Grupa A
Nama sigurno zanimljivi Francuska(Gallas, Sagna, Clichy, Diaby) i Mexico(Vela).
Gallas-povrijeden je u posljednje vrijeme, tako da realno ne mogu procijeniti njegovi formu. Sigurno ce biti glavni igrac u odbrani Francuza, posto je jedini pravi stoper. Klaun koji sjedi na klupi Francuske je samo njega rovitog pozvao kao stopera i to ce se Francuzima vjerovatno i osvetiti.
Sagna-Sigurno prva opcija na mjestu desnog beka. Momak je pouzdan i uz Maicona ponajbolji desni bek na planeti.
Mnogo je bolji u defanzivnim zadacima, ali ne treba zanemariti ni njegove ofanzivne sklonosti, medutim ta zavrsna lopta je malo problematicna.
Clichy-po kvalitei sigurno prvi iozbor na poziciji ljevog beka, ali, po obicaju, Klaun ima svoje fiks ideje pa ce vjerovatno Clichy biti rezerva. Sa naseg aspekta, to je i dobro jer ce se mladic dobro odmoriti, povreda ga je zezala tokom cijele sezone, ali znamo svi da su nasi Topnici pravi ratnici i da im je cast braniti boje svoje nacije.
Diaby- prvi dio sezone je kod nas bio brilijantan, ali je pomalo padao u formi kako se sezona primicala kraju. Zasluzuje mjesto u prvih 11.
Nasri- trebao biti pozvan, zao mi je momka.Klaun ima nesto protiv njega, srecom njegovi dani na klupi Francuza su odbrojani.
Zbog katastrofalnog trenera i slabosti na poziciji stopera, vjerovatno ce ispasti cim nalete na neku repku sa malo jacim napadom, vjerovatno cetvtina ili osmina finala.
Vela- nemam sumnje da ce biti starter, pravi virtuozo i izvrstan tehnicar. Steta sto ga je povreda sputavala ove sezone. Mexico ce proci zajedno sa Francuzima.
Grupa C
Walcott- bit ce izuzetno vazan igrac u repci koja ce uzeti SP. Njegovi prodori su strahobalni i momak je nezaustavljiv. Volio bih kad bi jos malo poradio na zavrsnom pasu, onda bi bio sigurno ponajbolje krilo na svijetu, ako to vec nije.
Grupa E
RvP- mislim da ce biti najbolji strijelac prvensta. Momak je fenomen, ono je ljepota za gledati, toliko gracioznosti, tehnike, vjestine, snage, anblivbl.
Bendy- kao sto ga kolega -Paja zove, Danski Dominator, ovo bi moglo biti njegovo takmicenje gdje ce usutkat sve ove kvazikriticare koji ismijavaju njegovo znanje i talenat. Najbolji strijelac Danske i najbolji fudbaler Danske, a tek su mu 22.
Song- Le Guen je dobar trener, ali Afrikanci su Afrikanci, ne znaju sprovesti takticke zamisli.Song u Kamerunu ima malo ofanzivnije zadatke i to ga malo ponese i u Arsenalu pa bespotrebno povuce loptu previse pa je i izgubi. Mora malo biti disciplinovaniji. Kamerun nije imao srece i vjerovatno nece proci grupu pa mi je malo i zao Songa, mladic je ekstra.
Grupa G
Eboue- vrijedi isto kao i za Songa, nazalost Afrikanci ne mogu pobijediti u velikim utakmicama. Nadam se da ce proci grupu, ali prva iole ozbiljnija takticka ekipa ce ih izbaciti. Eboue ce, nema sumnje, dominirati na svojoj desnoj strani. Odlican i zahvalan clan naseg dominantnog kolektiva.
Grupa H
Fabregas- rijeci su suvisne, maestro.
Djourou- steta zbog povrede, momak ima kvalitet za prvu postavu Svicarske, ali mlad je naigrat ce se, zelim mu da bude 100% spreman za slj. sezonu.
Senderos- nemam komentara.
Zamolio bih sve nenavijace Arsenala da ne komentarisu moje postove jer nemam namjeru da diskutujem sa istim, posto im je jedini cilj da me isprovociraju!