Richardson je napisao/la:Pozdrav! Visok sam 190cm i imam 80kg, radim kod kuće neke vježbe sa tegovima, sklekove, trbušnjake ono čisto da nisam mlitav (svako jutro, osim vikenda i traje 90 min) a poslijepodne 3-4 sedmično puta imam termin, a kad nemam šetnja s psom, dakle, stalno u pokretu. Pa me zanima kako dobiti na težini (imam u planu nabaciti nekih 10 kg) da li pojačati ishranu(samo me zdravo debljanje zanima i šta jesti) ili smanjiti aktivnosti? I vremenski, za koliko se može dobiti tih 10kg?
Zahvaljujem unaprijed.
I jedno i drugo.
Ja sam počeo sa 70kg na 193cm i za godinu dana sam dobio 22kg. Tu prvu godinu sam vježbao doma, a kasnije sam morao nastaviti u teretani.
10kg možeš dobiti za 6mj.....2-3kile mjesečno.
Što se tiče aktivnosti, **** rođo...pretpostavljam da si ektomorf i da teško dobijaš kilažu, a sve te aktivnosti ti sigurno ne pomažu. Ja sam izbacio praktički sve osim vježbanja i opet se nisam jako brzo debljao. A čak ni sa vježbanjem ne smiješ pretjerivati, jer mišići rastu dok odmaraš. Dovoljno je 3-4 puta tjedno.
Što se tiče prehrane, morat ćeš jesti 4- 5 puta dnevno. Sa 3 glavna veća obroka i 1-2 manjih. Preporučio bih ti da kupiš mikser/blender. Meni je puno pomogao, posebnu ujutro kad se ne mogu odmah početi prežderavati. Ovako samo popiješ kvalitetne kalorije.
Pola litre mlijeka, 115 grama zobenih pahuljica, 1 banana, jedna velika žlica meda, maslac od kikirikija...sve to u blender i eto ti kvalitetan i kaloričan doručak
Što se tiče ručka i večere to mora biti kombinacija ugljikohidrata ( tjestenina, riža, krumpir, grah) i proteina ( meso, riba, jaja)....Ja još prije spavanja uzmem malo svježeg sira.
Nisam uzimao nikakve kreatine i pizde materine....samo ponekad whey protein jer mi dobro dođe nakon treninga.