FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: _dreamer_,Monolog,ribery,geronimo,hammers

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

R32
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la R32 » 30 okt 2015, 22:32

Pep odlazii :mrgreen:
Mia San Mia

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 30 okt 2015, 22:32

Jako loše drugo poluvrijeme Baye, imali smo samo jednu odličnu priliku koju je propustio Costa i to nakon greške Frankfurtove odbrane.
Praktički Bayo nije imao smislene akcije u čitavoj utakmici.
Također neke nelogične izmjene su napravljene, Vidal i Robben se nisu vidjeli čitavo poluvrijeme i trebalo ih je zamijeniti a to se nije desilo.
Kada već pričam o Vidalu, ne znam šta se izmišlja sa njim tamo blizu desnog krila, čovjek praktički nema nikakvu funkciju i ako će igrati na tako neprirodnoj poziciji a igra od kada je došao bolje mu je na klupi.
Lewandowski odigrao jednu katastrofalnu utakmicu, Zambrano ga je strpao u džep ništa nije mogao od njega, jedino vrijedno pomena je onaj šut nakon dodavanja Robbena.
Muller se također nije vidio otkako je ušao u igru . Martinez zaslužuje pohvale za sada na iznenađenje igra odlično na štoperskoj poziciji, vidjet ćemo kako će to izgledati u budućnosti.
Na kraju sve pohvale za Frankfurt i Veha za odlično postavljenu taktiku a Bayo im je olakšao bezidejnošću tokom čitavog susreta.
Nije strašno što smo odigrali neriješeno ali protiv Arsenala mora ovo mnogo bolje ako mislimo pobijediti.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

bavaracmujo
Kontakt:

Post Postao/la bavaracmujo » 30 okt 2015, 22:37

Eto ga svanulo kriticarima, de sad opletite.
Inace sudjenje nikad nisam komentarisao i mislim da je to nevazan faktor ako imate svoju igru i pristup. Samo kazem sva sreca pa su svi ostali citavi poslije ove utakmice. Cestitke frankfurtu, ljudi su se svim i svacim sluzili i slave ovaj bod ko finale lige prvaka. Meni licno fali ovakvih utakmica kad je uzbudjenje na nivou i kad svim silama atakujemo i pokusavamo. Svakoj seriji dodje kraj pa i ovoj, idemo dalje.

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 30 okt 2015, 22:37

Počeli smo padati u tempu nakon 30m, počelo je faliti snage i svježine. Odlična postavka Veha i jedini način na koji se nama mogu uzeti bodovi. Lewa umjesto da misli na loptu on ganja onog skupljača željeza Zambrana... Njemu i Robbenu ocjena 0. Javi je doktor i zaslužuje ocjenu 10.

Svi su bili letargični, bilo je milion pasova pogreške od metar ili da onaj ko prima čeka loptu da mu je neko da u noge i na kraju je samo isprati pogledom. Ništa zabrinjavajuće, i bolje je ovako, ne misli se više ni o kakvim rekordima, Borusija prilazi, super.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 30 okt 2015, 22:46

bavaracmujo je napisao/la: Samo kazem sva sreca pa su svi ostali citavi poslije ove utakmice.
Jel bogati mujo? :think: Gledao sam tekmu na prekide i de mi molim te učini uslugu i navedi de pogibljene startove našeg protivnika. :?
Bundesliga je napisao/la: Na kraju sve pohvale za Frankfurt i Veha za odlično postavljenu taktiku a Bayo im je olakšao bezidejnošću tokom čitavog susreta.
:!:
Vom Jäger zum Gejagten

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 30 okt 2015, 23:07

Frankfurt zasluženo osvojio bod, nema se tu šta mnogo prigovarati, nego im treba čestitati. Igrali su stvarno kompaktno i požrtvovano, postavili dva bloka i povukli se nazad i sve to odradili u okvirima dozvoljenog. Jedini nesportski potez je bilo guranje Neurera i par oštrijih startova.
Sudija jeste bio ispod nivoa, ali nije bilo nekih kardinalnih grešaka, ono polačenje Martineza je možda i mogao svirati, ali eto.
Robben zaluženo dobio karton za simuliranje i svaki put mu treba dati žuti kad padne onako smiješno.

Bayern nedovoljno dobar, mislim da se tako može opisati večerašnji pristup. Nije večeras bilo toliko ni do taktike ni do trenera, koliko do samih igrača.
Sad se okrenuti Arsenalu gdje mislim da možemo očekivati jednu dobru partiju. Sve osim pobjede je nedovoljno.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 31 okt 2015, 14:09

Boljeg od njega nema trenutno :kafa: Svaka cast Frankfurtu, skidam im kapu kako su sinoc odigrali defanzivno :thumbup:
Champions of SportSport League 2017

BackSpace United

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 31 okt 2015, 14:40

Vidal criticised Eintracht for what he believed were negative tactics in pushing numbers behind the ball.

"It was very hard work today. Frankfurt pulled all 11 men back to the edge of their own box. This is not football," he said.

"That makes it almost impossible for any team to score.

Ja razmišljanja, trebali su igrati otvoreno pa popiti pet komada kao protiv Gladbacha :lol: .
I Arsenal je igrao slično samo što imaju igrače koji mogu napraviti razliku naprijed iz kontranapada. Umjesto da se plače bolje je smišljati način kako da se igra protiv ovakvog stila igre jer je to način na koji se Bayern itekako može pobijediti a to su dokazali Real i Arsenal.
Ovo kmečanje me podsjeća na Barcelonu nekada kada su ih Chelsea i Inter pobjeđivali na sličan način, to nama ne treba.

Klare

Post Postao/la Klare » 31 okt 2015, 14:58

To je taj naš trener. :urnebes:
Kakva taktika :lol: , kakav smor od fudbala. :roll:
Imali smo preko 70% loptu, a Eintracht više od igre. :oops:

Mogu misliti šta Jupp kaže kad iz svog toplog doma i fotelje vidi ovako nakaradno postavljenu taktiku.
To je izgledalo 2 naša nazad 3 u sredini i čak 5 naših okrenuto leđima golu, i naravno da tu nema prolaza, ovo je jedna od najgorih taktika koje sam u životu vidio, a ponavlja se Špancu to prečesto. Već u zadnje vrijeme upadamo u sve češću letargiju, i sve je više utakmica gdje dolazi do izražaja katastrofalna postavka igre.

Meni je draže kad protivnik ima loptu, pa nešto pokušava, a ne može proći, ovako Španac hoće da stvori domino efekat, a ustvari stvara kontraefekat.

Ko zna s ovakom igrom hoćemo li i Bundesku osvojiti ukoliko Dortmund nastavi sa nadahnutom igrom, o LP je suludo išta pričati.

Pretrpićemo još malo, valjda budemo brzo slavili taj dan... ;)

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 31 okt 2015, 15:18

Klare je napisao/la:To je taj naš trener. :urnebes:
Kakva taktika :lol: , kakav smor od fudbala. :roll:
Imali smo preko 70% loptu, a Eintracht više od igre. :oops:

Mogu misliti šta Jupp kaže kad iz svog toplog doma i fotelje vidi ovako nakaradno postavljenu taktiku.
To je izgledalo 2 naša nazad 3 u sredini i čak 5 naših okrenuto leđima golu, i naravno da tu nema prolaza, ovo je jedna od najgorih taktika koje sam u životu vidio, a ponavlja se Špancu to prečesto. Već u zadnje vrijeme upadamo u sve češću letargiju, i sve je više utakmica gdje dolazi do izražaja katastrofalna postavka igre.

Meni je draže kad protivnik ima loptu, pa nešto pokušava, a ne može proći, ovako Španac hoće da stvori domino efekat, a ustvari stvara kontraefekat.

Ko zna s ovakom igrom hoćemo li i Bundesku osvojiti ukoliko Dortmund nastavi sa nadahnutom igrom, o LP je suludo išta pričati.

Pretrpićemo još malo, valjda budemo brzo slavili taj dan... ;)
Nije je on postavio vec Veh svoju i mi smo trazili rjesenje na tu igru. Kako ne razumijes? Ovo je klasican hejt.

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 31 okt 2015, 15:20

Pusti gluposti, ovo je postalo smiješno

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

BackSpace United

shaqiri11
Kontakt:

Post Postao/la shaqiri11 » 31 okt 2015, 15:22

Ja bih samo da kazem da sam sinoc zaspao na pocetku drugog poluvremena, toliko atraktivno je Bayern igrao. Ovo nije prvi put da me igra smori do sna otkad je PEP preuzeo Bayern.
I never smile if I can help it. Showing one’s teeth is a submission signal in primates. When someone smiles at me, all I see is a chimpanzee begging for its life.-Dwight K Schrute

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 31 okt 2015, 15:26

shaqiri11 je napisao/la:Ja bih samo da kazem da sam sinoc zaspao na pocetku drugog poluvremena, toliko atraktivno je Bayern igrao. Ovo nije prvi put da me igra smori do sna otkad je PEP preuzeo Bayern.
Jel trolas il nmislis ozbiljno?

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 31 okt 2015, 15:26

Utakmica je bila pravo zanimljiva, lako je vama kad zabijemo po 3-4 gola protiv Kolna a kad jednom ne možemo dobiti Frankfura laprdate kako je losa igra, taktika pa ti Pep kriv...priznaj te jednom da su igrači Frankfurta odigrali za 10ku defanzivno

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

BackSpace United

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 31 okt 2015, 17:35

Nerminovic je napisao/la:priznaj te jednom da su igrači Frankfurta odigrali za 10ku defanzivno
Davno smo to ustanovili, ali stoji činjenica da je Bayo odigrao ofanzivu za 0. Nije prvi put da protivnik odigra defanzivno za 10 protiv nas a mi ofanzivno za 0. Slučajnost? Ne bih rekao.

Treba nam mnogo više utakmica poput one protiv Dortmunda ili prvog poluvremena protiv Wolfsburga.

Inače Arsenal protiv nas ne može računati na Walcotta i Chamberlaina i to im uveliko smanjuje ofanzivna dejstva, a pod tim mislim na razvoj kontranapada. Sve osim pobjede protiv njih je velika sramota.

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 31 okt 2015, 17:51

Bundesliga je napisao/la: Inače Arsenal protiv nas ne može računati na Walcotta i Chamberlaina i to im uveliko smanjuje ofanzivna dejstva, a pod tim mislim na razvoj kontranapada. Sve osim pobjede protiv njih je velika sramota.
Ali su defenzivno odlični ove sezone, u zadnjih 5 utakmica (liga i liga prvaka) su primili samo jedan gol.
Inače se slažem sa tvojim očekivanjima, pogotovo će Pep na raspolaganju imati skoro pa igrače koji igraju prema naprijed.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 31 okt 2015, 18:14

Sinoć sam skoro tokom utakmice i navijao da ne pobijedimo i super nam dolazi ovaj remi. Sada je "samo" +5 i neka je, jer malo opet dolazi uzbuđenje. Ja volim kada demonstrujemo silu i dominiramo ligu i ta mi je dominacija pogotovo legla u sezoni 2012/13, jer sam htio da sve nadoknadimo što smo u sezoni prije izgubili i da razbijemo Dortmund zbog dvije njihove godine vladavine Bundesligom. Sada nas ta dominacija može uljuljati pa neka bar malo uzbuđenja.

Iako ponovo ponavljam, rano riješeno prvenstvo nikad ne bi trebao biti faktor koji bi te sputavao u završnici LP. Dokaz je upravo gore spomenuta sezona. Kako nas tada ništa nije sputavalo?
Što se sinoćnje utakmice tiče, opet smo imali taj luđački presing, to stiskanje protivnika u prvom poluvremenu, kada igrači Eintrachta se skoro nisu mogli sastaviti s loptom je bilo impresivno. Promašene šanse su bile naša mana, a problem je i taj što smo opet u ključnim momentima petljali i nismo do velikog broja šansi došli.
Eintracht je defanzivno odigrao kompaktno i sjajno, da bi mi skoro na kraju bilo žao da ljudi bar bod nisu osvojili. U fudbalu nije ljepota bitna, nego je bitno doći do bodova. Ljepota je popratna stvar da navijača učini još sretnijim. Ali bodovi , uspjesi navijače čine još sretnijim.

Dosta se spominjala u mnogo zadnjih postova ta utakmica protiv Arsenala u Londonu, koja je za mene bila katastrofa i jedno veliko razočarenje. Ona je bila 3 koraka unazad. Toliko je to bilo jalovo, bijedno, beskrvno i bez pravo kilerskog instinkta, da o onim lijepim stvarima koje smo napravili u toj utakmici (a bilo ih je ruku na srce malo) ne trebamo ni pričati.
Arsenal jeste top tim, dobar tim, s rejtingom, ali smo od njih mnogo jači, u takvim utakmicama protiv njih moramo bolje izgledati, da ne govorimo da trebamo pobjeđivati. I očekujem i želim protiv njih uvjerljivu igru i sigurnu pobjedu.
Meni najviše smeta kod Pepa i njegov veliki minus je, mali broj uvjerljivih utakmica u LP. Uvjerljive su ona jedna protiv Cityja u Manchesteru, ona protiv Rome u Rimu i ona protiv Porta u Munchenu (napominjem da sam naveo škakljive utakmice, protiv nezgodnih protivnika i utakmice u nezgodnim situacijama kao što je ona protiv Porta gdje se trebao ganjati rezultat). Mnoge taktičke majstorije smo znali vidjeti od Pepa na domaćoj sceni, utakmice protiv Bvb-a (između ostalog ona njegova prva u BuLi, finale kupa i ova zadnja) protiv Leverkusena u kupu prošle sezone (to su samo neke, bilo ih je još).

U LP protiv jačih smo bili neuvjerljivi (primjeri Arsenal i ManU u K.O. fazi, iako je to u konačnici bilo rutinski), a protiv Barce i Reala smo bili kljakavi i traljavi. Od najboljeg trenera na svijetu (Pep takav rejting ima vrlo često) se očekuju taktičke majstorije protiv najjačih i ne smije takav kalibar trenera vaditi se na povrede.

Šta bi onda trebali pričati o Hitzfeldu, koji je protiv tada nadmoćnog Reala pa i nadmoćnog Uniteda (oba tima su bila za nijansu individualno iznad Bayerna), slavio pobjede i prolaze i osvojio je LP. A koliko znam svi su momci tada u timu imali kvalitet, bili dobri i borbeni, ali prava svjetska klasa su bili Effe, Kahn i Scholl. A Effe-a u revanšu 2001. godine mijenjao golobradi Hargreaves pa je Bayern opet slavio protiv Reala. Zato kada se traže izgovori za Pepa, treba biti oprezan šta se tvrdi. A ono sve što dobro uradi, prvi ću reći da je dobro.

Isto tako, svima nam treba biti jasno, da će presudan biti drugi dio sezone, jer u obje ove sezone prethodne pod Pepom ekipa je sve razvaljivala u prvoj polusezoni, a padala je u drugom dijelu. Tako da ćemo u drugom dijelu sezone znati, da li se šta pomaklo prema naprijed. Za sada je pohvalna ova velika rotacija igrača. A za sinoć ne krivim nešto puno trenera, nemoguće je skoro odigrati zaredom dvije perfektne utakmice, a ona u Wolfsburgu je bila perfektna. Isto tako protivnik je sinoć pronašao pencilin, bilo je tu malo i sreće i desio se taj gubitak bodova za našu ekipu.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 31 okt 2015, 18:39

ceze je napisao/la:Ali su defenzivno odlični ove sezone, u zadnjih 5 utakmica (liga i liga prvaka) su primili samo jedan gol.
Sve to stoji i svaka im čast na tome i trenutno su na diobi prvog mjesta sa Manchester Cytijem.
Međutim Bayern ima najbolji tim na svijetu, čak i pored ozljeđenih igrača. Gotze i Ribery su itekako bitne karike ali imamo zamjene za njih.
Posljednje dvije utakmice u Londonu Bayern je slavio a posljednje dvije u Minhenu nije mogao dobiti.
Eh sada Arsenal je prekinuo tu seriju i pobijedio u Londonu i sada je red da mi njih pošteno dobijemo u Minhenu.
Baš mi je ogavan onaj remi gdje je Podolski gurnuo Lahma s obe ruke a sudija ništa i poslije toga primamo gol.
Treba dodati i da Bayern ima dan više odmora jer su sinoć odigrali utakmicu a Arsenal danas i to pobijedili su 3:0 a mi se mučili i odigrali 0:0.
Nedostatak svježine se nikako ne bi mogao oprostiti, pogotovu ako se uzme u obzir da su sinoć igrali sporo, ali ta svježina nam je velika boljka, jer i pored silnih rotacija i širokog kadra ekipa nam gotovo uvijek padne nekada u drugom poluvrmenu.
Dodatna otežavajuća okolnost za Arsenal je skroz tanka klupa zbog ozljeđenih igrača. Danas su im na klupi bili: Chambers, Debuchy, Flamini, Gibbs, Iwobi, Macey, Gabriel. Kod nas juče na klupi: Alaba, Alcantara, Benatia, Muller, Kimmich, Kirchoff, Ulreich.
Dakle vrlo je vjerovatno da će im igrati identična ili gotovo identična postava kao danas što znači da bi mi jednostavno morali izgledati svježije.
Na kraju ako ne možemo pobijediti Arsenal, uz dužno poštovanje koji izgubi od Dinama ili Sheffield Wednesdaya šta onda da očekujemo protiv same kreme evropskog fudbala.

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 31 okt 2015, 20:26

nemojte se sikirati muamerc je shvatio Pepovu filozofiju. Koliko sam ja njega uspio shvatiti, za onako losu igru Bayerna sinoc, kriv je Frankfurt jer se tako postavio...
Stern des Südens

shaqiri11
Kontakt:

Post Postao/la shaqiri11 » 31 okt 2015, 21:06

muamerc je napisao/la:
shaqiri11 je napisao/la:Ja bih samo da kazem da sam sinoc zaspao na pocetku drugog poluvremena, toliko atraktivno je Bayern igrao. Ovo nije prvi put da me igra smori do sna otkad je PEP preuzeo Bayern.
Jel trolas il nmislis ozbiljno?
Sto bih trollao? Ne mislim nego se stvarno dogodilo.
I never smile if I can help it. Showing one’s teeth is a submission signal in primates. When someone smiles at me, all I see is a chimpanzee begging for its life.-Dwight K Schrute

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []