FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

merak
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la merak » 30 okt 2015, 12:52

solinas je napisao/la:Ma neka uzmu tri boda,nek im svira tri penala,nama Nase,njima njihovo.
Apetiti su nam porasli,mislim na navijace,to je normalno.
Ali zaboravljamo da je glavni cilj opstanak.
Drugo,mi ako budemo pravi moze suditi kako hoce.
Neka momci samo igraju fudbal,a rezultata ce biti.
Jeste nas ostetio par puta,Ali kukanje ne pomaze.
Skuhali su nam corbu,Nase je da ucinimo sve da se zadave sa njom.
Bog te skoro dvjesto je prijavljenih kako sam cuo jutros,a vjerujem bice nas do nedjelje preko 300....
Samo podrska momcima zasluzili su.
To su samo busevi preko 10 kombija je rezervisano.
samo Sloboda

Beduin
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la Beduin » 30 okt 2015, 12:53

Evo da podijelim danasnji fb status naseg bivseg fudbalera Ademira Smajlovica :)
Dragi naši navijači naše FK Slobode-Tuzla,nešto mi stoji u prsima pred utakmicu sa Sarajevom,pa da podjelim sa Vama svima.Da znate,Sloboda ima tradiciju,od davnina,da može pobjediti ili ne izgubiti od FK Sarajevo.Podsjetiti ću Vas na jednu od mnogobrojnih utakmica ova dva kluba i to baš na Koševu.Tim sa Koševa je tada izgledao ovako:Đurković-golman,Radeljaš,Kapetanović,Janjoš,Ferhatović,Hadžibegić,Pape-Sušić,Vukićević,Musemić,Merdanović,Paja-Pašić,jedan od najboljih sastava u istoriji toga kluba.Mi smo ih pobijedili sa 4-1 ili 3-1,nije bitno,bio sam strijelac jednog gola,"Hvalite me usta moja",znači imamo tradiciju,zašto se ne bih tako nešto moglo ponoviti i u nedjelju,moguće,kako da ne.Zato vjerujmo u naše momke,oni to mogu,misliti da "možeš" je pola puta do cilja.Sa srećom nam svima,a pogotovu njima,Slobodinim igračima i stručnom štabu,kao i upravi i predsjedniku kluba.Sretno,još jednom.
A bice fina posjeta, bice dosta auta i kombija, a za buseve necemo ni znati do zadnjeg dana. Uglavnom, bice nas sigurno vise nego na kraju prosle sezone na Kosevu.
Kakav li ce se trans razviti, bas me zanima. Na Grbavici smo im lijepo suknuli.

PS. Hvala Sloboda72
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

zlajci
Kontakt:

Post Postao/la zlajci » 30 okt 2015, 12:57

sloboda72 je napisao/la:
Beduin je napisao/la:[quot
Skver je napisao/la:Poceo psiholoski rat :).....Ma nek uzmu ta tri boda uz pomoc sudija, ako mora tako biti.....samo mogu jos vise naljutiti tuzlanskog Berluskonija, kaznjavaju ga a Sloboda svaki dan sve jaca i veca, sto bi rekao Sasa Vugdalic sta se sve iza brda valja..... :).
Sta bi od kazne predsjedniku Husicu? Nista se ne pise a bilo bi sramota da reketasi iz Saveza sklone covjeka koji fakat voli fudbal.
"Kaznjen" je on na godinu dana tako da ni ne obavlja funkciju (ili tek treba da stupi na snagu). ;) Ali se to nece osjetiti ni u PL ni u Slobodi, tj, osjetit ce se, bice Sloboda jos jaca, aBd.
Stupilo je na snagu od 10. septembra.Sva ovlaštenja su na Sabahudinu Vugdaliću.[/quote]

Predsjednik je pismeno ovlastio Dragana Isirliju, clana UO, da obnasa funkciju dok je ovaj u Americi.
tuzlanska Sloboda

NKMramor
Kontakt:

Post Postao/la NKMramor » 30 okt 2015, 13:12

Kome smeta šampionska Sloboda? :kafa:

Nevezano, ponovo sam sinoć usnio tekmu u Evropi. Na Bilinom Polju, čini mi se Liga Šampiona. Ispratili Ferencvaros u Mađarsku sa tri komada. 3:1 krajnji rezultat, ako se dobro sjećam, Ahmetović, Ordagić i Zeba strijelci. Kakav osjećaj, izgledalo je tako stvarno. :(

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 30 okt 2015, 13:22

hoćete iskreno

izgubit' ćemo na Koševu, al' ajde, lijepo i simptatično vas je vidjeti kako ste uvjereni u pobjedu i dobar rezultat, iako su šanse za to, pa .. nikakve! 2-0 za domaće bez neke veće muke

TRUST
Kontakt:

Post Postao/la TRUST » 30 okt 2015, 13:33

Nama bi trebala na istoku trbina ko u Gradacu ona njihova nova, i na jugu ko u Banja Luci sjever ona velicina, sredit prilaze i osnovne stvari na sjeveru, fasadu i mokre cvorove na zapadu, jos i istok taj natkrit ma ne treba vise od 3,5 max 4 miliona za te radove, kad bi grad dao 3 miliona, dobili bi sigurno od UEFE jos taj miliona i to je to tamam stadion. Valjda grad u saradnji sa klubom moze naci investitora il neki nacin da se to uradi, ne treba nam onaj stadion po projektu ovo bi bilo tamam.

A sto se tice nedelje, Sarajevo je favorit i ako izgubimo, ne bi to trebalo dozivit kao bauk, vaznije su sledece tri utakmice kod kuce, dva put Celik i jednom Zrinjski. Vise bi volio tri pobjede kuci u ove tri utakmice, nego da uzemo bod u Sarajevo a neko da nam se od vaznijih povrijedi, il uzmemo gore bod a ispadnemo kuci od Celika u kupu. Kao uvijek srcem i dusom uz svoj klub, samo opusteno, jako bez pritiska, odigrat muski, ne prepadat se, niti se uzoholit. Sarajevo je favorit, zaslzuje postovanje i respekt, favoriti su, a mi znamo da vrijedimo i da uz pametnu i musku igru, mozemo odigrat super utakmicu, eh sad kako god zavrsi, poslije idu tri super vazne utakmice kuci i momke treba najace podrzati. Mi cemo sigurno gore imat minimum dvije sanse ekstra za go, Sarajevo ce sigurno napadati i imati i suteva i cisti sansi, kako ce se razvijati utakmica to cemo vidjet, jer jedan detalj,jedan trenutak nepaznje moze odvest utakmicu il u laganu pobjedu Sarajeva il na nasu stranu, a mozda ostane tvrdo do kraja ko u Sirokom pa bude 0:0.

emirzlaTu
Kontakt:

Post Postao/la emirzlaTu » 30 okt 2015, 13:38

Dragi naši navijači naše FK Slobode-Tuzla,nešto mi stoji u prsima pred utakmicu sa Sarajevom,pa da podjelim sa Vama svima.Da znate,Sloboda ima tradiciju,od davnina,da može pobjediti ili ne izgubiti od FK Sarajevo.Podsjetiti ću Vas na jednu od mnogobrojnih utakmica ova dva kluba i to baš na Koševu.Tim sa Koševa je tada izgledao ovako:Đurković-golman,Radeljaš,Kapetanović,Janjoš,Ferhatović,Hadžibegić,Pape-Sušić,Vukićević,Musemić,Merdanović,Paja-Pašić,jedan od najboljih sastava u istoriji toga kluba.Mi smo ih pobijedili sa 4-1 ili 3-1,nije bitno,bio sam strijelac jednog gola,"Hvalite me usta moja",znači imamo tradiciju,zašto se ne bih tako nešto moglo ponoviti i u nedjelju,moguće,kako da ne.Zato vjerujmo u naše momke,oni to mogu,misliti da "možeš" je više od pola puta do cilja.Sa srećom nam svima,a pogotovu njima,Slobodinim igračima i stručnom štabu,kao i upravi i predsjedniku kluba.Sretno,još jednom.

Ado Smajlovic,nekadasnji igrac F.K.Sloboda
Zlatan Nalić sin tuzlanski

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 30 okt 2015, 13:44

smiješni ili bolje rečeno patetični su ovi statusi, izgledamo pravo napaćeno

isto kao da idemo u rat, pa neke poruke podrške i slično

fukaratz
Kontakt:

Post Postao/la fukaratz » 30 okt 2015, 14:25

dzaba to postavljate kad ovdje pola ljudi ne zna ko je bio Ademir Smajlovic :facepalm: ja sam ko dijete pratio njega i Cvijana Milosevica kakvi su to igraci bili...... kasnje otisao u Osijek i povrijedio se i koja je to ljudska gromada kad se oporavio igrao besplatno sezonu za Osjecane ;) ej moj Ado u to vrijeme mi smo se igrali s pitarima ko beba sa zveckom poslje rata druga prica :!: ali ipak se nadam da cemo ih u nedjelju trehnuti a glavni razlog je taj sto ne igraju nasa djeca kaja gace skidaju cim prodju termoelektranu ;) kako je lijepo cuti Kostica, Mehmedagica, Skahica, Veselog, Ahemta, Miljana..... momci nabrijani do maksimuma, samopouzdanje na nivou i nikom ne daju pardona :salut: jos samo 46 sati :kafa:
Sloboda Tuzla

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 30 okt 2015, 14:26

merak je napisao/la:Mehmedagic koliko ja znam i nije stoper vec destruktivac i na toj poziciji igra samo zato sto se iskompliciralo sa Skahicem.
Nadam se da ce Husref ostati profesionalac i da ce maksimalno pripremiti i nabrijati ekipu pogotov zeleci da dokaze Sarajevu koliko su se ogrijesili s njim.
Bilo kako bilo idemo u Sarajevo ja znam za 7 kombija i jedan manji bus ne racunajuci Fukare.
Svi u crnom!

Sta je ovo 7 kombija i manji bus to neki koji ne idu sa ovim prevozom sto Fukare imaju ili ?
SA VJEROM BOGA, FUKARE SLOBODA DO GROBA!
I opet Tušanj, tribina i sindrom ludila
jedan klub, jedan grad i navijačka skupina
OD PROŠLE, NE MOŽE BITI NAM TEŽA GODINA
I DALJE OSTAJEMO SLOŽNI KO' BRAĆA I RODBINA !
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 30 okt 2015, 14:33

staragarda je napisao/la:o j e b a l i vas vise i lacio i ajax

Serem im se na Lazio idu mi na **** ebo ih Lazio i ostali ...**** majku pa i ja pratim Milan i ostale, ali sve ja to nabijem na qurac pored svetinje ..hej hajde ba pa ja bi za titulu Slobode odreko se evrospkog prvenstva reprezentacije toliko mi je to sve bitno pored Slobode da bez razmisljanja tvrdim da je sve nebitno pored Slobode
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

SARS
Kontakt:

Post Postao/la SARS » 30 okt 2015, 15:07

sasistika je napisao/la:
SARS je napisao/la:Ljudi sanjo sam da smo u nedelju uzeli bod na kosevu... Da smo ih razvalili i da Ahmet. U 90 minuti iz neke guzve zabi go, lopta presla metar liniju i da nam Valjic nije htio priznati...
K, K, veliko K, Koševo, imenica,kao Ahmet,kao Valjić,kontaš zemo,imenica,ime stadiona Koševo.
Izvini lingvisto nisam te prepoznao

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 30 okt 2015, 15:10

emirzlaTu je napisao/la:Dragi naši navijači naše FK Slobode-Tuzla,nešto mi stoji u prsima pred utakmicu sa Sarajevom,pa da podjelim sa Vama svima.Da znate,Sloboda ima tradiciju,od davnina,da može pobjediti ili ne izgubiti od FK Sarajevo.Podsjetiti ću Vas na jednu od mnogobrojnih utakmica ova dva kluba i to baš na Koševu.Tim sa Koševa je tada izgledao ovako:Đurković-golman,Radeljaš,Kapetanović,Janjoš,Ferhatović,Hadžibegić,Pape-Sušić,Vukićević,Musemić,Merdanović,Paja-Pašić,jedan od najboljih sastava u istoriji toga kluba.Mi smo ih pobijedili sa 4-1 ili 3-1,nije bitno,bio sam strijelac jednog gola,"Hvalite me usta moja",znači imamo tradiciju,zašto se ne bih tako nešto moglo ponoviti i u nedjelju,moguće,kako da ne.Zato vjerujmo u naše momke,oni to mogu,misliti da "možeš" je više od pola puta do cilja.Sa srećom nam svima,a pogotovu njima,Slobodinim igračima i stručnom štabu,kao i upravi i predsjedniku kluba.Sretno,još jednom.

Ado Smajlovic,nekadasnji igrac F.K.Sloboda
10. 10. 1981 , Sarajevo, Stadion Koševo , Sarajevo- Sloboda 1:4, 12. kolo sezona1981/82
strijelci: 0:1 Tomić(7), 0:2 Tomić(31), 1:2 Pašić(43),1:3 Smajlović(70), 1:4 Mehinović (89).

Pozdrav za velikog čovjeka i fudbalera Ademira Smajlovića.
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 30 okt 2015, 16:21, ukupno mijenjano 1 put.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 30 okt 2015, 15:39

Danas Zeba mašallah.Odradio cijeli trening.Rezonanca pokazala dobar nalaz.Ako Bog da igraće na Koševu.I ostali igrači zdravi i horni za utakmicu. Sastav , manje više ,nama svima poznat.Sutra na put i karantin.Danas je najviše radio Šef Musemić.Vidio sam ga dosta put za ovih 10 mjeseci ali ovo danas je bio poseban Musemić."Dovukli" se i novinari i novinarčići, ko biva , da se rekne nešto i njima , "7 sili".Nisu se baš snašli , nisu bili nikom interesantni. Ipak su za njih presice i kafe. Oni mislili da će Husref odgoditi trening da bi njima , šala nije, nešto kazo. Kad ono poče trening na vakat a oni ko popišani.Poslije su snimali trčali , neki i odustali od zime itd ,itd. Primako se i ona ubleha iz Rahića , vidio medije .
Momci su već u utakmici , to se vidi i dobro je da je tako .Musemić je i tempirao treninge za nedelju i utakmicu.Sretno momci , nadam se da Tuzla, mislim Slobodaši neće pasti na ovom ispitu .Igračima treba podrška i Musemiću.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 30 okt 2015, 15:52

Halfovi Kostić,i Mehmedagić uz Efendića imaju po 2 žuta.Bolje bi bilo postaviti Škahića umjesto Mehmedagića jer će sudija ciljano davati kartone da nas oslabi i protiv Zrinjskog. Šta ako kartone dobiju Kostić i Mehmedagić ?
Ja volim FK Tuzla City

SaltCityAttack
Kontakt:

Post Postao/la SaltCityAttack » 30 okt 2015, 15:54

sloboda72 je napisao/la:Danas Zeba mašallah.Odradio cijeli trening.Rezonanca pokazala dobar nalaz.Ako Bog da igraće na Koševu.I ostali igrači zdravi i horni za utakmicu. Sastav , manje više ,nama svima poznat.Sutra na put i karantin.Danas je najviše radio Šef Musemić.Vidio sam ga dosta put za ovih 10 mjeseci ali ovo danas je bio poseban Musemić."Dovukli" se i novinari i novinarčići, ko biva , da se rekne nešto i njima , "7 sili".Nisu se baš snašli , nisu bili nikom interesantni. Ipak su za njih presice i kafe. Oni mislili da će Husref odgoditi trening da bi njima , šala nije, nešto kazo. Kad ono poče trening na vakat a oni ko popišani.Poslije su snimali trčali , neki i odustali od zime itd ,itd. Primako se i ona ubleha iz Rahića , vidio medije .
Momci su već u utakmici , to se vidi i dobro je da je tako .Musemić je i tempirao treninge za nedelju i utakmicu.Sretno momci , nadam se da Tuzla, mislim Slobodaši neće pasti na ovom ispitu .Igračima treba podrška i Musemiću.

Svaka cast brate :)
FKR TZ 87'

East Family FFC1987

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 30 okt 2015, 16:12

zlajci je napisao/la:
sloboda72 je napisao/la:
Stupilo je na snagu od 10. septembra.Sva ovlaštenja su na Sabahudinu Vugdaliću.
Predsjednik je pismeno ovlastio Dragana Isirliju, clana UO, da obnasa funkciju dok je ovaj u Americi.
Da, ali i Vugdalića . Iširlija je donedavno bio Owenov zastupnik u UO, pa je postao Član UO kada se ustanovilo da Ibrić zbog funkcije sekretara ne može biti Član UO.Vugdalić je kompetentan i odlično poznaje pravila igre i oko Licenciranja ali i ostalih stvari vezano za fudbalsku organizaciju.Vugdalić ima i odlične privatne veze u fudbalskim institucijama ali i sa pojedincima.
Naravno, iskazujem poštovanje i za gospodina Iširliju.
Ja volim FK Tuzla City

sloboda72
Kontakt:

Post Postao/la sloboda72 » 30 okt 2015, 16:32

[youtube][/youtube]
Sloboda -Hajduk 3-1, 26.3.1989,Stadion Tušanj.Strijelci: 1-0 SMAJLOVIĆ(2),2-0 Mihić (25), 3-0 C. Milošević(39), 3-1 Alar(60).
Sezona 1988/89,22 kolo.
Zadnja izmjena: sloboda72, dana/u 30 okt 2015, 16:48, ukupno mijenjano 1 put.
Ja volim FK Tuzla City

emirzlaTu
Kontakt:

Post Postao/la emirzlaTu » 30 okt 2015, 16:42

fukaratz je napisao/la:dzaba to postavljate kad ovdje pola ljudi ne zna ko je bio Ademir Smajlovic :facepalm: ja sam ko dijete pratio njega i Cvijana Milosevica kakvi su to igraci bili...... kasnje otisao u Osijek i povrijedio se i koja je to ljudska gromada kad se oporavio igrao besplatno sezonu za Osjecane ;) ej moj Ado u to vrijeme mi smo se igrali s pitarima ko beba sa zveckom poslje rata druga prica :!: ali ipak se nadam da cemo ih u nedjelju trehnuti a glavni razlog je taj sto ne igraju nasa djeca kaja gace skidaju cim prodju termoelektranu ;) kako je lijepo cuti Kostica, Mehmedagica, Skahica, Veselog, Ahemta, Miljana..... momci nabrijani do maksimuma, samopouzdanje na nivou i nikom ne daju pardona :salut: jos samo 46 sati :kafa:
Eto im prilika da nauce ako zele,ima nas jos koji pamtimo starije generacije :D

Sloboda72 :clap:
P.S.
Sad cujem pivara organizovala jos jedan bus za Kosevo mimo grupe :njanjanja:
Zlatan Nalić sin tuzlanski

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 30 okt 2015, 16:45

ja sam ipak za napast od prve minute..z a j e b i neko cekanje jer cemo tako i docekat da nam spucaju go i onda ganjaj bod...imamo dobru ekipu,kvalitetne pojedince,dobar strucni stab plus podrska sa tribina...NAPAD JE NAJBOLJA ODBRANA
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []