Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_

FaraonTM
Kontakt:

Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Post Postao/la FaraonTM » 09 nov 2015, 19:13

QUARESMA 18<<< je napisao/la:napravište od meše takvog trenerčinu da sad ne bi mogli naći zamjenu za njega

nađe se zamjena za sve

al kad je već čovjek produžio ugovor nema smisla više o ovome pričati.
Tebi postavljam isto pitanje, koji bi to trener bio bolji od Meše a da bi prihvatio ove uslove, što znači da trenersku kremu možeš zaboraviti.

Na jedno pitanje nisam dobio odgovor a drugo pitanje odgovor je bio Bielsa, koji spada u trenersku kremu tako da to nije realno.

Slažem se sa tobom al' eto baš me zanima šta pojedinci misle kad kažu da je Meša loš, podrazumijeva se valjda da imaju nekog boljeg u glavi.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 09 nov 2015, 19:15

Ko ce ga zamjenit ? Barabrez, Hadzibegic, Vahid, da mi dovodimo Magata ili strance, sto Fudu gore napisa Bielsa ?
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 09 nov 2015, 19:17

Čuj ovog Bielsa :rol:
Šta se sve neće pročitati na forumu.. Samo skontajte da ste papetu najviše zamjerili jer je uvijek igrao svoju igru i nije se prilagodjavao protivniku, sad se Meša npr. prilagodio Velsu i pobjedio ipak ni to ne valja :D
Nad tobom sunce najljepše sja

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 09 nov 2015, 19:19

Bravo Mehmede. Zasluženo.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 09 nov 2015, 19:19

Fudo je napisao/la:Normalno bolje je ruzno igrati i pobjediti, ali to nije dugotrajno resenje, jer doce nazalosr kraj ovoj sreci koja nas je pratila u zasnje dvije tekme!
Dok dodje do tog kraja sreci suti, a kad/ako dodje do toga onda laprdaj i trazi Mourinha za selektora...ni Papetu nije niko srao dok nije poceo sam srati i gubiti tekme kao protiv Kipra, Izraela itd i dok nam nije unistio gotovo sve sanse za plasman na EP...i covjek nas izvuce iz govana (baraz je bio prioritet pa vidjecemo sad dalje) gdje se mnogi nisu nadali da ce to uspjeti i ne valja vam sto je to uspio uz nikakvu igru ? pu yebo te..
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la Fidelis » 09 nov 2015, 19:21

Ugovor nije potpisan niti se uopste razgovaralao o detaljima.Obje strane su izrazile spremnost za pregovore o nastavku saradnje,naknadno bi bilo govora o detaljima.
To je vec nesto drugo,spremnost i dobra volja je jedno a papir jer nesto sasvim drugo.

Sve u principu sustinski ostaje isto s tim sto su dodane neke lijepe rijeci i zelje,to nista nije obavezujuce,samo ugovor je validan.
Nastavak saradnje zavisi od rezultata baraza,sve drugo bi bilo pogresno.

Ja cijenim Mešu i licno bih volio da ostane,ima mana ali u odnposu na ove prije je zlatan.Ali ne mislim da ce biti puno ljudi ciju naklonost bi imao nakon,ne daj Boze,ispadanja od jedne Irske.Da je to kao onda Portugal,pa bolji su,to se moze lako opravdat ali ovo bojim se da nece moci.
Stoga,svi znamo sta nam je ciniti.

Fudo
Kontakt:

Post Postao/la Fudo » 09 nov 2015, 19:25

pinoglavi je napisao/la:Čuj ovog Bielsa :rol:
Šta se sve neće pročitati na forumu.. Samo skontajte da ste papetu najviše zamjerili jer je uvijek igrao svoju igru i nije se prilagodjavao protivniku, sad se Meša npr. prilagodio Velsu i pobjedio ipak ni to ne valja :D
Nauci se citati i ti
BordoCrvena...Fk.Sarajevo i Liverpool

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 09 nov 2015, 19:26

Fudo je napisao/la:
pinoglavi je napisao/la:Čuj ovog Bielsa :rol:
Nauci se citati i ti
Bil' ti bio Mourinho dovoljno dobar?
Nad tobom sunce najljepše sja

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 09 nov 2015, 19:30

Fidelis je napisao/la:Ugovor nije potpisan niti se uopste razgovaralao o detaljima.Obje strane su izrazile spremnost za pregovore o nastavku saradnje,naknadno bi bilo govora o detaljima.
To je vec nesto drugo,spremnost i dobra volja je jedno a papir jer nesto sasvim drugo.

Sve u principu sustinski ostaje isto s tim sto su dodane neke lijepe rijeci i zelje,to nista nije obavezujuce,samo ugovor je validan.
Nastavak saradnje zavisi od rezultata baraza,sve drugo bi bilo pogresno.

Ja cijenim Mešu i licno bih volio da ostane,ima mana ali u odnposu na ove prije je zlatan.Ali ne mislim da ce biti puno ljudi ciju naklonost bi imao nakon,ne daj Boze,ispadanja od jedne Irske.Da je to kao onda Portugal,pa bolji su,to se moze lako opravdat ali ovo bojim se da nece moci.
Stoga,svi znamo sta nam je ciniti.
Pa ti nas otpisa već 4,5 dana prije tekme :D
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 09 nov 2015, 19:33

Sta rade ovi trolovi, to nije normalno. :crazy:

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 09 nov 2015, 19:35

Podržavam da Meša i nakon baraža ostane selektor. Samo ako Meša misli od ove ekipe pravit neku ekipu defanzivnog karaktera bojim se da to neće ići, da je to ravno samoubistvu. Mi smo ofanzivci i sve ostalo je promašaj. Ali vjerujem u Mešu da će iskoristit sve prednosti ove ekipe a mane što bolje sakriti jer čini mi se da zna itekako šta treba radit.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 09 nov 2015, 19:38

Uradio je neke dobre stvari oko igrača,odnosa profesionalnosti ali činjenica je da se patimo i nemamo igru..Nego nebitno za produzenje ugovora ne znam zasto je otpisao Krunica sa spiska momak je vsojim igrama zasluzio poziv zaista glupost ,a ostavio je Josipa Kvesica kao 3ceg beka Anela HAdzica Grahovca ili dvojica koji ne igraju nikako Hajrovic Medunjanin

edoo3
Kontakt:

Post Postao/la edoo3 » 09 nov 2015, 19:44

zgembo89 je napisao/la:Uradio je neke dobre stvari oko igrača,odnosa profesionalnosti ali činjenica je da se patimo i nemamo igru..Nego nebitno za produzenje ugovora ne znam zasto je otpisao Krunica sa spiska momak je vsojim igrama zasluzio poziv zaista glupost ,a ostavio je Josipa Kvesica kao 3ceg beka Anela HAdzica Grahovca ili dvojica koji ne igraju nikako Hajrovic Medunjanin

Vjerovatno se vodi silom manjeg otpora, zamisli npr da on nije pozvao Medunjanina kolika bi se prasina digla jer nam je momak bukvalno omogucio baraz i onda ga Mesa otpise a ostavi Krunica.Krunic je mlad igrač, svoju sansu ce sigurno dobiti, i ja na ovo njegovo pozivanje gledam pozitivno, ne kao neko ponizenje kako pojedinici vide (pozvao ga pa ga otpisao) , dakle jasno mu je stavio do znanja da se ozbiljno racuna na njega i da ce svoju priliku dobiti u (po meni bliskoj ) buducnosti.
U baraz se ide sa provjerenim imenima na sigurno bez nekih velikih ekperimentisanja.Evo ja stvarno nisam ljubitelj Anela Hadzica jer smatram da taj momak nimalo ne doprinosi nasoj igri ali opet logicki gledajuci naravno da ce ostavit njega (argumenti: duze sa reprezentacijom, standardan...) nego nekog novaliju.
#15.10.2013 !!!

#Digni se iz pepela ,kao stoput do sada,
sad s mirisom ljiljana,ljubavi moja!!!

#Sjaji, sjaji Bosanski Dijamantu!!! # Edin Dzeko.

emir79
Kontakt:

Post Postao/la emir79 » 09 nov 2015, 20:01

edoo3 je napisao/la:

Vjerovatno se vodi silom manjeg otpora, zamisli npr da on nije pozvao Medunjanina kolika bi se prasina digla jer nam je momak bukvalno omogucio baraz i onda ga Mesa otpise a ostavi Krunica.Krunic je mlad igrač, svoju sansu ce sigurno dobiti, i ja na ovo njegovo pozivanje gledam pozitivno, ne kao neko ponizenje kako pojedinici vide (pozvao ga pa ga otpisao) , dakle jasno mu je stavio do znanja da se ozbiljno racuna na njega i da ce svoju priliku dobiti u (po meni bliskoj ) buducnosti.
U baraz se ide sa provjerenim imenima na sigurno bez nekih velikih ekperimentisanja.Evo ja stvarno nisam ljubitelj Anela Hadzica jer smatram da taj momak nimalo ne doprinosi nasoj igri ali opet logicki gledajuci naravno da ce ostavit njega (argumenti: duze sa reprezentacijom, standardan...) nego nekog novaliju.
Nije problem Edo to sto je on mlad i moze jos cekati, problem je staviti momka na spisak i prekriziti ga , a da i ne dodje na okupljnje. Ovo nije u redu.

Ovdje mozes vidjeti i koliko je nas narod licemjeran i dvolican. Jucer je poziv Krunicu bio potez svih poteza, a danas je dobar potez sto ga je prekrizio.
Naravno sad ce opipavati javnost kako reaguje, a vec sutra ce se neki naci sa povredom da bi izgladio situaciju.

Bolje da ga nije uopste stavljao na spisak, bolje i za igraca i za nas, zna i on na cemu je , a i mi. Ovako sad momak moze komotno uraditi kao onaj momak iz U20 Srbije, selektor ga ignorisa, a on za CG. Ja necu prigovoriti ni rijeci Krunicu ako uradi istu stvar, jer nemam razloga za to.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 09 nov 2015, 20:08

Ma nije ni meni Meša neko fantastično rješenje, ali je dobar kad se sve uzme u obzir. Ne vidim ovako na prvu da uopće postoji značajno bolji trener koji bi prihvatio uslove Saveza i bio garant boljih rezultat, a u isto vrijeme bio vrijedan otkaza Meši gdje bi se potrošio jedan dobar trener nakon malo više od pola ciklusa.

Problem u ovoj priči nije toliko Meša, koliko činjenica da mi kao država nemamo nikakvih trenera. U omladinskim kategorijama Saveza se vrte isti treneri upitnog znanja, a sto vrijedi i za stručni štab. Nikakav sistem i način rada ne postoji kad su treneri u pitanju i uopće ne vidim nikakav napredak na tom polju.
Primjer nam mogu biti savezi u okruženju koji svakih par godina "izbace" jednog mladog i talentovanog trenera.
Treutno Hrvatsku U 19 reprezentaciju vodi Milin (37), a U17 Bašić (30).
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 09 nov 2015, 20:09

Mesa je najbolje moguce rjesenje na mjestu selektora reprezentacije BiH, ja u ovom trenutku ne vidim boljeg od njega izuzev Vahe koji NECE...stranci ne dolaze u obzir...
Prosto je nevjerovatno koliko se covjek predao poslu...zapravo, to je normalno, ali za nas je to nevjerovatno s obzirom na iskustva koja imamo u vezi s nekim Mesinim prethodnicima...sto se tice igre, vjerujem da ce vremenom sve doci na svoje, akoBogda.

Mesa, samo naprijed!

Asteriks

Post Postao/la Asteriks » 09 nov 2015, 21:34

Mesa je strucnjak za solidnim fudbalskim znanjem (nije to sada neka trenerska karijera i rezultati) al ona energija, posvecenost, analize protivnika, pracenje trenutnih / potencijalnih reprezentativaca, top nivo.

Covjek je reparirao sto se dalo reparirati. Neki prvotimci u svojim klubovima pali u drugi plan, onda docekala ga psihicki razorena ekipa. Izboren baraz (sto je naravno max iz date situacije), te zasluzeno produzen ugovor.
A smooth sea never made a skilled sailor.

Rios

Post Postao/la Rios » 09 nov 2015, 21:55

Zasluzeno Mesa ostaje selektor i u narednom periodu.Ove kvale je spasio i izvukao maksimum,nema nekih velikih zamjerki na njegov rad i definitivno je zasluzio da povede repku od pocetka jednog ciklusa.
Imat ce sve u svojim rukama od pocetka,bez repova koje su mu ostavili prethodnici,pa cemo vidjeti.To moze biti i olaksavajuca ali i otezavajuca okolnost.
No,prije svega toga ceka nas baraz,i to treba odraditi maximalno koncentrisano i pokusati izboriti Euro aBd.
Sretno Mesa :bih:
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

propuh
Kontakt:

Post Postao/la propuh » 09 nov 2015, 23:04

Mesa je po meni najbolji strucnjak koji je do sad sjedio na nasoj klupi.
Studiozno radi, svakoj ekipi prilazi s respektom i za svaku ekipu se posebno priprema i postavlja taktiku.
Svidja mi se i kako gleda na potencijalne reprezentativce i nacin na koji im prilazi.
Jos da se rijesi papetovih ostataka i sve ce biti za 10. Ocekujem da cemo lagano preskociti Irce, a i ako ne prodjemo nije kraj svijeta.
Za sve nas je njegov nacin rada jos uvijek "bauk" jer smo navikli na razne javasluke i lakrdije, puna podrska selektoru. :bih:
Azmir Husić "Dino svi znamo kako je Saraj'vo doslo do titule"

ahmic
Kontakt:

Post Postao/la ahmic » 09 nov 2015, 23:24

Ima tim covjek i nije lijen,nema strah od putovanja...nije mu mrsko zapucat bilo gdje d bi.vidio nekog o.kome je cuo bilo sta....koristi tehniku i sva raspoloziva srestva u pripremi utakmica...Moderan selektor,po meni najbolji izbor u ovoj situaciji..sretno Mesa i vidimo se na euru :)

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: CAGarfia, Maverick i 5 gostiju.