Ko će ostati u skracenoj PL BiH - predviđanja

Duff

Re: Ko će ostati u skracenoj PL BiH - predviđanja

Post Postao/la Duff » 26 sep 2015, 18:10

Drina Zvornik out
https://youtu.be/LQWg93682Jk

Pola ti vijeka ime branili, trn u oku uvijek bio si,
ni u snu nisu mogli vidjeti, da titule će Zrinjski slaviti..!!!

LuKaVaC
Kontakt:

Post Postao/la LuKaVaC » 04 okt 2015, 16:28

Velež sa nama sledeće godine :-)
Šest ljiljana zlatne boje, to je simbol Bosne moje !!!

lunatic
Kontakt:

Post Postao/la lunatic » 07 nov 2015, 17:06

Ko bi gore sad je dole :crazy: ,polusezona...velez i drina definitivno noga..travnik i borac stativa.rudar i olimpic još imaju šanse!Najzanimljivija sezona do sad..sljedece sezone će bit jako jeftini igrača u ponudi :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
The White Knight Rises

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 07 nov 2015, 19:33

I Sloboda je prosle polusezone imala svega 12 bodova pa na kraju zavrsi sa 40 bodova i 8. mjestom. Radnik je zavrsio na 10. mjestu sa 31 bodom, tako da nije nemoguce da i Velez na kraju dodje oko tog 10. mjesta, obzirom da je sve moguce u nasoj ligi.

Sve zavisi koliko se potrudi klub i RAja, valjda nagrnu sa donacijama, suskavim kovertama, RAja nocima i sl.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

samirr
Kontakt:

Post Postao/la samirr » 09 nov 2015, 01:36

Zeljo ostaje.
Zukanović, kralj cijena za PL BiH na TM!

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 26 nov 2015, 13:06

Ko ce ostati u skracenoj PL BiH???
Ovako, necu bas direktno pisati za ovu sezonu vec i inace.. prema gradovima ovako bi nekako trebalo izgledati:
-Sarajevo......2 (Sarajevo, Zeljeznicar)
-Banjaluka.....1 (Borac)
-Tuzla...........1(Sloboda)
-Zenica.........1 (Celik)
-Mostar.........1 (Zrinjski)
-Bijeljina.......1 (Radnik)
Zbog kvaliteta tu bih dodao:
-Siroki B........1 (Siroki)

Dakle ovo je osam klubova koji bi po nekom realnom gledistu trebalo biti kostur lige. Ostala cetri bi se mjenjala (dva svakako ulaze iz prve lige), s time sto bi i od ovih osam nekad neko letio u prvu ligu (kako je krenulo ove sezone ce to biti Borac).

Eh sad da i ja prognoziram za ovu sezonu. Od ovih osam ostaje sedam (osim Borca), plus Slavija i Mladost.. dakle to je devet. Deseti ce se znati u maju :thumbup:

Gator
Kontakt:

Post Postao/la Gator » 26 nov 2015, 13:49

Ne bi ja gledao po gradovima. Mladost DK je bolja opcija od Borca pa i od Celika, ali Celik teren izvlaci. Ovoj ligi treba vise klubova koji su spremni za ulaganje u ekipu. Metalleghe je trenutno bolja opcija od pola lige

YNWA
Kontakt:

Post Postao/la YNWA » 26 nov 2015, 14:16

Gator je napisao/la:Ne bi ja gledao po gradovima. Mladost DK je bolja opcija od Borca pa i od Celika, ali Celik teren izvlaci. Ovoj ligi treba vise klubova koji su spremni za ulaganje u ekipu. Metalleghe je trenutno bolja opcija od pola lige
Celik i Borac ce uvijek biti bolja opcija od Mladosti i sl klubova, svaka cast Mladosti na svemu sto rade, ali Celik i Borac su veliki klubovi koji iza sebe imaju veliki broj simpatizera i navijaca(barem za nase uslove).
Sarajevo i Liverpool
Srce ce moje, kao i tvoje, vjecno da kuca za bordo boje! RIP Vedran Puljic
You'll never walk alone! RIP 96

BatistutA19
Kontakt:

Post Postao/la BatistutA19 » 26 nov 2015, 14:31

Haha Mladost bolja opcija od Borca i Celika ..oj mati draga.Raspad sistema za par godina ko Dzerzelez Zepce Brotnjo eo sad Olimpic ...Liga ce bit samo kad budu ligu vodili ZELJO SARAJEVO CELIK SLIOBODA VELEZ I BORAC uz ZRINJSKI...koji imaju stadione i armiju navijaca .e tad ce bit liga a ovo je samo trenutno

staragarda
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la staragarda » 26 nov 2015, 14:36

U cijelom bijelom svijetu i svakoj j e b e n o j ligi glavu riječ vode klubovi iz velikih gradova...samo u ovoj nesretnoj Bosni se sela i gradici pitaju i za fudbal i za košarku....po tome se najbolje vidi koliko smo nakaradni
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA

amar009
Kontakt:

Post Postao/la amar009 » 26 nov 2015, 14:37

BatistutA19 je napisao/la:Haha Mladost bolja opcija od Borca i Celika ..oj mati draga.Raspad sistema za par godina ko Dzerzelez Zepce Brotnjo eo sad Olimpic ...Liga ce bit samo kad budu ligu vodili ZELJO SARAJEVO CELIK SLIOBODA VELEZ I BORAC uz ZRINJSKI...koji imaju stadione i armiju navijaca .e tad ce bit liga a ovo je samo trenutno
ti jerane od pocetka prognoziras raspad mladosti..ja se slazem da su borac celik veliki klubovi ali od stare slave se ne zivi...bolje da pomognete svom celiku da opstane ove godine...a zaboravio sam da ce mladost zadnje kolo pustiti tvom celiku da ostane...

Evolve
Kontakt:

Post Postao/la Evolve » 26 nov 2015, 14:45

staragarda je napisao/la:U cijelom bijelom svijetu i svakoj j e b e n o j ligi glavu riječ vode klubovi iz velikih gradova...samo u ovoj nesretnoj Bosni se sela i gradici pitaju i za fudbal i za košarku....po tome se najbolje vidi koliko smo nakaradni
Ja bi prije reko da po tvom postu se vidi koliko smo nakaradni :zviz:
NK Široki Brijeg

Wolffire
Kontakt:

Post Postao/la Wolffire » 26 nov 2015, 15:22

BatistutA19 je napisao/la:Haha Mladost bolja opcija od Borca i Celika ..oj mati draga.Raspad sistema za par godina ko Dzerzelez Zepce Brotnjo eo sad Olimpic ...Liga ce bit samo kad budu ligu vodili ZELJO SARAJEVO CELIK SLIOBODA VELEZ I BORAC uz ZRINJSKI...koji imaju stadione i armiju navijaca .e tad ce bit liga a ovo je samo trenutno
Al se ti upalis kad neko spomene Mladost, tako si klepeto i prije utakmice Mladost Celik pa si se brzo ustutio, odmori malo jarane pozabavi se oko svog kluba. Kako stvari stoje vece su sanse da se Celik raspadne nego Mladost i sta mu onda znaci armija navijaca i stadion???
staragarda je napisao/la:U cijelom bijelom svijetu i svakoj j e b e n o j ligi glavu riječ vode klubovi iz velikih gradova...samo u ovoj nesretnoj Bosni se sela i gradici pitaju i za fudbal i za košarku....po tome se najbolje vidi koliko smo nakaradni
Zasto smo nakaradni, sto u noralnim manjim sredinama se vise vodi racuna o sportu?? Po kojem to j... pravilu glavnu rijec mora vodit klub iz velikog grada? Jer ima 100 000 navijaca pa mu je to garant uspjehu?? U citavom postu jedino je nakradno tvoje razmisljanje.
-Evo za primjer Kakanj godinama niko nije mogao ni blizu prici po pitanju odobojke, igrala se i evropska takmicenja, dvorana stalno puna.
-Ove godine kosarkasi jedna od jacih ekipa u ligi ako ne uz Sparse i najbolja.
-Mladost napravila cudo u roku od pet godina i manje.
Jel se ovo sve postiglo sto grad ima 500 000 stanovnika ( kojih naravno nema ) ili se postiglo pravilnim radom i ulaganjem u sport??
Logika pojedinih formusa je da se ovi klubovi koji imaju "historiju" i iz velikog su grada moraju da igraju i da kolo vode a klubovi iz manjih sredina trebaju svi da se pogase i da se naguze ostalim.
Šta ti znaci historija i navijaci ako ti u klubu sjede paraziti koji samo cekaju donacije sto od grada sto od saveza kako bi popravili svoj imovinski status.
Zadnja izmjena: Wolffire, dana/u 26 nov 2015, 15:24, ukupno mijenjano 1 put.

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 26 nov 2015, 15:23

Pročitah ovog "jerane"... Evo krvare mi oči. Ima u cijelom svijetu fenomena gdje gradići su u vrhu košarke, fudbala itsl, od Njemačke, Engleske, Španije pa do SAD-a... Samo što smo mi mali kao država pa svaka veća sredina konta da treba da ima primat na sve, a ostali iz manjih sredina da navijaju za repku i grickaju damu...

Mada se slažem da je Mladost samo u pozitivnom naletu i jednostavno ne vidim jasnu računicu za taj klub da opstane u vrhu bh fudbala. Poučen mnooooooooooogim prethodnim iskustvima.
Samo Saraj'vo.

Evolve
Kontakt:

Post Postao/la Evolve » 26 nov 2015, 15:29

Koja razmisljanja imaju ovde pojedinci, nezna covjek bi li se smijao ili plakao.
NK Široki Brijeg

PitarBordo
Kontakt:

Post Postao/la PitarBordo » 26 nov 2015, 15:31

Evolve je napisao/la:Koja razmisljanja imaju ovde pojedinci, nezna covjek bi li se smijao ili plakao.
To nešto meni upućeno? Obzirom da nisam iznio gore svoje mišljenje osim vezano za Mladost iz Kaknja.
Samo Saraj'vo.

Wolffire
Kontakt:

Post Postao/la Wolffire » 26 nov 2015, 15:35

PitarBordo je napisao/la:Pročitah ovog "jerane"... Evo krvare mi oči. Ima u cijelom svijetu fenomena gdje gradići su u vrhu košarke, fudbala itsl, od Njemačke, Engleske, Španije pa do SAD-a... Samo što smo mi mali kao država pa svaka veća sredina konta da treba da ima primat na sve, a ostali iz manjih sredina da navijaju za repku i grickaju damu...

Mada se slažem da je Mladost samo u pozitivnom naletu i jednostavno ne vidim jasnu računicu za taj klub da opstane u vrhu bh fudbala. Poučen mnooooooooooogim prethodnim iskustvima.
Vidjet cemo sve, vrijeme ce pokazati ;D 90% forumasa nas je odma u startu markirala kao prvog kandidata za ispadanje pa evo nas tu gdje jesmo na sigurnom 6-om. Mada sve se to moze okrenuti u par kola ja se nadam da nece.
Ja mislim da ako preizivimo ovu godinu da ce Mladost biti jedan stabilan premijerligas. Zivi bili pa vidjeli heheh.

Evolve
Kontakt:

Post Postao/la Evolve » 26 nov 2015, 15:39

PitarBordo je napisao/la:
Evolve je napisao/la:Koja razmisljanja imaju ovde pojedinci, nezna covjek bi li se smijao ili plakao.
To nešto meni upućeno? Obzirom da nisam iznio gore svoje mišljenje osim vezano za Mladost iz Kaknja.
Ma ne, na ovog gardu..
NK Široki Brijeg

Gator
Kontakt:

Post Postao/la Gator » 26 nov 2015, 15:41

Pa ništa onda treba reći ovima iz Veleža i Borca da se ne brinu.

Rinuka
Kontakt:

Post Postao/la Rinuka » 26 nov 2015, 16:42

Mladost je trenutno jedan od najorganizovanijih kolektiva u BiH i to se vidi i na terenu i tabeli..Naravno da kao takvi zasluzuju da su u vrhu i zasluzuju opstanak vise nego ti neki ''veliki''..Po cemu je to npr Borac ili Velez veci od njih? Trenutno jedino vece sto imaju je dug..Pa ako vec razmisljamo tako, hajmo onda podjeliti ligu pa nek ''veliki'' igraju za prvaka a ''mali'' za opstanak..Jer jbg ipak smo mi veliki, a oni mali..
Ne mogu brate ja igrati za novac i slusati kako trebam igrati..Hvala im, bili su korektni i nisu mi pravili probleme..
Rekao sam im da ja mogu igrati samo u Sarajevu!!! A.F. HASE

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Ahrefs [Bot], Giuseppe1, Rule_hz, VivaLaLiberta, zeljovolimte i 33 gosta.