Bundesliga
Moderatori/ce: _dreamer_,Monolog,ribery,geronimo,hammers
Re: Bundesliga
Nakon popodnevnih utakmica može se reći da su kusen, wolfsburg i gladbach očekivano platili euro danak, pri čemu je gladbach i dobro prošao.
No penalty, no party.
Bayern ce imati 90p, Borusija 80p a ovi ostali nece preci petobanku. Borusija je medju 15 najjacih ekipa u Evropi i igraju LE. Kakva steta je bila ona prosla sezona.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
- Omerbavarac
- Kontakt:
Dobar mec u Dortmundu, bilo je tu dosta naboja.
BvB dolazi do nova tri boda iako je moglo biti drugacije no Aubameyang i Kitaryan su se bas izmasali tako da se u konacnici zutima mora odati priznanje i reci da su zasluzili vecerasnji trijumf.
BvB dolazi do nova tri boda iako je moglo biti drugacije no Aubameyang i Kitaryan su se bas izmasali tako da se u konacnici zutima mora odati priznanje i reci da su zasluzili vecerasnji trijumf.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
Rurski derbi je bio prava promocija Bundeslige i njemačkog fudbala. Visok tempo, borbenost, žestoki dueli, trka, šanse, golovi, emocije, uzbuđenje... I svega je toga bilo u velikim količinama, a i sudija je bio na visini zadatka. Kontrolisao je utakmicu, a nije bio sitničav, tako da se borba itekako rasplamsala. Vidjeli smo svakako i veliki broj dobrih poteza. Nije mi poznato sada u koliko je zemalja prenošena ova utakmica, ali generalno uz duel Bayern-Dortmund, ova utakmica se obično prenosi u rekordnom broju zemalja, pa tako da je ovo danas baš bila dobra promocija.
A u zadnje vrijeme u top ligama derbiji i ne ispune baš skroz očekivanja, a ovaj to svakako jeste. U potpunosti...
A nevjerovatno kako ovaj Augsburg koji u Evropi ostvari dvije pobjede i još drži šanse za prolaz, u BuLi više nikog dobit ne može...
A u zadnje vrijeme u top ligama derbiji i ne ispune baš skroz očekivanja, a ovaj to svakako jeste. U potpunosti...
A nevjerovatno kako ovaj Augsburg koji u Evropi ostvari dvije pobjede i još drži šanse za prolaz, u BuLi više nikog dobit ne može...
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Definitivno moraju mijenjati trenera, jer ima tu kvaliteta za nešto više, mislim da bi njima Slomka koristio, očigledno da Weinzerl više ne može tu nešto posebno uraditi.effe_sa je napisao/la:A nevjerovatno kako ovaj Augsburg koji u Evropi ostvari dvije pobjede i još drži šanse za prolaz, u BuLi više nikog dobit ne može...
Jesu oni AZ dobili 4:1, ali i tu su plivali, gledao sam tu utakmicu, tekma je bila prava klackalica, a srećom nekako pretegnula na njihovu stranu.
Stvarno su slabi, nikakve veze između napada i odbrane, valjda nađu rješenje već u ovoj pauzi.
Darmstadt i ingolstadt za sve tvrd orah, posebno Ingolstadt defanzivno jaka ekipa.
Koln iznad očekivanja, a još jedno razočarenje je Leverkusen, odbrana pliva, mada igrom slučaja od 3. pozicije samo 4 boda.
Hofenhajm na dnu, ali siguran sam da neće ispasti, jer ostalo je keša, spasiti se to da, mada generalno nekako i ne igraju tako loše.
Sljedeće kolo otvaraju HSV - Dortmund, zašto mi nešto govori da se Žuti tu neće naigrati?
HSV je tradicionalo neugodan za žute, koliko god bili loši nekako se saberu i mlatnu BvB bar je tako bilo prošlih sezona.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
- BavaracZenica
- Kontakt:
Augsburg stvarno problema ima, a fin kolektiv u globalu, i slozio bi se to oko trenera, ne znam sta je sa Jos Luhukayom, znam da ih je on vodio prije ovog sadasnjeg trenera, a vodio i Herthu..
FC Bayern !!!!!
Kad jednom izvuces maksimum i onda prodas jos najboljeg igraca automatski si rekao igracima to je to, nemamo visih ambicija. Motiv je srozan do dna. I trenerski i igracki. Promjena trenera je neophodna.BavaracZenica je napisao/la:Augsburg stvarno problema ima, a fin kolektiv u globalu, i slozio bi se to oko trenera, ne znam sta je sa Jos Luhukayom, znam da ih je on vodio prije ovog sadasnjeg trenera, a vodio i Herthu..
Evo već treći dvotjedni break ove sezone i to nakon odigranih samo 12 kola, ovaj put zbog nekolicine igrača koji će igrat u dodatnim kvalifikacijama za euro. A onda će se igrat od sredine siječnja i cijelu veljaču bez prekida po nemogućim vremenskim uvjetima. Ako je i za euro previše je 
Pa čini se tako da ste i ti i Klare u pravu da je promjena trenera potrebna. Možda se još može dati podrška treneru i probati progurati ova kriza, ali sve je manje nade da se s Weinzierlom može naprijed. On je dobar trener, pokazao je potencijal svoj, dobar je taktičar, ali kao da je u Augsburgu nestalo njegove magije.muamerc je napisao/la:
Kad jednom izvuces maksimum i onda prodas jos najboljeg igraca automatski si rekao igracima to je to, nemamo visih ambicija. Motiv je srozan do dna. I trenerski i igracki. Promjena trenera je neophodna.
Ipak se ne slažem s ovim dijelom gdje kažeš da je igračima prodajom jednog igrača srozan motiv, pa makar se radilo o najboljem. Iako ima u Augsburgu više od jednog značajnog igrača. Mislim kod ekipa poput Augsburga je normalno da se određeni igrači prodaju.
A istina je da je Augsburg imao jednu sezonu dosta iznad svojih očekivanja, pa i preko vlastitih mogućnosti i onda je donekle normalan pad. Samo što taj određeni pad oni nisu uspjeli svariti , niti zaustaviti i tako su sada pali i previše na dno. A više faktora na to utiče: nestalo je te magije i nemoguće je opet odigrati onakvu sezonu kao prošlu,; ekipa je možda individualno i donekle slabija - Babin odlazak nije mala stvar; druge ekipe ih sada puno ozbiljnije shvataju i sada pružaju protiv Augsburga puno više, ne može Augsburg ići na taj faktor iznenađenja i novajlije u ligi su jednostavno ušle dosta dobro u sezonu. A plus tu je još i Evropa, iako tu Augsburg i pokazuje volju i želju i koristi tu možda jedinstvenu priliku.
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Ima jedna točka do koje promjena trenera ima smisla, a preko nje baš i ne. Ako npr. Augsi dočekaju zimsku stanku na zadnjem mjestu sa 6 i više bodova zaostatka za predzadnjim onda im je bolje da ostave Weinzierla i pokušaju npr. pomladit momčad ili što već drugo jer su praktički ispali. Naime, konkurencija za opstanak je žestoka - Hoppe sa Stevensom će brzo izać iz ove zone, pa ostaju hanofa, žilave novajlije i tercet posrnulih velikana (vfb, werder, mi). Po najavama će se hanofa u stanci pojačat sa par igrača i vrlo izgledno isto mijenjat trenera, posrnuli velikani su ipak velikani i imaju unutarnje rezerve, tako da ostaju samo novajlije koji grizu rukama i nogama i osim toga teško da će oba posrnut u nastavku.
- gerdmuller
- Kontakt:
Sta si ti tako siguran da ce Hoppenheim ostati u ligi?Po meni su jedan od ozbiljnih kandidata za Zweitu.
"Primili smo nekoliko zahtjeva od određenih ljudi iz cijeloga svijeta:Amerika,Arapske zemlje ... koji zele da ulazu novac u nas Bayern.Odbio sam sve.Zasto? Jer nasi navijaci to ne vole."
- Karl-Heinz Rummenigge
- Karl-Heinz Rummenigge
Hoppe je u psihološkoj krizi ali ima tim za gornji dio tablice, protiv vas su izgubili nesretno a sa žutaljima igrali egal (svi ostali su ipak klasa niže od domuzara i dvije od vas). Najbolji psiholog u ligi je upravo Huub, on će ih ako treba izvrijeđat na pasja kola i provocirat na sve moguće i nemoguće načine da izazove reakciju, a onda će kvaliteta izać na vidjelo. Naravno da ne ide sve pravocrtno, za početak su zaključali obranu, no proradiće oni sigurno, mi smo im napravili uslugu jer ih je poraz natjerao na promjenu trenera.
Inače, interesantna je ta psihologija. Ja sam prije naše utakmice s njima mislio da ćemo glatko izgubit, ali kad sam na klupi vidio zgrčenog Gisdola osjećao sam da ćemo pasat lišo.
Inače, interesantna je ta psihologija. Ja sam prije naše utakmice s njima mislio da ćemo glatko izgubit, ali kad sam na klupi vidio zgrčenog Gisdola osjećao sam da ćemo pasat lišo.
- Omerbavarac
- Kontakt:
Jest ih Bruno naspric'o.
Likovi kao osice, napadaju na svakom dijelu terena.
Svakako da ocekujem od Dortmunda nesto vise u drugom dijelu ali ako nastave sa istim pristupom ne gine im potop.
Likovi kao osice, napadaju na svakom dijelu terena.
Svakako da ocekujem od Dortmunda nesto vise u drugom dijelu ali ako nastave sa istim pristupom ne gine im potop.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
Priča kako je Bayern kriv za poraz Žutalja i kako je BL pod monopolom Bayerna počinje za 3...2....
- Omerbavarac
- Kontakt:
HSV apsolutno zasluzeno dolazi do pobjede, uprkos onim minutama pred kraj kada nisu znali gdje im je guzica a gdje glava.
Dortmund je neprepoznatljiv i mozda im je ovo najlosiji mec u sezoni poslije onog potopa od Bayerna.
Hummels.
Dortmund je neprepoznatljiv i mozda im je ovo najlosiji mec u sezoni poslije onog potopa od Bayerna.
Hummels.
- Omerbavarac
- Kontakt:
Petarda Vukova.
Razbili su Werder u svakom segmentu igre.
Danas su igrali odnosno igraju kao da je tu De Bruyne, svaki napad je potancijalna opasnost.
Stuttgart.
Razbili su Werder u svakom segmentu igre.
Danas su igrali odnosno igraju kao da je tu De Bruyne, svaki napad je potancijalna opasnost.
Stuttgart.
- kumkalesic
- Kontakt:
Kakav raspad sistema Skripnikovih jadnika u vuko'ebini...baš žalosno kako je ovaj klub propao...
Joint_fc
I ovaj Gladbach se ne šali. Gledao sam ih malo, dobri su pravo, brzi, prodorni, iako su igrali bez, po meni, najboljeg igrača ekipe Xhake. Hannover srednja žalost, jedan mali period utakmice veoma dobri, ostalo veoma loši.
Wolfsburg ponizio Werdera, valjda dobru igru prenesu i u Ligu prvaka. Isto vrijedi i za Augsburg i Ligu Europe.
Ostalo više manje očekivano.
Wolfsburg ponizio Werdera, valjda dobru igru prenesu i u Ligu prvaka. Isto vrijedi i za Augsburg i Ligu Europe.
Ostalo više manje očekivano.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.