Mirza Teletović

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,nerminh74

Torres_9
Kontakt:

Re: Mirza Teletović

Post Postao/la Torres_9 » 09 nov 2015, 02:02

**** ga fenix usta ,cuj leur druga opcija omg

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

MuhamedTM

Post Postao/la MuhamedTM » 09 nov 2015, 02:22

Nema ga nikako nije na spisku.
MocMahale444

1921 BLEED BLUE

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 09 nov 2015, 02:27

MuhamedTM je napisao/la:Nema ga nikako nije na spisku.
Ja sam ga vidio na klupi...
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

MuhamedTM

Post Postao/la MuhamedTM » 09 nov 2015, 02:38

FaraonTM je napisao/la:
MuhamedTM je napisao/la:Nema ga nikako nije na spisku.
Ja sam ga vidio na klupi...
Nisam ga ja vidio a evo gledam I preko live nba nema ga na spisku.
MocMahale444

1921 BLEED BLUE

mirza_9
Kontakt:

Post Postao/la mirza_9 » 09 nov 2015, 03:09

Evo ga

MuhamedTM

Post Postao/la MuhamedTM » 09 nov 2015, 03:36

6 min ,3 points, 1-3, 1 reb
MocMahale444

1921 BLEED BLUE

Belmin6
Kontakt:

Post Postao/la Belmin6 » 09 nov 2015, 09:15

Ako se ovako nastavi, mislim da ce se vratiti do godine u Europu.

Njemu trenutno može pomoci samo neka povreda Morrisa ili Leura, ili da Sunsi trejdaju Kiefa. Ne znam da li tu opciju imaju u razmatranju, znam da je na ljeto bio bijesan zbog trejda buraza.

@miki @donnie kolike su šanse da Kief bude trajdan ?

Sapce
Kontakt:

Post Postao/la Sapce » 09 nov 2015, 09:33

Ma kakvi trejdovi. Ako nije u stanju da se izbori za minutazu u ovakvom smecu od ekipe, onda stvarno ne znam.
5 miliona za 7 minuta i 2 poena po tekmi je puno..
Vjerujem da ce to biti bolje..

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 09 nov 2015, 10:19

Ne moze biti bolje kad puca samo je... trojke, nema prodora, nema kontakta, nema driblinga... Nista. Samo ako je otvoren sut onda udri, to moze svak igrati... Ne donosi razliku na terenu, nema fiziku kao crnci pa da moze igrati neku trku i odbranu, samo se uhvatio one trojke i ne popusta. Mislite to treneri ne vide, mislite da ce negdje biti bolje i da ce igrati vise? Nece, nece ni ovdje ukoliko se neko ne povrijedi.

AlphonseKauders
Kontakt:

Post Postao/la AlphonseKauders » 09 nov 2015, 13:01

Sapce je napisao/la:Ma kakvi trejdovi. Ako nije u stanju da se izbori za minutazu u ovakvom smecu od ekipe, onda stvarno ne znam.
5 miliona za 7 minuta i 2 poena po tekmi je puno..
Vjerujem da ce to biti bolje..

E, ovo stoji, nije njemu sad konkurencija Blake Griffin, Aldridge, Millsap ili Love, nego f.ing Markieff Morris, za NBA standarde apsolutno prosječan igrač.
Ako Mirza tako "loše" izgleda na treningu da pored Morrisa ne može igrati više od 6-7 minuta po utakmici, onda fakat trebamo i mi da se pomirimo s tim da je to to što se tiče njegove NBA karijere, jer u 31.godini sigurno neće sad naučiti nešto novo i odjednom postati član prve petorke.

Ne znam, treba sačekati do kraja godine, da prođe definitivno prvi period prilagodbe, pa dati konačnu ocjenu, ali ovo zasad zaista ne izgleda dobro.

A, opet kad čovjek vidi kako igraju Parzingis i Bjelica u svojoj prvoj NBA sezoni, onda se stvarno moramo vratiti u realu i prestati tražiti izgovore za Mirzu.

grgr
Kontakt:

Post Postao/la grgr » 09 nov 2015, 13:18

Pa realno Morris je bolji igrac od mirze u svakom pogledu ako necemo porediti pojedinacne paramtere tipa sut itd... Njemu nije problem ni Morris nego Leuer ? Covjek koji ima prosjek u karijeri mozda 4 poena i tesko da ce do kraja nagurat na vise od 6 , siguran sam da je bio 40-50 pik druge runde , siguran sam da je bolji u defanzivnim segmentima igre od mirze jer ga ne bi ni mede trpile 2 godine ali ne vidim po cemu je tako bolji u ostalim stvarima ali ocito da jeste... Druga stvar sto se tice leuera ne vidim kakvu on ulogu moze imati u kosarci koju gaji phx ali eto ocito da moze , vise sam vidio mirzu u svemu tome gdje ce moci na osnovu brze igre uzeti dosta suteva . Stvarno sam razocaran ipak je mirza igrac sa 3 godine nba iskustva pored toga znamo svi za sta se slovi u europi , vjerujem da niko nije ovo ocekivao... Ukoliko ne dobije minute do all star pauze nece nikako onda je sasvim evidentan povratak u europu ne zbog toga sto negdje drugo ne bi mogo nac sansu nego sto su u pravilu europski igraci skuplji a realno za ove partije koje priza on ne vrijedi ni minimalca. Ispade stvarno promasaj ovaj njegov odlazak u nba bez obzira na sve 4 godine karijere ce mu proci u nekim adaptacijama trazenju svoje igre i slicno. Zamisljao sam ovo skroz drugacije ocekivao sam ga na barem 10 ppg ali cim su krenule pripremne utakmice vidio sam da nije to to i uopce me ne iznenadjuje sto dobija ovako malo minuta.

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 09 nov 2015, 17:06

Belmin6 je napisao/la:Ako se ovako nastavi, mislim da ce se vratiti do godine u Europu.

Njemu trenutno može pomoci samo neka povreda Morrisa ili Leura, ili da Sunsi trejdaju Kiefa. Ne znam da li tu opciju imaju u razmatranju, znam da je na ljeto bio bijesan zbog trejda buraza.

@miki @donnie kolike su šanse da Kief bude trajdan ?
Belma dragi on ne moze Leura sa ovakvom formom izbaciti iz rotacije, nek se prvo brine o sebi pa onda o drugima

sto se tice trejda niko ga ne spominje jer je prerano, ako Kieff i bude isao to ce biti oko deadline-a u sta opet sumnjam
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

MuhamedTM

Post Postao/la MuhamedTM » 09 nov 2015, 17:21

Njemu je samo Kid davao minute ako cemo realno, problem je sto je Mirza miran I onako dobar insan. To ne prolazi u NBA, vidis mrčo odma trazi trejd, nece da grije klupu.
Njemu ako paše,meni još više :bih:
Mozda upoznava grad I igrace jos :silent:
MocMahale444

1921 BLEED BLUE

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 09 nov 2015, 17:23

Mnogi od vas ne vide kompletnu sliku.Nije Mirza samo u problemu sa formom i cinjenicom da ga sut "ne slusa".To se desava svakom igracu u NBA-u.Ono sto je meni veci problem je nedostatak napretka u njegovoj igri.90% igraca po dolasku u NBA napreduje i dodatno razvije svoje sposobnosti.Ne i Mirza,nazalost.Barem to nije pokazao u ove 4 god.Meni se on cinio,a siguran sam da sam upravu,da je kompletniji kao igrac bio u Evropi.Ono sto sada vidim od njega je igrac koji ne moze nadavati u napadu koliko moze propustiti u odbrani i koliko moze biti nadskakan.Na post odbrani fakticki ne postoji,malo mu je bolja P'n'Roll odbrana,ali ako nije preuzeo nekog vrhunskog PG ili SG.U napadu se pretvorio u masinu za ispucavanje lopti i to je pocelo jos u BKN-u.Apsloutno nije bitno da li je preko ruke,je li u ritmu ili ne,on kad naumi da je sutne,nista drugo ne vidi.Nigdje s glave finte suta,pa pokusaj nekog prodora i sl.E kad ces se ti tako na parketu ponasati i ne raditi na popravku svojih (mnogih) nedostataka,onda ce te trener tako i tretirati.Imaces ulogu koju ameri zovu tzv.microwave u kojoj te trener ubaci na par minuta i vidi da li si dovoljno "vruc" ili ne da bi pomogao ekipi,jer nista drugo ne radis dobro!?Upravo to Hornacek i radi sa njim,jer je vrlo brzo uvidio kako se ovaj ponasa.Nikako ga ne moze gurati prije Morrisa,a Boga mi ni pored Leuera kad decko trenutno bolje sutira,igra bolju odbranu i skace,sto je najbitnije.Ne kazem da Mirza sve to ne moze raditi,pa cak dati i dimenziju vise,jer ima bolji preglewd igre od ovog,ali on to ne radi i ne vidim da zeli raditi.

xxzulaxx
Kontakt:

Post Postao/la xxzulaxx » 09 nov 2015, 22:58

Neki dan sam bio na tekmi. Niti je on u formi, niti ima skim igrati. Suns u k.. nevidjenom. Da sam bogdo trazio pare nazad ok karte.

bhfanatic14
Kontakt:

Post Postao/la bhfanatic14 » 09 nov 2015, 23:12

Al ljudi mozda mu je i trener dao zadatak da ceka na trici i da samo ispaljuje trice ? Mozda zato mirza ne radi druge stvari koje vrlo dobro zna i koje je u evropi radio. I meni smeta sto samo puca trice i ne radi vise prodora ili neke finte prije suta za tri , ali sve sebi mislim mozda mu trener dao samo taj zadatak pucaj trice nista drugo od tebe ne ocekujemo. Nemozes vise bit pametan sta se desava, jer ovo sigurno nije ono sto mirza moze i zna i scime ce se zadovoljit. Dobro sezona je vrlo duga i minuta ima kolko hoces ali ovaj pocetak ne obecava nista dobro.. Ja se jos uvjek nadam da ce procepit i da ce ostavit dobar trag u NBa , jer on to moze !
SAVEZ NAPOLJE ! ! ! NSBIH = 0% fudbal 100% kriminal
Stadion Koševo

kokuz
Kontakt:

Post Postao/la kokuz » 10 nov 2015, 23:03

ma dok upozna grad i saigrače progirat će :D
Da te volim duša zna, draga moja BiH

Gracias, Iker! Grande Capitán! Najveći svih vremena!

Sapce
Kontakt:

Post Postao/la Sapce » 12 nov 2015, 09:32

Sve u svemu ovo je razocaravajuce. Cak niti americki mediji ne spominju nista niti se ko pita zasto ne igra.
Jesam ga kritikovo radi toga sto je ispo supak ovo ljeto, al opet bi volio da ga krene.. Pogotovo kad se vidi kako igraju bjelica, bogdanovic, mirotic pa i hezonja. Jesu li stvarno toliko bolji?

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 12 nov 2015, 09:33

Sapce je napisao/la:Sve u svemu ovo je razocaravajuce. Cak niti americki mediji ne spominju nista niti se ko pita zasto ne igra.
Jesam ga kritikovo radi toga sto je ispo supak ovo ljeto, al opet bi volio da ga krene.. Pogotovo kad se vidi kako igraju bjelica, bogdanovic, mirotic pa i hezonja. Jesu li stvarno toliko bolji?

A jbg ili lose bira klubove ili je do njega, ali nikako da se adaptira na NBA, a da je ispo supak jasta je.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 12 nov 2015, 09:36

bhsport je napisao/la: A jbg ili lose bira klubove ili je do njega, ali nikako da se adaptira na NBA, a da je ispo supak jasta je.
Nemoguće da mu niko ne odgovara, mjenjaju se treneri i klubovi a on opet na istom. On je kriv i nije kalibar za ono sve što nosi NBA.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.