FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

jovanmaksimovic
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la jovanmaksimovic » 31 okt 2015, 16:52

Top 10 najboljih strijelaca u istoriji FK Zeljeznicar:
1. Dzelaludin Muharemovic, 131
2. Josip Bukal, 127
3. Ilijas Pasic, 104
4. Drago Smajlovic, 97
4. Bosko Jankovic, 97
6. Ivica Osim, 75
6. Edin Spreco, 75
8. Edin Bahtic, 67
9. Rade Paprica, 68
10. Radmilo Mihajlovic, 62

Top 10 najboljih strijelaca u istoriji FK Zeljeznicar u prvenstvu:
1. Dzelaludin Muharemovic, 112
2. Josip Bukal, 111
3. Ilijas Pasic, 88
3. Drago Smajlovic, 88
5. Bosko Jankovic, 80
6. Ivica Osim, 65
7. Rade Paprica, 62
8. Edin Spreco, 61
9. Edin Bahtic, 60
10. Radmilo Mihajlovic, 57

Top 10 najboljih strijelaca u istoriji FK Zeljeznicar u prvenstvu (samo Prva liga Jugoslavije/Premijer liga BiH):
2. Josip Bukal, 111
3. Bosko Jankovic, 80
4. Edin Spreco, 61
5. Edin Bahtic, 60
6. Radmilo Mihajlovic, 57
7. Drago Smajlovic, 54
8. Ivica Osim, 53
9. Rade Paprica, 53
10. Nermin Vazda, 49

Top 10 najboljih strijelaca u istoriji FK Zeljeznicar u kupu:
1. Dzelaludin Muharemovic, 18
2. Ilijas Pasic, 16
3. Bosko Jankovic, 14
3. Josip Katalinski, 14
5. Senad Zeric, 12
6. Hadis Zubanovic, 11
6. Zajko Zeba, 11
6. Slobodan Kojovic, 11
9. Ivan Lusic, 9
10. Almir Gredic, 7
10. Eldin Adilovic, 7
10. Ahmet Ibrahimpasic, 7

Top 10 najboljih strijelaca u istoriji FK Zeljeznicar u evropskim takmicenjima:
1. Josip Bukal, 14
2. Edin Spreco, 9
3. Ivica Osim, 8
4. Edin Bahtic, 7
4. Drago Smajlovic, 7
6. Almir Gredic, 6
7. Admir Rascic, 4
8. Bosko Jankovic, 3
8. Riad Bajic, 3
8. Edin Curic, 3
https://www.youtube.com/watch?v=H1M8yfyW2fo
FOR PAUL

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 31 okt 2015, 17:03

Zanimljiva statistika, svaka ti čast na ovome jer znam da ovo ne prepisuješ nego sam vodiš. :)
Zanima me top 10 strijelaca u Premijer ligi ili u poslijeratnom periodu?
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

jaludovolimte
Kontakt:

Post Postao/la jaludovolimte » 31 okt 2015, 17:32

jovanmaksimovic je napisao/la:Top 10 najboljih strijelaca u istoriji FK Zeljeznicar:
1. Dzelaludin Muharemovic, 131
2. Josip Bukal, 127
3. Ilijas Pasic, 104
4. Drago Smajlovic, 97
4. Bosko Jankovic, 97
6. Ivica Osim, 75
6. Edin Spreco, 75
8. Edin Bahtic, 67
9. Rade Paprica, 68
10. Radmilo Mihajlovic, 62

Top 10 najboljih strijelaca u istoriji FK Zeljeznicar u prvenstvu:
2. Josip Bukal, 111
3. Ilijas Pasic, 88
3. Drago Smajlovic, 88
5. Bosko Jankovic, 80
6. Ivica Osim, 65
7. Rade Paprica, 62
8. Edin Spreco, 61
9. Edin Bahtic, 60
10. Radmilo Mihajlovic, 57

Top 10 najboljih strijelaca u istoriji FK Zeljeznicar u prvenstvu (samo Prva liga Jugoslavije/Premijer liga BiH):
2. Josip Bukal, 111
3. Bosko Jankovic, 80
4. Edin Spreco, 61
5. Edin Bahtic, 60
6. Radmilo Mihajlovic, 57
7. Drago Smajlovic, 54
8. Ivica Osim, 53
9. Rade Paprica, 53
10. Nermin Vazda, 49

Top 10 najboljih strijelaca u istoriji FK Zeljeznicar u kupu:
1. Dzelaludin Muharemovic, 18
2. Ilijas Pasic, 16
3. Bosko Jankovic, 14
3. Josip Katalinski, 14
5. Senad Zeric, 12
6. Hadis Zubanovic, 11
6. Zajko Zeba, 11
6. Slobodan Kojovic, 11
9. Ivan Lusic, 9
10. Almir Gredic, 7
10. Eldin Adilovic, 7
10. Ahmet Ibrahimpasic, 7

Top 10 najboljih strijelaca u istoriji FK Zeljeznicar u evropskim takmicenjima:
1. Josip Bukal, 14
2. Edin Spreco, 9
3. Ivica Osim, 8
4. Edin Bahtic, 7
4. Drago Smajlovic, 7
6. Almir Gredic, 6
7. Admir Rascic, 4
8. Bosko Jankovic, 3
8. Riad Bajic, 3
8. Edin Curic, 3
A gdje je Joco Stokić!?
tebe volim, tebi pjevam za jedan gol..

bistrikboy
Kontakt:

Post Postao/la bistrikboy » 31 okt 2015, 17:40

Bravo za nasu raju iz Sanskog Mosta!
– Prvo i prvo, sve što ja kažem to je moje i samo moje mišljenje. To što je Vranješ uradio je uvreda za sve iskrene navijače. Za sve ljude koji vole ovu državu- kaže Ibišević na početku intervjua

Merhaba
Kontakt:

Post Postao/la Merhaba » 31 okt 2015, 17:43

Mozeli mi neko objasniti sto jednostavnije a efikasnije kako napraviti stream?
IZ KRVAVE ZEMLJE BOSANSKE CVATU ZLATNI LJILJANI , GRBAVICE MAJKO NASA BRANIT CETE SINOVI!

THE MANIACS 1987 SARAJEVO

pabizo
Kontakt:

Post Postao/la pabizo » 31 okt 2015, 18:03

Genie je napisao/la:Ne znam zašto toliko očekujete od prelaznog roka, osim ako nešto konkretno ne znate, bezveze da se raja nada. Ja lično ne očekujem ništa specijalno jer trenutno gotovo da u ovoj ligi nema igrača za Želju a da ih mi možemo dovesti. Ono što imalo valja ima ugovore, ostale treba izvagati koliko je pametno dovoditi ih i da li su uopšte bolji od naših omladinaca, po meni nisu. Ako neko i dođe to će biti propali Srbijanski polovnjaci tipa Mladenović, a naša djeca nisu ništa lošija od njih. Nadam se da će iz gomile smeća uspjeti "iskopati" nekog kvalitetnog.
Jarane ,pa vi pojedinci pljujete po ovom Mladenovicu pa to je strašno.Nekada je bio na kratko u Olimpicu I ostavio jako pozitivan utisak.Moja raja iz Olimpica veli da je jako kulturan ,vrijedan I pozitivan lik I odlican defanzivac.Izvinjavam se što eto I ja upadoh kod vas na temu .

HomoSapiens
Kontakt:

Post Postao/la HomoSapiens » 31 okt 2015, 18:32

Fanzi je napisao/la:Iza raznih nickova na forumu, ne samo ovom, kriju se veliki navijaci kluba s provjerenim informacijama.

Zar je tako tesko skontat da:

1. sjever se ne moze ocistiti smrkom, potope se prostori ispod, jer nema hidroizolacionog sloja?
2. klub je u nekoliko utakmica svasta uradio ne bi li doveo vise navijaca na tribine. Osim najvece banalije ciste stolice na sjeveru, ponudjeno je i mnogo vise da se popune tribine, al je feedback katastrofa.
Napravio sam mini istrazivanje o (ne)posjecenosti. Koga zanima, moze me kontaktirati na pp.
3. stolice na sjeveru ne prljaju golubovi vec kondenz kojeg burek i pekara prave, zato sto nema ventilacije ispod krova.
4. ako sad znate da je tesko ocistiti stolice (jer traze rucni rad, bez smrka), onda mozete klubu pomoci da se potrudite sto manje smeca iza sebe ostaviti nakon utakmice, jer o tome niko ne prica nikad.
5. ako vam je domet derbi i Evropa, daj ba pustite nas da volimo klub i bez pitanja o infrastrukturi i sl. Pisite o klubovima koje ste pogledali vise puta na TV nego Zelju uzivo.

Joco odlazi. Prestanite dumat sta biste s njim...
Hvala sto si to napisao, svaka cast. Dodaj samo da navijaci placaju kartu a ne klub njima, pa sve da je samo jedan na tribini vrijedi mu ocistiti, primiti ga, ugoditi mu i zahvaliti mu se sto je dosao.Jel tako?
Jer si jedan jedini...

milanribar
Kontakt:

Post Postao/la milanribar » 31 okt 2015, 18:35

pabizo je napisao/la:
Genie je napisao/la:Ne znam zašto toliko očekujete od prelaznog roka, osim ako nešto konkretno ne znate, bezveze da se raja nada. Ja lično ne očekujem ništa specijalno jer trenutno gotovo da u ovoj ligi nema igrača za Želju a da ih mi možemo dovesti. Ono što imalo valja ima ugovore, ostale treba izvagati koliko je pametno dovoditi ih i da li su uopšte bolji od naših omladinaca, po meni nisu. Ako neko i dođe to će biti propali Srbijanski polovnjaci tipa Mladenović, a naša djeca nisu ništa lošija od njih. Nadam se da će iz gomile smeća uspjeti "iskopati" nekog kvalitetnog.
Jarane ,pa vi pojedinci pljujete po ovom Mladenovicu pa to je strašno.Nekada je bio na kratko u Olimpicu I ostavio jako pozitivan utisak.Moja raja iz Olimpica veli da je jako kulturan ,vrijedan I pozitivan lik I odlican defanzivac.Izvinjavam se što eto I ja upadoh kod vas na temu .
Ma strucnjaci su to hebo ti Amara sta oni sve znaju. Kokot nije za Zelju, Mladenovic kanta, ima pile igraca za nas samo dok Alihodzic ode. Inace veliki strucnjak. :)

tm8782
Kontakt:

Post Postao/la tm8782 » 31 okt 2015, 18:36

Evo gledajuci logiku neku, a na stranu neka saznanja dolazimo do sljedeceg zakljucka. Nama trebaju sad na ovu ekipu 2-3 igraca koja ce odmah igrati u prvoj postavi. Znaci sad ti fali toliko. Uzmemo li u obzir da ce otici minimalno 3 igraca, otici ili ima se zahvaliti svejedno. Ostaje cinjenica da nama treba jos 3 igraca. Sto je minimalno 5 igraca. Uprava je svjesna da je napravila propuate u proslom prelaznom roku. Kad se nije znalo ili niko nije smio da dovede igrace koji su nudjeni, a nudjeni su extra igraci za nase uslove ali... sve je islo od jednog do drugog covjeka i na kraju nista. Licno zznam kakve smo igrace propustili. Nebitno sve ce se znati prije priprema sto je najbitnije. Da nisam siguran u nesto ne bih ni pisao...
Željo, jedna riječ, jedno ime koje puno znači...

ZZtop10
Kontakt:

Post Postao/la ZZtop10 » 31 okt 2015, 18:41

Ma raja se navadila na Mladenovica bas i nece prestati s tim kritikovanjem sigurno.Bar ne u skorije vrijeme, a momak se popravio prilicno.
I onda kada više ne bude me ovdje
kad moja duša s ove zemlje negdje ode
zastavu tvoju tamo ponijet ću sa sobom
nigdje bez tebe Željo kunem ti se Bogom!

milanribar
Kontakt:

Post Postao/la milanribar » 31 okt 2015, 18:41

Po forumski saznanjima otjerali smo Livaju, Stokica i Diattu, a Djelmic ide u Kazahstan pa ne treba biti toliko pametan da moramo dovesti jedno 7 igraca.

Minjore
Kontakt:

Post Postao/la Minjore » 31 okt 2015, 18:43

Ko kaze da necemo dovesti :D LSD je cudo, najgora droga za Zeljine navijace :D
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987

EdisMulalic
Kontakt:

Post Postao/la EdisMulalic » 31 okt 2015, 18:58

Hajde Zeljooooooo. Otpisali su nas davno, a u takvoj situaciji smo jaki kao NATO :D Minjore ide li nase raje sutra org, znas li sta?

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 31 okt 2015, 19:00

Ja mislim da je prvo i osnovno, važnije od pojačanja, odrediti prioritete u ovoj sezoni jer ih mi nemamo. Nikada niko iz kluba nije izašao u javnost i rekao prioritete Željezničara za razliku od prošle sezone kad su prioriteti bili borba za evropska takmičenja i afirmacija mladih igrača (oba ispunjena). Tu ne ubrajam ispada na pressu povodom ofsajda u Širokom kad je malo nepretno najavljena titula na Grbavici.
Da li je to borba za evropska takmičenja, borba za ostanak u ligi ove sezone, borba za sam vrh ili borba za titulu?
Kad se ustanove prioriteti ove za ovu sezonu, onda u skladu sa njima treba pojačati ekipu.

Ako su prioriteti kao i prošle sezone, ja lično imam takav utisak, onda uopće ne vidim potrebu da se bilo ko dovodi pod uslovom da će svi ostati, u suprotnom dolaske uskladiti sa odlascima. Evenualno pojačati konkureciju u ekipi, juniorima dati još značajniju ulogu u ekipi i mislim da je to dovoljno kako bi se izborila Evropa kroz bar jedno takmičenje.
Ako su prioriteti viši, onda treba sačuvati najbitnije igrače, pojačati ekipu u skladu sa višim prioritetima, ali i biti spreman na to da će juniori dobijati manje prostora.

Ali ima do toga još vremena, bitnije je sutra odraditi utakmicu kako treba.

teteac8684
Kontakt:

Post Postao/la teteac8684 » 31 okt 2015, 19:21

milanribar je napisao/la:Po forumski saznanjima otjerali smo Livaju, Stokica i Diattu, a Djelmic ide u Kazahstan pa ne treba biti toliko pametan da moramo dovesti jedno 7 igraca.
Minimalno 12 igraca nam treba

Fanzi
Kontakt:

Post Postao/la Fanzi » 31 okt 2015, 19:23

HomoSapiens je napisao/la:
Fanzi je napisao/la:Iza raznih nickova na forumu, ne samo ovom, kriju se veliki navijaci kluba s provjerenim informacijama.

Zar je tako tesko skontat da:

1. sjever se ne moze ocistiti smrkom, potope se prostori ispod, jer nema hidroizolacionog sloja?
2. klub je u nekoliko utakmica svasta uradio ne bi li doveo vise navijaca na tribine. Osim najvece banalije ciste stolice na sjeveru, ponudjeno je i mnogo vise da se popune tribine, al je feedback katastrofa.
Napravio sam mini istrazivanje o (ne)posjecenosti. Koga zanima, moze me kontaktirati na pp.
3. stolice na sjeveru ne prljaju golubovi vec kondenz kojeg burek i pekara prave, zato sto nema ventilacije ispod krova.
4. ako sad znate da je tesko ocistiti stolice (jer traze rucni rad, bez smrka), onda mozete klubu pomoci da se potrudite sto manje smeca iza sebe ostaviti nakon utakmice, jer o tome niko ne prica nikad.
5. ako vam je domet derbi i Evropa, daj ba pustite nas da volimo klub i bez pitanja o infrastrukturi i sl. Pisite o klubovima koje ste pogledali vise puta na TV nego Zelju uzivo.

Joco odlazi. Prestanite dumat sta biste s njim...
Hvala sto si to napisao, svaka cast. Dodaj samo da navijaci placaju kartu a ne klub njima, pa sve da je samo jedan na tribini vrijedi mu ocistiti, primiti ga, ugoditi mu i zahvaliti mu se sto je dosao.Jel tako?
Neces vjerovat, i ti i ja smo sjedili na betonu Grbavice bez stolica, i bilo je vise jarana s nama nego danas. Tu moze prestati kmekanje o stolicama.

Merhaba
Kontakt:

Post Postao/la Merhaba » 31 okt 2015, 20:02

Opet ponavljam pitanje , mozeli mi neko objasniti kako napraviti stream ? Nemojte sutra plakat ako niko drugi ne napravi
IZ KRVAVE ZEMLJE BOSANSKE CVATU ZLATNI LJILJANI , GRBAVICE MAJKO NASA BRANIT CETE SINOVI!

THE MANIACS 1987 SARAJEVO

MuhamedTM

Post Postao/la MuhamedTM » 31 okt 2015, 20:42

Merhaba je napisao/la:Opet ponavljam pitanje , mozeli mi neko objasniti kako napraviti stream ? Nemojte sutra plakat ako niko drugi ne napravi
Hajde ba nek neko objasni covjeku ,kako ,sta?za stream sutra.
MocMahale444

1921 BLEED BLUE

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 31 okt 2015, 20:43

@JoseMourinho :)

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 31 okt 2015, 20:55

Kako cuh pregovaramo sa jednim igracem iz nase lige koji pokriva citavu lijevu stranu. Od beka do krila. Relativno mlad igrac, protiv nas odigrao dobru partiju.
DRUG NEBI TI PUNCA

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 20 gostiju.