Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije
Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog
Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije
Moramo li na svakoj temi po sto puta čitati izlaganja ovog fanjatika i njegovo mišljenje o pojedinim igračima reprezentaicije
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Pojedinci na ovom forumu još uvijek ne kontaju da su neki igrači pozvani da popune mjesto, a objektivno i nemamo boljih od ovih pa kakvi god da su.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Jedva cekam da krene okupljanje, nadam se da ce svi igraci biti zdravi i spremni, pa da vidimo sta je Mesa pripremio za Irce a nesto sigurno jeste. Ima on za njih recept vidjet cete.

× Željezničar - Manijaci TM87 ×
Ja bih ovog covjeka potpisao za naredcnih bar 5 godina! Neovisno o tome hocemo li mi proci baraz ili ne, ovaj covjek je za jako kratko vrijeme mnogo napravio za ovu repku. Koliko je moguce u situaciji koju je zatekao, podigao nas je na jedan solidan nivo! Skauting radi odlican! Bravo Mesa!
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....
Zaista sjajno odradjuje svoj posao, nevjerovatno koliki je radnik i borac...a o pracenju i pozivanju novih igraca je suvisno govoriti...lik kao da cita forum
Do sada nismo imali selektora koji se istinski predao svome poslu...Mesa je pravi primjer.
Ostaje nam jos da dodjemo do svoje igre koliko toliko...vjerujem da hocemo.
Hadzic (2x Wales, Belgija) i TSS, smatram da u ovom trenutku imaju mjesto medju 25 igraca tako da ne razumijem pisanja nekih.
Do sada nismo imali selektora koji se istinski predao svome poslu...Mesa je pravi primjer.
Ostaje nam jos da dodjemo do svoje igre koliko toliko...vjerujem da hocemo.
Hadzic (2x Wales, Belgija) i TSS, smatram da u ovom trenutku imaju mjesto medju 25 igraca tako da ne razumijem pisanja nekih.
U slucaju da ostvarimo los rezultat znam da ce a svi pljuvati treba biti realan on je skupio skoro sve najbolje reprezentativce sto imamo nakon odlaska SUsica poboljsao je komunikaciju i skauting sa igracima i digao nivo profesionalnosti na treningu okupljanjima odnosima sa meidjima..MEdjutim na terenu stvari nisu dobre mi ne igramo dobro slabo kreiramo šanse mučimo se štoperi nam kreiraju igru dali smo neke sretne i golove iz prekida ne treba pretjerivati u hvalospjevima..
Ovo je recimo meni pogresno razmisljanje.soccerfan je napisao/la:Ja bih ovog covjeka potpisao za naredcnih bar 5 godina! Neovisno o tome hocemo li mi proci baraz ili ne, ovaj covjek je za jako kratko vrijeme mnogo napravio za ovu repku. Koliko je moguce u situaciji koju je zatekao, podigao nas je na jedan solidan nivo! Skauting radi odlican! Bravo Mesa!
Nije on nas podigao na solidan nivo nego nas je uspio konsolidovati iz stanja u koje nas je uvukao Sušić.Zaboravlja se da mi prije Sušicevih egzibicija nismo bili bezvezna reprezentacija,naprotiv bili smo vrlo jaki,dosta jaci nego sad.
Tako da to podigao nas je na solidan nivo ne stoji,vratio nas je na solidan nivo je ispravno ali i dalje ne na nivo na kojem smo bili u ljeto 2014.Pobogu,radi se o istoj reprezentaciji,istina bez Misimovica ali sa dosta novih dobrih igraca.
Mešinu sudbinu i konacnu ocjenu ce odrediti rezultati baraza i tu nema dalje price.
Sad su ljudi u nekom zanosu zbog toga sto smo se iscupali iz vrlo teske situacije ali ispadnemo li,ne daj Boze,u barazu situacija ce se drasticno promijeniti.Jednostavno svi ocekuju plasman i ako se ne ostvari sve pozitivno pada u vodu.
Zato nema potrebe sa ishitrenim odlukama,ugovor ne treba produzavati prije zavrsetka utakmica baraza.Jednom je takva greska napravljena sa Sušićem pa je bilo silnih problema da ga se otjera a zbog toga zamalo da ostanemo bez Eura.
Pamet u glavu,ima vremena za ugovore.
Nikom ne treb stanje u kojem selektor nema podrsku javnosti,u kojem ljudi ne idu na utakmice,u kojem je premecena atmosfera u i oko ekipe a taj isti selektor se ne moze smijeniti zbog nepromisljenih klauzula u ugovoru.Ponavljam,to smo imali jednom i to nije dobro imati nikad vise.
Zadnja izmjena: Fidelis, dana/u 04 nov 2015, 00:24, ukupno mijenjano 1 put.
- akisarajevo92
- Kontakt:
ako prodjemo Irce, bit ce "genije, maestro, daj mu odmah ugovor do 2020."
ako ispadnemo bit ce "ma nosi ga, igramo uzasno otkako je dosao, na srecu smo dobili Kipar, Vels i sl., hocemo Vahu"
ako ispadnemo bit ce "ma nosi ga, igramo uzasno otkako je dosao, na srecu smo dobili Kipar, Vels i sl., hocemo Vahu"
Don't believe the hype.
E to,bas tako.Ni sta dodati,ni oduzeti.akisarajevo92 je napisao/la:ako prodjemo Irce, bit ce "genije, maestro, daj mu odmah ugovor do 2020."
-
narodniheroj
- Kontakt:
Ne mogu vjerovati da se uopšte raspravlja o Meši i njegovom dosadašnjem radu.Čovjek nas bukvalno vratio u život kad smo mnogi već digli ruke od mogućnosti plasmana na EURO.
Valjalo je nakon kloca sjesti na klupu i doći do baraža, da više ništa ne uradi u ovim kvalama on je dokazao da je majstor svog posla.
Valjalo je nakon kloca sjesti na klupu i doći do baraža, da više ništa ne uradi u ovim kvalama on je dokazao da je majstor svog posla.
akisarajevo92 je napisao/la:ako prodjemo Irce, bit ce "genije, maestro, daj mu odmah ugovor do 2020."
samo sto vaha nece "nas" .... odnosno vaha nece cirkusa dosta mu je likova poput mamica
.....::::::::::::::::iHala Madrid…y nada más::::::::::::::::.....
Ja nigdje nisam napisao danas da potpise. Nakon Baraza naravno. Ali za mene je napravio dovoljno, nebitno dali se mi plasirali na Euro ili ne, da mu se da prilika i naredne kvale ako ne i dalje. To govorim.Fidelis je napisao/la:Ovo je recimo meni pogresno razmisljanje.soccerfan je napisao/la:Ja bih ovog covjeka potpisao za naredcnih bar 5 godina! Neovisno o tome hocemo li mi proci baraz ili ne, ovaj covjek je za jako kratko vrijeme mnogo napravio za ovu repku. Koliko je moguce u situaciji koju je zatekao, podigao nas je na jedan solidan nivo! Skauting radi odlican! Bravo Mesa!
Nije on nas podigao na solidan nivo nego nas je uspio konsolidovati iz stanja u koje nas je uvukao Sušić.Zaboravlja se da mi prije Sušicevih egzibicija nismo bili bezvezna reprezentacija,naprotiv bili smo vrlo jaki,dosta jaci nego sad.
Tako da to podigao nas je na solidan nivo ne stoji,vratio nas je na solidan nivo je ispravno ali i dalje ne na nivo na kojem smo bili u ljeto 2014.Pobogu,radi se o istoj reprezentaciji,istina bez Misimovica ali sa dosta novih dobrih igraca.
Mešinu sudbinu i konacnu ocjenu ce odrediti rezultati baraza i tu nema dalje price.
Sad su ljudi u nekom zanosu zbog toga sto smo se iscupali iz vrlo teske situacije ali ispadnemo li,ne daj Boze,u barazu situacija ce se drasticno promijeniti.Jednostavno svi ocekuju plasman i ako se ne ostvari sve pozitivno pada u vodu.
Zato nema potrebe sa ishitrenim odlukama,ugovor ne treba produzavati prije zavrsetka utakmica baraza.Jednom je takva greska napravljena sa Sušićem pa je bilo silnih problema da ga se otjera a zbog toga zamalo da ostanemo bez Eura.
Pamet u glavu,ima vremena za ugovore.
Nikom ne treb stanje u kojem selektor nema podrsku javnosti,u kojem ljudi ne idu na utakmice,u kojem je premecena atmosfera u i oko ekipe a taj isti selektor se ne moze smijeniti zbog nepromisljenih klauzula u ugovoru.Ponavljam,to smo imali jednom i to nije dobro imati nikad vise.
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....
- ne_znam_ko_sam
- Kontakt:
Baždarevićeva i Sušićeva situacija se nikako ne može uporediti. Sušić je preuzeo reprezentaciju prije početka jednog kvalifikacionog ciklusa. U momentu kad je preuzeo reprezentaciju ona je već bila u uzlaznoj putanji. Njegovim dolaskom je nastavila ići tom putanjom sve do dvomeča sa Slovačkom kad je lagano počeo da se gubi i da bi se na kraju skroz pogubio.
Baždarević je preuzeo je reprezentaciju u najgorem mogućem trenutku, uspio da vrati stanje u normalu i da dostigne ono čemu se većina nadala nakon prve 4 utakmice - baraž. Čak i ako ne uspije proći kroz baraž, treba ga pustiti da sklopi ekipu i uigra je za iduće kvalifikacije.
Ako dodje novi trener opet treba proći dosta vremena dok se on snadje, dok se uigra ekipa na njegov sistem i ukoliko ne bi uspio uigrati ekipu opet bi se mogao tražiti vatrogasac u pola kvalifikacija.
Baždarević je preuzeo je reprezentaciju u najgorem mogućem trenutku, uspio da vrati stanje u normalu i da dostigne ono čemu se većina nadala nakon prve 4 utakmice - baraž. Čak i ako ne uspije proći kroz baraž, treba ga pustiti da sklopi ekipu i uigra je za iduće kvalifikacije.
Ako dodje novi trener opet treba proći dosta vremena dok se on snadje, dok se uigra ekipa na njegov sistem i ukoliko ne bi uspio uigrati ekipu opet bi se mogao tražiti vatrogasac u pola kvalifikacija.
34 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Why so serious?!
Why so serious?!
- JohnCleese
- Kontakt:
ccc pa ja sad kad bi sjeo na klupu Bh repke 3 dana prije baraza garantovao bi javnosti da cemo ih proci. Dovoljno je pogledat igracki kadar, formu igraca, povrede i stvarno bi bila tragedija da ih ne nadigramo i ne prodjemo u dvomecu
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.
Svabo je to...
Svabo je to...
- ne_znam_ko_sam
- Kontakt:
I politicari redovno garantuju da ce biti bolje, para imaju, redovno dobiju novi mandat a bolje nikad da bude. 
Ja sam optimističan i nadam se prolazu. Nogomet je cudna igra u kojoj ne pobjedjuje uvijek na papiru i formom bolja ekipa. Jedna pogrešna sudačka odluka ili jedna minimalna greška pojedinca može sve da promjeni.
Ja sam optimističan i nadam se prolazu. Nogomet je cudna igra u kojoj ne pobjedjuje uvijek na papiru i formom bolja ekipa. Jedna pogrešna sudačka odluka ili jedna minimalna greška pojedinca može sve da promjeni.
34 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Why so serious?!
Why so serious?!
- JohnCleese
- Kontakt:
Ma znam, ovo govorim za ove sto bi mu odmah sad ugovor davali, treba sacekati da odradi posao do kraja da prodje Irce i onda mu dati najmanje mandat od 3 god. Ovo sad nije spektakularno ovp je bio logican slijed rezultata kad se gleda kvalitet repke.
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.
Svabo je to...
Svabo je to...
Sa Mesom i u Rusiju 2018. 
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
- SlevinKelevra
- Kontakt:
Mozda i do Katra, a?Elegant je napisao/la:Sa Mesom i u Rusiju 2018.
Zadnja izmjena: SlevinKelevra, dana/u 09 nov 2015, 17:33, ukupno mijenjano 1 put.
Jedina ispravna odluka je donešena

Željo je život, sve ostalo su sitnice!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Sa Mesom u propast! Pa cak i kod papeta je igra 10x bila bolja, ali ovaj je do sad bio nafakas nevidjeni.. Nadam se da ce ga ta nafaka pratiti i u duelu sa irskom a onda noga..
BordoCrvena...Fk.Sarajevo i Liverpool
Trenutno korisnika/ca: DjaniTarik, LeCoq, SanaBosna i 65 gostiju.