FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
Mogla bi ovo biti jedna od najgorih sezona u zadnjih 10 g ako evropu ne izborimo, a jako tesko cemo je izboriti sobzirom kako igramo 

-
- Kontakt:
ne treba dizati ionako podignute tenzije. treba nam mir do kraja ove polusezone pa da onda vidimo gdje smo, gdje smo mogli biti, gdje zelimo biti...
mislim da se trebamo okrenuti utakmicama koje dolaze i od kojih imamo velika ocekivanja. bodovna razlika jeste velika ali nije nedostizna. jos uvijek nismo toliko nisko pali da se ne mozemo iscupati do kraja sezone. potrebno je da svi u klubu, od Uprave, strucnog staba, igraca i na kraju nas navijaca shvate da je situacija alarmantna i da se odnos prema Zelji mora mijenjati. svi moramo dati puno vise!
Upravi porucujem da je ona slijedeca na listi onih koji ce biti nabijeni nogom pa neka se zapitaju i tri puta razmisle kada budu povlacili naredne poteze.
mislim da se trebamo okrenuti utakmicama koje dolaze i od kojih imamo velika ocekivanja. bodovna razlika jeste velika ali nije nedostizna. jos uvijek nismo toliko nisko pali da se ne mozemo iscupati do kraja sezone. potrebno je da svi u klubu, od Uprave, strucnog staba, igraca i na kraju nas navijaca shvate da je situacija alarmantna i da se odnos prema Zelji mora mijenjati. svi moramo dati puno vise!
Upravi porucujem da je ona slijedeca na listi onih koji ce biti nabijeni nogom pa neka se zapitaju i tri puta razmisle kada budu povlacili naredne poteze.
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!
Željezničar za život cijeli!
Ma mi uzimamo kup, lagano ...
FK Željezničar ~ FC Arsenal !
Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.
Damir Džumhur, Edin Džeko, Miralem Pjanić, Mirza Teletović, Jusuf Nurkić, Amel Tuka.
to bi bilo odlično, jedan trofej u ovakvoj sezoni bi bio super, mada nisam optimističan ali nimalo.AsharaK je napisao/la:Ma mi uzimamo kup, lagano ...
Il iz sektora DChWilla je napisao/la:ma svi se mi znamo bar iz viđenja.

Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987
-
- Kontakt:
sektor D izdati neceMinjore je napisao/la:Il iz sektora DChWilla je napisao/la:ma svi se mi znamo bar iz viđenja.

17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !
"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"
"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"
Sve je ovo po meni pitanje pristupa utakmici. Sumnjam da se ovde radi o nekim spletkama unutar ekipe, vec je ovo slika realnog nekvaliteta u igrackom kadru. Ekipa koja nije u stanju imati pristup koji je u najmanju ruku slican, je ekipa bez karaktera i kvaliteta. Nista drugo nije u pitanju vec to.
Svi oni koji su realni i koji vrate malo film unazad i koji znaju gledati fudbal iz normalne perspektive, mogli su prepoznati i predvidjeti otprilike ovakav rasplet dogadjaja u tekucoj sezoni.
Ja sam licno zaplakao na ekipu jos prije Ferencvarosa. Jos su tada odlasci bitnih igraca bili na vidiku, dok neki novi igraci bar slicnog kvaliteta nisu bili u razmisljanju nasih glavnih ljudi. Bio sam jos ranije od tog perioda zadovoljan kako je uprava postavila zadatke, kroz uspostavljanje jednog sistema koji bi nase minuse preokrenuli u novi pocetak, sa jasnim ciljem da se jedan dio reorganizacije napravi cak i na stetu kvaliteta ekipe na terenu. Mislim da smo poslije silnih titula svi dali podrsku takvom nacinu vodjenja kluba i bogami smo davali podrsku bez obzira na rezultat.
Ovo je ipak treca sezona gdje kuburimo sa ekipom. I ova sezona je pokazala i otvorila rane do kraja. Infekcija nekvaliteta se vidno prosirila na ekipu, a svaka infekcija itekako boli. Raja vise nema strpljenje da sve to mirno posmatra i toga su u upravi morali biti svjesni. Nazalost, neki rezultati u evropi iskrivili su razmisljanja u upravi o potrebi za sportskim segmentom, jer realno nikada vise love nismo uzeli u evropi a sa losijom ekipom. Dalo im je to potreban alibi, misleci da ce ova ekipa, bez obzira na odlaske nekolicine igraca ipak i dalje moci gurati u prvenstvu na nacin na koji su to radili zadnjih sezona, te ce izbjeci troskove angazovanja solidnih igraca.
Racunali su oni i na to da ce nasa djeca pogurati i ovu sezonu, jer je za ocekivati vidan napredak svakog od njih u segmentima igre, sazrijevanju i logicnom iskoraku u svojim partijama na terenu. Zeznuli su se jer nisu razmisljali na jos logicniji nacin da je potpuno normalan privremeni zastoj u razvoju svakog mladog igraca, i da su oscilacije kod tih djecaka sasvim izvjesne u ovom periodu igranja, pogotovo ako jos ta djeca nisu imali gotovo nikakvog odmora, pa su zasiceni stalnim zamorom i cestim sitnim povredama koje remete nacin napretka u spomenutim segmentima. Plus i to sto uprava nije bila u stanju da shvati da je toj djeci potreban posebno kvalitetan oslonac u kvalitetnom starijem saigracu koji bi im pomogao u momentima njihovih oscilacija. Ovako su prepusteni sami sebi, premoreni, u nestabilnom su periodu, a od njih se ocekuje da razvaljuju.
Svako normalan vidi da u nasoj ekipi od jedanaest igraca, bar sedam od njih u normalnom Zelji ne bi imali mjesta. Dosli smo u situaciju da cak ni tih sedam igraca nema ko da zamijeni, jer je klupa za rezerve napravljena za one igrace koji ne mogu napraviti ni priblizan balans kvalitetu tih sedam igraca . Sah-mat.
Nije da nas i ovakva ekipa nije ucinila ponosnim u nekoliko utakmica. No ponizenja su cak i veca. Znaci, ekipa bez karaktera. Ekipa bez znanja. Ekipa bez lidera u njoj. Ekipa bez rezervnih igraca. Ekipa sa puno nestabilne mladosti. Ekipa sa nedovoljno kvalitetne starosti. Ekipa bez ekipe.
Brine me cinjenica sto otjerase publiku. Dosadilo raji da se bakce sa gledanjem igraca koji te jednom podignu a tri puta spuste.
Sta ja mogu tu da uradim? A sta cu moci. Trzaju me ovako, trzaju me onako, vise lose nego dobro. Zivimo trenutno u onom losem ciklusu. Dok ja zaljubljeno zivim u nadi za bolje sutra. Ja sam bolesnik ZELJINE ljubavi. Od rodjenja me je gen odvojio da odaberem tu plavu boju i da kroz zivot budem bolestan i najsretniji covjek na svijetu. Ovo je jos jedan od trenutaka u zeljinoj istoriji, koji prelama neke stvari u srcima ljudi. Kad tad, prelomice opet na dobro. Ja sam u to sasvim siguran. Cekacu zaljubljeno onoliko koliko moram. Jedva cekam novu utakmicu.
Jer, sta ja tu mogu da uradim ? A sta cu moci. Osim da zivim sa mojim Zeljom !
Svi oni koji su realni i koji vrate malo film unazad i koji znaju gledati fudbal iz normalne perspektive, mogli su prepoznati i predvidjeti otprilike ovakav rasplet dogadjaja u tekucoj sezoni.
Ja sam licno zaplakao na ekipu jos prije Ferencvarosa. Jos su tada odlasci bitnih igraca bili na vidiku, dok neki novi igraci bar slicnog kvaliteta nisu bili u razmisljanju nasih glavnih ljudi. Bio sam jos ranije od tog perioda zadovoljan kako je uprava postavila zadatke, kroz uspostavljanje jednog sistema koji bi nase minuse preokrenuli u novi pocetak, sa jasnim ciljem da se jedan dio reorganizacije napravi cak i na stetu kvaliteta ekipe na terenu. Mislim da smo poslije silnih titula svi dali podrsku takvom nacinu vodjenja kluba i bogami smo davali podrsku bez obzira na rezultat.
Ovo je ipak treca sezona gdje kuburimo sa ekipom. I ova sezona je pokazala i otvorila rane do kraja. Infekcija nekvaliteta se vidno prosirila na ekipu, a svaka infekcija itekako boli. Raja vise nema strpljenje da sve to mirno posmatra i toga su u upravi morali biti svjesni. Nazalost, neki rezultati u evropi iskrivili su razmisljanja u upravi o potrebi za sportskim segmentom, jer realno nikada vise love nismo uzeli u evropi a sa losijom ekipom. Dalo im je to potreban alibi, misleci da ce ova ekipa, bez obzira na odlaske nekolicine igraca ipak i dalje moci gurati u prvenstvu na nacin na koji su to radili zadnjih sezona, te ce izbjeci troskove angazovanja solidnih igraca.
Racunali su oni i na to da ce nasa djeca pogurati i ovu sezonu, jer je za ocekivati vidan napredak svakog od njih u segmentima igre, sazrijevanju i logicnom iskoraku u svojim partijama na terenu. Zeznuli su se jer nisu razmisljali na jos logicniji nacin da je potpuno normalan privremeni zastoj u razvoju svakog mladog igraca, i da su oscilacije kod tih djecaka sasvim izvjesne u ovom periodu igranja, pogotovo ako jos ta djeca nisu imali gotovo nikakvog odmora, pa su zasiceni stalnim zamorom i cestim sitnim povredama koje remete nacin napretka u spomenutim segmentima. Plus i to sto uprava nije bila u stanju da shvati da je toj djeci potreban posebno kvalitetan oslonac u kvalitetnom starijem saigracu koji bi im pomogao u momentima njihovih oscilacija. Ovako su prepusteni sami sebi, premoreni, u nestabilnom su periodu, a od njih se ocekuje da razvaljuju.
Svako normalan vidi da u nasoj ekipi od jedanaest igraca, bar sedam od njih u normalnom Zelji ne bi imali mjesta. Dosli smo u situaciju da cak ni tih sedam igraca nema ko da zamijeni, jer je klupa za rezerve napravljena za one igrace koji ne mogu napraviti ni priblizan balans kvalitetu tih sedam igraca . Sah-mat.
Nije da nas i ovakva ekipa nije ucinila ponosnim u nekoliko utakmica. No ponizenja su cak i veca. Znaci, ekipa bez karaktera. Ekipa bez znanja. Ekipa bez lidera u njoj. Ekipa bez rezervnih igraca. Ekipa sa puno nestabilne mladosti. Ekipa sa nedovoljno kvalitetne starosti. Ekipa bez ekipe.
Brine me cinjenica sto otjerase publiku. Dosadilo raji da se bakce sa gledanjem igraca koji te jednom podignu a tri puta spuste.
Sta ja mogu tu da uradim? A sta cu moci. Trzaju me ovako, trzaju me onako, vise lose nego dobro. Zivimo trenutno u onom losem ciklusu. Dok ja zaljubljeno zivim u nadi za bolje sutra. Ja sam bolesnik ZELJINE ljubavi. Od rodjenja me je gen odvojio da odaberem tu plavu boju i da kroz zivot budem bolestan i najsretniji covjek na svijetu. Ovo je jos jedan od trenutaka u zeljinoj istoriji, koji prelama neke stvari u srcima ljudi. Kad tad, prelomice opet na dobro. Ja sam u to sasvim siguran. Cekacu zaljubljeno onoliko koliko moram. Jedva cekam novu utakmicu.
Jer, sta ja tu mogu da uradim ? A sta cu moci. Osim da zivim sa mojim Zeljom !
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !
Sa sektora D ili sa sjevera u zadnje vrijeme 

Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !
-
- Kontakt:
Bogdanovic povrijedio koljeno.. Danas ide da snima pa ce znati kakva je situacija.. Zeric i Djenis poceli trenirati..
BUDI ŽELJO !!!
Po meni ima nade jos da se nadamo mjestima za evropu...ali po meni isto tako razlog losih igara na strani lezi u tome da smo prethodnih sezona imali fajtere i igrali smo i mi seljacki protiv ekipa koje tako igraju...te lazo te edi te nedo na takvom gostovanjima de tuce rempla gine da bi se dobilo...tiago koka djelma su prelagani igraci za cuvat na tim tekmama...plus sto nemamo destruktivca vrhunskog ala nyema da raznosi sve to...bolje i da je mujaga poceo od prve pa da se moze lopta sacuvat ovako ljudi su fkt bolji bili...mi se ne mozemo osloniti na lazne spiceve tj napadace koje popunjavaju to mjesto i tiago i koka i djelma nisu klasicni...treba napadac i zadnji vezni naravno pored bekova.....
Nemamo nista ni igre ni fudbalera nema vise ni publike stadion propo ko kino Romanija nema sponzora sve neki mali tanki ko kad poslujes sa granapom pa stavis reklamu od cipsa eto tu smo negdje.Mi nismo vise Zeljo to je bilo nekad sad smo Eljo bez Z.Igra nam svasta u timu tipa amater poluprofesionalac.Mozda su im i male plate ko zna sta je pa nekad hoce a nekad im svejedno.
Teško, prvi uslov da bi se možda nadali Europi je da dobijemo naredne četiri utakmice. Ako se desi samo jedan kiks mislim da nam je jedina preostala šansa kup.tmtmtmtm je napisao/la:Po meni ima nade jos da se nadamo mjestima za evropu...ali po meni isto tako razlog losih igara na strani lezi u tome da smo prethodnih sezona imali fajtere i igrali smo i mi seljacki protiv ekipa koje tako igraju...te lazo te edi te nedo na takvom gostovanjima de tuce rempla gine da bi se dobilo...tiago koka djelma su prelagani igraci za cuvat na tim tekmama...plus sto nemamo destruktivca vrhunskog ala nyema da raznosi sve to...bolje i da je mujaga poceo od prve pa da se moze lopta sacuvat ovako ljudi su fkt bolji bili...mi se ne mozemo osloniti na lazne spiceve tj napadace koje popunjavaju to mjesto i tiago i koka i djelma nisu klasicni...treba napadac i zadnji vezni naravno pored bekova.....
Željo je život, sve ostalo su sitnice!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
- themaniaks
- Kontakt:
Pokazali su da mogu kad imaju pravi pristup i kad hoce a kad se ovako bahato ponasaju i srozavaju ugled kluba udariti po dzepu,od strucnog staba do golmana
I zato ja navijam za Želju jer Željo jeste sve ono što oni nisu i Željo nije i nikad neće biti ono što su oni uvijek bili
Cuj oni bi da biraju kad ce koje tekme igrat dobro, odmah kaznit i novcano i treninzima
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.
-
- Kontakt:
Ja i dalje tvrdim.
Nekim nasim igracima se prijeti/prijetilo.
Neki nasi igraci koriste situaciju pa namjerno sabotiraju zarad licne koristi.
Situacija nije dobra, i meni je zao normalne i fine raje, Zeljovaca koji traze razumno objasnjenje dubioze u kojoj smo trenutno.
Npr nedostatak kvaliteta bi bio ligicno objasnjenje kada bi gubili sve utakmice. Medjutim u utakmicama sa kvalitetnim protivnicimai smo pokazivali odredjeni kvalitet koji je uz dozu pozrtvovanosti donosio kakav takav rez i igru. Sa druge strane u utakmicama protiv autsajdera izostajala je borbenost, volja, zelja, naravno da tu onda nema ni kvaliteta, i to ne mozes pripisati limitiranosti, zar ne!?
Ima par momaka ovde koji su par puta iznosili provjerene i tacne informacije, pa me bas interesuje zasto o ovome nikada nisu progovorili...
Situacija nije dobra, i meni je zao normalne i fine raje, Zeljovaca koji traze razumno objasnjenje dubioze u kojoj smo trenutno.
Npr nedostatak kvaliteta bi bio ligicno objasnjenje kada bi gubili sve utakmice. Medjutim u utakmicama sa kvalitetnim protivnicimai smo pokazivali odredjeni kvalitet koji je uz dozu pozrtvovanosti donosio kakav takav rez i igru. Sa druge strane u utakmicama protiv autsajdera izostajala je borbenost, volja, zelja, naravno da tu onda nema ni kvaliteta, i to ne mozes pripisati limitiranosti, zar ne!?
Ima par momaka ovde koji su par puta iznosili provjerene i tacne informacije, pa me bas interesuje zasto o ovome nikada nisu progovorili...
Jer si jedan jedini...
- milanribar
- Kontakt:
Kako to ? Zar nije Gredic vratio sve dugove, otjerao u penziju neke koji nisu radili nista ? Meni se cinilo da je ostavio stabilan klub za 2-3 godine njegovog mandata?Alipasino je napisao/la:Nemamo nista ni igre ni fudbalera nema vise ni publike stadion propo ko kino Romanija nema sponzora sve neki mali tanki ko kad poslujes sa granapom pa stavis reklamu od cipsa eto tu smo negdje.Mi nismo vise Zeljo to je bilo nekad sad smo Eljo bez Z.Igra nam svasta u timu tipa amater poluprofesionalac.Mozda su im i male plate ko zna sta je pa nekad hoce a nekad im svejedno.
- milanribar
- Kontakt:
Kad ce te banovat ovog usculog pitara ??HomoSapiens je napisao/la:Ja i dalje tvrdim.
Sta se sve nece procitati na forumu nakon svakog poraza 

oscilacije u pristupu su ogromne, prevelike. tolike da su teško objašnjive i za vrlo mlade igrače. a ipak nisu svi vrlo mladi, nije ni većina.
-
- Kontakt:
Kad igramo 120% to i lici na nesto...Dok nije tako, mi slabo koga mozemo dobiti...Jednostavno...
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 45 gostiju.