Ja prije mislim da je uzaludna jer šta god Pep uradio u očima pola od nas će ostati kao flop i nenalica i rušitelj Juppove mašine. To je jednostavno tako. Klasični hejt. Ono što on radi nama izgleda strano i neshvatljivo i uvijek će ostati nešto što većina nas nije mogla da svari. Sutra će doći drugi trener, prekosutra treći i uvijek će biti onoh za i protiv bez iole ozbiljnog i objektivnog gledanja na stvari u i oko istih.ceze je napisao/la:Bezveze nam je priča već dvije stranice.
FC Bayern München - Arhiva postova
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
Re: FC Bayern München
Džaba vam svi argumenti Pepoljubci ako Guardiola flopa sa taktikom u knockout LP i neko ga dobrano na*uzi kao u zadnjim sezonama... Pa da ima i sve pobjede u Bundesligi i 120 postignutih golova.
Vidim Carhavala traže. Samo jedna rečenica - Rafinja je igračina
Ja bi radije Isco-a doveo, drag mi igrač ono pravo
Vidim Carhavala traže. Samo jedna rečenica - Rafinja je igračina
Ja bi radije Isco-a doveo, drag mi igrač ono pravo
Dosta spanaca, de nekog "naseg," na primjer Pjanica 
FC Bayern -/- THE Ohio State University
Re: RE: Re: FC Bayern München
muamerc je napisao/la: Ja prije mislim da je uzaludna jer šta god Pep uradio u očima pola od nas će ostati kao flop i nenalica i rušitelj Juppove mašine. To je jednostavno tako. Klasični hejt.
De ti meni nabroj stvari koje je Pep uradio,a da su unaprijedili nasu igru. Znaci sve navedi sto ti smatras da je on integrirao u nasu ekipu i da je doniejlo rezultata.
Naravno ukoliko ti nije tesko, oa da diskutujemo
Sent from my LG-D802 using Tapatalk
Stern des Südens
majke mi ne znam o čem će se pričat na ovoj temi kad gvardiola ode, vako radnim danima kad nema utakmica ko ovo danas, o čem tj o kome ćemo prežvakavat hiljadu put sažvakane priče i argumente, stvarno je kontraverzan trener, zayebo je i murinja koliko se priča o njemu, mrzim što nam trener ispada najveća zvijezda kluba; svi kažu gvardiolin bayernceze je napisao/la:Bezveze nam je priča već dvije stranice.
Donio je stil i igru koja nam evo trecu godinu zaredom donosi kontinuitet rezultata (treble svake godine nije moguc ali bar jedan trofej jest). Stil i filozofija igre koja donosi rezultate (80% pobjeda, 15% vise od prvog slijedeceg da ne govorimo broj golova i broj klin sitova koje je Neuer ostvario). Takticku raznovrsnost i nepredvidljivost. Individualni napredak svakog od igraca (pogotovo rad s loptom, rezultati na inyernacionalnoj sceni to potvrdjuju).proFCB je napisao/la:muamerc je napisao/la: Ja prije mislim da je uzaludna jer šta god Pep uradio u očima pola od nas će ostati kao flop i nenalica i rušitelj Juppove mašine. To je jednostavno tako. Klasični hejt.
De ti meni nabroj stvari koje je Pep uradio,a da su unaprijedili nasu igru. Znaci sve navedi sto ti smatras da je on integrirao u nasu ekipu i da je doniejlo rezultata.
Naravno ukoliko ti nije tesko, oa da diskutujemo
Sent from my LG-D802 using Tapatalk
- FranckRibery
- Kontakt:
nek uzme ove sezone LP i guardioli ce biti oprostena ona dva debakla prethodnih sezona u polufinalu
i nek mu onda daju novi ugovor, dotad nek nas drzi u neizvjesnosti 
- Omerbavarac
- Kontakt:
Da vas pitam nesto...
Da li bi vi prije uzeli ligu prvaka nego Bundesligu i kup a pod uslovom da ova dva domaca takmicenja osvoji Dortmund?
Da li bi vi prije uzeli ligu prvaka nego Bundesligu i kup a pod uslovom da ova dva domaca takmicenja osvoji Dortmund?
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
Nije problem ispasti u LP ili bilo kojem knockout takmičenju nego način na koji se odigra i prisustvo određene naivnosti...
Daleko je proljeće a nadam se kada dođe da će Guardiola poharati sve sa svojom taktikom i da Bayern ponovo osvoji "Triple"...
Daleko je proljeće a nadam se kada dođe da će Guardiola poharati sve sa svojom taktikom i da Bayern ponovo osvoji "Triple"...
Zadnja izmjena: thulkazal, dana/u 29 okt 2015, 19:22, ukupno mijenjano 1 put.
- anelbavarac
- Kontakt:
Re: Odg: RE: Re: FC Bayern München
Dosta BL i kupOmerbavarac je napisao/la:Da vas pitam nesto...
- Omerbavarac
- Kontakt:
Treble nije u opticaju, pitao sam ili liga prvaka ili Budeska i kup?thulkazal je napisao/la: Daleko je proljeće a nadam se kada dođe da će Guardiola poharati sve sa svojom taktikom i da Bayern ponovo osvoji "Triple"...
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
Liga PrvakaOmerbavarac je napisao/la:Treble nije u opticaju, pitao sam ili liga prvaka ili Budeska i kup?thulkazal je napisao/la: Daleko je proljeće a nadam se kada dođe da će Guardiola poharati sve sa svojom taktikom i da Bayern ponovo osvoji "Triple"...
FK Željezničar
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17
#CarloOut
FC Bayern Munchen
Philadelphia 76ers--->#TrustTheProcess
DARIO ŠARIĆ----->ROY-- 2016/17
#CarloOut
- Omerbavarac
- Kontakt:
Ne bi mozda bilo lose postaviti anketu sa ovim mojim pitanjem, pa da vidimo sta simpatizeri/navijaci vise preferiraju ili ocekuju kako god hocete. 
Samo je protiv Reala usrao ovo protiv Barse nije. Jednostavno nije. Ne znam zasto mu se zbog toga spocitava, ispade kao da se mora sve utakmice prosetati u bilo kojem takmicenju. Pa i on zna pogrijesiti i grijesi, kao i svako iz strucnog staba, uprave i igraca. Protiv Arsenala fulali odlicne prilike i Neuer zaplivao i opet Pep kriv. Jel on treba da udje i da brani i da daje golove? Postavio je kako treba, Arsena je bolje, fulali smo i izgubili i sta sad? Kao da nikad nismo ili necemo.thulkazal je napisao/la:Nije problem ispasti u LP ili bilo kojem knockout takmičenju nego način na koji se odigra i prisustvo određene naivnosti...
EDIT: evo jedan fin članak http://www.fourfourtwo.com/features/9-p ... zxw9J30DVA
To za treble sam rekao da bi i ja volio da Guardiola osvoji u Bayernu jer često se spočitava da ja ne navijam za Bayern jer ne simpatišem Guardiolu...Omerbavarac je napisao/la: Treble nije u opticaju, pitao sam ili liga prvaka ili Budeska i kup?
Ako se tako postaviti pitanje onda bi više volio LP. Razlog ? Koliko znam Bayern ima najviše trofeja i u BL i Kupu dok u LP zaostaje za 5 trofeja... Valja to stići
muamerc je napisao/la: Samo je protiv Reala usrao ovo protiv Barse nije. Jednostavno nije. Ne znam zasto mu se zbog toga spocitava, ispade kao da se mora sve utakmice prosetati u bilo kojem takmicenju. Pa i on zna pogrijesiti i grijesi, kao i svako iz strucnog staba, uprave i igraca. Protiv Arsenala fulali odlicne prilike i Neuer zaplivao i opet Pep kriv. Jel on treba da udje i da brani i da daje golove? Postavio je kako treba, Arsena je bolje, fulali smo i izgubili i sta sad? Kao da nikad nismo ili necemo.
Ne slažem se i opet ne razumijem kako si imao takvo viđenje utakmice. Prva utakmica protiv Barce je odrađena užas. Taktika ? Protiv Neymara-Suareza-Messija u gostima odigrati onako ofanzivno sa visoko postavljenim štoperima je ravno samoubistvu. Sreća imali Nojera raspoloženog inače bi dobili pet golova u prvom poluvremenu. Nije pogrešeno ni da se kaže da igrači nisu bili na nivou zadatka i da su podbacili ali Messi se ne brani 1-1 nego timski...
Za Arsenal nisam ništa ni rekao. Za mene totalno nebitna utakmica rezultatski ali opet može se viditi određena naivnost u igri. Bitnije da onakva naivnost ne bude izražena kada bude trebalo (knockout fazi) i da se bude fokusirano 300%
muamerc je napisao/la: Donio je stil i igru koja nam evo trecu godinu zaredom donosi kontinuitet rezultata (treble svake godine nije moguc ali bar jedan trofej jest). Stil i filozofija igre koja donosi rezultate (80% pobjeda, 15% vise od prvog slijedeceg da ne govorimo broj golova i broj klin sitova koje je Neuer ostvario). Takticku raznovrsnost i nepredvidljivost. Individualni napredak svakog od igraca (pogotovo rad s loptom, rezultati na inyernacionalnoj sceni to potvrdjuju).
Realne stvari si naveo, priznat cu sve sto si naveo. Jedino taj kontinuitet rezultata ti nmg 100% prihvatiti, jer osvojiti Bulli sa ovakvim sastavom i konkurencijom je pod muss i to moze svaki trener uciniti.
Medjutim, sad da ja svoje kazem. Jedan Rafinha nije dobio prilike u Schalkeu i Genoa-i koliko ga Pep forsira, da je kvalitet momak ajmo reci da jeste, no pored nasih bekova nema sta traziti. Je li Lahm guran u sredinu terena preko kkurca, iako se zna da je to mozda jedan od najboljih desnih bekova na svijetu?
Je li se pokusava sa Alabom na mjestu stopera - nebitna stvar
Jedan Javi Martinez ne moze igrati na svojoj prirodnoj poziciji jer mora igrati Alonso?
Uspio je otjerati iz kluba mozda najboljeg doktora na svijetu!!! Kod Alcantare je gurao svoj neki pristup povredi i nacin lijecenja, sto je rezultiralo da ga nemamo nekih 8-9 mjeseci na raspolaganju.
Pitam se zaista da li je donio vise dobrog ili loseg klubu? Ne bih znao odgovoriti, i sam mislim da je donio vise DOBROG. No kada izvagam tvoje sve pluseve Pep-a i svoje sve minuse, mislim da sam ja u prednosti sa minusima...
Stern des Südens
Nemoj nam tako za Rafinju, dok je Lam klupu grijao Rafinja je razvaljivao 
Mia San Mia
U jos jednoj raspravi sam govorio: Pepu nije toliko vazno gdje ko i kako igra vec mu je bitno da igrac nije takticki limitiran. Sta to znaci, to znaci da moze u toku utakmice pokriti dvije i plus pozicije na terenu a da se to ne primjeti u odnosu kavalitete u jednom i drugom slucaju. Znas zasto igra Lahm u sredini, zato sto je pouzdan i ne gubi niti pod pritiskom izbacuje loptu u aut vec trazi i probalazi najbolje rjesenje. Ima odlican osjecaj za prostor i fenomenalno otvara igru. Takav igrac kod Pep nece da trune na boku ko neki donosac loptu ili aut izvodjac. Tako i Martinez. Martinez igra na stoperu jer njegovim igranjem mi imamo dva igraca u polju, jednog u sredini kad napadamo i drugog u odbrani kad je prekid. Martinezov problem mogu biti prodati pasovi i trka sa ovjektivno brzim igracem, da, ali na tome radi i Pep da se to usavrsi. Sta Alaba radi? Alaba sprecava kontre i sa krilima pravi akcije po strani. U Pepa NE postoje klasicni bekovi. Svi su u napadu i igraju i krriraju napade. Kad se pitas sto Pep njih ne stavi na svoje pozicije isto kao da si rekao sto Murinjo ne igra na posjed gledaj kakve majstore ima u napadu, sta Hazard ima da radi presing na svojoj polovini? Jednostavno to je njegova filozofija, stil, nacin, vidjenje igre i on se NE mjenja niti protiv Reala niti Barse. Ako zelimo da budemo prepoznatljivi po necemu ne smije se odstupati od filozofije. Pep ce otici i bice mi zao i krivo ali na duge staze nema boljeg trenera od njega, vidjet cemo svi zajedno, vjerujte.
Kao da nemamo dovoljno takvih? Xabi, Thiago, Arturo, Rode... Manje vise niti jedan igrac Bayerna nije takav da pod pritiskom izbacuje loptu u out.muamerc je napisao/la:Znas zasto igra Lahm u sredini, zato sto je pouzdan i ne gubi niti pod pritiskom izbacuje loptu u aut vec trazi i probalazi najbolje rjesenje. Ima odlican osjecaj za prostor i fenomenalno otvara igru.
A svi znamo i vidimo kako Lahm izgleda na sredini terena, on se u poredjenju sa Thiagom okrece kao transporter. Sjeti se Gundogana iz najboljih dana. U primanju lopte se rjesava vec protivnickog igraca. To su stvari koje treba da krase igraca sredine terena, a to nas Lahm NEMA i ne treba da ima!!!
Medjutim pitanje moje. Zasto najboljeg desnog beka na svijetu gurati na poziciju na kojoj je objektivno slabiji???
Za Martineza se jedino mogu sloziti, zato sto se igra na posjed. U takvoj igri Bayern ima dosta posjed i on aktivno moze ucestovati u napadima ekipe.muamerc je napisao/la:Tako i Martinez. Martinez igra na stoperu jer njegovim igranjem mi imamo dva igraca u polju, jednog u sredini kad napadamo i drugog u odbrani kad je prekid. Martinezov problem mogu biti prodati pasovi i trka sa ovjektivno brzim igracem, da, ali na tome radi i Pep da se to usavrsi.
To Alaba radi kada igra na svojoj prirodnoj poziciji. I onda odgledamo utakmicu kao sto smo pogledali protiv VW-a. A kada ne igra gledamo utakmicu kao protiv Arsenala. Gdje ma koliko dobar Costa bio na jednom krilu ne moze bez podrske beka.muamerc je napisao/la:Sta Alaba radi? Alaba sprecava kontre i sa krilima pravi akcije po strani.
I za kraj...
Zato primamo 7,8 golova od njih...muamerc je napisao/la:Jednostavno to je njegova filozofija, stil, nacin, vidjenje igre i on se NE mjenja niti protiv Reala niti Barse.
Stern des Südens
Što će ti tamo, šta će raditi kad kampiramo na protivničkoj polovini? Da roštilja tamo negdje oko aut linije?, to može i Rafinja raditi isto tako. Opet, sad ga je stavio na poziciju negdje između beka, sredine terena i taj posao tamo radi odlično. Mi to ne vidimo ali kad malo bolje i detaljnije anliziraš tekmu itekako je bitno i vidljivo. Sad se ni Alonso ni on nisu vidjeli protiv Wolfburga, zašto? Zato što su fenomenalno odradili svoj posao pozicioniranja i kontrole terena i lopte. Lopta je "visila" u prostoru između dvije linije odbrane Vukova, njihov zadatak je bio samo da stabilizuju posjed i vrate loptu tamo gdje je Pep i htio. To su radili fenomenalno. Mislim na prvo poluvijeme, drugo su izašli s pola želje i volje nego prvo.proFCB je napisao/la: Medjutim pitanje moje. Zasto najboljeg desnog beka na svijetu gurati na poziciju na kojoj je objektivno slabiji???
Nek primamo. Ja to ne vidim kao aman neki epski poraz (Real je od trećeligaša u zvaničnoj utakmici primao 5 golova i ispadao pa šta, opet je Real - Real). Bayern nece da bude ekipa kojoj Real i Barsa ne izlaze iz 16 metara. Bayern neće da bude parkirani autobus niti bunkeraška ekipa. Bayern će otići na Bernabe i Camp Nou i igrati napadački i otvoreno (a da ostale stadione ne spominjemo). To se poštuje. Bayern hoće da igra sa njima (a oni nisu svako) i za taj cilj treba nekad pustiti i krv.proFCB je napisao/la: Zato primamo 7,8 golova od njih...
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.