190cm i imam 80kg, radim kod kuće neke vježbe sa tegovima, sklekove, trbušnjake ono čisto da nisam mlitav (svako jutro, osim vikenda i traje 90 min) a poslijepodne 3-4 sedmično puta imam termin, a kad nemam šetnja s psom, dakle, stalno u pokretu. Pa me zanima kako dobiti na težini (imam u planu nabaciti nekih 10 kg) da li pojačati ishranu(samo me zdravo debljanje zanima i šta jesti) ili smanjiti aktivnosti? I vremenski, za koliko se može dobiti tih 10kg?

Zahvaljujem unaprijed.
I jedno i drugo.
Ja sam počeo sa 70kg na 193cm i za godinu dana sam dobio 22kg. Tu prvu godinu sam vježbao doma, a kasnije sam morao nastaviti u teretani.
10kg možeš dobiti za 6mj.....2-3kile mjesečno.

Što se tiče aktivnosti, **** rođo...pretpostavljam da si ektomorf i da teško dobijaš kilažu, a sve te aktivnosti ti sigurno ne pomažu. Ja sam izbacio praktički sve osim vježbanja i opet se nisam jako brzo debljao. A čak ni sa vježbanjem ne smiješ pretjerivati, jer mišići rastu dok odmaraš. Dovoljno je 3-4 puta tjedno.

Što se tiče prehrane, morat ćeš jesti 4- 5 puta dnevno. Sa 3 glavna veća obroka i 1-2 manjih. Preporučio bih ti da kupiš mikser/blender. Meni je puno pomogao, posebnu ujutro kad se ne mogu odmah početi prežderavati. Ovako samo popiješ kvalitetne kalorije.

Pola litre mlijeka, 115 grama zobenih pahuljica, 1 banana, jedna velika žlica meda, maslac od kikirikija...sve to u blender i eto ti kvalitetan i kaloričan doručak :mrgreen:

Što se tiče ručka i večere to mora biti kombinacija ugljikohidrata ( tjestenina, riža, krumpir, grah) i proteina ( meso, riba, jaja)....Ja još prije spavanja uzmem malo svježeg sira.

Nisam uzimao nikakve kreatine i pizde materine....samo ponekad whey protein jer mi dobro dođe nakon treninga.

samoposmatram
Kontakt:

Post Postao/la samoposmatram » 31 okt 2015, 10:22

[youtube][/youtube]

Odgovori

Natrag na “Fitness & Bodybuilding”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.