Bundesliga

Moderatori/ce: _dreamer_,Monolog,ribery,geronimo,hammers

Koji klubovi neće izboriti opstanak

1) HSV
8
12%
2) Borussia (M)
0
Nema glasova.
3) Heidenheim
24
35%
4) St.Pauli
16
23%
5) Mainz
9
13%
6) Augsburg
9
13%
7) Union Berlin
3
4%

Ukupno glasova: 69

adnan24
Kontakt:

Re: RE: Re: RE: Re: Bundesliga

Post Postao/la adnan24 » 01 nov 2015, 18:25

Pale_Companion je napisao/la: Forumas pod nickom Klopp je napisao negdje u julu da ako gladbach završi u top6 bundeslige da će se on odjaviti sa foruma i javno proglasiti da je nemač pojma.
A jel to Gladbach siguran u top 6 ?

Pale_Companion
Kontakt:

Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: Bundesliga

Post Postao/la Pale_Companion » 01 nov 2015, 18:45

adnan24 je napisao/la:
Pale_Companion je napisao/la: Forumas pod nickom Klopp je napisao negdje u julu da ako gladbach završi u top6 bundeslige da će se on odjaviti sa foruma i javno proglasiti da je nemač pojma.
A jel to Gladbach siguran u top 6 ?
Naravno da nije, ima još dosta da se igra ali smatram da smo na dobrom putu i da je realno očekivati plasman u prvih 6.

Sve je u fudbalu moguće, to je na primjeru gladbacha i najbolje prikazano. Svjestan sam da ova serija neće vječno trajati ali mislim da posjedujemo kvalitet za Top6 .
Agieren statt reagieren

Bayern@heart
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la Bayern@heart » 01 nov 2015, 18:53

Sudije u Bundesligi ove sezone katastrofa :facepalm: :facepalm: svako kolo sve više i više grešaka da Bog sačuva

Kakav je samo penal suđen maloprije Hannoveru :silent:

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 01 nov 2015, 18:54

Ovaj komentator na ES2 nema pojma, bukvalno citavu utakmicu spominje igranje ruke Andreasena i sudi umjesto sudije a cesto spomene Liverpool i desavanja u srpskom fudbalu sto nema veze sa trenutnom utakmicom. I natovario se na ovaj penal, a ne zna da je ovo prema pravilima cist penal kao suza. Protivnicki igrac je iscenirao kontakt i u ovom slucaju to se svira iako ga ja ne bih nikad svirao.

adnan24
Kontakt:

Re: RE: Re: RE: Re: RE: Re: Bundesliga

Post Postao/la adnan24 » 01 nov 2015, 20:43

Pale_Companion je napisao/la:Sve je u fudbalu moguće, to je na primjeru gladbacha i najbolje prikazano. Svjestan sam da ova serija neće vječno trajati ali mislim da posjedujemo kvalitet za Top6 .
Svakako da posjeduju i vjerujem i ja da ce biti i top 5 ali ne treba zuriti sa prognozama...posebno ne u Bundesligi koja je pojam nekonstantnosti.BvB,Bayer,Wolfsburg,Schalke,Gladbach su ekipe koje mogu vezati fenomalne utakmice pa onda opet sve to veoma brzo prosuti(i obratno)...a ne treba iznenaditi da se jos neko neocekivano prikljuci u tu borbu za vrh.Trenutno Bayern i BvB vidim u vrhu,sve ostalo je poprilicno veliki upitnik.

BavaracZenica
Kontakt:

Post Postao/la BavaracZenica » 01 nov 2015, 21:43

Izvuceni parovi Achtefinale DFB kupa, a sastaju se..

Unterhaching - Bayer Leverkusen

Erzgebirge Aue - Heidenheim 1846

Augsburg - Dortmund

B.Moncengladbach - Werder Bremen

Bayern Munchen - Darmstadt 98

1860 Munchen - Bochum1848

Nurnberg - Hertha BSC

Stuttgart - Eintracht Braunschweig

:thumbup: :thumbup:
FC Bayern !!!!!

Pale_Companion
Kontakt:

Post Postao/la Pale_Companion » 02 nov 2015, 02:23

muamerc je napisao/la:Ovaj komentator na ES2 nema pojma

zašto sebi kvariš gušt gledanja bundeslige sa ovim idiotima (srpski ES2) ... postoje drugi načini
Agieren statt reagieren

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 02 nov 2015, 09:42

Pale_Companion je napisao/la:

zašto sebi kvariš gušt gledanja bundeslige sa ovim idiotima (srpski ES2) ... postoje drugi načini
Namjestio se dobro, krevet, toplo, vizijatele... Bilo mi mrsko ustajati za komp - kad već plaćam što da ne gledati ES2 a bez zvuka mi bljutavo.

Pale_Companion
Kontakt:

Re: RE: Re: Bundesliga

Post Postao/la Pale_Companion » 02 nov 2015, 13:58

muamerc je napisao/la:
Pale_Companion je napisao/la:

Namjestio se dobro, krevet, toplo, vizijatele... Bilo mi mrsko ustajati za komp - kad već plaćam što da ne gledati ES2 a bez zvuka mi bljutavo.
Ja imam i opciju gledanja Es2 sa engleskim komentatorom/ima i to uglavnom preferiram. Ljudi su puno stručniji i ugodnije ih je za slušat, a i zvuk publike i stadiona je pojačan za potpuniji doživljaj.
Agieren statt reagieren

effe_sa
Kontakt:

Re: RE: Re: Bundesliga

Post Postao/la effe_sa » 02 nov 2015, 18:41

Pale_Companion je napisao/la: Ja imam i opciju gledanja Es2 sa engleskim komentatorom/ima i to uglavnom preferiram. Ljudi su puno stručniji i ugodnije ih je za slušat, a i zvuk publike i stadiona je pojačan za potpuniji doživljaj.
Ja pomislih da ti koristiš još neke druge opcije.... :D
Ja na eurosportu BuLi pratim jedino nekad iz radoznalosti, da malo pogledam, poslušam šta i oni pričaju.Ili naravno silom prilika.
Onaj dvojac na eurosportu zna biti zanimljiv.
Ali npr za kratko vrijeme na eurosportu možeš ćuti razne gluposti, poput toga da je Arsenal protivnik koji Bayernu ne leži ili npr kad počnu sa Đulijan Draxler i slično.....Dosta onda postoji neinformisanosti o klubovima i sl. A nije im prva sezona da prenose...Da je prva bilo bi oprošteno donekle...
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 02 nov 2015, 18:44

Kimič. :urnebes:
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 02 nov 2015, 18:48

Ona dva klauna sa ES su kopija naših bisera Vugdalića i Hadzica.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

Klare

Post Postao/la Klare » 02 nov 2015, 23:00

Saurman je napisao/la:Ona dva klauna sa ES su kopija naših bisera Vugdalića i Hadzica.
Pa dobro imaju bisera, nije da nemaju, ali zanimljivi su, u toj njihovoj glupost znam se i nasmijati.
A znaju nekad i zanimljivo pametno nešto reći.
Onaj sa dubljim glasom je član nekakvog pokreta protiv Bayerna :lol: , koliko je tu mržnje, dok onaj drugi također ne voli Bayern, ali se trudi biti objektivan, i to većinom uspijeva, pa u konflikt s onim često ulazi. :lol:
A obojica su navijači Liverpoola pa ničim izazvano znaju po 10 min o engleskoj palamuditi. :mrgreen:

Oni su još dobri nasuprot Banjca, koji je max neinformisan.
Međutim Banjac ima dopadljiv ton i glas, ali nekad ga stvarno nemoguće slušati koliko pogrešnih informacija zna donijeti.

Najbolji komentator sa ES je onaj što često komentariše skijanje, kako on tu adrenalina unese, osjećam se kao da sam ja tamo na skijama. :mrgreen:
Ponekad zna i Bundesligu raditi, dosta rijetko je to, a i ima i ovaj četvrti što je sad u petak Bayerna radio, također nije loš.

Uglavnom, engleski komentatori su neprikosnoveni, i to je činjenica, ljudi su stručni, imaju dobar ton, uvijek će nešto zanimljivo reći, i stvarno uživanje je utakmicu gledati uz njihov komentar.
Njemci ne znam kakvi su, čini mi se dobri, ali jbga njih ne razumijem, osim kad kaže ecken i ball. :mrgreen:

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 02 nov 2015, 23:15

sprski komentatori cine Bundesligu da izgleda kao sprdnja, to bi bila skroz druga prica da se prenosi npr. na SK ili Areni

ne samo da su nestrucni, nego ton sa stadiona mi djeluje priguseno, ne cujem uopste atmosferu

da imam Eurosport Int, nikad ne bih pogledao na srpskom
Don't believe the hype.

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 02 nov 2015, 23:41

Meni najvise smeta taj priguseni ton. Gledas utakmicu na ES i kasnije golove na nekoj drugoj- k'o da je nisi ni gledao. :roll:

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 02 nov 2015, 23:45

Ima i onaj komentator subota 15:30 kome je Bayern najjača ekipa u univerzumu a i šire. :) Da, i prigušeni ton sa stadiona...

edo07
Kontakt:

Re: Odg: RE: Re: Bundesliga

Post Postao/la edo07 » 02 nov 2015, 23:54

muamerc je napisao/la:Ima i onaj komentator subota 15:30 kome je Bayern najjača ekipa u univerzumu a i šire. :) Da, i prigušeni ton sa stadiona...
Vjerovatno mislis Zeljka Caciju...mada bi mogao biti i Pedja Bajcetic...obojica su dobri
@klare momce svaka tebi cast ako mislis da Smiljan Banjac ima dopadljiv ton...sve je to stvar ukusa..mene recimo iritira njegov glas a da ne pricam o davanju pogresnih informacija..pa covjek kasni po 10 sekundi u odnosu na kretnju lopte

anelkabvb
Kontakt:

Post Postao/la anelkabvb » 03 nov 2015, 00:01

I ja sam na ES pratio uz srpske komentatore i patio se prije svega zbog neupucenosti, a jos vise me iritiralo izgovaranje nekih imena, kao npr. Vinceril (Weinzierl, ne znam da li su u zadnje vrijeme naucili :) ), i tako sve dok nisam skontao da na daljinskom imam opciju Language :D pa prebacio na engleske komentatora.... Ali opet najvise gotivim Svabe zbog njihove objektivnosti (a vjerovatno i zbog toga sto najbolje razumijem) i kad prenose LP, nema previse "navijanja" za svoje i bas je uzitak pratiti utakmice, pogotovo ako je komentator Wolff-Christoph Fuss (negdje sam citao da je ubacen u FIFA 16), po meni nema boljeg...i jos jedna stvar sto se tice dvojca sa ES, naprave toliku dramu oko sanse da covjek izleti iz wc-a, kad ono lopta na 40 m od gola :D

Klare

Re: Odg: RE: Re: Bundesliga

Post Postao/la Klare » 03 nov 2015, 00:12

edo07 je napisao/la:@klare momce svaka tebi cast ako mislis da Smiljan Banjac ima dopadljiv ton...
Ja napisah da smori pogrešnim informacijama, ali zna fino vrisnuti kad bude gol ili šansa.
U globalu komentator malo iznad Velida Spahe i Šuke Zorana, koji su ubjedljivo najveći amateri, uz njihov komentar izgubim svaku želju da utakmicu gledam, na jedvite jade repku odgledam.

Van teme malo, ali Sabahudin Baho je najbolji komentator na svijetu što je ikad radio, ono se jednom rađa. ;)

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 03 nov 2015, 12:11

Njemačko tužilaštvo je otvorilo istragu na temelju sumnji u pronevjeru poreza vezano sa dodjelom domaćinstva SP-a 2006. godine i transfera 6.7 mil eura od strane organizacijskog odbora DFB-a ka FIFI, policija pretražuje sjedište DFB-a i stanove predsjednika DFB-a Wolfganga Niersbacha i bivšeg predsjednika Thea Zwanzigera.
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []