FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

DzoleZeljo
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la DzoleZeljo » 01 nov 2015, 18:15

Ma ja cu samo ostaviti jedan komentar koji je danas iznio moj privatni vrlo dobar poznanik sa nasih utakmica, ujedno sponor, clan I vlasnik godisnjeg karte.

"Ovo samo jos budale prate"......

Tako se I ja odjavljujem od ovog bolesnickog "kreveta" do nekih boljih dana, isti tih kada ce ljudi sa perspektivom uci na nas klub I gdje ce se raditi na stvaranju profesionalnog kluba a ne amaterskog lokalca.

Veliki pozdrav svim forumasima I onim navijacima sa celicnim zivcima, ali ja Zelju koju gubi od Rudara a ujedno isti smjenu trenera dozivio proslo kolo necu da gledam vise. Danasnji dogadaj je samo kap koja je prelila casu, tako da je ovo nesto sto se odavno nakuplja gdje imamo samo razocaranje I pusta obecavanja, a da ne spominjem "bolnu tacku" sviju nas, gdje imas lokaciju san snova, da ti je svako pozeli, ali sta ces kad ne znas teoriju sprovesti u djelo.

Prema tome, laku noc sviraci do nekih vremena sa perspektivom. Jedna porodica/obitelj dva imena. ;)

slika slika

Za kraj ne mogu da ne spomenem gospodina koji te je izvukao iz govana, pa ti onda zaradio odgomne novce koju su samo mogla ova dvojica iznad , ali na kraju te otjerase kao "psa".

slika
Zadnja izmjena: DzoleZeljo, dana/u 01 nov 2015, 18:48, ukupno mijenjano 6 puta.

DANAN
Kontakt:

Post Postao/la DANAN » 01 nov 2015, 18:26

:-D

milanribar
Kontakt:

Post Postao/la milanribar » 01 nov 2015, 18:27

DzoleZeljo je napisao/la:Ma ja cu samo ostaviti jedan komentar koji je danas iznio moj privatni vrlo dobar poznanik sa nasih utakmica, ujedno sponor, clan I vlasnik godisnjeg karte.

"Ovo samo jos budale prate"......

Tako se I ja odjavljujem od ovog bolesnickog "kreveta" do nekih boljih dana, isti tih kada ce ljudi sa perspektivom uci na nas klub I gdje ce se raditi na stvaranju profesionalnog kluba a ne amaterskog lokalca.

Prema tome, laku noc sviraci do nekih vremena sa perspektivom. Jedna porodica/obitelj dva imena. ;)
Steta sto odlazis a bio si normalan forumas, sa normalnim razmisljane a prije svega realnim.

Ovo je postala privatna prcvarnica a mozda je bila i prije. Da ti imas na klupi Mujagica od kojeg ocekujes da rijesi nesto u utakmici, dok igraci koje "neko" doveo a nisu "njegovi" oni trce okole i ne igraju. Da bi se na kraju kola slomila na bolesnicima koji prate i zive za Zelju.

Steta sto ides ali to je najpametnije. ;)

aqarius
Kontakt:

Post Postao/la aqarius » 01 nov 2015, 18:28

Došao iz Prijedora.Sada ne znam koliko je igrača Želji falilo...pa je bilo šta je bilo...
Ukratko:
-primili gol u prvoj minuti(kažu oficijelno drugoj)
-poslije gola pogubljeni,nisu se mogla uvezati 3 tačna dodavanja
-Prijedor imao nekoliko dobrih prodora,po Željinom desnom boku propuh,čudno da nisu polveli2,pa i tri nula
-drugo pol.Željo krenuo agresivnije,ali toliko jadno i kilavo da se i publika smijala i sprdala na račun Želje.
-ušao Memija i negdje pred kraj napravio dobar prodor u 16 metara,nanizao 3-4 igrača Prijedora i povratna nazad u noge igraču Rudara.
-sumarum..Željo odigrao možda najlošiju utakmicu polusezone,ne što su izgubili nego što u 90 min. nisu napravaili niti jednu,(bukvalno nula) ni polušansu a kamoli pravu šansu
Valjda će biti bolje,a ovakvim zalaganjem i kvalitetom i ako se izbori Europa bit će to samo zbog toga što su drugi još lošiji

Transfer1312
Kontakt:

Post Postao/la Transfer1312 » 01 nov 2015, 18:38

.
Zadnja izmjena: Transfer1312, dana/u 11 nov 2017, 13:40, ukupno mijenjano 1 put.

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 01 nov 2015, 18:41

Ljudi moji ovi ako ozbiljno ne shvate prelazni rok ja se fakat bojim za naseg Zelju. Dobijaju nas limitirane ekipe, u timu nam livaje, mladenovici. Sta cemo u Evropi sa ovim timom ? Zrinjski, Siroki, njanje i ev sad Sloboda ruku na srce rade ozbiljnije od nas. Ulazu u klub, pojacavaju se, teze ka boljem a mi stagniramo u svakom segmentu sa ponekim bljeskom. Tacno se ponekad ozbiljno zabrinem.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

struja
Kontakt:

Post Postao/la struja » 01 nov 2015, 18:51

mavi je napisao/la:Ma, danas se očigledno moglo vidjeti da je naš "vezni red" naša najslabija karika, naravno, pored Antolovića koji je konstantno nesiguran. Znalo se da su kod Rudara dva najopasnija igrača Arežina i Milutinović i uprkos tome, oni se igraju s našim veznim redom čitavih 90. minuta. Od braće Sadiković nikad neće biti igrača, uprkos tome što ih njihovi menadžeri guraju. Blagojević je prevara od igrača, tuši loptu konstantno i nije u mogućnosti proslijediti loptu igraču koji je od njega udaljen desetak metara. Žalosno. Amir je posebna priča. On je, barem po meni, najkvalitetniji od ove trojice igračau veznom redu, ali, definitivno, ne može igrati u kombinaciji s njima. Njemu treba pravi defanzivni igrač (Nyema) i kvalitetna desetka (Bekrić). Tada bi njegovi kvaliteti mogli doći do izražaja. Što se tiče Mujagića, mislim da ga treba gurati, mali pokazuje naznake da bi, naravno uz kvalitetan rad, mogao izrasti u kvalitetnog špica.
P.S. Nadam se da će nam se uskoro pridružiti još dva Brazilca.
Igramo formaciju 4-2-3-1,znAČI FORMACIJU gdje imaš jednog defanzivnog veznog,centralnog veznog i ofanzivnog veznog.Kod nas su sva ta tri igrača centralni vezni i što danas bistrik reče amir i blagoja smetaju jedan drugom.Mislim da su amirove slabe igre to što igra u paru sa blagojom,bolje je funkcionisao sa eldarom.NAMA je potrebniji defanzivni zadnji vezni i destka nego bekovi,ovako su nam stoperi na vjetrometini i moraju izlaziti na centar da prave faulove.

DooVe
Kontakt:

Post Postao/la DooVe » 01 nov 2015, 18:52

E da se hoće više završiti ovaj dio sezone pa dovesti kako stoji da valja igrače na određene pozicije, neke nabiti nogom što dalje, vjerujem da i Sablja tako razmišlja. Ovoj trenutno ekipi fali igrača, fali neki joker igrač, fali neko ko će okrenuti rezultat i prodrmati ekipu kad ne ide. Pored naše djece kojima ne možeš tu ulogu dodijeliti mi na klupi nemamo igrača koji nešto može promijeniti posebno u tom napadačkom segmentu. Moraju se dovesti dobri igrači, napraviti kvalitetna selekcija od 22 igrača, da imamo glavu i rep, a vjerujem da će se tako i uraditi! ;)
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

aqarius
Kontakt:

Post Postao/la aqarius » 01 nov 2015, 18:56

Eh,kada spomenuste Mladenovića(to onaj ćelavi ,ili griješim...),tip bi po poziciji trebao biti neki centralni veznjak,kreator,..E pa imam utisak da je tip totalno zalutao u fudbal (možda bejzbol proba)..neko reče prije nije u stanju dati pas suigraču 10 metra do sebe..frajer toliko bezličan,anemičan i stvarno igrački limitiran,svaki pas igraču ide jedno 2-3 metra od njega,kada vuče kontru ,gleda u zemlju uopće nezna gdje mu stoje suigrači,dok digne glavu,već se kompletan protivnički tim vratio u odbranu.I osnovno fizika vrlo upitna,,nakašlješ se kraj njega on padne,stane,spetlja se,svaki duel gubi,kao da ima 45 kg sa krevetom,,pa de malo teretane,kao da čitav život samo na jogurtu živi.Hitan otkaz..bilo koji drugi ..lošiji ne može biti ,može samo isti ili bolji..

cala
Kontakt:

Post Postao/la cala » 01 nov 2015, 18:58

aqarius je napisao/la:Eh,kada spomenuste Mladenovića(to onaj ćelavi ,ili griješim...),tip bi po poziciji trebao biti neki centralni veznjak,kreator,..E pa imam utisak da je tip totalno zalutao u fudbal (možda bejzbol proba)..neko reče prije nije u stanju dati pas suigraču 10 metra do sebe..frajer toliko bezličan,anemičan i stvarno igrački limitiran,svaki pas igraču ide jedno 2-3 metra od njega,kada vuče kontru ,gleda u zemlju uopće nezna gdje mu stoje suigrači,dok digne glavu,već se kompletan protivnički tim vratio u odbranu.I osnovno fizika vrlo upitna,,nakašlješ se kraj njega on padne,stane,spetlja se,svaki duel gubi,kao da ima 45 kg sa krevetom,,pa de malo teretane,kao da čitav život samo na jogurtu živi.Hitan otkaz..bilo koji drugi ..lošiji ne može biti ,može samo isti ili bolji..
Malo si fulio, Blagojevic je u pitanju. Mladenovic igra lijevog beka, a inace sve si upravu za ovog prvog.

aqarius
Kontakt:

Post Postao/la aqarius » 01 nov 2015, 19:02

cala je napisao/la:
aqarius je napisao/la:Eh,kada spomenuste Mladenovića(to onaj ćelavi ,ili griješim...),tip bi po poziciji trebao biti neki centralni veznjak,kreator,..E pa imam utisak da je tip totalno zalutao u fudbal (možda bejzbol proba)..neko reče prije nije u stanju dati pas suigraču 10 metra do sebe..frajer toliko bezličan,anemičan i stvarno igrački limitiran,svaki pas igraču ide jedno 2-3 metra od njega,kada vuče kontru ,gleda u zemlju uopće nezna gdje mu stoje suigrači,dok digne glavu,već se kompletan protivnički tim vratio u odbranu.I osnovno fizika vrlo upitna,,nakašlješ se kraj njega on padne,stane,spetlja se,svaki duel gubi,kao da ima 45 kg sa krevetom,,pa de malo teretane,kao da čitav život samo na jogurtu živi.Hitan otkaz..bilo koji drugi ..lošiji ne može biti ,može samo isti ili bolji..
Malo si fulio, Blagojevic je u pitanju. Mladenovic igra lijevog beka, a inace sve si upravu za ovog prvog.
U pravu si fulio sam puno..iskreno se IZVINJAVAM...na Blagojevića mislim..do mene je .Stvarno, mislim iskreno da Željo i zaslužuje boljeg i da može naći boljeg na toj poziciji..

Rade Paprica 9
Kontakt:

Post Postao/la Rade Paprica 9 » 01 nov 2015, 19:07

Blagojević najbolji igrač dosadašnjeg toka polusezone, ima pravona jednu lošu partiju.

Ajzea
Kontakt:

Post Postao/la Ajzea » 01 nov 2015, 19:10

FaraonTM je napisao/la:Stvarno je fascinantno da ne izgubiš od Sarajeva, Slobode, Širokog, od Zrinjskog izgubiš radi loše realizacije, a dobijaju te Travnik, Borac, Rudar, jedva dobiješ Velež i Drinu...
Upravo sam to krenuo napisati ;)
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !

blue sky
Kontakt:

Post Postao/la blue sky » 01 nov 2015, 19:13

Samo se nadam da kad budu dovodili to ne budu neke isluzene rage kojima će to biti prilika da se oproste od fudbala, jer imamo očitih primjera da te igrače bolje i ne dovoditi. Jbg bolje platiti i dovesti dva da valjaju neko 6 raga.davno je Amar govorio ne treba dovoditi da bi se reklo doveli smo. Ja sam ubjeđen da su kojim slučajem kvesa i baja ostali da bi ovo sve mnogo drugačije izgledalo. Baja je prošlu sezonu iznio na svojim leđima bukvalno, to se tek sada vidi...

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 01 nov 2015, 19:16

Fakat, Blagojević je meni konstantan od Europe, problem je sa mlađim igračima i igračima koji nemaju kvalitet, tj. neka skupina npr: Hadžiahmetović, Dado Sadiković, Memija, Beganović, Enis Sadiković, Hodžurda, Mladenović, Livaja, Stokić.

Prva četiri nabrojana jednostavno imaju taj neki psihološki problem, to trebaju da riješe sa stručnim osobama a ne da mi ovdje gatamo. Druga četvorka jednostavno nema kvalitet, a ovaj zadnji je priča za sebe.

Znači to je nekih 9,10 igrača koji ili su nekvalitetni ili imaju partije od očaja do sjaja. To je skoro pola tima, tako da je teško očekivati nešto više kad bukvalno pola tima nema konstantu.

Ovoj ekipi treba kvalitetni bekovi, kvalitetan i ISKUSAN vezni igrač, kvalitetan i ISKUSAN ofanzivni vezni igrač te još neki dobar i iskusan napadač ili krilo.

Znači, ovoj ekipi pored jednog, dva kvalitetna igrača fali i yebenog iskustva. Al' ne iskustva u smislu Hodžurde koji je igrao po našim livadama nego neko ko je igrao i kod nas i Europi. Yebiga, ne možeš ti na sredini terena imati 3,4 igrača koji nemaju više od 20 i jednog koji ima 27...

A upravo ključ tog iskustva je ta yebena motivacija, Hadžiahmetoviću i Dadi (lupam) se može desiti da potcijene Rudar al' Zebi i Bekriću (lupam) teško. Dobro je neko gore napisao, kad se nalože protiv jačih igraju dobro a protiv slabijih je ona "kako ćemo, lako ćemo"....
Zadnja izmjena: FaraonTM, dana/u 01 nov 2015, 19:19, ukupno mijenjano 1 put.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Okolele
Kontakt:

Post Postao/la Okolele » 01 nov 2015, 19:17

Pobjedjujemo vrh a gubimo od dna..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

salemprolic
Kontakt:

Post Postao/la salemprolic » 01 nov 2015, 19:19

blue sky je napisao/la:Samo se nadam da kad budu dovodili to ne budu neke isluzene rage kojima će to biti prilika da se oproste od fudbala, jer imamo očitih primjera da te igrače bolje i ne dovoditi. Jbg bolje platiti i dovesti dva da valjaju neko 6 raga.davno je Amar govorio ne treba dovoditi da bi se reklo doveli smo. Ja sam ubjeđen da su kojim slučajem kvesa i baja ostali da bi ovo sve mnogo drugačije izgledalo. Baja je prošlu sezonu iznio na svojim leđima bukvalno, to se tek sada vidi...
Prijatelju kako stvari stoje baš nas jedna takva raga treba "pojačati" uskoro.
Ide prva kamila, ide druga kamila, ide treća kamila, četvrta i peta...

DooVe
Kontakt:

Post Postao/la DooVe » 01 nov 2015, 19:21

salemprolic je napisao/la:
blue sky je napisao/la:Samo se nadam da kad budu dovodili to ne budu neke isluzene rage kojima će to biti prilika da se oproste od fudbala, jer imamo očitih primjera da te igrače bolje i ne dovoditi. Jbg bolje platiti i dovesti dva da valjaju neko 6 raga.davno je Amar govorio ne treba dovoditi da bi se reklo doveli smo. Ja sam ubjeđen da su kojim slučajem kvesa i baja ostali da bi ovo sve mnogo drugačije izgledalo. Baja je prošlu sezonu iznio na svojim leđima bukvalno, to se tek sada vidi...
Na koga misliš?
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

za_zivot_cijeli
Kontakt:

Post Postao/la za_zivot_cijeli » 01 nov 2015, 19:21

Okolele je napisao/la:Pobjedjujemo vrh a gubimo od dna..
zato smo prosjecna ekipa :mrgreen:
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!

salemprolic
Kontakt:

Post Postao/la salemprolic » 01 nov 2015, 19:25

DooVe je napisao/la:
salemprolic je napisao/la:
Na koga misliš?
Iz Srbije je, igrao je za nas već a u Prijedoru je danas igrao njegov prezimenjak...mislim da je lako :)
Ide prva kamila, ide druga kamila, ide treća kamila, četvrta i peta...

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 42 gosta.