FK Borac - Banja Luka - ARHIVA POSTOVA

Moderator/ica: vlakanje

Simpatizer
Kontakt:

Re: FK Borac - Banja Luka

Post Postao/la Simpatizer » 18 maj 2010, 11:54

Mozemo mi ovako laprdati do sudnjeg dana, ali cinjenica je da je Uprava greske (a vjerovatno i nisu greske) napravila u zimskoj pauzi.
Dakle, jesenas je ona ekipa, koja je proigrala u drugom dijelu prosle sezone, pojacana sa igracima kao sto su Markic, Maksimovic i Coric. Jeste da je, Boga pitaj zasto, Uprava smijenila Jagodica, ali im ne mogu prigovoriti jer je ekipa napravila rezultat u jesenjem dijelu ove sezone. Uz to, igrali smo veoma dobar fudbal sto je dovelo do punog stadiona.

Mesetarenja pocinju vec pred kraj tog jesenjeg dijela. Krenule su pricice oko Baje a onda su i navijaci poceli sa pjesmicom protiv njega. Baja odlazi a sa njim i najbolji igraci. Dok je razumljiv odlazak Vranjesa, apsolutno idiotski potez je, mogu slobodno da napisem, tjeranje Bilbije. Momak nije zelio da ide! Zatim i neshvatljivo pustanje Markica. I tu je zacetak lopovluka!

Dolazi Maric a sa njim hrpa igraca iz Srbije, pretezno Vojvodine. Iako svjestan da svi oni dolaze, jer je u pitanju neki tal, bio sam spreman da novom treneru pruzim sansu. I pojeo sam g.vno!
Medjutim, dok sam ja branio trenera, ogromna vecina na ovom forumu branila je igracki kadar. Kao sto sam ja priznao da sam predugo nalazio objasnjenja za Mariceve trenerke poteze (dakle, ne ulazim u njegove mesetarske odnose sa ljudima iz kluba, vec pisem samo o terenu), red bi bio da mnogi priznaju da je ova ekipa losija od jesenje. Schlager, a i ostali, ce se sjetiti kako sam pljuvao po igracima nakon utakmice protiv Laktasa. Tada mi je mnogo toga bilo jasno. Razlika u kvalitetu igre je bila ocigledna. Novi igraci, koji su opravdali dolazak, su Vukelja, Stevanovic i pred kraj Stanceski. Ovo ostalo je smece!

Elem, posao Uprave moramo razdvojiti na dva perioda. Prvi gotovo odlican (do pred kraj) i ovaj drugi koji je katastrofalan. Vidjecemo sta nosi treci cin ove predstave, a to je rekonstrukcija i ljetni prelazni rok. Mada, prelazni rok necemo ni morati da cekamo, jer ce nam prica oko stadiona sve razjasniti.

P.S. Vidjeh i sta je tatamata napisao o ocekivanjima pred ovu sezonu i slozicu se s njim. Niko od mojih prijatelja i poznanika nije ocekivao da cemo izboriti Evropu, pa nisam ni ja. Vecina u gradu je predvidjala borbu za opstanak, jer je smatrala da imamo premladu ekipu. Gotovo niko nije ocekivao da ce Bilbija, i porede najave iz prosle sezone, eksplodirati i da ce biti vodja ekipe sa svojih 19 godina.

borcev_navijac
Kontakt:

Post Postao/la borcev_navijac » 18 maj 2010, 12:09

koje bih igrace doveo u prelaznom roku

AVDUKIC Rudar Prijedor
BENOVIC Slavija Ist Sarajevo
JOVANOVIC Slavija ISt Sarajevo
OSMANAGIC Velez
GRUJIĆ Laktaši

POKUSATI VRATITI BILBIJU
ako ne
pokusati dovesti DZAFICA iz veleza

sa sadasnjim igrackim kadrom mislim da bi uz ova pojacanja borac mogao dobro igrati u evropi
TREĆI PUT ČASTIMO !

Schlager
Kontakt:

Post Postao/la Schlager » 18 maj 2010, 12:12

E pa ja JESAM očekivao Evropu!

I zašto je ne bih očekivao kad nam je u prošlom prvenstvu ukradena u zadnjem kolu protiv Slavije,i kad smo sačuvali tim koji je bio daleko najbolji u proljećnom dijelu prvenstva.

Tako da molim da se mene skloni sa spiska ovih koji nisu očekivali Evropu već ispadanje iz Lige..

Simpatizer
Kontakt:

Post Postao/la Simpatizer » 18 maj 2010, 12:17

Ja nisam ni napisao da ti nisi ocekivao Evropu!
Takodje, nisam te ni "stavio" na nekakav spisak pa nema potrebe da te sklanjam sa istog!

cena
Kontakt:

Post Postao/la cena » 18 maj 2010, 12:21

Sad treba vidjeti zasto poljacanja ako kao i ostali klubovi tesko da mogu proci i jedno kolo.Dok se plati putovanje smjestaj ekipe zavisno od mjesta gdje igrate ispada da cifra koju plati UEFA za igranje u Evropi jedva sve zakrpi.

Schlager
Kontakt:

Post Postao/la Schlager » 18 maj 2010, 12:24

borcev_navijac je tvrdio da smo ostali bez 17 igrača i očekivali borbu za opstanak,a ti si rekao da niko koga znaš nije očekivao Evropu.

malo sam se iz radoznalosti sad vratio na postove iz tog vremena i evo jedan članak koga si upravo ti kopirao ovdje na forum a u kome se može lijepo vidjeti da ni Baja nije baš očekivao borbu za opstanak.
Borac gleda na vrh
D. ADŽIĆ | 30.07.2009 17:12

Fudbaleri Borca ostavili su iza sebe pripremni period i okreću se prvenstvenim okršajima, a već u subotu, 1. avgusta, očekuje ih veliko iskušenje, kada gostuju u komšiluku sastavu Laktaša. Šef Stručnog štaba Banjolučana, Velimir Stojnić, ističe da je iz ekipe izvukao maksimum tokom pripremnog ciklusa

- Konačno počinje borba za bodove. Dobro se radilo u proteklih 40 dana i s mnogo optimizma gledamo naprijed. Važno je istaći da se tokom kompletnih priprema nijedan igrač nije žalio na ozbiljniju povredu. To samo pokazuje da smo radili ozbiljno u atmosferi koju bi mnogi mogli samo poželjeti. Neće biti iznenađenje, bar za mene, da Borac već od starta sezone pokaže koliko može, a zaista može mnogo - istakao je kormilar "crveno-plavog" tima, okrećući se polako duelu na premijeri i gostovanju u Laktašima.

- Igramo lokalni derbi u kojem ime Borca ima svoju težinu, kao brend ovog regiona, ali respektujemo i domaćina. Kvalitet je sigurno na našoj strani, ali treba to pretvoriti u pravu igru na terenu. Mnogo faktora može da utiče na ishod ovog duela, od raspoloženog domaćina, suđenja, ali ponavljam da mi držimo svoju sudbinu u vlastitim rukama. Nadam se da će nam i armija naših navijača pomoći da se osjećamo kao kod kuće, a mi ćemo se potruditi da ih obradujemo dobrom predstavom svih 90 minuta - ističe Stojnić.

Banjolučani u duel prvog kola ulaze hendikepirani odsustvom Bojana Petrića i Marka Maksimovića, koji ispaštaju grijehe iz prošlog prvenstva i zarađene crvene kartone u duelu sa Slavijom.

- Kroz pripremni period sve vrijeme sam uigravao dva sastava, s njima i bez njih. Naravno da će nam nedostajati, ali Borac ima 20 kvalitetnih igrača, tako da se njihovo odsustvo, vjerujem, neće mnogo osjetiti - poručio je Velimir Stojnić, šef Stručnog štaba premijerligaša sa Gradskog stadiona

opustenoBL
Kontakt:

Post Postao/la opustenoBL » 18 maj 2010, 12:27

Schlager je napisao/la:E pa ja JESAM očekivao Evropu!

I zašto je ne bih očekivao kad nam je u prošlom prvenstvu ukradena u zadnjem kolu protiv Slavije,i kad smo sačuvali tim koji je bio daleko najbolji u proljećnom dijelu prvenstva.

Tako da molim da se mene skloni sa spiska ovih koji nisu očekivali Evropu već ispadanje iz Lige..
potpisujem,ne znam ko nije ocekivao,mozda ne onakvu polu sezonu,ali krajnji rez bogme jesam.
A sto se tice ovih pojacanja,samo neka otjeraju Marica i pojcani smo
DUPLA MAJSTORE

Simpatizer
Kontakt:

Post Postao/la Simpatizer » 18 maj 2010, 12:34

Schlager je napisao/la:borcev_navijac je tvrdio da smo ostali bez 17 igrača i očekivali borbu za opstanak,a ti si rekao da niko koga znaš nije očekivao Evropu.

malo sam se iz radoznalosti sad vratio na postove iz tog vremena i evo jedan članak koga si upravo ti kopirao ovdje na forum a u kome se može lijepo vidjeti da ni Baja nije baš očekivao borbu za opstanak.
Borac gleda na vrh
D. ADŽIĆ | 30.07.2009 17:12

Fudbaleri Borca ostavili su iza sebe pripremni period i okreću se prvenstvenim okršajima, a već u subotu, 1. avgusta, očekuje ih veliko iskušenje, kada gostuju u komšiluku sastavu Laktaša. Šef Stručnog štaba Banjolučana, Velimir Stojnić, ističe da je iz ekipe izvukao maksimum tokom pripremnog ciklusa

- Konačno počinje borba za bodove. Dobro se radilo u proteklih 40 dana i s mnogo optimizma gledamo naprijed. Važno je istaći da se tokom kompletnih priprema nijedan igrač nije žalio na ozbiljniju povredu. To samo pokazuje da smo radili ozbiljno u atmosferi koju bi mnogi mogli samo poželjeti. Neće biti iznenađenje, bar za mene, da Borac već od starta sezone pokaže koliko može, a zaista može mnogo - istakao je kormilar "crveno-plavog" tima, okrećući se polako duelu na premijeri i gostovanju u Laktašima.

- Igramo lokalni derbi u kojem ime Borca ima svoju težinu, kao brend ovog regiona, ali respektujemo i domaćina. Kvalitet je sigurno na našoj strani, ali treba to pretvoriti u pravu igru na terenu. Mnogo faktora može da utiče na ishod ovog duela, od raspoloženog domaćina, suđenja, ali ponavljam da mi držimo svoju sudbinu u vlastitim rukama. Nadam se da će nam i armija naših navijača pomoći da se osjećamo kao kod kuće, a mi ćemo se potruditi da ih obradujemo dobrom predstavom svih 90 minuta - ističe Stojnić.

Banjolučani u duel prvog kola ulaze hendikepirani odsustvom Bojana Petrića i Marka Maksimovića, koji ispaštaju grijehe iz prošlog prvenstva i zarađene crvene kartone u duelu sa Slavijom.

- Kroz pripremni period sve vrijeme sam uigravao dva sastava, s njima i bez njih. Naravno da će nam nedostajati, ali Borac ima 20 kvalitetnih igrača, tako da se njihovo odsustvo, vjerujem, neće mnogo osjetiti - poručio je Velimir Stojnić, šef Stručnog štaba premijerligaša sa Gradskog stadiona
Pa dobro, jedno je trener a drugo smo mi. Normalno je da ce reci da ocekuje dobre igre, da su spremni itd. Naravno da nece reci da cemo se boriti za opstanak i tako psihicki oboriti igrace na samom startu. Medjutim, i u ovom clanku, osim u Adzicevom naslovu, nigdje ne stoji da je Baja izjavio da ocekuje Evropu. Ja sam o opstanku pricao poucen patnjama kroz koje smo prolazili svih ovih godina. Naravno da sam i ja zelio Evropu, ali sam smatrao da je to sa mladom ekipom nerealno. Drago mi je da sam fulao.

I da, ovo sto je borcev_navijac napisao o odlasku 17 igraca nije tacno.

zli mrkvić
Kontakt:

Post Postao/la zli mrkvić » 18 maj 2010, 12:41

Schlager je napisao/la:E pa ja JESAM očekivao Evropu!

Evo razmišljanja jednog "Evropejca" na samom pocetku seyone:

" Ma kakav evropski Borac sa Janjetovicem,pa nije valjda neko povjerovao u to!

Nema ovdje hljeba sve do privatizacije,kad Borac postane AD,i kada se bude znalo ko je vlasnik,ko je za sta odgovoran i u krajnjem slucaju kome ide profit,tada ce se moci nesto ocekivati,sve do tada ce biti lazna obecanja za naivne i tavorenje,a pojedinci tipa Janjetovic ce samo gledati da sto veci dio od milion-dva km koliko daje grad,stave u svoj dzep,a ne daj boze da ulazu u tim ili stadion....
Pa evo primjera ove godine,Borac je na tabeli bio iznad Sirokog,ali naravno nije dobio licencu jer u stadion nije ulozena ni marka vec 30 godina....
Evo jedna pikanterija za one sto nisu bili na nasem stadionu zadnjih godina.Naime,mi nemamo nikakav sat a kamoli semafor na stadionu,tako da je tragikomicno gledati igrace kako pokazuju prema klupi na svoju ruku tamo gdje stoji rucni sat i pitaju kloiko ima do kraja!!!???

Svaku utakmicu vec 5 godina ja se pitam kako sudija uopste dozvoli da pocne bez barem nekog sata,bilo kakvog...

Da ne govorim o dugovima iz prethodnih sezona,to vise niko ne zna kome se i koliko duzno,racun je blokiran godinama,a igraci se isplacuju preko racuna SFP Borac koji je privatni racun i nema veze sa klupskim,ma strasno....."

Pogodi ko je on! :D
GRB GRADA GRB KLUBA- B-anjalučki S-portski K-lub

RBA 1987
Kontakt:

Post Postao/la RBA 1987 » 18 maj 2010, 12:44

Treba li sada da ja nađem svoje postove??? :D Pa da vidite šta sam ja očekivao...
"a kako ste vi njima stoku"
"TREĆI PUT ČASTIMO"

Simpatizer
Kontakt:

Post Postao/la Simpatizer » 18 maj 2010, 12:44

Ja nisam taj. :mrgreen:

Schlager
Kontakt:

Post Postao/la Schlager » 18 maj 2010, 12:59

Post je moj i sad stojim iza sve i jedne riječi.

Evropski Borac nije jedna utakmica koju ćemo odigrati u Širokom Brijegu,tako će Evropu igrati i Grbalj i Petrovac i Nafta i Milano iz Kumanova.

Zna se šta se misli pod evropski Borac,a to sigurno nije plasman u pretkolo lige uefa jedne godine a tavorenje kasnije.

A pogotovo stojim iza onog dijela o privatizaciji,pogledajte kakav su bum napravili rumuni,ukrajinci,rusi....

RBA 1987
Kontakt:

Post Postao/la RBA 1987 » 18 maj 2010, 12:59

Ma ja nemam vremena sada da tražim svoje stare postove, ali ja sam očekivao titulu, to sam i najavljivao, zna se da sam bio najveći optimista na forumu... Za mene je ovo neuspjeh a vi kako hoćete, u jednom svom postu sam napisao da smo mi najveći kandidati za titulu, uz Široki i Sarajevo, jedino što sam promašio je to što sam napisao da Željo neće imati neke šanse zato što su kasno počeli pripreme itd, ali sam previdio uticaj i moć Amara Osima... A isto tako sam već poslije utakmice u Krupi napisao da nam samo vile mogu pomoći dok je ovaj na klupi, tada ste rekli da sam negativac :mrgreen:
"TREĆI PUT ČASTIMO"

EastStand
Kontakt:

Post Postao/la EastStand » 18 maj 2010, 12:59

tatamata je napisao/la:
" je napisao/la: а " се " $ су $ ? " на " " $ ' % не " $ & $ " $ на " " ?. & нас & у &!!! јао а & ? & & $ у &. па & - га $ " са ? :|
Znas kad razmisljam da predjem na zapad,i da stanem iza klupe da mu 90 minuta jeb*em mater u po pi*cke!Kakav je to majmun mamicu mu njegovu.Prepotenti smrdljivac.
? ' ". :lol:
"" ПУТ ""

RBA 1987
Kontakt:

Post Postao/la RBA 1987 » 18 maj 2010, 13:08

od RBA 1987 u 11 Maj 2009, 10:06
Sve pohvale za naše momke i igre koje pružaju ovog proljeća. Hoću da kažem da neće biti katastrofa ako se ne plasiramo u Euro kup. mislim da ćemo sledeće godine u kvalifikacije za LIGU ŠAMPIONA, a optimizam je baš zbog toga kako momci igraju i zbog nade u još neka pojačanja pa zbog toga uopšte ne vidim ekipu koja će nam se moći suprotstaviti, a da smo imali samo malo sreće ovog proljeća ko zna gdje bi nam bio kraj(mislim na zrinjski i sarajevo)
SAMO BORAC!!!!!!!!!

Ovo je post pred kraj prošlog prvenstava, obratite pažnju na datum...
"TREĆI PUT ČASTIMO"

Schlager
Kontakt:

Post Postao/la Schlager » 18 maj 2010, 13:12

Bravo majstore,pravi si vizionar bio....jedini si pominjao titulu!

I tako bi i bilo da smo na proljeće imali Starčevića,Markića,Ljubojevića,Vranješa,Maksimovića,Bilbiju...svaka čast.

Simpatizer
Kontakt:

Post Postao/la Simpatizer » 18 maj 2010, 13:12

Schlager je napisao/la:Post je moj i sad stojim iza sve i jedne riječi.

Evropski Borac nije jedna utakmica koju ćemo odigrati u Širokom Brijegu,tako će Evropu igrati i Grbalj i Petrovac i Nafta i Milano iz Kumanova.

Zna se šta se misli pod evropski Borac,a to nsigurno nije plasman u pretkolo lige uefa jedne godine a tavorenje kasnije.
Da, ali da li ti mislis da je realno da uskoro dodje do privatizacije? Ovo pitam posto si to pomenuo u postu koji je zli mrkvic izvukao iz naftalina. Pogledaj samo sta se radi u regionu! Kada u Srbiji ne mogu da privatizuju (zbog raznih interesnih grupa) Zvezdu i Partizan, kako mi, u ovom supku Evrope, mozemo da ocekujemo takvo nesto?!

Cak i ako uzmemo model Hajduka to nam nista ne garantuje. Kod njih i dalje ima mucki. Jednostavno, pravila nisu utvrdjena, a kada se i utvrde nece se postovati. Tu je i pitanje stadiona. Niko nece dati ni paru ukoliko Dodo ne klimne krmecom glavom! U takvoj situaciji nama cilj treba da bude izlazak u Evropu i odigravanje te jedne utakmice. Eh, da nam je da prodjemo kao Grbalj! Cini mi se da su oni i neke Rumune izbacili.

Elem, sistem ovdje necemo skoro vidjeti. Nadam se da cu barem kao deda dozivjeti da gledam Borac kao uredjen klub.

borcev_navijac
Kontakt:

Post Postao/la borcev_navijac » 18 maj 2010, 13:14

uzaludne price!

sta je tu je, ko god da je ocekivao bilo sta, realno ovo je dobar rezultat, ali pod uslovbom da bude pocetak a ne kraj.
sad u sarajevu treba odigrati momacku utakmicu, koju cemo vjerovatno izgubiti , a onda dovrsiti ovo prvenstvo, i onda ucinite rezove u strucnomstabu i grackom kadru, te dovesti pojacanja.

Kako god, ove godine lijepo je bilo biti navijac borca koji se bori za vrh u oba takmicenja.

Realno ova ekipa i sa drugim trenerom a kamoli sa ovim za vise nema kapaciteta, sad je treba pojacati i pokazati se u sto boljem svjetlu u evropi, uz istovremeno zadrzavanje dobrih rezlutata u iducoj sezoni
TREĆI PUT ČASTIMO !

RBA 1987
Kontakt:

Post Postao/la RBA 1987 » 18 maj 2010, 13:15

Ko to reče da je bilo teško za očekivati da Nemanja Bilbija bude lider ekipe???

od RBA 1987 u 08 Jul 2009, 14:06
Evo u Borcu stasava jedan strasan klinac. Rijec je o Nemanji Bilbiji koji ce sigurno biti veliki igrac ako ga posluzi zdravlje, jer sa nepunih 19 godina je prava zvijer. Moram jos da napomenem da je vlasnik svih rekorda omladinskih liga BiH po broju postignutih golova.

Obrati pažnju na datum...
"TREĆI PUT ČASTIMO"

Simpatizer
Kontakt:

Post Postao/la Simpatizer » 18 maj 2010, 13:18

RBA 1987 je napisao/la:Ko to reče da je bilo teško za očekivati da Nemanja Bilbija bude lider ekipe???

od RBA 1987 u 08 Jul 2009, 14:06
Evo u Borcu stasava jedan strasan klinac. Rijec je o Nemanji Bilbiji koji ce sigurno biti veliki igrac ako ga posluzi zdravlje, jer sa nepunih 19 godina je prava zvijer. Moram jos da napomenem da je vlasnik svih rekorda omladinskih liga BiH po broju postignutih golova.

Obrati pažnju na datum...
:mrgreen:

Fudbalski Mesijo, nadam se da ce se tvoja prorocanstva ostvariti i kada je u pitanju mali Simic. :mrgreen:

Mada, za Bibliju sam i ja cuo, a vala ga i gledao, mnogo prije prikljucivanja prvom timu.

P.S. Datum tog posta je dan kada sam se ja prikljucio ovom forumu. Ko zna na sta ce sve ovo izaci... :mrgreen:
Zadnja izmjena: Simpatizer, dana/u 18 maj 2010, 13:20, ukupno mijenjano 1 put.

Zaključano

Natrag na “FK Borac”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.