FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

cikazubo

Re: FK Željezničar

Post Postao/la cikazubo » 09 nov 2015, 12:26

Gator je napisao/la:
cikazubo je napisao/la:http://static.klix.ba/media/images/vije ... 5.1_mn.jpg
Tabla u svlacionici slavije :oops:
Za ovo im treba dobro **** mater prve prilike
Za ovo treba savez reagovat, da je kod nas ovakva tabla ostala u lukavici, bilo bi opet suzpenzija ovom ili onom posleniku fkž zbog narusavanja ugleda kluba kao za derbi :roll:

Hadzijalagic
Kontakt:

Post Postao/la Hadzijalagic » 09 nov 2015, 12:44

Ovo garant Zeba i Rovcanin crtali.. Kakve mi djikane ne mozemo dobiti to je za Bogu plakati..
BUDI ŽELJO !!!

Jaozinho22
Kontakt:

Post Postao/la Jaozinho22 » 09 nov 2015, 12:53

Da li je neko bio na treningu,kakva je situacija s ribarima ? :D
Više titula nego pojedini klubovi lopti ! FKŽ !
Budite navijači FK Željezničara a ne navijači Misimović Senada !

BLU SKY

Post Postao/la BLU SKY » 09 nov 2015, 12:58

Uprava Želje demantira bivšeg trenera: Odović je dovodio pojačanja

Slijedom intervjua sa bivšim šefom stručnog štaba Fudbalskog kluba Željezničar, Milomirom Odovićem, objavljenog u proteklom broju Avazovog Sporta (petak, 06. novembar), Upravni odbor kluba ovom prilikom javnosti želi predstaviti nekoliko činjenica. Odluke o svim dolascima i odlascima igrača donio je isključivo Milomir Odović, a Upravni odbor kluba se nije na bilo koji način miješao u navedeni sportski segment.

V.d. predsjednik Upravnog odbora Fudbalskog kluba Željezničar, Amar Bajramović, naglašava da je nakon utakmica Evropa lige sa mađarskim Ferencvarosem kada su Klub napustili Riad Bajić i Josip Kvesić, Upravni odbor Milomiru Odoviću sugerisao dovođenje još nekoliko pojačanja. “Odoviću smo tada jasno rekli da želimo titulu te smo mu dali odriješene ruke u odabiru novih igrača. Međutim, Odović je tada tvrdio da mu pojačanja nisu potrebna te da ima tim za titulu. Tek u onim trenucima kada je ekipa počela bilježiti lošije rezultate, Odović je u javnost izašao sa stavom da nema dobru ekipu te da mu je neko drugi dovodio pojačanja“, istakao je Bajramović te dodao da je isključivo Odović smatrao da ekipi nisu potrebni Stanić, Zeljković Hasanović, Čolić, Varea i Bučan te da je izričito tražio dolazak Ivana Livaje, Secouba Diatte i Emira Hodžurde. Posljedice takvih odluka vidljive su danas kroz stanje na tabeli.

Važno je reći i da je nakon Evrope pad forme bio očekivan, no svejedno je otvoreno pitanje odgovornosti. Budući da je Klub ispoštovao sve vanredne i redovne obaveze prema igračima i struci, stručni štab je status pravdao umorom igrača i manjkom svježine. Dubljom analizom ispostavilo se da su određeni segmenti trenažnog procesa rađeni bez konsultacija sa ostatkom stručnog štaba, da disciplina igrača nije bila na očekivanom nivou, a tadašnji šef stručnog štaba, Milomir Odović je bio bez ideje kako vratiti igrače, što je pokrenulo proces njegove smjene.

Na kraju želimo izraziti nadu da će se dalja saradnja sa Odovićem u okviru omladinskog pogona uspješno nastaviti te da će javnost i navijači shvatiti da značajan dio odgovornosti za aktuelno stanje na tabeli leži i na odlukama koje je donosio Odović – stoji u saopštenju Željezničara.
Prvaci:1945/46,1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10,2011/12,2012/13
Kup:1999/00, 2000/01, 2002/03,2010/11,2011/12
Super kup:1998, 2000, 2001
Kup UEFA: 1/4:1971/72, 1/2:1984/85

salle86
Kontakt:

Post Postao/la salle86 » 09 nov 2015, 12:59

Postali smo provincijski, mahalski klub. Amar jeste bio "papčina" ali je bar donosio rezultate pa mu se moglo progledati kroz prste. Ali kad nemaš nikakve ili slabe koristi od nekih ljudi onda im nemaš ni razlog žmiriti na gluposti...

Je li ovo naš Željo, je li ovo slika kluba kakva je kroz historiju bila ???

slika

Možeš biti vrhunski stručnjak svog zanata ali ako ti je posao javni ne možeš doći ko iz kafane. Svaka čast Šiljku, od ove garniture u klubu nekako o njemu imam najbolje mišljenje ali zna se bonton, kako se treba oblačiti i izgledati direktor najtrofejnijeg kluba u državi. Ja se ovako kući ne nosim.
A ide priča kao nema sponzora jer nema navijača...svoje pare nikad ne bih dao nekome ko izgleda ko pijanica...

Nema sumnje da je Edis veliki Željovac ali ne možeš izigravati majmuna. Gledam sinoć pregled na BHT-u Premier lige i kad vidim kakva gospoda vode pojedine, ozbiljne klubove, te još i imaju rezultate onda me fakat stid. Vraćam se na vrh posta, nekad nešto možeš i prešutiti, zažmiriti...ali trebaš imati i ono drugo zbog čega.

Giblatar...čovjek koji je na vi sa zakonom a on daje nekakva obećanja i obraća se ispred kluba. Ko će ti bolan dati milion(e) kad u klubu imaš provjerene lopove i ljude kojima je zakon stran pojam. Takođe i među navijačima...

I za kraj igrači. Ovi igrači, izuzev par pojedinaca su zalutali u klub. Ne kvalitetom jer i dalje vjerujem da imamo kvalitet za top-4 ali mozgom jesu.

I za kraj, dovedosmo onog nutricionistu i psihologa a mi još gori...
Ti si mi sve na svijetu, u srcu nosim te ja,
ljubavi što te rodi klasa radnička.
Tebi posvetio život, sve dane, godine,
sa svojom braćom živim za tvoje uspijehe

za_zivot_cijeli
Kontakt:

Post Postao/la za_zivot_cijeli » 09 nov 2015, 13:09

BLU SKY je napisao/la:Uprava Želje demantira bivšeg trenera: Odović je dovodio pojačanja

Slijedom intervjua sa bivšim šefom stručnog štaba Fudbalskog kluba Željezničar, Milomirom Odovićem, objavljenog u proteklom broju Avazovog Sporta (petak, 06. novembar), Upravni odbor kluba ovom prilikom javnosti želi predstaviti nekoliko činjenica. Odluke o svim dolascima i odlascima igrača donio je isključivo Milomir Odović, a Upravni odbor kluba se nije na bilo koji način miješao u navedeni sportski segment.

V.d. predsjednik Upravnog odbora Fudbalskog kluba Željezničar, Amar Bajramović, naglašava da je nakon utakmica Evropa lige sa mađarskim Ferencvarosem kada su Klub napustili Riad Bajić i Josip Kvesić, Upravni odbor Milomiru Odoviću sugerisao dovođenje još nekoliko pojačanja. “Odoviću smo tada jasno rekli da želimo titulu te smo mu dali odriješene ruke u odabiru novih igrača. Međutim, Odović je tada tvrdio da mu pojačanja nisu potrebna te da ima tim za titulu. Tek u onim trenucima kada je ekipa počela bilježiti lošije rezultate, Odović je u javnost izašao sa stavom da nema dobru ekipu te da mu je neko drugi dovodio pojačanja“, istakao je Bajramović te dodao da je isključivo Odović smatrao da ekipi nisu potrebni Stanić, Zeljković Hasanović, Čolić, Varea i Bučan te da je izričito tražio dolazak Ivana Livaje, Secouba Diatte i Emira Hodžurde. Posljedice takvih odluka vidljive su danas kroz stanje na tabeli.

Važno je reći i da je nakon Evrope pad forme bio očekivan, no svejedno je otvoreno pitanje odgovornosti. Budući da je Klub ispoštovao sve vanredne i redovne obaveze prema igračima i struci, stručni štab je status pravdao umorom igrača i manjkom svježine. Dubljom analizom ispostavilo se da su određeni segmenti trenažnog procesa rađeni bez konsultacija sa ostatkom stručnog štaba, da disciplina igrača nije bila na očekivanom nivou, a tadašnji šef stručnog štaba, Milomir Odović je bio bez ideje kako vratiti igrače, što je pokrenulo proces njegove smjene.

Na kraju želimo izraziti nadu da će se dalja saradnja sa Odovićem u okviru omladinskog pogona uspješno nastaviti te da će javnost i navijači shvatiti da značajan dio odgovornosti za aktuelno stanje na tabeli leži i na odlukama koje je donosio Odović – stoji u saopštenju Željezničara.
u ovoj situaciji u kojoj imamo dvije razlicite price ja vise vjerujem Odovicu.
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!

Hadzijalagic
Kontakt:

Post Postao/la Hadzijalagic » 09 nov 2015, 13:09

BLU SKY je napisao/la:Uprava Želje demantira bivšeg trenera: Odović je dovodio pojačanja

Znamo vec da je Odovic za sve kriv.. Mislim kriv je sto je imao zahtjeve a ovi mu od svih njih doveli samo Blagojevica.. Jedva cekam zimski prelazni rok da nam Amar Bajramovic dovede Jahica, Bekrica, Dijalibu, Kajkuta i ostale koji ce nas vratiti na sampionske staze..
BUDI ŽELJO !!!

salemprolic
Kontakt:

Post Postao/la salemprolic » 09 nov 2015, 13:14

Nama u klubu trebaju namazani ljudi, koji imaju poznanstva u savezu. Mi uredjujemo klub kao da se takmicimo u svicarskoj a ne divljoj bh ligi. Eto ok vraticemo dugove, dijeliti redovne plate i sta onda? Isto su radile komsije, mislile da moze sve normalno pa onda shvatili da tako nema sanse i doveli Ibraka i osvojili dva trofeja u dvije godine. Nama trebaju ljudi sa vezama u savezu, namazani. Sa ovim ekonomskim i marketing strucnjacima mi mozemo biti samo stabilan premierligas sa redovnim platama bez sanse za bilo kakav trofej. Neka njih, da ne mislite da sam protiv uprave, oni s te strane rade dobar posao, ali treba nam i neko namazan i upucen u bh fudbal.
Ide prva kamila, ide druga kamila, ide treća kamila, četvrta i peta...

Gator
Kontakt:

Post Postao/la Gator » 09 nov 2015, 13:15

@hadzijalagic
Amar je možda jedini u klubu kojem se može vjerovati.

Treba iz raspalog Borca dovesti par igrača, skidaju ih gole. Jedva čekaju da napuste klub. Ako nismo u stanju dovesti barem jednog, pisaj na čitavu struku.
Da Borac ima trenera i ozbiljnu upravu sa ovim igracima bili bi u top 5.

Velahalve
Kontakt:

Post Postao/la Velahalve » 09 nov 2015, 13:16

Ko je danas bio na treningu mogao je čuti kako se svadaju i međusobno okrivljuju ko je kriv za trenutnu situaciju i ko je kriv sto su se dovodili igraci koji su se dovodili, sto se tice brazilaca ako nrkpg interesuje a to jr da je lijevi bek koji je sinoc dosao cini mi se, strasan igrač, zadnji vezni par kg da smrsa moglo bi od njeg biti nesto,stoper dobar, kazem lijevog beka odmah potpisati bez razmišljanja

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 09 nov 2015, 13:21

salemprolic je napisao/la:Nama u klubu trebaju namazani ljudi, koji imaju poznanstva u savezu. Mi uredjujemo klub kao da se takmicimo u svicarskoj a ne divljoj bh ligi. Eto ok vraticemo dugove, dijeliti redovne plate i sta onda? Isto su radile komsije, mislile da moze sve normalno pa onda shvatili da tako nema sanse i doveli Ibraka i osvojili dva trofeja u dvije godine. Nama trebaju ljudi sa vezama u savezu, namazani. Sa ovim ekonomskim i marketing strucnjacima mi mozemo biti samo stabilan premierligas sa redovnim platama bez sanse za bilo kakav trofej. Neka njih, da ne mislite da sam protiv uprave, oni s te strane rade dobar posao, ali treba nam i neko namazan i upucen u bh fudbal.
slažem se sto posto i mišljenja sam da uz ove (a ne umjesto ovih) treba neko sa hebenom "uličnom" pameti. ne mora taj nužno imati ni fudbalsku pozadinu jer je u savezu svakako svega više nego fudbala.

Transfer1312
Kontakt:

Post Postao/la Transfer1312 » 09 nov 2015, 13:24

.
Zadnja izmjena: Transfer1312, dana/u 11 nov 2017, 13:41, ukupno mijenjano 1 put.

teteac8684
Kontakt:

Post Postao/la teteac8684 » 09 nov 2015, 13:25

Nije vise ni bitno ko je kriv...**** Vitez je bolji od nas bodovno (bez potcjenjivanja ikoga)...Patnja nam je svaka utakmica jer ne mozemo nikome zabiti na vrijeme...Imamo prelazni rok i neka isprave koliko moze...U protivnom nam slijedi borba za opstanak kako igramo...6 bodova u ova 3 kola bi bili odlicni za ovakvu nasu ekipu, iako poslije jucerasnje 'igre' nista me nece iznenaditi...

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 09 nov 2015, 13:27

realno ni sa ovakvom ekipom i sa fulama koje jesu bile nema izgovora da iz tekmi kod kuće sa slavijom i radnikom i gostovanja travniku, rudaru i mladosti imamo jedan bod. uz optimalan pristup se moglo i moralo uzeti bar 5-6 više i sa ovakvom ekipom i niko me ne može ubijediti u suprotno.

teteac8684
Kontakt:

Post Postao/la teteac8684 » 09 nov 2015, 13:33

ChWilla je napisao/la:realno ni sa ovakvom ekipom i sa fulama koje jesu bile nema izgovora da iz tekmi kod kuće sa slavijom i radnikom i gostovanja travniku, rudaru i mladosti imamo jedan bod. uz optimalan pristup se moglo i moralo uzeti bar 5-6 više i sa ovakvom ekipom i niko me ne može ubijediti u suprotno.
Uz optimalan pristup...

Hadzijalagic
Kontakt:

Post Postao/la Hadzijalagic » 09 nov 2015, 13:34

Gator je napisao/la:@hadzijalagic
Amar je možda jedini u klubu kojem se može vjerovati.

Treba iz raspalog Borca dovesti par igrača, skidaju ih gole. Jedva čekaju da napuste klub. Ako nismo u stanju dovesti barem jednog, pisaj na čitavu struku.
Da Borac ima trenera i ozbiljnu upravu sa ovim igracima bili bi u top 5.
Svima ja njima vjerujem dok se ne dokaze suprotno.. Hvala Bogu Ode vise nema u nasem klubu.. Ocekujem spektakl na zimu..
BUDI ŽELJO !!!

bablaz1
Kontakt:

Post Postao/la bablaz1 » 09 nov 2015, 13:38

Niko da prokomentarise Edisove oprecne izjave: "trebaju nam 2,3 igraca i ostali da smetaju, boricemo se za vrh"(izjava nakon Sarajeva) i: "potreban je remont, svjeza krv" nakon Slavije. E sad da li ovo znaci da nemamo 2,3 prava igraca? Ili ovi ostali ne znaju ni smetati? U velikim smo problemima....

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 09 nov 2015, 13:39

juče nisi imao ništa. a kad im se igra ima sasvim dovoljno za mnogo bolje od ovoga. možda ne za sami vrh, možda ne za prvo mjesto, ali za mnogo bolje nego što gledamo.

Gator
Kontakt:

Post Postao/la Gator » 09 nov 2015, 13:40

Transfer1312 je napisao/la:Neko spominje Borac , bas sto valja tipa REDZIC ne mozemo dovesti . Nismo vise ime a i nemamo finansije tako da otpada, trazilo ga je i FK Sarajevo .
Imaju jos jednog zadnjeg veznog Ugljesa Radinovic on je pravo dobar , iskreno gledajuci Borac u njih vezni red igra super , al odbrana i napad su ocajni. Al opet ce se dovodit neka druga treca i cetvrta opcija , koliko sam nacuo nekog igraca iz NK Novi Travnik se spominje :crazy: :roll: Al to je mahalska ..
Ma probati na bilo koji način. Mozda bi sada i moglo. Ima Becelic, Jović, Marjanovic, Redzic jedan od njih i imaš jedno pojačanje. Ima Simeunovic i onakav mrtav je bolji nego Kokot živ. Tomić raskida ugovor i to je igrač koji bi bio pojacanje. Nyemi ističe ugovor igrač koji bi bio pojacanje. Zeba i Stanic bi sad tražili raskid ugovora na svoju stetu da se vrate kod nas. Popović iz Celika pojacanje, igrač kojeg bi mogli dovesti. Obradović i Seratlic pojačanje bi bili. Ovi mi padaju onako na prvu

delinjo
Kontakt:

Re: Odg: RE: Re: FK Željezničar

Post Postao/la delinjo » 09 nov 2015, 13:43

carsijaba je napisao/la:Teška polusezona. Čudna.

Mnoštvo propuštenih zicera, a da su samo tri ušla (Tiago protiv Mladosti DK sa pola metra i Đelmićevi ziceri i sebičnost protiv Zrinjskog, Slavija - šta reći) sada bi imali 29 bodova i sasvim bi se druga priča pričala. O ostalim zicerima nema potrebe pričati. Ne znam je li ijedna ekipa protiv nas ovakve stvari promašivala?

Nadam se da će nam se ovo vratiti. Nadam se i vjerujem, jer to u fudbalu tako biva. Nikada rezultat ili lova nije bila ta stvar da bi se Željo volio i za njega navijalo.
Ti si u evropi imao srece iz jedinih prilika da zabijas golove...sad se vratilo....prosto ;)
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 18 gostiju.