Postao/la Stole iz Bora » 18 maj 2010, 10:46
Dođite na Grbavicu, večeras trenira Željo!
Istina da nam je liga jedna od najgorih na svijetu, gdje još uvjek djeca «glume» semafor, jedna od rijetkih gdje nema doping kontrole, u kojoj se nakon delegiranja sudija stavlja «fiks» na kladionicama, a u nekim svlačionicama se igrači «tuširaju» iz lavora ili kanistera... Ipak, ima nešto lijepo u ovoj našoj jadnoj ligi. Nešto što nas svrstava u vrh. Željo i Željina publika. Može se voljeti i navijati za svoj klub, željeti trofeje, ali pred slikom sa Grbavice mora se pokloniti. Bio sam na treningu Liona uoči polufinalne utakmice sa Bajerna - da polufinala Lige prvaka, na kojem je bilo stotinjak, ne više navijača. Među njima veći broj djece iz omladinske škole. Prije vječitog derbija, a toliko se očekuje i večeras, trening Želje pratilo je nekoliko hiljada «tifoza». Neki kažu najmanje tri hiljade navijača. Među simpatizerima Želje niko ne sumnja u trijumf u Kupu i prvenstvu, uglavnom se priča o potencijalnim pojačanjima za Evropu. Superiornošću na terenu, Željo je rasteretio svoje simpatizere, pa navijači sa guštom dolaze u Dolinu Ćupova. Većina klubova muku muči da privuče navijače na stadion, a u Želji su na slatkim mukama. Ako želite uživati i ne tresti se za rezultat dođite na Grbavicu, večeras trenira Željo»!
S.S.
san.ba
Žujo: Treba nam četiri miliona eura za Ligu prvaka
Navijači Željezničara priželjkuju još jači tim za Evropu. Ne mali je broj onih koji strahuju da bi moglo doći do rasprodaje tima, a sve kako bi klub «preživio». Zato smo pozvali Sabahudina Žuju, predsjednika Želje, kako bi iz prve ruke saznali kakvog Želju možemo gledati u Evropi. U dva tri navrata je bilo «pucanja veza».
- Evo me u Beogradu. Čekaju me gosti, imam poslovni sastanak, pa ne znam hoćete li me čuti najbolje. Shvatam zebnju, ustvari više brigu naših navijača. Oni znaju da smo klub uzeli koji se godinama borio za «zlatnu sredinu», bilo je sezona kada se Željo spašavao u posljednjim kolima. Da vam ne govorim kakva je bila finansijska situacija. Katastrofalna. Uspjeli smo se organizirati i dovesti stvari u red. Meni je bilo najvažnije da menadžeru Amara Osimu osiguram autonomiju u radu, da nesmetano radi, a mi smo se angažovali oko ustrojenja kluba, pronalaženja sponzora, odnosno saniranja dugova. Još uvijek se ekipiramo, uhodavamo, saniramo štetu. Za naše prilike mi smo u kratkom periodu napravili podvig. Ipak, da bi bili najbolji u regionu, eventualno zakoračili u Ligu prvaka treba nam četiri do pet miliona eura. To je budžet koji može podnijeti naše ambicije. Ja vam kažem da će Željo biti poželjan za sve sponzore, a mamac za sve igrače - poručio je iz Beograda Sabahudin Žujo, autoritativni i dokazani biznismen i vizionar, koji je već jednom Želju sa istom postavom, Osimom i Brkovićem na korak do Lige prvaka.
S.S.
san.ba
AMAR OSIM
1921 - JAČI OD RATOVA, REŽIMA I PARTIJA!