FC Schalke 04 Gelsenkirchen

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers

Dokle će Schalke dogurati u EL?

Neće proći grupnu fazu
5
9%
1/16 finala
4
7%
1/8 finala
10
18%
1/4 finala
10
18%
1/2 finala
3
5%
Finale
2
4%
Schalke osvaja titulu!
22
39%

Ukupno glasova: 56

LeonBest
Kontakt:

Re: FC Schalke 04 Gelsenkirchen

Post Postao/la LeonBest » 29 okt 2015, 11:45

Pa ako ste uvezali dva poraza u nekoliko dana od istog protivnika, valjda nesto govori? Nije se na tebe licno odnosio moj komentar, ali isto tako ako napises da ste down to earth, objektivni i realni, NISTE (vecina vas ;) )
I sad ako ja pogledam posljednju ligasku tekmu S04 to ce promijeniti moje misljenje o velikanima koje imam od 96. kako pratim BL? Pa covjece dragi vi svake godine nesto najavljujete, trosite novce o kojima drugi klubovi mogu mastati, dovodite "zvijezde" i opet nema rezultata!
Zasto sam "zrtva" TM-a i Blöda? Ko kaze da se pozivam na Blöd ili TM kad je rijec o Matipu?
Pravo ste mi dragi od prosle godine, da je bilo koja iole ozbiljnija ekipa u posljednjem kolu igrala protiv HSV-a Dino bi sada bio drugoligas :D
Pozdrav

Gesendet von iPhone mit Tapatalk
075

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 29 okt 2015, 11:54

Nama se redovno predviđa pad na nivo osrednjeg bundesligaša a mi svake godine igramo na međunarodnoj sceni (eto da i ja malo globaliziram stvari).
A što se objektivnost tiče...velika većina koja prati BL (ne samo jedna skupina navijača) je bila mišljenja da Hamburg ne zaslužuje da igra više u prvoj ligi. HSV je i dalje tu, pa šte ćemo sad.
Kao što sam ranije napisao, što se mene lično tiče, ja uvijek napišem kako stvari stoje. Kad sretno pobijedimo, tako onda i napišem. Kad nas sudije malo pogura, i to tako napišem. To što to neki svjesno izbjegavaju ili pak preokrenu stvari nAkim frazama, to je za mene velika neozbiljnost i jako me nervira.

LeonBest
Kontakt:

Post Postao/la LeonBest » 29 okt 2015, 12:20

Zar vam Ansprüche nisu svake godine minimalno LP? A KSC i Fürth prije 2 godine su kao vise zasluzile BL? Je l' Gladbach 2011. vise BL od Bochuma zasluzio? Ne kazem da su BL timovi u tim duelima Relegacije bili bolji, ali nisu sigurno ni gore igrali! Po meni je ionako ta relegacija najveca glupost, nije uopste fer da se klubovima koji zavrsve 3. u jednoj od najjacih liga pokvari sve u dvije utakmice! HH je zasluzio da ispadne prethodne dvije sezone, ali ne zbog dvomeca u relegaciji, vec zbog 16. mjesta i ocajne igre u regularnom dijelu sezone!
Pozdrav

075

Klare

Post Postao/la Klare » 29 okt 2015, 12:47

Što su zdeni ova dva poraza teško pala. :mrgreen:

Imali ste prilike, ali ti kao da ne znaš iz prethodnih sezona koliko Gladbach sreće ima u ovim egal utakmicama.
Malo i pretjeruješ, nije njima LP cilj, već ti je Pale rekao, naprotiv to je vaš cilj.

Ovo su bili susreti ekipa, s jedne strane ekipa koja ima slabu realizaciju, s druge ekipa koju svaku grešku kažnjava,
i nema zbog čega Paleta da bude stid, svoje su iskoristili i to je fudbal, pobjede su čiste.
Ovo sinoć sam tek pred kraj gledao, ali mogu reći da su vas onu utakmicu u nedjelju drugo poluvrijeme dobro izkažnjavali, takva situacija i sinoć bila, nisam vidio taj penal, ali nije to razlog njihove pobjede.

Razloge trebate tražiti unutar vaše ekipe, jer slaba realizacija vas prati već duže vremena.

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 29 okt 2015, 13:53

@Leon
Ti si započeo priču o nekoj objektivnosti. Ja sam ti samo dao drugi primjer kako bi shvatio da je to besmisleno i da nema veze sa stvarnošću. Nema potrebe navoditi druge primjere. Poenta je ista.
Tabela nakon 34 kola nikad ne laže!

@Klare.
Nisam ni tvrdio da njega treba da bude stid. Ja sam samo naveo moj lični stav. I ja sam na ovom forumu više puta napisao kako me je stid moje ekipe bez obzira kakve su me okolnosti dovele na to stanje ;)

A kako to da je naša ambicija LP? Da nema te neku ulogu u našoj upravi? Ljudi pa mi smo prošlu sezonu završili kao ŠESTI na tabeli! Pored toga smo izgubili dva najbolja naša igrača. Ponavljam ponovo. Tabela na kraju sezone ne laže!
Što se tiče Gladbacha, oni su završili sezonu kao trećeplasirana ekipa. Nakon takvog plasmana tvrditi da cilj nije LP je ili kukavičluk ili indirektno priznanje da nisu zaslužili tu poziciju :?:

LeonBest
Kontakt:

Post Postao/la LeonBest » 29 okt 2015, 14:46

Pa kako sad nema potrebe navoditi druge primjere a kazes kako je HH trebao OBJEKTIVNO da bude u Zweite?
Nema potrebe imati bilo kakvu ulogu u vasem Vorstandu kako bismo zakljucili da iz godine u godinu sve uzimate i gazite :D dovoljno je procitati/poslusati izjave uprave, igraca i navijaca!

075

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 29 okt 2015, 14:51

LeonBest je napisao/la:Pa kako sad nema potrebe navoditi druge primjere a kazes kako je HH trebao OBJEKTIVNO da bude u Zweite?
Nema potrebe imati bilo kakvu ulogu u vasem Vorstandu kako bismo zakljucili da iz godine u godinu sve uzimate i gazite :D dovoljno je procitati/poslusati izjave uprave, igraca i navijaca!

Čovječe uozbilji se. Nisam ja lično rekao da je HSV trebao igrati u Cvajti. Čitaj malo bolje šta sam napisao :oops: Ja sam to naveo kao nonsens. Shvataš li? Naveo sam to kao primjer mišljenja drugih koji nema veze sa stvarnim dešavanjima.

Za ovaj drugi dio, molim te navedimi primjer. Sad se nemoj vaditi. Navedi mi dokaz da je većina sa naše strane, bilo uprava, menadžer, trener, pomoćni trener ili neko ko ima veze sa odlukama u klubu, rekao da je naš cilj Liga Prvaka.
Znači samo argumenti, video zapisi, direktne izjave odgovornih molim lijepo. ;)

LeonBest
Kontakt:

Post Postao/la LeonBest » 29 okt 2015, 15:01

Cim se prijatelju vratim u ned. Kuci i fino sjednem i izdvojim sat-dva to ti i posaljem ;)
Koliko dugo ti pratis S04? Cudno mi pravo kako te ovaj moj komentar iznenadio! Kako objasnjavas cinjenicu odmosa navijaca na domacim utakmicama? Zvizdanje i pljuvanje ekipe nakon poluvremena? (NE ODNOSI SE NA TEKME KAKO VAS JE OVE SEZONE PREUZEO NOVI TRENER) Kako komentarises izjave igraca da je pritisak nesnosljiv od strane navijaca? Moram priznati da vas malo i mediji potpale :D
Kako komentarises nezadovoljstvo uprave i navijaca za osvojeno 6. mjesto? Valjfa bi sve bilo ok i mirno da vam ambicije nisu prevelike i da nema veze sa stvarnim stanjem u i oko kluba!

075

LeonBest
Kontakt:

Post Postao/la LeonBest » 29 okt 2015, 15:08

Evo jedan na brzaka :D

075

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 29 okt 2015, 15:10

Ja ću čekati na te tvoje dokaze.
Ovo ostale je skretanje sa tematike. Da si ranije pratio moje komentare na ovoj temi sve bi ti bilo jasno. Proššle sezone jeste bio cilj LP i tu smo razočarali. Eto to je posljedica nezadovoljstva. Šta smo to trebali uraditi? Nakon LP izjaviti da nam je cilj 6 mjesto??? Ma daj molim te.
Prvo, bio sam u pravu da nisi gledao utakmice a ti si dao svoj komentar.
Drugo, predložio sam ti da pogledaš tu tekmu koja se igrala u nedjelju da sam doneseš sud da li ja to šta izmišljam ili lažem. Kao što sam pretpostavio i to nisi uradio.
Sad nema više izgovora i skretanja sa teme. Budi muško pa donesi dokaze.

edit. Ahahah pa to je jarane prošla sezona. De ba čitaj, Ikre, Lies! Read! šta ja pišem i šta je tematika

LeonBest
Kontakt:

Post Postao/la LeonBest » 29 okt 2015, 15:13

Jarane ja sam ti i napisao da vam je uvijek cilj lp ;) jos sam ti napisao, da 90 minuta nece promjeniti moju percepciju velikana iz Pott-a :D uvijek se jurisa ka vrhu i uvijek su drugi krivi za vlastiti neuspjeh ;)

075

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 29 okt 2015, 15:15

Ti furaš samo neko svoje s*anje. Ja sam ovdje rekao da nama nije realan cilj OVE SEZONE Liga PRvaka. Ti si tvrdio da imaš dokaze/izjave da jeste. Hajmo sad na posao. Navedi te dokaze.

LeonBest
Kontakt:

Post Postao/la LeonBest » 29 okt 2015, 15:19

I opet da te pitam, koliko dugo pratis S04? Opet skrecem s teme :D hahahahha

075

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 29 okt 2015, 15:23

Navijač od 1996. Kakve to ima veze?
Opet ti kažem, pročitaj moje postove od ranije i vidi na koliko sam mjesta napisao da nismo dostojni igranja tog takmičenja. Pusti ti tu tvoju percepciju ljudi iz Pott-a. Trenutno sa mnom razgovaraš. Ponavljam. Tvrdio sam da ove SEZONE nije cilj mjesto koje vodi u LP. Niko to od naših zvaničnika nije tvrdio. Ti tvrdiš da imaš dokaze pa bujrum, daj ih.
Meni apsolutno neće predstavljati problem da kažem da si ti u pravu nakon što izneseš dokaze.

LeonBest
Kontakt:

Post Postao/la LeonBest » 29 okt 2015, 15:30

Pa ima veze sto te toliko cudi moj komentar da ste jedan od dva kluba (ovaj drugi se malo smirio i spustio :D ) u ligi gdje se svake godine najavljuje vrh, ali vam uvijek malo nedostaje da se ostvari cilj :D valjda bi to trebao i sam priznati obzirom da toliko dugo pratis svoj klub ;)

075

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 29 okt 2015, 15:40

To je prošlost. Ja, ali i mnogi drugi, danas tako ne razmišljamo a i Uprava kao i ostalo osoblje drži taj stav.
Mnogi to danas osporavaju ali realnost je da je BL mnogo mnogo jaka. Imamo sedam predstavnika na međunarodnoj sceni pa prema tome i mi dosta realnije gledamo na eventualni uspjeh, tj. kvalifikacija za LP.

Klare

Post Postao/la Klare » 29 okt 2015, 18:15

Zdena04 je napisao/la:Pored toga smo izgubili dva najbolja naša igrača.
Ja znam za Draxlera, a ako misliš za Farfana taj je zadnji put važan bio prije 3 godine, tako da je u pitanju samo jedan važan igrač.
A šta reći za Gladbach, oni su ti koji ostali bez 2 ključ igrača.
Zdena04 je napisao/la:Što se tiče Gladbacha, oni su završili sezonu kao trećeplasirana ekipa. Nakon takvog plasmana tvrditi da cilj nije LP je ili kukavičluk ili indirektno priznanje da nisu zaslužili tu poziciju :?:
Ta treća pozicija je iznad njihovih očekivanja, posložilo se, nije ni prvi ni zadnji put da neko iznenadi,

Previše si oštar prema Gladbachu, ne znam zašto? :?
A sad znam, i oni su Borusija. :mrgreen:

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 29 okt 2015, 18:29

Nisam ja oštar prema Gladbachu. Da je tako, i ja bih bio među prvim kenjatorima sa foruma koji su donijeli sud o toj ekipi nakon pet odigranih kola.
Ja samo volim da se kaže/napiše onako kako jeste. Sreća i sudije su bili ključni faktor u ovom dvomeču. Ovaj stav ću imati do kraja života.
Isto tako sam mišljenja da su oni apsolutno zaslužili tu treću poziciju ali isto tako sam mišljenja da je kukavički tvrditi da ambicija nije LP samo kako bi se imao izgovor ukoliko to ne uspije.

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 29 okt 2015, 21:23

slika
Agieren statt reagieren

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.