Gledam jučer statistike naših igrača i iznenadilo me da Ginter ima čak 9 asista.
BV Borussia Dortmund
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
-
KayserSose
- Kontakt:
Re: BV Borussia Dortmund
Fino odigrano, Mikinator MOTM. Sad protiv Gabale razigrati rezerve, a onda poniziti Strumpfete.
Gledam jučer statistike naših igrača i iznenadilo me da Ginter ima čak 9 asista.
I believe in God, but the only man I am afraid of is Keyser Soze
Nije da smo iznenadjeniKayserSose je napisao/la:, Mikinator MOTM.
Reus je masinerija...kad je 100% fit,jedan od najboljih na svijetu.Koliko je samo golova dao za 1-0-vjerujem da je tu top 3 zadnjih 4-5 sezona.
Auba se bas ispromasivao ali vratiti ce on to u derbiju...Hummels i asistencija
Stanje na tabeli odlicno,pobjedom bi Schalke ostavili daleko iza a ni remi ne bi bio strasan s obzirom na trenutne bodove.
još da nije bilo guranja bajerna na par tekmi moglo se biti u igri za titulu. inače ja mislim da je ovo zadnja Rojsova sezona u Dortmundu.
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
-
jamesrodriguez
- Kontakt:
Refko ostaje u zuto - crnom dresu, 3-4 puta je odbio bahern.DANTES je napisao/la:još da nije bilo guranja bajerna na par tekmi moglo se biti u igri za titulu. inače ja mislim da je ovo zadnja Rojsova sezona u Dortmundu.
Potpiso je novi ugovor , godisnje sa bonusima iznosi 10.mki €.
Potpiso je ugovor kad smo se borili za opstanak, protiv Paderborn u kupu kad je izlazio iz igre. dovoljno pokazuje njegov gest prema navijacima , kad je stsvio ruku na grb zastitnog znaka nase svetinje bvb.
Misljenja sam da Refko ostaje , nije prodana pix.ica kao gotze i lewat koji su pozurili za €€€€€€
I da imaju isto bodova pitanje je koliko bi bila realna ta trka za titulu...Bayern je previse konstantan protiv ostatka lige da bi BvB mogla da ga ugrozi.DANTES je napisao/la:još da nije bilo guranja bajerna na par tekmi moglo se biti u igri za titulu. inače ja mislim da je ovo zadnja Rojsova sezona u Dortmundu.
Sto se tice Reusa,cisto sumnjam...ne vjerujem da bi produzio ugovor u trenutku kad je BvB bila 15.-i tim lige da bi otisao kad se ponovo plasiraju u ligu prvaka.
P.S. Kod Augsburga u kupu...moglo je i bolje al' nije ni ovo lose.
možda je to uradio da bi klub zaradio na njemu. ali ako ode samo da ne ode u bavarsku.
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
Reus ako ode iz Dortmunda ide samo i jedino u Barcelonu, moguće da to bude na ljeto ali nadam se da neće
- Omerbavarac
- Kontakt:
Zasto bi Bayern uopste vise razmisljao o Reusu kada su ljetos doveli dva igraca od kojih je jedan bolji a drugi ce uskoro dostici nivo zutalja.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
Slazem se ...zasto razmisljati o igracu koji te je vec odbio.Ima dovoljno drugih igraca u ponudi.
Čitavu sezonu namjeravate komentarisati taj penal kontra Augsburga?DANTES je napisao/la:još da nije bilo guranja bajerna na par tekmi moglo se biti u igri za titulu. inače ja mislim da je ovo zadnja Rojsova sezona u Dortmundu.
A naravno niko nije ni spomenuo čist penal u ovoj zadnjoj utakmici koji nam nisu svirali, kako vam to promače?
A da je Bayernu svirano ono što je Hofenhajmu u toj utakmici, digla bi se buka, ma katastrofa, ali Boatengu crveni i još penal, jbga uredu kad se svira kontra Bayerna.
Ali ni to nas nije zaustavilo u toj utakmici, nego smo se i protiv sudija, zaostatka i igrača manje izborili.
Ovo je tema Dortmund, pa ću reći kako njihova igra u zadnje 3 utakmice liči više nego ikad na one šampionske godine, brza tečna igra, jak presing i mnogo stvorenih prilika, ako ovo potraje, a u zadnje vrijeme sve češće bezidejan Bayern, hmmm...
Ovo stoji, uz nešto nesigurniju odbranu BVB u odnosu na onu iz šampionskih dana. Još ako Bayern tradiconalno počne rasipati bodove na proljeće, tamo negdje od marta, još može biti i napeto. Samo su u zadnjim utakmicama protivnici BVB i u BL i u LE objektivno drugorazredni, pa će test biti tek sa jačim ekipama.Klare je napisao/la:
Ovo je tema Dortmund, pa ću reći kako njihova igra u zadnje 3 utakmice liči više nego ikad na one šampionske godine, brza tečna igra, jak presing i mnogo stvorenih prilika, ako ovo potraje, a u zadnje vrijeme sve češće bezidejan Bayern, hmmm...
Ja ocekujem pravo lice BvB-ea tek slijedece sezone. Gdje ce imati konstantnost, mozda uz jedno pojacanje, max 2 moci dosta rotirati, jer ce aBd u LP, bas kao i Bayern sto mora. Tu ocekujem i potencijalni napad na titulu, ove sezone to sve fino izgleda, mada nisu jos krenule engleske sedmice fudbala,gdje ce po meni Bayern se odvojiti, a BvB uci u borbu za LP.
Stern des Südens
Slažem se s forumašom @proFCB .... treba naše pravo lice i pravu snagu očekivati tek naredne sezone..... kao što je najavljeno, sljedeče sezone se bude investiralo i uz jedno top pojačanje i bez prodaje trenutnih igrača može se sigurno boriti za titulu..... a od ove sezone lp neka bude cilj a sve više bude bonus..... također očekujem i ove sezone da se ide ozbiljno i jako u Europa ligi jer tamo mislim da možemo napraviti puno jer imamo jači kadar od trenutnih favorita Napolija ili možda Seville
Sve u svemu TT radi jako dobar posao
ne samo ta utakmica već prvih 4-5 kola bajern je bio spor, trom, pa i loš a neke je dobio na poguranac. kasnije se mašina upalila nekako od vukova sve su jeli. a gledao sam ovaj zadnji meč gdje su miler i jarani imali epileptične napade čim uđu u 16Klare je napisao/la:Čitavu sezonu namjeravate komentarisati taj penal kontra Augsburga?DANTES je napisao/la:još da nije bilo guranja bajerna na par tekmi moglo se biti u igri za titulu. inače ja mislim da je ovo zadnja Rojsova sezona u Dortmundu.![]()
A naravno niko nije ni spomenuo čist penal u ovoj zadnjoj utakmici koji nam nisu svirali, kako vam to promače?![]()
A da je Bayernu svirano ono što je Hofenhajmu u toj utakmici, digla bi se buka, ma katastrofa, ali Boatengu crveni i još penal, jbga uredu kad se svira kontra Bayerna.
Ali ni to nas nije zaustavilo u toj utakmici, nego smo se i protiv sudija, zaostatka i igrača manje izborili.![]()
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
-
jamesrodriguez
- Kontakt:
Drug koliko znam Sevilla je u ligi prvaka , jedino ako si pomislio da ispadne iz lige prvaka u grupnoj fazi i preseli se u ligu evrope..Borusse00 je napisao/la:Slažem se s forumašom @proFCB .... treba naše pravo lice i pravu snagu očekivati tek naredne sezone..... kao što je najavljeno, sljedeče sezone se bude investiralo i uz jedno top pojačanje i bez prodaje trenutnih igrača može se sigurno boriti za titulu..... a od ove sezone lp neka bude cilj a sve više bude bonus..... također očekujem i ove sezone da se ide ozbiljno i jako u Europa ligi jer tamo mislim da možemo napraviti puno jer imamo jači kadar od trenutnih favorita Napolija ili možda Seville![]()
@jamesrodriguez
Ma baš to jer mislim da će Sevilla zijanut u Lp i igrati u El
A jedino što me brine u tom natjecanju što je Feller na golu
Ma baš to jer mislim da će Sevilla zijanut u Lp i igrati u El
-
jamesrodriguez
- Kontakt:
Kad dodje akBda do same zavrsnice liga evrope , naravno ako se nadjemo u toj zavrsnici, misljenja sam da ce Tuchel. Burki-a vratiti. medju stative.Borusse00 je napisao/la:@jamesrodriguez
Ma baš to jer mislim da će Sevilla zijanut u Lp i igrati u El![]()
Eto u kupu protiv Paderborn nije branio Feller , nego Burki.
A na pocetku sezone je dogovoreno da Burki brani u bundesligi., a Feller u liga evrope i kup.
No sikiriki drug zna Tuchel sta radi.
Jeste bio trom, i ovaj Bayern u više navrata pokazuje bezidejnost i nedostatke Gvardioline taktike, ali da smo od sudaca gurani izuzev penala protiv Augsburga nije istina, a to što igrači naši simuliraju, nije guranje od sudija, Bayern je imao mnogo penala ove sezone i svi su opravdani, izuzev onog jednog, a bilo ih je još koji su se mirne duše mogli svirati.DANTES je napisao/la:ne samo ta utakmica već prvih 4-5 kola bajern je bio spor, trom, pa i loš a neke je dobio na poguranac. kasnije se mašina upalila nekako od vukova sve su jeli. a gledao sam ovaj zadnji meč gdje su miler i jarani imali epileptične napade čim uđu u 16
Smatram i dalje da je u ligi sve otvoreno, Bayern je imao sreće što je protiv Dortmunda igrao baš u njihovoj mini krizi.
Naravno Bayern je i dalje favorit, ali po mom mišljenju Dortmund igra bolji, učinkovitiji i dopadljiviji fudbal.
Najveća prednost Bayerna je širina na klupi, Dortmund toga nema, pogotovo ofanzivno, i to vidim kao ključ Bayernove pobjede.
-
Pale_Companion
- Kontakt:
[youtube][/youtube]
R.I.P. Sokrat
A bio je dobar štoper

R.I.P. Sokrat
A bio je dobar štoper
Agieren statt reagieren
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.