Miralem Pjanić

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

MysticAladin
Kontakt:

Re: Miralem Pjanić

Post Postao/la MysticAladin » 31 okt 2015, 23:27

Gluposti za izvoza. Najkreativniji igrač na terenu u svakoj utakmici ove godine ne može biti glup i ne može neracionalno da koristi svoj mozak. Upravo ga se naziva mozgom ekipe u kojoj igra i onda se pojavi neko da kaže da on ne koristi svoj mozak. Nonsens!

Drami se previše. Jedan crveni. Kad je dobio prethodni?! Normalno da je nervozan, ekipa gubi, on igra dobro, a mora da igra sa par debila i da ispravlja njihove greške. Uostalom, derbi je pobogu, svi su nabrijani i utakmica je bila odlična, 7 žutih na kraju, moglo ih je biti još. Ovakve utakmice su uvijek tempirana bomba i vrlo često se dešavaju isključenja, zbog adrenalina, važnosti meča i svega ostalog.

I na kraju, nije tačno ni da su slabije partije u BiH rezultat njegovog fokusa na sudijske odluke. Pa upravo to radi i u Romi, a igra odlično. Zašto samo u BiH dresu to utiče i na performans?! Nidje veze. Slabije partije su rezultat slabijih saigrača i drugačije pozicije na terenu, drugačijih zadataka koje dobija. U Romi pored sebe ima Radju i DDR-a, u BiH to može samo da sanja. U Romi igra centralnog veznog, u BiH glumi desetku, a i kad igra centralnog, partneri su neki tamo Hadžić, Salihović, Medunjanin - a ne DDR, Radja ili Strootman. Sa Romanistima je 11 mjeseci u godini i odigra 50+ utakmica, sa reprezentativcima je mjesec i odigra 8 utakmica godišnje.
I krv svoju za Bosnu moju i život svoj za Juve moj!!!

HariTz
Kontakt:

Post Postao/la HariTz » 31 okt 2015, 23:28

Momciluk je napisao/la:Momcino nikad nisi vidio crveni karton? sve je to fudbal opusti se..
Jesam, vidio sam mnogo crvenih kartona.. pa šta?
ti zaista ne shvataš u čemu je poenta ili nećeš?
Pjana doktor, pjana maestro ovo ono. Ama ko govori da nije? Pjanić je naš dragulj čovječe i on da dobije suspenziju na 5 godina opet će biti majstor.
Crveni karton može biti iz raznih razloga, opravdan ili neopravdan.. Ono što je bitno je da je on dobio glup crveni karton, upravo zato što mlataranjem ruku i pričom ništa ne može dobro donijeti. Kad je to upalilo kod nekog sudije? :roll:
On je ove sezone eksplodirao i ako hoće da nastavi da gazi u ovom tempu, gluposti sebi ne smije dozvoljvati. Nije balavac, nego čovjek od 25 godina koji treba da napravi najveći iskorak u svojoj karijeri.

Momciluk
Kontakt:

Post Postao/la Momciluk » 31 okt 2015, 23:31

Pa normalno da mi je to nesto najgluplje u fudbalu kada vidim da igrac nesto prigovara sudiji jer ovaj ne moze i nece promijenit svoju odluku, ali sutra da ja ili ti zaigramo fudbal mislis da bi sutili kada sudija ne vidi ocigledno igranje rukom 4-5 metara od njega..
I nije dobio crveni zbog prigovora, dobio je samo zuti.
This time next year we'll be millionaires.

Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la Fidelis » 31 okt 2015, 23:34

Ne moze se opravdati crveni karton na nacin da si jedan zuti dobio zbog prigovora,bespotrebnog dakako,a drugi zbog namjernog igranja rukom,nepotrebnog dakako.Da si sprijecio gol,da si vratio za grub start,da si napravio dva ostra faula koji su bili neophodni,to bi se moglo braniti,ovo nema sanse.
Dodatno,gore opisane gluposti ponavlja iz utakmice u utakmicu,pogotovo gestikuliranje prema sudiji,nakupi ih nekoliko po utakmici.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 31 okt 2015, 23:34

Joj komentara, ne mogu da vjerujem. Ne zna se koji je gluplji komentar.
Ovaj jedan kaze da Miralema nigdje nema kada se od njega nešto očekuje, ovaj drugi kaže da zbog ovoga nikada neće biti veliki igrač.
Fakat ovdje ima pacenika i ljudi koji pljuju sve što valja.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

ahmic
Kontakt:

Re: Re : RE: Re: Miralem Pjanić

Post Postao/la ahmic » 31 okt 2015, 23:35

Shooter je napisao/la:
provokatorII je napisao/la:
Shooter je napisao/la:Pa nije jedini igrac kojeg je nedostatak racionalnog koristenja mozga kostali vecih stvari u karijeri. Igras u zivotnoj formi i onda sebi dopustis da dobijes dva zuta kartona a da nisi napravio faul. Ostavljas ekipu na cjedilu protiv direktnog konkurenta za titulu i jos propustas gradski derbi.
Sitan, nejak a na svaku sudijsku odluku ima zamjerku i mase rukama. U prvom poluvremenu je 2 puta trazio penal i mlatarao rukama, trosio energiju na bespotrebne stvari umjesto da se fokusira 100% na igru.
Ovo sve se prenosi i na reprezentaciju. Angazuj psihologa, malo idi na seanse, nauci se samokontroli.
Balotelli je bio klasa i veliki talenat ali nedostatak mozga ga je kostao karijere. I nije bio jedini, bilo je jos takvih igraca...

Jarane, objasni raji prvo, sta ti znaci 'nedostatak racionalnog koristenja mozga' ?

Evo, nekako i da prihvatim da je moguce racionalno ili neracionalno koristiti mozak, ali kako ti to moze nedostajati?
Recimo, kad igra rukom i poslije kad sudija svira igranje rukom ne mase rukama nego da se povuce k'o mis. Kad je u sesnaestercu protivnika i na nekih 4-5 metara od lopte pokusava da ide na loptu a ne da gleda prema sudiji je li svirao penal i da mlati rukama da svira penal. Da se na svaku sudijsku odluku ne zali nego da malo ukljuci mozak i shvati da mu to prigovaranje kod sudije nece donjeti nista dobro.
Majstore,ni.iz fotelje nisi domisljat..
Fudbal je to,borba,gubi se,zivci popustaju...Miralem je klasa i to pokazuje..

HariTz
Kontakt:

Post Postao/la HariTz » 31 okt 2015, 23:37

Da i taj žuti ga je koštao na kraju da mora napustiti teren. A koštat će ga i narednu tekmu i to kakvu.
A on to mlataranje ruku, galamu i prigovor ponavlja iz tekme u tekmu. Rekao sam par puta, koštat će ga to.. Igra na ivici crvenog, jer nerijetko dobije i žuti. Da je polomio nekog igrača, ja bih rekao, neka je yebiga, fudbal je, desi se, nije ga htio ubit..
Nadam se da će sad u 1. utakmici baraža posebno obratiti pažnju na to, jer i najmanji prigovor znaći da može dobiti žuti i nema ga u uzvratu.. Samo mora se smiriti.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 31 okt 2015, 23:44

Sad možda i nije problem ali bit' će kad ode u veći klub. Neće veliki klubovi ovo tolerisat, ne puno, niko neće da strahuje da mu igrač zbog toga što ne zna držat jezik za zubima i ruke sebi povući da budu sa igračem manje. Ako išta mrzim je to da igrači nepotrebno nešto sa sudijom raspravljaju, Džumhur, Pjanić, Vedo...
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 31 okt 2015, 23:45

Koji to igrač problem i u jednom jedinom klubu zato sto prigovora sudiji?

Momciluk
Kontakt:

Post Postao/la Momciluk » 31 okt 2015, 23:47

Dajte ba ljudi postaje smijesno to sto pisete :crazy:
This time next year we'll be millionaires.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 31 okt 2015, 23:47

Principatus je napisao/la:Nema veze, nek mu ovo bude opomena pred baraz.
Nedavno sam upozoravao na to,
Virtu4l je napisao/la:Mi zabijamo golove iz ničega, iz tri dodavanja koja obično kreću od Pjanića, ali sumnjam da će on imati toliko prostora i mora se čuvati onih svojih nervoznih bubica, jer karton jednostavno ne smije dobiti.
Stvara se bespotrebna frka oko ovih kartona večeras, dobio ih je - pa šta? To samo govori da ima ogromnu želju i da je izgorio u njoj. Sa druge strane to i nije toliko loše po nas, jer sad igra protiv Leverkusena i onda je slobodan, može se odmoriti i fokusirati na baraž. Svakako naredni vikend igraju sa Laziom, a to je vrlo rizična utakmica.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Ajzea
Kontakt:

Post Postao/la Ajzea » 31 okt 2015, 23:55

Pa šta ako je dobio crveni? Desi se jbg, samo nek se ne ponavlja, naročito u dresu repke i super :)
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !

Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la Fidelis » 31 okt 2015, 23:58

Istina,moze se raspravljati je li mu Ricoli,kao najboljem igracu lige,mogao progledati kroz prste,pozvati ga i ono energicno pokazati rukama,ovo je zadnji put.Svjedoci smo bezbroj puta da se zvijezdama ovako nesto oprastalo.
Ali opet,ne mozes mu ni prigovoriti,covjek je postovao pravila.Licno mislim da bi mu i oprostio da ga ranije nije vec nasiljio i da ga ne zna kao igraca koji voli prigovarati.

HariTz
Kontakt:

Post Postao/la HariTz » 31 okt 2015, 23:59

Ajzea je napisao/la:Pa šta ako je dobio crveni? Desi se jbg, samo nek se ne ponavlja, naročito u dresu repke i super :)
Pa u biti ništa. To je najbitnije da ne ponavlja ovakve stvari. Ponavljalo mu se iz tekme u tekmu ovakve stvari i et'..
Vjerujem ja u njeg da neće to uraditi u dresu repke, ali svi mi želimo da on sad' napravi najveći iskorak u karijeri i ode u nekog giganta.. A ovo da se desi, što manje crvenih treba :mrgreen:

MCMXLVI
Kontakt:

Post Postao/la MCMXLVI » 01 nov 2015, 00:01

Pametno od Pjanica, lik se cuva za Irsku. Je-beni i grubi su Rimski derbiji, on bih sigurno najebo prvi (:
#samokazem
"Ne mogu, brate ja, igrati za novac i slusati kako trebam igrati. Hvala im. Bili su korektni i nisu mi pravili probleme. Rekao sam im da ja mogu igrati samo u Sarajevu" - Asim Ferhatovic Hase

Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la Fidelis » 01 nov 2015, 00:16

Nista,sto je bilo bilo je.
Nema mu druge nego se u Srijedu iskupiti protiv Leverkuzena.

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 01 nov 2015, 01:02

Fidelis je napisao/la:Istina,moze se raspravljati je li mu Ricoli,kao najboljem igracu lige,mogao progledati kroz prste,pozvati ga i ono energicno pokazati rukama,ovo je zadnji put.Svjedoci smo bezbroj puta da se zvijezdama ovako nesto oprastalo.
Ali opet,ne mozes mu ni prigovoriti,covjek je postovao pravila.Licno mislim da bi mu i oprostio da ga ranije nije vec nasiljio i da ga ne zna kao igraca koji voli prigovarati.
Slazem se, pogotovo ako imamo u vidu da je prvi zuti bio zbog (opravdanog-igranje rukom protivnika, ranije par sviranih nepostojecih prekrsaja) prigovora a ne zbog grubog prekrsaja, fakticki je dobio crveni bez da je napravio faul...i iz tog razloga mu je trebao mozda (a nije morao, kao sto i nije :D ) progledati kroz prste i dati posljednje upozorenje (nije to bilo klasicno hvatanje lopte, vec instiktivno, ruka blizu tijela, protivnicki igrac vrlo blizu, itd.)

Valjda ce se i Pjanic napokon dozvati...kad vidis koliko je u karijeri dobio zutih i crvenih kartona pomislis da je krvolok na terenu i da govorimo o Gattusu a ne o "mlakonji" Miralemu.

Steta, a nekako sam bio ubijedjen da ce makar izjednaciti protiv Intera...nadam se da ih ova utkamica nece poremetiti pred odlucujuci susret s Bayerom.

UltrasNotRed
Kontakt:

Post Postao/la UltrasNotRed » 01 nov 2015, 07:29

Kod prvog zutog je naljutio opasno suca. Cekao ga. Inace Pjanic pola Rome, doktor igre, sam drzi vezu to ga umara i to je problem. Roma ovisi o Pjanicu, sada ce ih i Lazio klepiti. 100%. Truljav je to klub, sa dobrim igracima i losim trenerom.
Vita est militia

Sto misli djecak iz Bosne kad vidi,
Kako ludi punker po Londonu skace?

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 01 nov 2015, 10:21

Pjanicu sta ti je Dzeko uradio u zivotu pa me nedas lopte.Jel zato sto je dingospo a iz tebe izlazi ipak malo papanluka.Steta Rim je fin grad mogo si malo naucit kulture.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 01 nov 2015, 13:15

A sta ćeš, ljubomoran. Kako mu je drago bilo kad je Edin promašio dvije odlične šanse.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], hansbosna, StevieG8, Zglavkar i 23 gosta.