FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Trebamo postati klub 2000-3000 aktivnih clanova i ostale sve odhebati?
Znas li koliko je sa mnom ljudi bilo prosle sezone u Gradaccu, Vitezu...koji nisu clanaovi?
Trebamo li se kao klub zatvarati ili otvarati i siriti?
Nekome ta clanska nista ne predstavlja. Ako je ima ili nema, nece ni manje ni vise voliti Sarajevo. Ja je imam. I sta mi ona znaci? Nisam je kupio radi nekoh pogodnosti. Jesam li bio manji navijac kad je nisam imao nego sad?
Sta znaci u opste clanska?
Navijam za mnoge ekipe u raznim sportovima diljem svijeta i europe a nism clan tih ekipa.
Za reprezentaciju ljudi pare dadodose i prate je svugdje, a niko nije clan.
Sent from my LG-H635 using Tapatalk
Znas li koliko je sa mnom ljudi bilo prosle sezone u Gradaccu, Vitezu...koji nisu clanaovi?
Trebamo li se kao klub zatvarati ili otvarati i siriti?
Nekome ta clanska nista ne predstavlja. Ako je ima ili nema, nece ni manje ni vise voliti Sarajevo. Ja je imam. I sta mi ona znaci? Nisam je kupio radi nekoh pogodnosti. Jesam li bio manji navijac kad je nisam imao nego sad?
Sta znaci u opste clanska?
Navijam za mnoge ekipe u raznim sportovima diljem svijeta i europe a nism clan tih ekipa.
Za reprezentaciju ljudi pare dadodose i prate je svugdje, a niko nije clan.
- sarajevo46
- Kontakt:
@joker90
Nismo se našli onda ja sam mislio na one koji se nazivaju navijačima FKS, a nemaju člansku. Ma nije svađa samo pricamo(pišemo)
@PitarBordo
Kakve veze ovo "izbrijalo, stavilo brze cvike, uzelo na piku one maksice i došlo u donjoj sivnoj trenerci i spitfajerci" ima s navijacima, kao da želiš reci da moras biti takav da bi pjevao i navijao 90 minuta za svoj klub.
Nismo se našli onda ja sam mislio na one koji se nazivaju navijačima FKS, a nemaju člansku. Ma nije svađa samo pricamo(pišemo)
@PitarBordo
Kakve veze ovo "izbrijalo, stavilo brze cvike, uzelo na piku one maksice i došlo u donjoj sivnoj trenerci i spitfajerci" ima s navijacima, kao da želiš reci da moras biti takav da bi pjevao i navijao 90 minuta za svoj klub.
- HordasOdMalena
- Kontakt:
Procitaj moj post gore gdje sam napisao kako mi ti obrijani, drogirani klosari i najvise smetaju, te njihove bakljade kojima se oni ponose a nanose stetu svetinji. Meni nije problem da se djeca slikaju nego kad ti dodje dijete od 13,14 godina i nesto on psuje...PitarBordo je napisao/la:Eh, drastično ti promjeni matematiku odjednom, pa dobro, najbolje bi bilo kad bi se svih 20.000 recimo izbrijalo, stavilo brze cvike, uzelo na piku one maksice i došlo u donjoj sivnoj trenerci i spitfajerci?HordasOdMalena je napisao/la:Pa dobro, mozda sam pretjerao malo... Ali ja i dalje tvrdim npr. da je bolje 10000 pravih nego 15000 pozera na tribini.PitarBordo je napisao/la:Ali ljudi ja ne mogu da svarim lika... Reče bolje 3.000 na stadionu nego 30.000... Ne mogu da skontam to razmišljanje.
Od tih 15.000 "pozera" dobar, ogroman dio su porodični ljudi koji dovedu djecu da možda ta djeca vide kako to izgledaju pa i posle budu ti "pravi" kako ti karakterišeš, ljudi koji možda nisu zagriženi navijači FKS, ali vole možda domaći fudbal, simpatiziraju možda FKS ili su u prolazu, a žele neku uspomenu kao što je pogledati uživo najveći sportski kolektiv u državi.
Mislim da je pogrešno smatrati ta je FKS tu i da postoji samo zbog te "male" cifre koje vi mjerite time što su kupili godišnju (vlasnik sam godišnje i svaku kartu odvojeno kupim zbog uspomene). Taj stav "ko je8e ostale"... Pa da, daj da se zatvorimo za javnost, da igramo pred 2-3 hiljade "pravih", a ko je8e ljude koji nisu fanatici FKS, ali žele da pogledaju jedan FKS... Tako rade i velikani.... NOT.
"Imao sam puno bolje opcije za ljeto, za mene lično su to bili odlični uslovi, puno bolji nego sad, ali mi je želja bila da Sarajevo zaradi. Klub je to zaslužio. Koliko god igrač bio dobar, uvijek je klub taj koji gura igrača."
Je li navijac kluba samo onaj ko navija 90 minuta?
Ja ne navijam 90 minuta. Je li to neko mjerilo?
- PitarBordo
- Kontakt:
Ne, to i jeste poenta priče. ne mogu nikako da shvatim to "ko je8e te koji nemaju člansku"... kao kome oni trebjau... pa nismo KUD nego najveći sportski kolektiv u državi i jedan od najvećih u regionu. Ima ljudi koji će doći jer je to Sarajevo, a ne jer su fanatici istog. Ne mogu da vjerujem koliko neki bi nas ograničili.sarajevo46 je napisao/la: Kakve veze ovo "izbrijalo, stavilo brze cvike, uzelo na piku one maksice i došlo u donjoj sivnoj trenerci i spitfajerci" ima s navijacima, kao da želiš reci da moras biti takav da bi pjevao i navijao 90 minuta za svoj klub.
Ali evo kad već spominjemo, šta ima po tebi tih 3.000 hiljade što nema ostatak? Čime se izdvajaju? Pitam da znam, pošto sam na svakoj domaćoj i gotovo svakoj gostujućoj, pa da znam da li sam i ja u toj grupi ili treba i ja da se je8em.
Samo Saraj'vo.
Pusti ih brate, ovi sa sjevera misle da su samo oni pravi navijaci a da mi sa istoka i zapada dolazimo tu iz zajebancije itd.Evander je napisao/la:Je li navijac kluba samo onaj ko navija 90 minuta?
Hvala majci Paši.
Hvala ocu Rami.
Hvala sestri Seni.
Hvala bratu Seji.
Safet Susic - Pape!
Hvala ocu Rami.
Hvala sestri Seni.
Hvala bratu Seji.
Safet Susic - Pape!
22 000 karata je odstampano ljudino.hilmo je napisao/la:Joj kad nas se skupi 25 000 na Koševu u subotu.joker90 je napisao/la:
@sarajevo46, Ne navija covjek uopste za nas, ako pogledas sta sam pisao.Ali hajde, nema veze, necu da se svađam sa nasim forumasima. Posjeta ce nam reci dovoljno svakako.
Bahati, bahati Željkan!
1946
1946
- MojGradMojKlub
- Kontakt:
Joj pravih navijaca, 90 minuta pjevaju, pa 3 minute psuju pola ni njih ne zna sto, za 90 minuta naprave uglavnom vise štete nego mi ostali za 10 sezona a u posljednje vrijeme tih 90 minuta tako deru glasove da ih nekakve tuzlanske fukare izdominiraju... Kazem nekakve jer su ljudi realno uvijek bili kao grupa smijesni za horde. E ako su to pravi navijaci neka mene među ovim krivim do ponekog gostovanja 
joker90 je napisao/la:22 000 karata je odstampano ljudino.hilmo je napisao/la: Joj kad nas se skupi 25 000 na Koševu u subotu.Jedino ako dođe jos 3000 ovih guzonja sto se po fb hvale ovim gratis kartama sto im klub dijeli.
sarajevo46 je napisao/la:Raja ko da je zaboravila da ima SJEVER 6 KM i ISTOK 10 KMMiša mu nije i to valjda puno za FKS - Galata..
Da vecina samo zapad spominje.
Sjever 6 km,i istok 10 km kao da te tribine ne postoje :hmmmmm
Cijena zapada je velika,samo radi Turaka koji ce biti smjesteni na tu tribinu.
Ako nam je puno 6 i 10 km dati za utakmicu Sar-Galata onda jbg.
Ja ocekujem na sevreru jedno 3.000 milje,istok 5.000 zapad 2.000 i Turaka oko 3.000 milje
Opet ljudi ne kontaju poentu svega..
Oni koji idu na utakmice oni ce i doci.
Medjutim imas ljude koji bi zelili doci a ne mogu jer im je skupo dati 40 km..
Ljudi ne znaju kad udjes u brak i kad imas obavezu prema porodici da nije lahko dati 40 km..
Kad si u gaguli, 40 km je ko saka zlata
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Oni koji idu na utakmice oni ce i doci.
Medjutim imas ljude koji bi zelili doci a ne mogu jer im je skupo dati 40 km..
Ljudi ne znaju kad udjes u brak i kad imas obavezu prema porodici da nije lahko dati 40 km..
Kad si u gaguli, 40 km je ko saka zlata
Brate, kada ti je 40KM godišnje da izvedeš familiju na jednu utakmicu puno, onda ti imaš puno većih problema od praćenja FK Sarajevo uživo... Ovo je sve u domenu priče o 'derbi' navijačima. S druge strane se slažem da su utakmice za Premijer ligu poskupe, no isto tako i da su za svaku tribinu za po 2KM manje sumnjam da bi puno više ljudi dolazilo nego sada, ali to je šbb-kbb priča.
Možda ovo zvuči grubo, ali tako je. Ipak, kada pogledam pune kafane i kladionice 24/7 onda nekako dođem do zaključka da i nije veliki broj 'socijalnih slučajeva'. A da se ja pitam, takve slučajeve bih dovodio na Koševo svake druge sedmice besplatno.
Možda ovo zvuči grubo, ali tako je. Ipak, kada pogledam pune kafane i kladionice 24/7 onda nekako dođem do zaključka da i nije veliki broj 'socijalnih slučajeva'. A da se ja pitam, takve slučajeve bih dovodio na Koševo svake druge sedmice besplatno.
Ma ja ba, bolje je 3000 nego 30000 :lol.
Nema svrhe raspravljati
Opet kazem, doci ce oni koji su naucili dolaziti. A cijenama cemo odbiti one koji su imali bilo kakvu zelju doci i pogledati utakmicu
Joker je dao odlican primjer
Vec dvije godine brujimi o skupim cijenama, ocito se to nece promjeniti.
Pare samo pare, yebes ljubav i zelju
Nema svrhe raspravljati
Opet kazem, doci ce oni koji su naucili dolaziti. A cijenama cemo odbiti one koji su imali bilo kakvu zelju doci i pogledati utakmicu
Joker je dao odlican primjer
Vec dvije godine brujimi o skupim cijenama, ocito se to nece promjeniti.
Pare samo pare, yebes ljubav i zelju
Da li zaista misliš da će ikada na Koševu biti prosjek 30.000? Ili bar 10.000?
Nemamo mi usađen mentalitet odlaska na sportske manifestacije i nikada nismo ni imali. Ni prije rata, ni odmah poslije rata, ni početkom dvijehiljaditih, niti ćemo ikada imati.
Bolje je 30.000 nego 3.000, ali realnije je da se mi svi izredamo na Jessici Albi.
Nemamo mi usađen mentalitet odlaska na sportske manifestacije i nikada nismo ni imali. Ni prije rata, ni odmah poslije rata, ni početkom dvijehiljaditih, niti ćemo ikada imati.
Bolje je 30.000 nego 3.000, ali realnije je da se mi svi izredamo na Jessici Albi.
- jurisicduska
- Kontakt:
NEK JE NAMA JEDINI PROBLEM KOLIKO ĆE NAS DOĆI NA GALATASARAY. Ljubi vas brat uspješne i prosperitetne. Tugo moja sjećam se nemamo za plate, igrači ne igraju, trenera nemamo, baljak nam vedri i oblači, pa redžepagić i ini. Vidi nas sad, prava ljepotica, prava lijepa fudbalska balkanska priča, sa našim šmekom. Ne bi mi bili mi da uvijek ne tražimo više i bolje i hvala vam na tom, to nas je dovelo dovde. Nek nemamo podanički mentalitet i nek nam nije dovoljno hljeba i igara, samo tako možemo napredovati. Uvijek više uvijek bolje uvijek korak ispred svih. A ovo nam pokazuje koliko smo narasli, vratite se u bosansku realnost pa zamislite šta smo sve postigli i gdje smo bili i to će vam dati snagu i privatno da napredujete jer je dokaz da se može. HVALA TI KLUBE JEDINI ŠTO SI PRIMJER KAKO TREBA, ŠTO POSTAVLJAŠ STANDARDNE I ŠTO TEŽIŠ VEĆEM I BOLJEM, a dosanjat ćemo i himnu lige prvaka na novom stadionu dok smo živi. Dođite na tekmu ne zbog Galatasaraya nego zbog kluba on to zaslužuje, raste i rasti će a i mi s njim. Vidimo se.
FK Sarajevo
Pa ako imas priliku da bude 30000, zasto je ne iskoristiti?
Malo je prilika za napuniti stadion
A ovo je jedna od tih...
Malo je prilika za napuniti stadion
A ovo je jedna od tih...
Vidimo se!!!jurisicduska je napisao/la:NEK JE NAMA JEDINI PROBLEM KOLIKO ĆE NAS DOĆI NA GALATASARAY. Ljubi vas brat uspješne i prosperitetne. Tugo moja sjećam se nemamo za plate, igrači ne igraju, trenera nemamo, baljak nam vedri i oblači, pa redžepagić i ini. Vidi nas sad, prava ljepotica, prava lijepa fudbalska balkanska priča, sa našim šmekom. Ne bi mi bili mi da uvijek ne tražimo više i bolje i hvala vam na tom, to nas je dovelo dovde. Nek nemamo podanički mentalitet i nek nam nije dovoljno hljeba i igara, samo tako možemo napredovati. Uvijek više uvijek bolje uvijek korak ispred svih. A ovo nam pokazuje koliko smo narasli, vratite se u bosansku realnost pa zamislite šta smo sve postigli i gdje smo bili i to će vam dati snagu i privatno da napredujete jer je dokaz da se može. HVALA TI KLUBE JEDINI ŠTO SI PRIMJER KAKO TREBA, ŠTO POSTAVLJAŠ STANDARDNE I ŠTO TEŽIŠ VEĆEM I BOLJEM, a dosanjat ćemo i himnu lige prvaka na novom stadionu dok smo živi. Dođite na tekmu ne zbog Galatasaraya nego zbog kluba on to zaslužuje, raste i rasti će a i mi s njim. Vidimo se.
jurisicduska je napisao/la:NEK JE NAMA JEDINI PROBLEM KOLIKO ĆE NAS DOĆI NA GALATASARAY. Ljubi vas brat uspješne i prosperitetne. Tugo moja sjećam se nemamo za plate, igrači ne igraju, trenera nemamo, baljak nam vedri i oblači, pa redžepagić i ini. Vidi nas sad, prava ljepotica, prava lijepa fudbalska balkanska priča, sa našim šmekom. Ne bi mi bili mi da uvijek ne tražimo više i bolje i hvala vam na tom, to nas je dovelo dovde. Nek nemamo podanički mentalitet i nek nam nije dovoljno hljeba i igara, samo tako možemo napredovati. Uvijek više uvijek bolje uvijek korak ispred svih. A ovo nam pokazuje koliko smo narasli, vratite se u bosansku realnost pa zamislite šta smo sve postigli i gdje smo bili i to će vam dati snagu i privatno da napredujete jer je dokaz da se može. HVALA TI KLUBE JEDINI ŠTO SI PRIMJER KAKO TREBA, ŠTO POSTAVLJAŠ STANDARDNE I ŠTO TEŽIŠ VEĆEM I BOLJEM, a dosanjat ćemo i himnu lige prvaka na novom stadionu dok smo živi. Dođite na tekmu ne zbog Galatasaraya nego zbog kluba on to zaslužuje, raste i rasti će a i mi s njim. Vidimo se.
Hvala majci Paši.
Hvala ocu Rami.
Hvala sestri Seni.
Hvala bratu Seji.
Safet Susic - Pape!
Hvala ocu Rami.
Hvala sestri Seni.
Hvala bratu Seji.
Safet Susic - Pape!

Znaci od Turaka samo 80 000 KM
Hvala majci Paši.
Hvala ocu Rami.
Hvala sestri Seni.
Hvala bratu Seji.
Safet Susic - Pape!
Hvala ocu Rami.
Hvala sestri Seni.
Hvala bratu Seji.
Safet Susic - Pape!
Cuj 4000 Turaka? Hoce nas jos ljudi nalupat prije tekme kakvi su.. 
Bahati, bahati Željkan!
1946
1946
Trenutno korisnika/ca: Beli98, Benko123, Lavcina, misstianopenaldo, Wilshere10 i 66 gostiju.