U-21, U-19, U-17

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

FaraonTM
Kontakt:

Re: U-21, U-19, U-17

Post Postao/la FaraonTM » 28 okt 2015, 16:19

AnelZ je napisao/la:Znaci to da se jakosne grupe za izvlacenje grupa za elitnu rundu formiraju na osnovu rezultata i skupljenih bodova u prvoj rundi. Tipa ako imas devet reprezentacija sa 9 bodova iz prve runde, 5 sa 7 bodova, 9 sa 6 bodova, 3 sa 5 bodova i 6 sa 4 boda onda ce prva jakosna grupa biti sedam reprezentacija sa po devet bodova (+ Njemacak koja je automatski u elitnoj rundi) sa najvecom gol razlikom, onda druga jakosna grupa ostale dvije reprezentacije sa devet bodova sa najlosijom gol razlikom te 5 reprezentacija sa 7 bodova i jedan reprezentacija sa 6 bodova sa najvecom gol razlikom itd. Nadam se da si shvatio :)

Evo kako to izgleda:

https://en.wikipedia.org/wiki/2016_UEFA ... ion#Draw_2
Jesam, u suštini ako dobijemo Ukrajinu koliko sam shvatio i kalkulisao, sigurno ćemo biti u prvom šeširu? :D
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 28 okt 2015, 16:26

Ovaj put da :) moze se desiti ponekad i da sa devet bodova ne budes u prvom sesiru jer ima 13 grupa u prvoj rundi. Postoji i sansa sa remijem da budemo u prvom sesiru, ali bolje ici na pobjedu i biti siguran :D

PerryFred
Kontakt:

Post Postao/la PerryFred » 28 okt 2015, 20:12

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 29 okt 2015, 10:35

"Još uvijek nije bilo pravih pregovora, trebali smo razgovarati ljetos, ali nisu dolazili u Bosnu i Hercegovinu. Čekamo da dogovorimo sastanak kako bismo vidjeli da li zaista postoje realne šanse da zaigraju za Bosnu i Hercegovinu. Njihova želja postoji, ali to nije dovoljno. Pred njima je ako žele zaigrati za Bosnu i Hercegovinu dosta posla i duga procedura. Moraju imati državljanstvo Bosne i Hercegovine, podnijeti zahtjev za promjenu sportskog državljanstva kod FIFA-e i to traje najmanje šest mjeseci", rekao je u razgovoru za ****.ba Murat Jaha, koordinator omladinskih selekcija Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

Dženis Burnić i Meris Skenderović upisali su nastupe na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu. Burnić igra u veznom redu, dok je Skenderović napadač, a obojica su rođeni 1998. godine. Bit će teško privoljeti ih da igraju za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, vjerovatno ih neće ni Nijemci pustiti bez borbe, posebno jer su obojica rođeni u Njemačkoj.

Zar je toliko tesko skoknuti do Njemacke i popricati sa momcima? jebote ko da treba ici na mjesec, a ne u Njemacku (sat vremena avionom ).
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 29 okt 2015, 10:50

E sta je napricao ovaj Jaha ovdje, to nije za vjerovati.
Boze sacuvaj.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 29 okt 2015, 11:08

The Murat Jaha, spremi se klocu i pjeske u Njemacku po obojicu, nece ti na noge dolaziti nesposobnjakovicu.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 29 okt 2015, 12:55

Pa neće oni tebi na noge dolaziti budalo jedna :nedam: :njanjanja: :facepalm:

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

maximusdecimus
Kontakt:

Post Postao/la maximusdecimus » 29 okt 2015, 22:38

Burnic usao u igru protiv Hrvata na SP U17

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 29 okt 2015, 23:28

maximusdecimus je napisao/la:Burnic usao u igru protiv Hrvata na SP U17
Imao je jednu dobru fintu. Poklonio je drugi gol Hrvatima.

Bolanos
Kontakt:

Post Postao/la Bolanos » 30 okt 2015, 00:47

Tako je @soko, prodor, finta i krivac za gol mogao je ocistiti.
Sabinho

KRSTE HVALA TI ZA SVE!

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 30 okt 2015, 00:54

Gledao sam ja njega još nekad ljetos na nekom prvenstvu (možda je i ranije bilo) kada je igrao malo više i nisam bio nešto specijalno oduševljen. Igrao lijevo krilo, onako yebiga zna odigrati fin pass ili nešto dužu loptu (ima filing za to) al' nema nikakve agresivnosti za krilo/beka uopšte ne napada a i slabo ulazi u duele, kao da se boji.

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Bolanos
Kontakt:

Post Postao/la Bolanos » 30 okt 2015, 01:14

FaraonTM je napisao/la:Gledao sam ja njega još nekad ljetos na nekom prvenstvu (možda je i ranije bilo) kada je igrao malo više i nisam bio nešto specijalno oduševljen. Igrao lijevo krilo, onako yebiga zna odigrati fin pass ili nešto dužu loptu (ima filing za to) al' nema nikakve agresivnosti za krilo/beka uopšte ne napada a i slabo ulazi u duele, kao da se boji.
Meni se cini da je igrao dmf nesto vcrs.
Sabinho

KRSTE HVALA TI ZA SVE!

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 30 okt 2015, 01:22

Bolanos je napisao/la:
FaraonTM je napisao/la:Gledao sam ja njega još nekad ljetos na nekom prvenstvu (možda je i ranije bilo) kada je igrao malo više i nisam bio nešto specijalno oduševljen. Igrao lijevo krilo, onako yebiga zna odigrati fin pass ili nešto dužu loptu (ima filing za to) al' nema nikakve agresivnosti za krilo/beka uopšte ne napada a i slabo ulazi u duele, kao da se boji.
Meni se cini da je igrao dmf nesto vcrs.
Jest, u veznom redu je igrao večeras nešto povučenije al' mislim da mu je primarna pozicija lijevi bek.

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 30 okt 2015, 01:53

Bolanos je napisao/la:Tako je @soko, prodor, finta i krivac za gol mogao je ocistiti.
Jos je on dijete, meni se cini kao da ce biti dobar igrac. Dosta je mrsav, al izgleda da ima onu kontrolu nasih veznjaka tipa Miske, Pjanic, Medo. Vidjecemo kako ce se razviti.
Gledao sam ga i neki dan meni se cini protiv Meksika kad je usao.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 30 okt 2015, 02:29

Julian Weigl (20), igrač prvog tima Dortmunda, mršav je i on, pa igra, sredili bi oni Burnića, kao što će i ovog, glavno je da Burnić pokaže kvalitet, a za ostalo nema brige ;)

slika

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 30 okt 2015, 06:27

TMovac je napisao/la:"Još uvijek nije bilo pravih pregovora, trebali smo razgovarati ljetos, ali nisu dolazili u Bosnu i Hercegovinu. Čekamo da dogovorimo sastanak kako bismo vidjeli da li zaista postoje realne šanse da zaigraju za Bosnu i Hercegovinu. Njihova želja postoji, ali to nije dovoljno. Pred njima je ako žele zaigrati za Bosnu i Hercegovinu dosta posla i duga procedura. Moraju imati državljanstvo Bosne i Hercegovine, podnijeti zahtjev za promjenu sportskog državljanstva kod FIFA-e i to traje najmanje šest mjeseci", rekao je u razgovoru za ****.ba Murat Jaha, koordinator omladinskih selekcija Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

Dženis Burnić i Meris Skenderović upisali su nastupe na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu. Burnić igra u veznom redu, dok je Skenderović napadač, a obojica su rođeni 1998. godine. Bit će teško privoljeti ih da igraju za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, vjerovatno ih neće ni Nijemci pustiti bez borbe, posebno jer su obojica rođeni u Njemačkoj.

Zar je toliko tesko skoknuti do Njemacke i popricati sa momcima? jebote ko da treba ici na mjesec, a ne u Njemacku (sat vremena avionom ).
Boze sacuvaj, koji moron. Jel treba jos DFB da ih upakuje kao poklon i da ih posalje za BiH? :facepalm:
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 30 okt 2015, 23:14

Murat kao refleksija sistema Bosne i Hercegovine. Hvala ti Murate!!!!
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 30 okt 2015, 23:16

hvala bogu pa je Meša selektor, on može urgirat' i učiniti neke stvari po tom pitanju, jer mu je stvarno stalo kad se radi o tome, da je selektor neki nehljebar poput Papeta, uz ove već postojeće nehljebare u Savezu, ne bih se nadao ničemu

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 30 okt 2015, 23:36

Negdje sam pročitao da sutra odmaramo glavne igrače i da će priliku dobiti oni koji je nisu dobili u prva 2 meča. Ne znam koliko je to baš pametno.
Nad tobom sunce najljepše sja

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 30 okt 2015, 23:55

Chinaglia je napisao/la:hvala bogu pa je Meša selektor, on može urgirat' i učiniti neke stvari po tom pitanju, jer mu je stvarno stalo kad se radi o tome, da je selektor neki nehljebar poput Papeta, uz ove već postojeće nehljebare u Savezu, ne bih se nadao ničemu
Sve je to udure, ali ne moze Mesa pozivat djecu od 16, 17 godina. Za to je skauting, za to je savez duzan. Selektori omladinskih selekcija.

Ja se izvinjavam svima onima koji ce se mozda sada naci uvrijedjeni i nemam nikakve namjere da se pravim pre pametan, ali mi je pun k. od prica "neka tih igraca u tim reprezentacijama, bolje im je, pa kad dodje u zrelije godine i bude kandidat za seniorski fudbal da ga privedemo". Pa, zasto ljudi moji? Pa de pogledajte srbe, hrvate, ma i sire kako ljudi rade. Sta su trebali hrvati cekati da Rakitic napuni 22 da bi ga priveli. Ne, to se radi odma. Od U17-reprezentacije AKO je moguce. Ako postoji zelja. Kako cemo se nadati boljem sutra nase A-repke ako nam omladinske selekcije ku*cu ne valjaju Kako? Voli se ovdje nabadati po dijaspori i vako su i naki su (doduse u mnogim slucajevima i razumijem takve ljude), ali cinjenica je ta da mi od te iste dijaspore trenutno zivimo fudbal. Izuzev nekih pojedinaca kao sto su Dzeko, Zukanovic, Sunjic sve ostalo je skoro iz vana doslo.

Nazalost ja ne mogu da vjerujem za sada u bolje sutra na tom planu sve dok sjede ti salabajzeri, starohani, pacijenti na tako OGROMNO bitnijim mjestima kao sto to rade Jaha i oni ostali jahaci cija imena se ne mogu sjetiti sada. Omladinski fudbal je toliko bitan i trebao bi da bude mozda cak i TOP prioritet ovog saveza. Krivo mi je da se toliko nonsalantno radi sa tim mladim momcima, i sto se ne iskoristava prilika da se privede sto veci broj igraca sto je moguci. Znam, da vecina i nije mozda za interesovana za BiH-dres ali mu moras dati do znanja da ga hoces. Da je trazen. Da ga pratis. A ne da svako drugi dan citamo "...ali do sada nije bilo nikakvog kontakta sa fudbalskim savezom Bosne i Hercegovine". Citajuci ovu izjavu Murata trnci mi igraju po tijelu... Kazu otkud ta Belgija od jednom pro izvodi takve igrace. Kako ba ta Belgija od jednom na krovu Svijeta...? Jer su ljudi shvatili da bez omladinskog fudbala i bez proizvoda vlastiti igraca NEMA buducnosti. Pa vi pricajte sta hocete! Shvatili su da sistematski rad i veliki trud ce donjeti rezultat. Nisu ti igraci sa grana probrani nit vala se radjaju veci talenti u Belgiji nego u nasoj drzavi. Razlika je samo sto su oni imali interes, a sto ga mi nemamo.
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: ASD, Proximic i 6 gostiju.