Bundesliga

Moderatori/ce: _dreamer_,Monolog,ribery,geronimo,hammers

Koji klubovi neće izboriti opstanak

1) HSV
8
12%
2) Borussia (M)
0
Nema glasova.
3) Heidenheim
24
35%
4) St.Pauli
16
23%
5) Mainz
9
13%
6) Augsburg
9
13%
7) Union Berlin
3
4%

Ukupno glasova: 69

samo_lijevo
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la samo_lijevo » 04 nov 2015, 17:54

Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

Klare

Post Postao/la Klare » 04 nov 2015, 19:31

Većinu kritika na račun Wolfsburga mogu razumiti, ali da se Draxler pominje u smislu promašene investicije jeste za zatvora.

Onaj koji je promašaj jeste Schurrle, ali znamo svi da je Andre klasa i jedan od najzaslužnijih što je Njemačka Svjetski prvak, čitavo prvenstvo je odigrao fantastično, većinom sa klupe ali od velikog značaja.

Može biti da je problem i u Heckingu, ali takiođer se sigurno može reći da Hecking i dalje radi vrlo dobar posao.
Čak i da Wolfsburg ne prođe dalje, a opet kroz ligu izbori Ligu prvaka, onda je to uspješna sezona za njih.

Oni proljeće standardno odigraju bolje, a realno gledano zasad ova sezona je dobra kad je u pitanju Wolfsburg, možemo tražiti mane, ali nešto osuđivati jednostavno niko pametan ne bi smio. ;)

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 04 nov 2015, 20:00

adnan24 je napisao/la: Odigrali su 3 za 3 sa Psv-om,jel to tebi stvarno dovoljno ?
Nije poenta šta mi je dovoljno, nego je poenta što si ti rekao "mrtvi PSV". Da si o Astani pisao, bilo bi pretjerano a ne o PSV-u, kojeg smo vidjeli šta može i kako može protiv ManU-a npr.
adnan24 je napisao/la:Ne vidim poentu poredjenja sa Englezima...United je svakako u najgoroj formi zadnjih 500 godina a Wolfsburgu je prosla sezone vjerovatno najbolja u historiji...i eto opet su tu negdje.Toliko o perspektivi...a sto se tice BvB-a vec sam pisao razloge...
A s kim ću ih porediti, sa Ukrajincima možda? Rumunima? :D Poenta je u tome, što neki između ostalih u konkretnom slučaju i ti, očekujete neke ekstremno bolje rezultate bundesligaša u odnosu na druge top lige. A ako bolje pogledamo, onda zaključimo da sveukupno gledajući su jedino Španci u zadnje dvije godine imali bolje rezultate. A United se vraća opet na puteve stare slave i po svemu gledajući je ove sezone ozbiljnija ekipa. Možda ne za daleke domete, ali nije valjda sada i United "mrtvi?
effe_sa je napisao/la:I ne znam šta se to oprašta toliko bundesligašima, ako su dvije godine zaredom bile 4 ekipe među 16 najboljih, ZNAČI 4 MEĐU 16 (jako bitan parametar), znači onda bi trebalo uzeti kao parametar onu kada bude 1 ili 2...Tu logiku baš ne razumijem. Ali u suštini razumijem, kada se vratim gore malo na početak priče.... :)
Samo sto je jedna od te 2 sezone bila vise bruka nego uspjeh sa onim katastrofama Bayera i Schalkea.[/quote]
Znao sam da ćeš se za to uhvatiti.... :D Znamo od koga su doživjeli katastrofe, ali bi rekao da je jači argument ako je već toliko ekipa stiglo do 16 najboljih i to 2 x zaredom. Mislim da to govori i o određenoj širini. I prije sam govorio, dokaz je to da ih ima 4 za 16 najboljih, ali da ih za sami kraj i vrh ima većinom 1 ili eventualno 2 (kao Dortmund prije dvije sezone). A i te katastrofe su prije dokaz jaza koji postoji između na jednoj strani Barce, Reala i Bayerna i na drugoj ostalih klubova.... ;)
adnan24 je napisao/la: Ne nego treba imati bolje rezultate od Psv-a i Cska...bar toliko se moze traziti.I nema potrebe da se poredi sa Englezima,posebno ne sa Unitedom i Arsenalom...oni ce se kad tad vratiti i u sami europski vrh i veliko je pitanje hoce li iko od Nijemaca to moci ispratiti.
Pa i dalje postoje šanse (sasvim realne) da će Wolfsburg biti ispred ta dva kluba...I stojim pri tome da je od 4 utakmice Wolfsburg 3 odigrao dobro. Posebno ove dvije u kojima je pobijedio. U tim utakmicama nisu primili gol i igrali su taktički dobro. Bez obzira na jačine grupa, mislim da su taktički više pokazali od Gladbacha npr., jer su znali zatvoriti utakmice.....
I sada ne znam što je to u ovoj diskusiji relevantno da će se United i Arsenal vratiti u sami evropski vrh? :? Pa po nekom toku stvari, vrlo vjerovatno će i BVB najdalje za nekih 4-5 godina igrati finale LP ili drugog evropskog takmičenja (a možda i ove doguraju do kraja EL). Samo sada ne znam koliko je relevantno to neko predviđanje budućnosti i analiziranje iste, kada je ova diskusija u pitanju.... ;)
adnan24 je napisao/la: P.S. Bas smarate s tim "navijaci BvB-a o Wolfsburgu" ...
Možda smara, ali nekako ste najmanje objektivni kada se o Wolfsburgu radi.... :D
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

jamesrodriguez
Kontakt:

Post Postao/la jamesrodriguez » 04 nov 2015, 20:15

Imam predosjecaj da bi guzen mogao iznenaditi Romu na njihovom terenu i uzeti bodove.
Bayern sigurice uzima Arsenal glatko 3: 0
Lewat 2x
Müller 1x :kafa:

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 04 nov 2015, 21:34

Jel ovo Lederhosen igra protiv Paderborna? :lol:
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 04 nov 2015, 21:47

Aspirin na aparatima... Pa sta je ovo? Ocekivao sam tesku tekmu ali 2:0 nakon prvog je previse.

NYKnicks Fan
Kontakt:

Post Postao/la NYKnicks Fan » 04 nov 2015, 21:52

muamerc je napisao/la:Aspirin na aparatima... Pa sta je ovo? Ocekivao sam tesku tekmu ali 2:0 nakon prvog je previse.
2-1 :tralala:

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 04 nov 2015, 21:54

NYKnicks Fan je napisao/la:
muamerc je napisao/la:Aspirin na aparatima... Pa sta je ovo? Ocekivao sam tesku tekmu ali 2:0 nakon prvog je previse.
2-1 :tralala:
2-2 tralala

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 04 nov 2015, 22:38

Veceras se dokazalo ono sto @adnan24 stalno prica, a to je, da treneri iz Bundeslige nisu takticki potkovani...
Nije Leverkusen izgubio ovu utakmicu vec Schmidt jer je GLUP covjek. Toprak katastrofa tokom cijele utakmice na poziciji zadnjeg veznog i on ga ne vadi iz igre nakon prvog poluvremena i onda taj isti Toprak dobije crveni karton i napravi penal sa kojim Leverkusen na kraju izgubi.

Sada su isti u veoma teskoj situaciji i jedina im je nada da Barcelona u posljednjem kolu nece igrati sa najacim sastavom.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 04 nov 2015, 22:55

Mrka kapa.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 04 nov 2015, 23:14

Leverkusen je odigrao katastrofalno prvo poluvrijeme. Roma je imala hrpu šansi, pogotovo je Salah bio "milosrdan". Zbog prvog poluvremena je Roma zaslužila pobjedu. Leverkusen bi možda bod jedino zaslužio na osnovu morala i dobre igre u drugom poluvremenu. Ali previše je greški napravljeno za jedno takmičenje kakva je LP pa je zato poraz logičan slijed. A bod bi Leverkusenu bio ko kuća. Sada dosta komplikovanija situacija. Kako je prošla sezona odmicala Leverkusen je postigao taj balans između ofanzive i defanzive, ove sezone se totalno pogubilo opet.

Odavno nisam vidio Leverkusen ili opšte jednu njemačku ekipu da tako loše, katastrofalno odigra odbranu kao Leverkusen večeras (a da na drugoj strani nisu Barca ili Real).
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

BavaracZenica
Kontakt:

Post Postao/la BavaracZenica » 04 nov 2015, 23:24

Kontam Leverkuse izjednacio sad ce i povest nesto slicno bas kao u Njemackoj kad su ove dvije ekipe igrale, ali ipak poraz, na kraju se moze reci da su mogli vise izvuci iz ove 2 utakmice sa Romom, ali nije jos nista gotovo..

Bayern rutinski
FC Bayern !!!!!

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 04 nov 2015, 23:26

Imaju sreće jer je Roma napravila epski kiks protiv Batea, da nije već bi sad mogli da se posvete ... hm... ne znam čemu

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 04 nov 2015, 23:56

effe_sa je napisao/la: Nije poenta šta mi je dovoljno, nego je poenta što si ti rekao "mrtvi PSV".
Mrtvi ili ne ali svakako ne bi trebalo da je klub protiv kojeg ces izgubiti prolaz...bar ne ako ne zelis da ostanes neki europski prosjek.
effe_sa je napisao/la:A ako bolje pogledamo, onda zaključimo da sveukupno gledajući su jedino Španci u zadnje dvije godine imali bolje rezultate.
Istina,ali cinjenica je da su Englezi van forme,da Italijani cekaju Inter i Milan da se vrate a za Bundesligu ne mozemo reci da je u nekoj krizi...cak sta vise mnogo se ocekivalo poslije onog finala u Londonu,mnogo se ocekivalo i od Wolfsburga pa opet nista i jednostavno mi smeta sto klubovi ili tapkaju u mjestu ili su sve slabiji a ne treba biti sstrucnjak da vidis da i Englezi i Italijani mogu biti samo bolji od ovoga.
effe_sa je napisao/la:Pa i dalje postoje šanse (sasvim realne) da će Wolfsburg biti ispred ta dva kluba...I stojim pri tome da je od 4 utakmice Wolfsburg 3 odigrao dobro. Posebno ove dvije u kojima je pobijedio. U tim utakmicama nisu primili gol i igrali su taktički dobro. Bez obzira na jačine grupa, mislim da su taktički više pokazali od Gladbacha npr., jer su znali zatvoriti utakmice.....
Odigrao dobro kuci protiv CSKA i PSV-a...ne vidim sta je tu za pohvalu.Manchestera su se vise prepali nego CSKA sinoc...za poredjenje sa Gladbachom se nikako ne bi slozio...nije isto zatvarati utakmicu protiv City-ja i protiv CSKA...Gladbach je odlicno odradio dvomec sa Juventusom i veliki dio duela sa Cityjem iako su individualno slabiji od Wolfsburga,

Sanse za prolaz sigurno postoje ali sa ovom igrom od sinoc,izgubit ce i u Moskvi.
effe_sa je napisao/la:Možda smara, ali nekako ste najmanje objektivni kada se o Wolfsburgu radi.... :D
Sto opet ne znaci da je svaki komentar vezan za Wolfsburg rezultat gore navedenog :)
amerosm je napisao/la:Veceras se dokazalo ono sto @adnan24 stalno prica, a to je, da treneri iz Bundeslige nisu takticki potkovani...
Nije Leverkusen izgubio ovu utakmicu vec Schmidt jer je GLUP covjek.
Meni je vrhunac gol u prvoj minuti iz kontranapada,na gostovanju na kojem ti odgovara bod :crazy:

S druge strane,meni je Schmidt dobar trener ali jednostavno nesto fali,kako u ligi tako i u Europi iako su prosle sezone bili odlicni...u ovom dvomecu nisu bili dovoljno s(p)retni ali sanse jos imaju...i da,Chicarito je katastrofa od igraca.

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 05 nov 2015, 00:06

adnan24 je napisao/la:
S druge strane,meni je Schmidt dobar trener ali jednostavno nesto fali,kako u ligi tako i u Europi iako su prosle sezone bili odlicni...u ovom dvomecu nisu bili dovoljno s(p)retni ali sanse jos imaju...i da,Chicarito je katastrofa od igraca.
I meni je Schmidt dobar čak i odličan trener ali brate sa ovakim igračima ne možeš forsirati igru i gajiti stil koji on hoće da igra. Sa Kislingom, Čičaritom i jednodimenzionalnim Belarabijem ne možeš igrati atomski, napadački fudbal. Ne možeš igrati taj fudbal a da nemaš 11 vrhunskih igrača na svakoj poziciji. I što se najviše čudim je Leno... nikako da probije i izađe u klasu, čini mi se da dobro stagnira ili tapka u mjestu.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 05 nov 2015, 00:25

Leverkusen je jednostavno morao pojačati odbranu u ljetnom prelaznom roku. Spahić jeste ters i ima problematičan karakter ali je stoperčina u poređenju sa Papadopoulosom i Tahom, fali im jedan igrač poput njega na poziciji štopera da to ustabili.
Toprak se tek vratio tako da njega ne treba pretjerano kriviti, on i Spahić su bili dobar štoperski par.
S druge strane Tah i Papa to nisu, @effe s tobom se ne slažem oko Taha, jeste mlad i pred njim je vrijeme ali previše je spor i nema pretjeranu fudbalsku inteligenciju. On me konstitucijom nevjerovatno podsjeća na palikuću Brenu :mrgreen:
Schmidta i društvo se može kriviti jedino što nisu doveli pojačanja u odbrani, napadački potencijal je veliki ali džaba to kad gotovo svaku utakmicu primaju po 2 ili više gola.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

opel
Kontakt:

Post Postao/la opel » 05 nov 2015, 07:49

[quote="effe_sa"]
A s kim ću ih porediti, sa Ukrajincima možda? Rumunima? :D Poenta je u tome, što neki između ostalih u konkretnom slučaju i ti, očekujete neke ekstremno bolje rezultate bundesligaša u odnosu na druge top lige. A ako bolje pogledamo, onda zaključimo da sveukupno gledajući su jedino Španci u zadnje dvije godine imali bolje rezultate. ../quote]

Koliko vidim, niko nije rekao da Leverkuzen i Wolfsburg treba da eliminišu Real, Barcu ili PSG i u tom pravcu očekivao ekstremne rezultate, riječ je bila o ruskim i holandskim klubovima koji su daleko od evropskog vrha. I ne znam šta je poenta ovog poređenja sa Špancima u zadnje dvije godine, da BL napreduje i jača da je druga po snazi u Evropi? Valjda je nebitno sve ono što se dešavalo u LP barem u zadnjih 5 ili 10 godna, o LE da i ne govorim. Nebitno je i šta se dešava ove sezone, koliko će timova procentualno iz BL proći dalje u odnosu na engleske i talijanske klubove, o španskim da ne govorimo. Ovo zato što se pominje da su u zadnje dvije sezone svi BL timovi prošli grupnu fazu, pa gdje je taj kriterij prolaznosti u ovoj sezoni kao parametar kvaliteta BL. Ili možda neko misli da je ovo samo prolazno, da će MU ili MC iduće sezone biti slabiji, a Wolfsburg ili Šalke jači.

KayserSose
Kontakt:

Post Postao/la KayserSose » 05 nov 2015, 08:09

Nije bed, možda doguraju Buyern i BVB daleko pa opet imadnemo euforiju. :opaopa:

Ratten je neophodan ovoj ligi. Kad pogledam tko je sve zadnjih godina dolazio iz Cvajte dođe mi mučno.
I believe in God, but the only man I am afraid of is Keyser Soze

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 05 nov 2015, 12:03

Realno, jedino bi se Wolfsburg mogao označiti kao podbačaj, iako i to uvjetno jer je jasno da su dosta slabiji nego lani (Draxler nije loš ali nije ni približna zamjena KdB-u, a bilo bi im bolje i da su se umjesto Perišića riješili Schürrlea). Od Gladbacha je bilo jako teško očekivati proboj a Kusen je po kvaliteti tu negdje sa Romom (možda čak i malo slabiji, pogotovo u obrani) pa je rezultat u granicama očekivanog.

U EL je Augsburg donekle podbacio, ali treba uzeti u obzir da se radi o najslabijem bundesligašu i vrlo vjerojatno budućem drugoligašu (iako još ima šanse za prolaz).

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 05 nov 2015, 12:07

Bayern i Borussija, ova dva kluba itekako mogu do polufinala i to očekujem od njih jer imaju sve potrebno za to i bilo bi mi iskreno razočaranje da kiksnu prije polufinala. Objektivno je kvaliteta tu kod jednih i kod drugih a za Bundesligu je krucijalno važno da Bayern i Borussija doguraju daleko jer Englezi i Talijani čekaju spremni da ugrabe 2 i 3 poziciju. Nije to nikako velika razlika od 6 bodova ispred Talijana i samo 1,5 boda ispred Engleza.

Kad se iduće godine obriše sezona 11/12 situacija se drastično mijenja i Talijani su nam za petama. Zato je bilo izuzetno važno da ovu sezonu svi klubovi što bolje odrade u Europi ali su se već dosad mnogi Bundesligaši "poskliznuli". Sreća pa su i Roma i Fiorentina imali strašne kikseve.

Zato je važno da Schalke ide što dalje u Europi i osvoji što je više moguće bodova, od Augsburga nisam puno očekivao jer nemaju iskustva u Europi pa stoga i naivni porazi, Leverkusen preofanzivan a obrana redovito na vjetrometini kao i puno individualnih grešaka u obrani, Wolfsburg solidan ali ipak mi kod njih nedostaje širina kadra sa kojom bi smatram bili daleko bolji nego što jesu, Gladbach dobar ali skupina prejaka no šteta je što nisu pobijedili barem u jednoj utakmici jer su to svakako zaslužili.

Ako Wolfsburg i Lever ispadnu onda želim da u Ligi Europe naprave kaos i da odu čim dalje, no eto nadam se da bi ipak mogli nekako i dalje u Ligi Prvaka no bit će teško, za Gladbach šteta što ga Stindl nije dao i samim time bi itekako povećali šanse za Kup Uefa no treba pobijediti doma Sevillu svakako, Augsburg danas jednostavno mora dobiti...

Talijani se dižu iz sezone u sezonu, vraćaju se polako pa stoga i Bundesliga mora držati korak ako želi zadržati to 3. mjesto koje daje 4 kluba za Ligu Prvaka ( 3+1 ). Smatram da je ovo sezona gdje jednostavno Bundesligaši moraju otići daleko u svim natjecanjima a ako Wob i Lever ispadnu onda stvarno i oni moraju daleko u Ligi Europe.

Da @ KayserSose, iako ih niko ne voli ja bih želio da uđu u Bundesligu jer očito Hamburg i Stuttgart nemaju posložene stvari u klubu a isto vrijedi i za Kaiserslautern, Zehcigere, Nurnberg i Dusseldorf. Stoga, dapače, prekrasan je ono stadion u Leipzigu i neka samo dođu.

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []