FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
Re: FK Željezničar
http://www.****/clanak/204455/odgode ... ze-rascica
Dug zivot i teška bolest ! Truhni zvaljo !
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !
Sve si u pravu,kao da sam ja pisao.Igrači koji su se okrenuli publici,kosorić ,beganović,tiago ,hodžurda da li je još neko nemam pojma pao mi je mrak na oči.Bokačo napisa da raja nema snage da zviždi.Tačno nema snage i ne može zbog suza u očima i knedle u grlu.Dosta raje je onaj dan na sjeveru plakalo i suznih očiju napustilo stadion.U prvom poluvremenu su i doktori iz hitne dolazili da pomognu jednom čovjeku.Pisao sam ti za onog momka što sam ga odbacio do alipašina,koji je kao i ti napusto posao da bi bio na derbiju,samo ti si student a on je oženjen.Minjore je napisao/la:Ma ja sam kivan na nas sportski segment vec od Jula. Igraci koji treba da se kale, ostali su u Zelji, bez posudbe, a kod nas ne sluze ni za rezervnu ekipu na treninzima. Druga stvar ovo prebacivanje krivice ici ce u nedogled. Ko je kriv sto nije dosao ovaj, sto nije dosao onaj, sto je onaj otisao dzabe, nikad se nece saznati.. Ova uprava nista ne radi povodom vracanja navijaca, ma kolko god ih neko branio.. Raja je isto placala kartu protiv Krupe i na derbiju, raja je se nervirala svih ovih kola, gubila zivce, a nista zauzvrat ne dobijes.. Ja sam clan Kluba, i kao studentu meni je izuzetno tesko dati i za godisnju kartu, tako da sam osudjen uzimati prije svake utakmice kartu. Mnogi od ove raje s foruma (@tm8782, @ajzea i slicni) znaju sta sam sve radio i prodavao da bi isao pratiti Želju po svim selima u BiH. I dodjes na Grbavicu, onako neuslovnu, da vidis makar malo onog zbog ceg volis Klub i oni ti taj cejf kvare. Najvise sto me boli od svega je sto nakon utakmice sa Slavijom, ostanem na stadionu, sa ukupno 100tinjak ljudi , ocekivajuci da KAPITEN sazove igrace i kakvim takvim aplauzom ili gestom daju publici do znanja da im je stalo do njih, i da im je zao zbog ovih rezultata. Ali ne, kapiten prvi bjezi u svlacionicu, par igraca sakuplja Kosoric, koji podignute glave daju aplauz sjeveru i malo one raje sto je ostalo na Jugu. I gle li cuda, ti igraci sto su se odazvali Kosoricu su dobro odigrali taj dan, njih 3-4. Oni najlosiji bjeze glavom bez obzira, zaboli ih neka stvar za ovo malo raje. Uprava odavno je pojela g.o.vno sa ukidanjem nocnog termina, kao neisplati se zbog NOVCA, a vamo pricaju o nekoj radnickoj klasi, igranjem srcem i slicno. Bilo je euro utakmica kada ste mogli uzeti taj NOVAC koji vas jedino interesuje.. Nama ostaje kospice da jedemo, i da vise trosim na kospice nego na kartu. Grbavica od bojkota prije 7,8 sezona nije izgledala tuznije. I ovo malo raje sto dodje, unaprijed znas ko gdje sjedi, ko je s kim, ko kad ulazi. Generalnog sponzora nemamo, godinama ga najavljuju, kaze eto imamo 1000 ovih manjih sponzora, ne treba nam generalni. Super, onda dajte publici nesto novo. Ko god dolazi na Grbavicu godinama zna sta ga ceka. Bezidejna i ponekad bezvoljna igra, s par trenutaka inspiracije i kvalitetnih poteza pojedinaca. Ako se gol ne zabije na vrijeme, znas sta slijedi. Dosta je i price kako se ne moze ovako igrati za Zelju a iz sedmice u sedmicu pocinje ista ekipa, samo izmjesane pozicije. Ovo sve sto se desava oko Kluba mnogo je cudno.. A nama ostaje samo borba i sjecanje, na bolje vrijeme kada zajedno smo sretni bili..
AMARE VRATI SE
- Jaozinho22
- Kontakt:
Zigul' ga ko u zatvoru ?Ajzea je napisao/la:http://www.****/clanak/204455/odgode ... ze-rascica
Više titula nego pojedini klubovi lopti ! FKŽ !
Budite navijači FK Željezničara a ne navijači Misimović Senada !
Budite navijači FK Željezničara a ne navijači Misimović Senada !
- milanribar
- Kontakt:
Re: RE: Re: FK Željezničar
Sta citiras ovog ublehasa majke ti.Hadzijalagic je napisao/la:E što se ovogodišnjeg prvenstva tiče samo je naš predstavnik javno najavio titulu.FKZ1921 je napisao/la:U svakoj ligi na svijetu bar pet,šest klubova prije početka prvenstva ima za cilj osvojiti titulu. A titulu uvijek osvoji samo jedan.Hadzijalagic je napisao/la:Cilj je titula.. Tako je Zaimovic rekao a posto je on zvanicnik kluba onda je i ta njegova izjava zvanicna..
http://fkzeljeznicar.ba/odrzana-vanredn ... oji/16101/
"Bićemo šampioni ove godine" (zadnji dio teksta).. Jasno i glasno..
Fudbal je kompleksna igra. Samo na trenu zavisi od najmanje 26 ljudi.Oko terena jos najmanje toliko. Potom tribine,ljudi koji upravljaju,finansiraju...Svi nabrojani na razne nacine uticu na konacne ishode same igre. Kad se sve to sublimira imamo nevjerovatne rasplete. Zato se kaze lopta je okrugla. Ili,u nogometu je sve moguce.
Tako se moze desiti da proslogodisnji sampion Engleske(ubjedljivo sa 8 bodova prednosti,a moglo je biti i 18 da im je trebalo)Chelsea,ove sezone,sa istim timom,ustvari malo i pojacanim,ima 11 bodova iz 12 utakmica,dijele ga 3 boda od zone ispadanja...Da Partizan nakon 17 kola zaostaje 21 bod za Zvezdom,da Dinamo nije prvi u Hrvatskoj,da je proslogodisnji prvak Poljske trenutno posljednji na tabeli...I tako svake godine u svim ligama se desavaju slicne stvari.
U ovom kontekstu,nasi rezultati i nisu tako dramaticni i nepopravljivi.Tim prije sto smo i u cetvrtfinalu kupa.
Da li je neko,pred pocetak sezone mogao predvidjeti ovako lose rezultate,ovolike oscilacije u igri,ovakvo labilnu ekipu...Tesko. A da li je to neko morao predvidjeti? Jeste. Ko? Struka. Zasto nasa struka nije bila u stanju napraviti dobru procjenu i na osnovu te procjene povuci prave poteze? To je kljucno pitanje.Ne pije vode prica:struka trazila ovi nisu dali. Ako je tako bilo,struka je morala iz moralnih i strucnih razloga to javno iznijeti i,ako se nista ne promjeni,podnijeti ostavku. Da li je uprava morala biti strucnija od struke? Formalno gledajuci,jeste jer je ona najodgovornija za klub.Kako su mogli doci do toga? Ne znam. Ali oni nekako moraju znati.
Posto nisu predvidjeli i sprijecili,bili su prinudjeni da lijece. U lijecenju su grijesili i imamo ovo sto imamo.
Jasno je ko dan da svi imaju odgovornost za rezultate koji nisu onakvi kakve smo ocekivali. Uprava,struka i mi navijaci.Niko nije bio na potrbnom nivou.
Ali,vracam se na pocetak price. Ovo je nogomet. Cak i kad sve uradis kako treba,desava se da nista ne ide. Nije Murinjo preko noci zaboravio svoj posao,nisu mu igraci zaboravili igrati,nije im nestalo para,nisu im navijaci prestali dolaziti na utakmice i navijati...Ali ne ide.
Sta je poenta price?
Iako nismo zadovoljni,s pravom,previse je destrukcije,zle slutnje,negativne energije...Umjesto toga,treba bas u ovakvim situacijama pokazati prvrzenost klubu. Kako god zavrsio ovu sezonu,Zeljo ne prestaje postojati po zavrsetku iste.
Tako se moze desiti da proslogodisnji sampion Engleske(ubjedljivo sa 8 bodova prednosti,a moglo je biti i 18 da im je trebalo)Chelsea,ove sezone,sa istim timom,ustvari malo i pojacanim,ima 11 bodova iz 12 utakmica,dijele ga 3 boda od zone ispadanja...Da Partizan nakon 17 kola zaostaje 21 bod za Zvezdom,da Dinamo nije prvi u Hrvatskoj,da je proslogodisnji prvak Poljske trenutno posljednji na tabeli...I tako svake godine u svim ligama se desavaju slicne stvari.
U ovom kontekstu,nasi rezultati i nisu tako dramaticni i nepopravljivi.Tim prije sto smo i u cetvrtfinalu kupa.
Da li je neko,pred pocetak sezone mogao predvidjeti ovako lose rezultate,ovolike oscilacije u igri,ovakvo labilnu ekipu...Tesko. A da li je to neko morao predvidjeti? Jeste. Ko? Struka. Zasto nasa struka nije bila u stanju napraviti dobru procjenu i na osnovu te procjene povuci prave poteze? To je kljucno pitanje.Ne pije vode prica:struka trazila ovi nisu dali. Ako je tako bilo,struka je morala iz moralnih i strucnih razloga to javno iznijeti i,ako se nista ne promjeni,podnijeti ostavku. Da li je uprava morala biti strucnija od struke? Formalno gledajuci,jeste jer je ona najodgovornija za klub.Kako su mogli doci do toga? Ne znam. Ali oni nekako moraju znati.
Posto nisu predvidjeli i sprijecili,bili su prinudjeni da lijece. U lijecenju su grijesili i imamo ovo sto imamo.
Jasno je ko dan da svi imaju odgovornost za rezultate koji nisu onakvi kakve smo ocekivali. Uprava,struka i mi navijaci.Niko nije bio na potrbnom nivou.
Ali,vracam se na pocetak price. Ovo je nogomet. Cak i kad sve uradis kako treba,desava se da nista ne ide. Nije Murinjo preko noci zaboravio svoj posao,nisu mu igraci zaboravili igrati,nije im nestalo para,nisu im navijaci prestali dolaziti na utakmice i navijati...Ali ne ide.
Sta je poenta price?
Iako nismo zadovoljni,s pravom,previse je destrukcije,zle slutnje,negativne energije...Umjesto toga,treba bas u ovakvim situacijama pokazati prvrzenost klubu. Kako god zavrsio ovu sezonu,Zeljo ne prestaje postojati po zavrsetku iste.
-
za_zivot_cijeli
- Kontakt:
jedan sam od onih koji sve ovo dozivljava na jedan emotivan nacin. ne mogu vam rijecima opisati koliko sam kivan zbog svega.
ipak ne gubim nadu bez obzira sto je bodovna razlika velika, sto smo u krizi, sto smo u igrackom deficitu, sto nam navijaci dozivljavaju teske trenutke.
imali smo bezbroj ovakvih trenutaka sto ja kao navijac pamtim, ali svaki put smo iz svega izlazili jaci. i ovaj ce put biti tako. pitanje je samo koliko cemo cekati. a to opet dijelom zavisi i od nas.
trenutno smo previse naostreni na sve i sigurno generiramo dodatnu nervozu koja nam ne moze donijeti nista dobro. previse negativne energije odasiljemo u eter. trebamo spustiti loptu i prestati prozivati igrace. to im ne pomaze.
evo u tom duhu, Joco izvini sto sam te prozivao.
zelim ti da sto prije vratis samopuzdanje i pocnes raditi ono za sta si placen.

ipak ne gubim nadu bez obzira sto je bodovna razlika velika, sto smo u krizi, sto smo u igrackom deficitu, sto nam navijaci dozivljavaju teske trenutke.
imali smo bezbroj ovakvih trenutaka sto ja kao navijac pamtim, ali svaki put smo iz svega izlazili jaci. i ovaj ce put biti tako. pitanje je samo koliko cemo cekati. a to opet dijelom zavisi i od nas.
trenutno smo previse naostreni na sve i sigurno generiramo dodatnu nervozu koja nam ne moze donijeti nista dobro. previse negativne energije odasiljemo u eter. trebamo spustiti loptu i prestati prozivati igrace. to im ne pomaze.
evo u tom duhu, Joco izvini sto sam te prozivao.
zelim ti da sto prije vratis samopuzdanje i pocnes raditi ono za sta si placen.
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!
Joco zabija 2 gola Borcu, neće ih proslavljati. Uz svog Želju do kraja, a plavo proljeće kad krene...

Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!
-
za_zivot_cijeli
- Kontakt:
pogledaj ga Ja RabbiDooVe je napisao/la:Joco zabija 2 gola Borcu, neće ih proslavljati.
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
po stoti put
ne bole porazi
boli više to što sve njih, od Antolovića na golu do Stokića u napadu, od Pekića (dobro možda ne njega) do Dautbašića, Bajramovića, Šiljka, Loje ... sve njih boli ****, neke više neke manje...kad ih prozoveš lično neko se i javi kao nešto, pravda se, svaljuje krivicu na druge
Niko ne nudi rješenje, bilo kakvo ...
**** poraze, taman ispali u Federalnu nije problem ako se nađe jedan lik da se vidi da gine, da radi nešto što će se već sutra vidjeti, što će donijeti boljitak
a jok samo šuplja i jaši, svi smo naši ...
ne bole porazi
boli više to što sve njih, od Antolovića na golu do Stokića u napadu, od Pekića (dobro možda ne njega) do Dautbašića, Bajramovića, Šiljka, Loje ... sve njih boli ****, neke više neke manje...kad ih prozoveš lično neko se i javi kao nešto, pravda se, svaljuje krivicu na druge
**** poraze, taman ispali u Federalnu nije problem ako se nađe jedan lik da se vidi da gine, da radi nešto što će se već sutra vidjeti, što će donijeti boljitak
Ti si mi sve na svijetu, u srcu nosim te ja,
ljubavi što te rodi klasa radnička.
Tebi posvetio život, sve dane, godine,
sa svojom braćom živim za tvoje uspijehe
ljubavi što te rodi klasa radnička.
Tebi posvetio život, sve dane, godine,
sa svojom braćom živim za tvoje uspijehe
za_zivot_cijeli je napisao/la:pogledaj ga Ja RabbiDooVe je napisao/la:Joco zabija 2 gola Borcu, neće ih proslavljati.
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!
- milanribar
- Kontakt:
Dautbasic odavno nije u klubu, vidi se da pratis Zelju ko bajro mater.salle86 je napisao/la:po stoti put
ne bole porazi
-
sergejevic
- Kontakt:
Isto tako si prosle sezone imao ekipu za neko 5-6 mjesto, punu mladih igraca od kojih niko nije mnogo ocekivao, a ta ista struka ih je povela u borbu za titulu, koju su izgubili u zadnjem kolu. Struku koja je na taktickom planu unistila Ferencvaros, dobila obje utakmice, a taj Ferenc od tada mislim da nije izgubio utakmicu. Isto tako je neko pustio dva najbolja igraca pred sami pocetak sezone, a sve u jeku Evropskih utakmica i osakitio tim. Dva najbolja igraca ne moze ni Real nadoknaditi bez obzira koliko para imali. Neko je na zahtjev te struke, kao da je obavezan, uvijek dovodio zadnje opcije s liste zelja. Tako ti je umjesto Misica i Becelica dosao Livaja, umjesto Zakarica Dijata, umjesto Ordagica i Jankovica Kasper, a da ne pricamo o pravim zamjenama za dva najbolja igraca.
- jaludovolimte
- Kontakt:
A da mi ugovorimo prijateljsku sa Vrbanjušom ili ekipom ekvivalentnog kvaliteta pa da Stokića guramo 90' minuta i da ih nabijemo 10:0. Možda nas trzne to malo, bar za ove tri posljednje utakmice. A onda smijeniti sve od uprave, stručnog štaba pa do igrača. Pojedincima svaka čast, njih ostaviti
Ako se oni sami ne smijene, neka to urade navijači. Ovako samo tonemo dublje
tebe volim, tebi pjevam za jedan gol..
Ljudi moramo osaburit.Ja opet jedva čekam utakmicu protiv borca,i opet ću iz Visokog doći na Grbavicu.Valjda će brzo i skupština pa će neke stvari biti jasnije.Nadam se boljitku što se tiče igračkog kadra i što se tiče funkcionisanja kluba uopšte.
Osim dok je bio trener ,prijateljske smo igrali redovno.
Nadam se boljem aBd
Nadam se boljem aBd
MocMahale444
1921 BLEED BLUE
1921 BLEED BLUE
Mi smo trenutno jedini nedorečen klub u ligi što se tiče stadiona, vlasništva, uprave, igračkog kadra i navijača. Nijedan mi logičan razlog ne pada na pamet zašto se sve ovo dešava ali fakat. Pratim klub već skoro 40 godina ali ovo još nisam doživio. Sve ovo je možda splet slučajnih okolnosti ili se neko baš zajebava sa nama. Prije će biti ovo drugo al hajde....
Ivica Osim: "Ko ne može da trči, taj ne može da igra".
ma ima tu previse splet losih okolnosti, vazda nas nesto handri ali i nestrucni ljudi, pohlepa..
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.
- jaludovolimte
- Kontakt:
Web stranica: http://demo.themeboy.com/footballclub/
Mislim da zasluzujemo bolju web stranicu, azurniju i ljepsu. Pristojniju klubu kakav je Željezničar. Cak ne znam da li su kupili ovu temu ili su je skinuli sa neke warez stranice
Mislim da zasluzujemo bolju web stranicu, azurniju i ljepsu. Pristojniju klubu kakav je Željezničar. Cak ne znam da li su kupili ovu temu ili su je skinuli sa neke warez stranice
tebe volim, tebi pjevam za jedan gol..
Vala ako je nešto na nivou u čitavom klubu, onda je to web stranica i rad momaka koji se brinu o njoj.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 36 gostiju.