BiH - Irska (Baraž)

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog

Realne sanse za plasman na EURO?

Irci su blizi plasmanu, bojim se da smo svoju sansu prokockali u Zenici
145
36%
Sve je i dalje otvoreno, sanse su 50-50
117
29%
Uz pravilnu taktiku i pristup smo i dalje favoriti i blizi plasmanu
139
35%

Ukupno glasova: 401

bosnas_
Kontakt:

Re: BiH - Irska (Baraž)

Post Postao/la bosnas_ » 09 nov 2015, 22:19

Nasi reprezentativci su u odlicnoj formi, ne pamtim kad su bili u boljoj.... 95 % igraca su standardni u svojim klubovima,i to je velika stvar. Potpuno spremni docekujemo utakmice baraza.
Nasa sansa je definitivno u Zenici,iz razloga sto Irska u toj utakmici igra bez nekoliko jako vaznih igraca, a u pitanju je i domaci teren,navijaci itd. Jer vrlo je moguce da mi u uzvratu budemo imali nekoliko suspendovanih igraca,i zato je veoma vazno ostvariti dobar rezultat u Zenici! Oni su preslikana reprezentacija Veelsa,za nijansu i slabiji,i sigurno da znamo igrati protiv otockih ekipa, njihova igra nama u potpunosti odgovara, dok protiv tehnickih jakih ekipa imamo dosta problema...

Rios

Post Postao/la Rios » 09 nov 2015, 22:19

Da li smo ili ne bili jaci nekad ranije dalo bi se diskutovati,licno mislim da je forma i sastav igraca ih kvala kad smo otisli u Brazil bila na vecem nivou.

Medjutim,ako pricamo o barazima,a ovo je nas treci baraz,onda definitino nikad nismo bili jaci.Kad se pogleda ocekivanih 11 jedino je taj 3 vezni igrac malo diskutabilan kad je rijec o formi i takmicarskoj formi,svi ostali od Begovica pa dalje igraju u svoji klubovima i to mahom jako dobro.
Protivnik dolazi oslabljen,medjutim od prvog dana kad smo se plasirali u baraz ja imam samo jedan stav - mi moramo prvo gledati sebe.
Prva stvar je da smo,hvala Bogu,kompletni.Sad treba naci pravu formaciju,pravu taktiku,dobro procjeniti eventualne poteze Iraca kad su nase prednosti u pitanju i pokusati izbjeci da nas tu zatvore.Ovo ce zapravo biti i najbitnije,ne smijemo dopustiti da nas procitaju i ostave bez plana B,pa cak i plana C.To ce biti vrlo zahtjevno jer se prakticno pa zna nasih 11 vec sad,ili barem nasih 9 startera.
Tek kad se to uradi kvalitetno onda naravno posvetiti se i protivniku,vidjeti gdje su oni jaki,gdje nisu,ko im fali,itd.
Na kraju,evo neke moje vizije prvih 11:

-------------------------------------------Begovic--------------------------------
----Mujdza----------Spahic------------------------------Sunjic-------------Zukanovic
-----------------------------------Kolasinac--------------------------------------
-----------------Pjanic-------------------------------Salihovic------------------------------
----Visca------------------------------------------------------------------Lulic
----------------------------------Dzeko-------------------------------------------

Posljednje utakmice koje je odigrao i u Salkeu na DM mislim da Seu promovisu na istu poziciju i u petak aBd.Ostalo je vec isto nekoliko utakmica,jedino sto bi mogao Medo umjesto Seje.
Zadnja izmjena: Rios, dana/u 09 nov 2015, 22:51, ukupno mijenjano 1 put.
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 09 nov 2015, 22:40

Ko nam sudi meč ? ako je ENglez ne ocekujte tako lahko da ce nam svirati skok prekršaje nad Dzekom...
Ja bi rado vidio Bicakcica umjesto Mujdze

Sarmelino
Kontakt:

Post Postao/la Sarmelino » 09 nov 2015, 22:52

U zenici igrati 4-4-2 sa Djuricem u prvoj postavi
plešu vještice trče vukovi
puške pucaju lete duhovi
svira tambura plešu vragovi
munje sijevaju cvatu makovi

Captain4
Kontakt:

Post Postao/la Captain4 » 09 nov 2015, 22:59

Za 7 dana ili produzetci ili smo na Euru aBd ili ne do Bog Irska na Euru.
"We need to suffer. And we need to fight."

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 09 nov 2015, 23:01

Rios je napisao/la:Ovo ce zapravo biti i najbitnije,ne smijemo dopustiti da nas procitaju i ostave bez plana B,pa cak i plana C.To ce biti vrlo zahtjevno jer se prakticno pa zna nasih 11 vec sad,ili barem nasih 9 startera.
Tek kad se to uradi kvalitetno onda naravno posvetiti se i protivniku,vidjeti gdje su oni jaki,gdje nisu,ko im fali,itd.
Nema tu puno mudrovanja, ovaj put će plan A biti dovoljan. Da je tu Bešić, ovo bi bila jedna od najboljih ekipa koje smo imali u posljednje vrijeme, to kažem prvenstveno zbog forme svih igrača. Svi igraju i kao što kažeš, igraju veoma dobro, većina su najbolji u svojim klubovima, tako da ovaj put zaista trebamo gledati samo sebe.

Zna O'Neal da ćemo mi imati loptu, da ćemo napadati i da će mu trebati mnogo sreće. Poginuće njegovi igrači na terenu, ali to je vrlo rizična igra.

Odavno nisam bio ovakav optimista, jednostavno ne vidim način da se oni odbrane kad krene uragan.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

DragonGirl
Kontakt:

Post Postao/la DragonGirl » 09 nov 2015, 23:03

To se nije ni raspakovalo kako treba, a već poletilo u Carpe Diem. :D

slika

slika

HariTz
Kontakt:

Post Postao/la HariTz » 09 nov 2015, 23:04

Koliko se naših očekuje u Dublinu? Neko mi reče kao 7-8 hiljada. To zvuči malo pretjerano.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 09 nov 2015, 23:04

Gdje drugo, nego u Carpe Diem. :urnebes:

HariTz
Kontakt:

Post Postao/la HariTz » 09 nov 2015, 23:07

Dobro je pa imaju gdje izaći, pretpostavljam da ih tu ne gnjave mnogo sa dobacivanjem, stalnim traženjem autograma.. tj da ih ne smaraju :D

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 09 nov 2015, 23:09

HariTz je napisao/la:Koliko se naših očekuje u Dublinu? Neko mi reče kao 7-8 hiljada. To zvuči malo pretjerano.
Nema sanse, dali su nam 2.500 ulaznica.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

haris92
Kontakt:

Post Postao/la haris92 » 09 nov 2015, 23:11

DragonGirl je napisao/la:To se nije ni raspakovalo kako treba, a već poletilo u Carpe Diem. :D

slika

slika

Pazi jest haretu drago sto mu je brat po bradi (zuka) ponovo u reprezentaciji :D
#Miske institucijo!!!!!

Zemljo tisućljetna na vjernost ti se kunem.
od mora do Save
od Drine do Une.

DragonGirl
Kontakt:

Post Postao/la DragonGirl » 09 nov 2015, 23:12

Doduše, bolje i u normalan kafić na kafu, nego u kafanu na dernek. Ako ništa, barem je Zenica u tom segmentu mirnija. :D

Rios

Post Postao/la Rios » 09 nov 2015, 23:26

Virtu4l je napisao/la: Nema tu puno mudrovanja, ovaj put će plan A biti dovoljan. Da je tu Bešić, ovo bi bila jedna od najboljih ekipa koje smo imali u posljednje vrijeme, to kažem prvenstveno zbog forme svih igrača. Svi igraju i kao što kažeš, igraju veoma dobro, većina su najbolji u svojim klubovima, tako da ovaj put zaista trebamo gledati samo sebe.

Zna O'Neal da ćemo mi imati loptu, da ćemo napadati i da će mu trebati mnogo sreće. Poginuće njegovi igrači na terenu, ali to je vrlo rizična igra.

Odavno nisam bio ovakav optimista, jednostavno ne vidim način da se oni odbrane kad krene uragan.
Vrlo moguce da ce plan A biti dovoljan,ali ozbiljne ekipe moraju imati spreman i plan B,plan C,sigurnosti radi.Protiv Velsa i Kipra nam je trebao,uvodjenja Djurica su bila upravo plan B kad se vidjelo da Vedo u skoku ne moze nista.
Vidi,kao sto i ti kazes,previse je poznatih stvari i kod jednih i kod drugih da bi to tek tako proslo.Vrlo moguce je jak presing na Pjanicu i Dzeki kao nasim glavnim igracima,bar za to ima dovoljno igraca a i sam kazes da ce dati svoj maximum na terenu.Ne smijemo dozvoliti da ta situacija,ako do nje i dodje,predugo traje baz prave rekacije jer cemo zapasti u nerevozu bez potrebe.Pravi primjer su Izrael i Blegija u gostima kad se,prije svega Pjanic,drzao pod kontrolom.
Dalje,posjed nam nece znaciti nista ako se iz toga ne budu radjale prilike.Oni ce nam ga mozda i svjesno pustiti ali ce postaviti zid na 30 metara koji ce onda biti tesko prevazici.Jos ako se odsjeku Pjanic i Dzeko mogli bi biti u velikim problemima.
Puno vise se mora konkretizovati igra Lulica i Seje,ovaj prvi mi se svidio sad protiv Rome u sredini terena,dao je nekoliko strasnih pasova.O Seji znamo sve..Dalje,Viscu bi se mogao prikljucivati iz drugog plana i kao poluspic,a ne da se drzi samo krila pa ako ide ide a ako ne nikom nista.Protiv Izraela u Zenici je to fino radio.
Optimista sam i ja,najvise zbog dobre nase forme i iskustva koje ova generacija ima,te cinjenice da smo se spasili iz ambisa prakticno,ali bas zato ne treba prepustati nista slucaju :thumbup:
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

BosnaSTL
Kontakt:

Post Postao/la BosnaSTL » 09 nov 2015, 23:29

Jos 4 dana ljudi !

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 09 nov 2015, 23:31

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 09 nov 2015, 23:35

Elegant je napisao/la:BiH - R. Irska :bih:
:bih:

Shooter
Kontakt:

Post Postao/la Shooter » 09 nov 2015, 23:46

Vratite nam,Cartmu :bih:
Hvala majci Paši.
Hvala ocu Rami.
Hvala sestri Seni.
Hvala bratu Seji.

Safet Susic - Pape!

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 09 nov 2015, 23:46

Priča se da su Džeko, Spaha i Ibričić zalomili večeras u Pivnici kod Vlade :tralala:

Edit: Fakat gdje je drugi skandinavski sin? :think:
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 09 nov 2015, 23:49

Spaha dosao na vrijeme :?:

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, CAGarfia, Goalgetter, Sheyi, Sveti i 26 gostiju.