BiH - Irska (Baraž)

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_

Realne sanse za plasman na EURO?

Irci su blizi plasmanu, bojim se da smo svoju sansu prokockali u Zenici
145
36%
Sve je i dalje otvoreno, sanse su 50-50
117
29%
Uz pravilnu taktiku i pristup smo i dalje favoriti i blizi plasmanu
139
35%

Ukupno glasova: 401

FliX
Kontakt:

Re: BiH - Irska (Baraž)

Post Postao/la FliX » 06 nov 2015, 13:57

dell21 je napisao/la:Kad bi se mogla ocekivati rekonstrukcija BP, ne vjerujem da bi puno kostalo dizanje sjevera i juga. Imaju mokri cvorovi prilazi samo treba beton i stolice :mrgreen: :mrgreen:
Mislim da su se SVEEE rekonstrukcije stadiona desile za vrijeme ovog duplog mandata Huse na mjestu gradonacelnika. Ovi sto nisu culi za njeg samo treba reci da je proglasen (kako sam cuo) najnecelnik federacije i to vise puta.. uglavnom covjek je sad bolestan, ono najgore. Kako cujem od raje bice vanredni izbori za gradonacelinka.. ako to bude.. BP sto je se rekonstruisalo - rekonstruisalo se.. :(
Daj boze da grijesim... :?

gringonjaOnajDrugi
Kontakt:

Post Postao/la gringonjaOnajDrugi » 06 nov 2015, 14:03

rope11 je napisao/la:ja sam nekako daleko manje euforican nego prije, valjda sto smo konacno docekali i otisli na to veliko takmicenje, pa ti poslije skoro pa svejedno. :mrgreen:
dobro, ne mogu bas reci ni da mi je svejedno, ali puno drugacije i sa manje emocija sve to dozivljavam.

i naravno da bi volio da odemo na euro, ali da budem iskren, necu dozivjeti kao tragediju ni ako zijanimo (sto je skroz suprotno onoj utakmici sa litvanijom).

bas tako nekako je i kod mene.......nisam toliko nabrijan kao pred litvaniju, ono covjek se brzo zasiti........naravno da bi nas volio vidjeti u francuskoj, a ne da opet navijam za tamo neku trecu repku.....al mozda se sve to promjeni do iduceg petka kod nas sviju ;)

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 06 nov 2015, 14:21

Da li je neko pratio Mujdzu zadnjih par kola ?
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

AndreWilliams
Kontakt:

Post Postao/la AndreWilliams » 06 nov 2015, 14:23

Bolanos je napisao/la:
AndreWilliams je napisao/la:Kako trese, lupa, udara ova baraz groznica.
Gledajuci zadnje dvije utakmice Irske (Njemacka i Poljska) moze se primjetiti da kad se drze prvobitnog plana da ih je tesko poraziti, jer se dizu kako utakmica odmice, kao protiv Njemacke (mada su Svabe trebale rijesiti utakmicu u prvom poluvremenu), ali nemaju plan B, kad im treba pobjeda kao protiv Poljske. Prema tome, mozda je dobro sto igramo prvu kod kuce i teba nam pozitivan rezultat, vjerovatno vec u prvih dvadeset minuta. Igrace sa dvojicom novajlija kojima ce trebati neko vrijeme da se oslobode pritiska.
Isto tako, Walters je jako bitan igrac za njihovu okomitu igru, jer je jedini koji zna sacuvati loptu, sacekati krila i gurnuti pas iza ledja odbrani, gdje onda njihova brza krila dolaze do izrazaja. Medjutim on u prvoj ne igra i to treba iskoristiti, jer nisam siguran da imaju adekvatnu zamjenu. Vjerovatno ce Keane da igra, a on je daleko od vrhunske forme i pitanje je da li ce izdrzati svih 90 minuta.
John O'Shea je komadant odbrane, a akvizicije, likovi iz Chempinshipa, ima da drhte prvih pola sata. Zato treba stvoriti pritisak od prve minute i traziti brzi pogodak koji bi ih vjerovatno razbucao na sve strane. Otprilike ovo je postava koju mozemo da ocekujemo u Zenici:
Randolph (West Ham, malo utakmica ove i zadnjih cetiri sezone i svega cetiri utakmice za Irsku)
Coleman (Everton, jedan od dvojice koji bi mogli igrati u nasih prvih jedanaest, na poziciji desnog beka)
Clark (Aston Villa, desni stoper, relativno pouzdan, igrao u porazu od Hotspura, ali predhodnih sest kola nije bio u prvih jedanaest)
Keogh (Derby County, nasa sansa, treba flastera staviti na Clark-a i pustiti njemu da zapocinje napade Irske, prodavace nam lopte "samo tako")
Brady (Norwich City, jedan od boljih oduzimaca lopti u BPL-u, kako ce se Visca snaci?? Brady je jedan od onih sto moze igrati i u sredini, nesto kao Lulic kod nas, pa je pitanje na kojoj poziciji da ga ocekujemo, ali sigurnih 11)
McClean (WBA, desno krilo, brz i za*eban igrac, kojeg WBA navijaci ne vole jer okretao ledja himni VB. I to nesto govori o njegovom karakteru i drskosti koju posjeduje. To moze biti i pozitivno, ali i negativno. Besic je najbolji primjer.)
Whelan ( Stoke City, iskusan zadnji vezni, ali i jedan od onih zbog kojeg Irska igra fudbal napucavanja lopte sto dalje od gola. Irci ga najvise kritikuju, jer misle da zbog njega igraju negativan fudbal, ali trener ocigledno ne dijeli njihovo misljenje, pa je on gotovo siguran starter. Jedan od garanta naseg veceg posijeda lopte i stalnog atakovanja.)
McCarthy (Everton, jedan od dvojice koje ne bi imao nista protiv da usvojimo, promjenimo fifine zakone i kaparisemo za SP2018 :crazy: Njihov najbolji igrac i kreativac, ali pitanje kako ce njegovu kreativnost koristiti. Vrlo lako bi mogao biti zaduzen za cuvanje Pjanica, ali moze li ga i zadrzati?? Mozda samo periodicno, ali nikako svih 180 minuta. Zanimljivo je da i jednog i drugog zuti karton dijeli od suspenzije na Avivi. Za nadati se da ce to ipak biti McC, koji ce grubo da nasrce na malog princa.)
Hendrick (Derby County, chempionship igrac, po mjeri za nasu "cvajtu" na desnom beku)
Hoolahan (Norwich City, njihova desetka, iskusan igrac koji cijelu svoju karijeru proveo u timovima CShipa ili donji dio tabele BPL. Vec mu je 33 i pored svog talenta, kojeg nesumnjivo posjeduje, Misketu moze kopacke cistiti)
Keane (LA Galaxy, drag lik, ali do nedavno sam mislio da je zavrsio karijeru, kad eto ga u Zenicu po cevape i burek. Mislim da ce imati momente klasnog napadaca koji dobro otvara prostor, prima loptu, odigrava i tako to, ali u sansu tesko da ce uci ako ga nasi stisnu od prve minute, jer ce pasti nakon dvadeset i nece se vidjeti ostatak utakmice. Opet, mozda se Long oporavi i zaigra u Zenici, ali to je manje vjerovatno jer ce ga sacuvati za Dublin.)
Bilo kako bilo, mi moramo ici svim silama po pobjedu u prvoj utakmici i ne vaditi dok sudija ne odsvira kraj, a do tad nadam se barem 2:0 :bih: Volim te Bosno (i Hercegovino)!!!!
Savjet, obrisi bar ovo za Keanea, sigurno da je nekim ljudima neugodno citati takve gluposti.
:nene: stojim iza svake izgovorene rijeci. Zao mi je ako sam prekinuo ugodnu raspravu u kojoj se prebrojavaju stolice i mokri cvorovi i iznio misljenje o trenutnoj snazi Iraca. Walters i Long su ozbiljna prijetnja, a Keane i mozda Murphy, koji nikada nije dao gol za reprezentaciju, su u ovom trenutku trecerazredni napad.
I da ne zaboravim da citiram Koju:" Svidja mi se da ti ne bude prijatno!!"

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 06 nov 2015, 15:32

Kladionice nas vide kod 2.0 a Irsku otprilike kod 3.6-4.0.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

gringonjaOnajDrugi
Kontakt:

Post Postao/la gringonjaOnajDrugi » 06 nov 2015, 15:40

Principatus je napisao/la:Kladionice nas vide kod 2.0 a Irsku otprilike kod 3.6-4.0.
znaci pobjeda 1000000% ......kad vam vas gringonja kaze!!!......UBICEMO IH, TU NEMA DILEME......pitanje je samo da li ce biti 2-0 ili 3-1 ili 4-1......ZIVI BILI PA VIDJELI!!!!!!

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 06 nov 2015, 15:56

gringonjaOnajDrugi je napisao/la:
Principatus je napisao/la:Kladionice nas vide kod 2.0 a Irsku otprilike kod 3.6-4.0.
znaci pobjeda 1000000% ......kad vam vas gringonja kaze!!!......UBICEMO IH, TU NEMA DILEME......pitanje je samo da li ce biti 2-0 ili 3-1 ili 4-1......ZIVI BILI PA VIDJELI!!!!!!
Pa jesil' ti onaj drugi gringonja ili si se to samo zamaskirao pa si se sad odao ? ccc ne valja ti to gringonja :nene:

on topic: koga vi prizeljkujete u barazu, s obzirom da se i sad glasa ? :mrgreen:
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

edoo3
Kontakt:

Post Postao/la edoo3 » 06 nov 2015, 16:12

Papastathopoulos je napisao/la:
gringonjaOnajDrugi je napisao/la:
Pa jesil' ti onaj drugi gringonja ili si se to samo zamaskirao pa si se sad odao ? ccc ne valja ti to gringonja :nene:

on topic: koga vi prizeljkujete u barazu, s obzirom da se i sad glasa ? :mrgreen:
Sloveniju!!! Koliko je ovo glasova dobila od jucer :lol:
#15.10.2013 !!!

#Digni se iz pepela ,kao stoput do sada,
sad s mirisom ljiljana,ljubavi moja!!!

#Sjaji, sjaji Bosanski Dijamantu!!! # Edin Dzeko.

SELK
Kontakt:

Post Postao/la SELK » 06 nov 2015, 16:26

SELK je napisao/la:Raja može pitanje
Gdje bi trebali biti naši navijači u irskoj, mislim na kojoj tribini?
:?: :?:

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 06 nov 2015, 16:53

Ma, Litvanija tesko da se moze ponoviti... Prvo, sto nam je to prvi put da odemo na prvenstvo, nakon godina velikih ocekivanja i frustracija, a drugo, tekma pala na praznik, skoro pa svi slobodni taj dan i barem pola raje i sutradan.... Ja kuci dosao u 8 ujutro :urnebes:
Yebiga, sad ponedjeljak, kako proslaviti kako treba ako moras sutra u 7 na posao.... :think:

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 06 nov 2015, 17:10

Mesa se odrekao igraca koji igra u 1.Turskoj ligi, Avdija Vrsajevic i pri tome nije nasao zamjenu za jedinog desnog beka Mujdzu, to mi se ne svidja, prelako se odrekao Avdije
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 06 nov 2015, 17:19

SlevinKelevra je napisao/la:Ma, Litvanija tesko da se moze ponoviti... Prvo, sto nam je to prvi put da odemo na prvenstvo, nakon godina velikih ocekivanja i frustracija, a drugo, tekma pala na praznik, skoro pa svi slobodni taj dan i barem pola raje i sutradan.... Ja kuci dosao u 8 ujutro :urnebes:
Yebiga, sad ponedjeljak, kako proslaviti kako treba ako moras sutra u 7 na posao.... :think:
Vjeruj, ako se plasiramo, ponovit ce se ona noc iz Titove, sigurno!
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

MuhamedTM

Post Postao/la MuhamedTM » 06 nov 2015, 17:31

Kakav ponedjeljak kelevra, igra se valjda petak 13 :stop:

Irci ce pokusati da nas pobjede na misice dok mi moramo samo biti disciplinovani I nametnuti nasu igru, siguran sam da ce Mesa izvesti formaciju 4-5-1 ili 4-2-3-1 sto je s*anj.e samo drugo pakovanje.
Respekt im pokazati ali pritisnuti ih odradit svoje I vozdra.
MocMahale444

1921 BLEED BLUE

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 06 nov 2015, 17:34

Irci će pokušati da ne prime gol, znaju oni da su jalovi i da će im neka ofanzivnija taktika zadati glavobolje, vjerujem da će igrati sa petoricom pozadi.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 06 nov 2015, 17:34

JavierBosnia je napisao/la: Vjeruj, ako se plasiramo, ponovit ce se ona noc iz Titove, sigurno!
Naravno da hoce, uvijek ima ljudi spremnih na festu... Ja ti govorim generalno, steta sto nije za vikend.
MuhamedTM je napisao/la:Kakav ponedjeljak kelevra, igra se valjda petak 13 :stop:
Jedino ako dobijemo 4:0, pa da uzvrat bude formalnost ;)

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 06 nov 2015, 17:38

Nadam se da cemo u prvoj utakmici rjesiti pitanje prolaska ! :bih:
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 06 nov 2015, 17:39

Samo ga ne smijemo primiti ni po koju cijenu !!
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

Dado
Kontakt:

Post Postao/la Dado » 06 nov 2015, 17:41

JavierBosnia je napisao/la:
SlevinKelevra je napisao/la:Ma, Litvanija tesko da se moze ponoviti... Prvo, sto nam je to prvi put da odemo na prvenstvo, nakon godina velikih ocekivanja i frustracija, a drugo, tekma pala na praznik, skoro pa svi slobodni taj dan i barem pola raje i sutradan.... Ja kuci dosao u 8 ujutro :urnebes:
Vjeruj, ako se plasiramo, ponovit ce se ona noc iz Titove, sigurno!
Nezaposlenost je 60%. Naci ce se raje sto neradi da proslavi :mrgreen:

Dex
Kontakt:

Post Postao/la Dex » 06 nov 2015, 17:55

JohnCleese je napisao/la:Mesa se odrekao igraca koji igra u 1.Turskoj ligi, Avdija Vrsajevic i pri tome nije nasao zamjenu za jedinog desnog beka Mujdzu, to mi se ne svidja, prelako se odrekao Avdije
Igrač koji zabije gol na Svjetskom, zaslužuje konstantno pozivanje.
I had an appointment with you tonight… in Samarra.

Dex
Kontakt:

Post Postao/la Dex » 06 nov 2015, 18:08

edoo3 je napisao/la:Begovic
Bicakcic Sunjic Spahic Kolasinac
Zukanovic Pjanic
Mujdza Medunjanin Lulic
Dzeko

.
Ova odbrana ne bi mogla stić, a kamoli irska krila :zzz:
I had an appointment with you tonight… in Samarra.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 14 gostiju.