FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo
- Jaozinho22
- Kontakt:
Re: FK Željezničar

Više titula nego pojedini klubovi lopti ! FKŽ !
Budite navijači FK Željezničara a ne navijači Misimović Senada !
Budite navijači FK Željezničara a ne navijači Misimović Senada !
HZ Gorica na probi u Zelji 
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !
U Halilovicima.perodeformero je napisao/la:Koji trening tereni?
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!
Srne vrane...Ajzea je napisao/la:HZ Gorica na probi u Zelji
Nek smo vazda puni Bosne, a i Bosna puna nas ! Manijaci 1987
"
Osjećam potrebu da lično, ispod svog imena i prezimena napišem nešto o situaciji u Klubu.
Nije mi svejedno zbog svega što se dešava u i oko Kluba.
Da izbjegnem prozivanja ljudi koji me ne poznaju u smislu ko sam, šta sam ili sl., najlakše mi je objavu postaviti ovdje na FB, među prijatelje, pa nek svako odvaga po svom sistemu vrijednosti i svog odnosa prema meni koliko sam relevantan.
Potrudio sam se većinu svojih prijatelja koji navijaju za Sarajevo poštediti ove objave, kao i svih prethodnih. Eto, Željo je uticao na moj odnos s tim ljudima na način da je većina prijateljstava zahladila.
U startu, opet ću malo o akciji. 3za1921 nikad nije imao nikakve veze s Upravom, a puštena je nit da je akcija bila dio marketinga kluba. Jeste imala podršku kluba u vidu Mirse iz GONG-a, marketinga kluba u smislu objave o akciji na zvaničnoj stranici, ali nije klupskim sredstvima finansirana. Najmanje je akcija bitna, poslije svega šta se dešava.
Dižem ogradu, veću od najveće na svijetu od rada Uprave, kako bih imao pravo na svoje mišljenje.
Trenutna Uprava je učinila mnogo dobrih poteza.
Nažalost, sportski segment koji je i najbitniji u onom čime se Željo bavi je zakazao.
Krenimo prvo od onih koje su loše, po meni.
Lično sam bio i ostat ću protivnik smjene Odovića. Kao da smo otjerali najvećeg sponzora kluba, takav je osjećaj u meni, čovjeka koji je primio ekipu u rasprodaji od Admira koji je imao jednako težak posao kao i on. Odlazili su igrač za igračem iz šampionske generacije, pa su njih dvojica rekli: ne treba nam napadač, imamo Baju. Dala se prilika Baji, klub zaradio zahvaljujući njima. Od ničega su u kontinuitetu i zajednički stvorili nešto. Neću dalje o igračkom kadru. Trenirao sam fudbal do kadetskih kategorija da bih pisao da imam ikakvog velikog znanja o upravljanju ekipom na terenu.
Znam da Arsenal ne smijenjuje Wengera nakon jedne loše sezone. Znam da je Oda, kakav god rezultat imao ove sezone sebi kupio alibi u Evropi. Ja sam takav - ja bih ga pustio da radi.
Druga stvar koja mi smeta kod Uprave je ovo trenutno tempiranje njihove šutnje.
U ovodu bih rekao, da ono čega se plašim je da je postojeći sastav Uprave kluba odlučio šutiti do Skupštine kako bi napustio klub nakon nje. Plašim se iz razloga što bolje i ljepše alternative klub nema. Predlagači odlaska postojeće garniture, ne nude nikakvu alternativu. Posmatrajući sveukupnu situaciju u državi i stanje u samom klubu, smijem napisati da Željo nema bolje alternative od postojeće. Naime, po forumima mnogi navijači pišu kako im je preskupa ulaznica, kako je liga previše neatraktivna da bi izdvajali jedva skuckane novce u toku mjeseca, za jako loše partije tima. Pokazuje se nerazumijevanje zašto klub nema generalnog sponzora, ignoriše se opšta ekonomska situacija u kojoj klub posluje, ali se traži razumijevanje za svačiji pojedinačni budžet i hroničnu krizu koja vlada u državi.
A bez navijača nema sponzora.
To je problem komunikacije ove Uprave.
Molim čitalačku pažnju: neke i većina od dole navedenih informacija su potvrđene iz više izvora. Niti jednu nisam vidio na papiru. Ali sam dovoljno blizak s mnogim ljudima koji vole Želju, da mogu neke od stvari da potvrdim.
Zašto iz Uprave ne kažu nedvojbeno da se Violina vratio u SD da bi sada ucijenjivao u klub u vezi prijenosa grunta tribina na FK?
Zašto se ne oglase, pa bar i kroz gerila marketing na isti način što njihovi protivnici pišu po forumima (svim osim ORGa!), da imaju podjelu u svlačionici koju su napravili menadžeri? I tačno ne napišu koji su to igrači?
Zašto se ne ograde javno od ljudi iz prethodnih mandata koji su usko ili sa strane sarađivali s prethodnim Upravama?
Zašto se dozvoljava čovjeku da rovari pesimizmom rad Uprave, a kojem je lično Amar Osim ponudio da bude član Predsjedništva kluba (potvrđeno iz tri različita izvora) i on odbio, ali je bio savjetnik nekadašnje Uprave (iz dva izvora), a sada se pravi nemušt i pljuje po radu ove garniture?
Zašto iz Uprave nikada ne objave priču o novoj administraciji kluba, koju čini jedan Mak čija je priča o ljubavi prema Želji takva, da bi mogla biti posljednje poglavlje neke knjige o ljubavi prema klubu? A da ne govorimo o sposobnostima momka?
Lično sam bio u nastojanjima da objavim zapisnik Porezne uprave FBiH o novom dugu koji je stvoren, ali to ljudi iz Uprave ne žele da urade. Nadam se da će to uraditi na Skupštini, mada sumnjam i do tada.
Zašto više ne zatvore tu priču o Doganu i omladinskom pogonu? Dogan je tražio da se plate članova OK isplaćuju njemu direktno u cashu, on radio raspodjelu. Dolazio na posao kad je htio. Jedan dan ga ima, drugi nema. Naljutio se što je klub finansiranje OK odlučio voditi preko računa.
Čekajući tu transparentnost, dozvoljavaju da se uništi sve u i oko kluba, da se blati njihovo ime. Po kuloarima se svašta priča o trenutnom sastavu ljudi. Obzirom da su oni jako skromni, ja ću rado baciti neke cifre koje nikad nisu činjenice, nego NEPROVJERENE informacije (kroz papire) koje mi poneki od njih između sebe saopšti:
Gosp. Senad M. i njegov sin Adnan (član org foruma) su veliki navijači FK Željezničar. Mr. Nane nije bio dio ultrasa na jugu, ali je uvijek bio na tribinama i akcijao je za org stranicu još davne 2004./05 kada je trebalo prikupljati novac za hosting. Njegov otac je na ime poreznog duga dao (u tom trenutku i za izmirenje, da li kao pozajmicu ili kao poklon ne znam) 400.000 KM direktno u klub, dovoljno da njegovo ime bude na dresu. Mislite li da bi dobili licencu za Evropu i da se taj dug mogao na neki drugi način izmiriti? Gledali bismo Slobodu u Evropi umjesto nas.
Vedran V. je iz svog džepa platio pripreme kluba uoči posljednjeg derbija. Blokirani su nam svi računi osim jednog. Ovo su morali raditi u situaciji kada jedna od nekadašnjih klupskih legendi, koja je prvotno oprostila dug klubu, prijeti sada klubu tužbom za neisplaćene plate i premije u toku igračkog mandata. A priča o tim tužbama još uvijek nije završena.
Lokomotiva nas je koštala 18.000 KM, a u akciji su učestvovale dvije osobe.
Zubana i Hrapovića kao menadžere mi ne dirajte. Kolikog su se procenta odrekli u transferu Višće u korist kluba, niko nikad to neće cijeniti. Porodica Hrapović je skupa s Kozarićima kao familija uradila za ovaj klub. Oni su mnogo puta POKLONILI svoj novac klubu (i pri tom govorimo o ciframa mjerenim desetinama hiljada KM), a vratimo se na priču o navijačima koji jedva skuckaju novac.
Amar Osim je posudio klubu 600.000 KM koje mu trebamo vratiti od para iz Evrope. Ovo je ono zvanično kroz papire što Amaru trebamo vratiti, a šta je puta čovjek pokrio bez pozajmice klupskih troškova.
O pojedinačnim akcijama Almira i Mirse, porodice Brajlović ne mogu pisati, ali kad je bilo riječi o nekoj akciji značajnoj za klub, oni su bili tu.
Osuđujem Upravu jer dozvoljava da u njoj sjedi Senad Zaimović koji se bavi marketingom, koji je lansirao onakvu izjavu. Kad je trebalo da se plamen evropske euforije rasplamsa, šta je Senadova Fabrika sa svim svojim kapacitetima uradila za klub? NIŠTA.
Uprava bi morala imati puno bolji odnos prema navijačima, bivšim igračima i legendama, bar ova Uprava će nadam se podvući liniju priče o transparentnosti u radu kluba i da će već jednom svi shvatiti da stvaranje frakcija narušava budućnost kluba. Treba pozdraviti nečiji rad iz prošlosti. Npr. Numa je radio one man show u marketingu, to treba prepoznati i pozdraviti, a ne osuđivati što je jedva stizao sve završavati.
Uprava treba na Skupštini pokrenuti priču o promjeni Statuta kluba. Dok se svi busamo u Against modern football, da je on završio u afiši koju dobijete s članskom kartom, o čemu smo Kemo K. i ja razgovarali kad je krenulo masovno učlanjenje, sada nekoliko pojedinaca koji su je li "Against modern football", traže izmjene Statuta kluba, kako bi se omogućila njegova privatizacija.
Nema Željo mnogo prijatelja, nema ni puno zainteresovanih udavača za njega. A s obzirom na cjelokupnu ekonomsku situaciju, finansijsku situaciju u klubu nastalu zbog raskoraka između mogućnosti i želja u prethodnim godinama, bojim se da pretjerujete u očekivanjima.
Klub potpuno nezdravih temelja u prošlosti, tek sada na nešto počinje ličiti. Hajmo sve srušiti, hajmo se još jednom ponašati da možemo živiti o dugu. I čekati da izrastu neki novi hrapovići, osimi i drugi koji će biti spremni poklanjati novac.
O svemu ovome, vjerujem da će se članovi Uprave izjasniti uskoro. Oni lično trpe kritike, uvrede i prijetnje. Nisam im advokat, ali ih ni ne osuđujem.
Konačno imaš stranu s kojom možeš razgovarati, pa smo jedan navijač kluba i ja, u komunikaciji s jednim od članova Uprave započeli zaustavljenu priču o razvoju omladinskog pogona.
Kad je Ćatić bio u klubu, nekoliko marketinških ideja je poklopio riječima "da ne treba njima navijač, mlađi od 30 godina i iz drugog grada pametovati o klupskom marketingu".
Toliko od mene. Izvolite sve komentare, osude i dodatne informacije tražiti direktno na PP (ako sam negdje pogriješio)."
Ovo je post momka koji je bio jedno vrijeme bio u i oko kluba.Isto je napisao javno na svom FB profilu.Ujedno je i clan ovog foruma.
Osjećam potrebu da lično, ispod svog imena i prezimena napišem nešto o situaciji u Klubu.
Da izbjegnem prozivanja ljudi koji me ne poznaju u smislu ko sam, šta sam ili sl., najlakše mi je objavu postaviti ovdje na FB, među prijatelje, pa nek svako odvaga po svom sistemu vrijednosti i svog odnosa prema meni koliko sam relevantan.
Potrudio sam se većinu svojih prijatelja koji navijaju za Sarajevo poštediti ove objave, kao i svih prethodnih. Eto, Željo je uticao na moj odnos s tim ljudima na način da je većina prijateljstava zahladila.
U startu, opet ću malo o akciji. 3za1921 nikad nije imao nikakve veze s Upravom, a puštena je nit da je akcija bila dio marketinga kluba. Jeste imala podršku kluba u vidu Mirse iz GONG-a, marketinga kluba u smislu objave o akciji na zvaničnoj stranici, ali nije klupskim sredstvima finansirana. Najmanje je akcija bitna, poslije svega šta se dešava.
Dižem ogradu, veću od najveće na svijetu od rada Uprave, kako bih imao pravo na svoje mišljenje.
Nažalost, sportski segment koji je i najbitniji u onom čime se Željo bavi je zakazao.
Lično sam bio i ostat ću protivnik smjene Odovića. Kao da smo otjerali najvećeg sponzora kluba, takav je osjećaj u meni, čovjeka koji je primio ekipu u rasprodaji od Admira koji je imao jednako težak posao kao i on. Odlazili su igrač za igračem iz šampionske generacije, pa su njih dvojica rekli: ne treba nam napadač, imamo Baju. Dala se prilika Baji, klub zaradio zahvaljujući njima. Od ničega su u kontinuitetu i zajednički stvorili nešto. Neću dalje o igračkom kadru. Trenirao sam fudbal do kadetskih kategorija da bih pisao da imam ikakvog velikog znanja o upravljanju ekipom na terenu.
Znam da Arsenal ne smijenjuje Wengera nakon jedne loše sezone. Znam da je Oda, kakav god rezultat imao ove sezone sebi kupio alibi u Evropi. Ja sam takav - ja bih ga pustio da radi.
U ovodu bih rekao, da ono čega se plašim je da je postojeći sastav Uprave kluba odlučio šutiti do Skupštine kako bi napustio klub nakon nje. Plašim se iz razloga što bolje i ljepše alternative klub nema. Predlagači odlaska postojeće garniture, ne nude nikakvu alternativu. Posmatrajući sveukupnu situaciju u državi i stanje u samom klubu, smijem napisati da Željo nema bolje alternative od postojeće. Naime, po forumima mnogi navijači pišu kako im je preskupa ulaznica, kako je liga previše neatraktivna da bi izdvajali jedva skuckane novce u toku mjeseca, za jako loše partije tima. Pokazuje se nerazumijevanje zašto klub nema generalnog sponzora, ignoriše se opšta ekonomska situacija u kojoj klub posluje, ali se traži razumijevanje za svačiji pojedinačni budžet i hroničnu krizu koja vlada u državi.
Molim čitalačku pažnju: neke i većina od dole navedenih informacija su potvrđene iz više izvora. Niti jednu nisam vidio na papiru. Ali sam dovoljno blizak s mnogim ljudima koji vole Želju, da mogu neke od stvari da potvrdim.
Zašto iz Uprave ne kažu nedvojbeno da se Violina vratio u SD da bi sada ucijenjivao u klub u vezi prijenosa grunta tribina na FK?
Zašto se ne oglase, pa bar i kroz gerila marketing na isti način što njihovi protivnici pišu po forumima (svim osim ORGa!), da imaju podjelu u svlačionici koju su napravili menadžeri? I tačno ne napišu koji su to igrači?
Zašto se ne ograde javno od ljudi iz prethodnih mandata koji su usko ili sa strane sarađivali s prethodnim Upravama?
Zašto se dozvoljava čovjeku da rovari pesimizmom rad Uprave, a kojem je lično Amar Osim ponudio da bude član Predsjedništva kluba (potvrđeno iz tri različita izvora) i on odbio, ali je bio savjetnik nekadašnje Uprave (iz dva izvora), a sada se pravi nemušt i pljuje po radu ove garniture?
Zašto iz Uprave nikada ne objave priču o novoj administraciji kluba, koju čini jedan Mak čija je priča o ljubavi prema Želji takva, da bi mogla biti posljednje poglavlje neke knjige o ljubavi prema klubu? A da ne govorimo o sposobnostima momka?
Lično sam bio u nastojanjima da objavim zapisnik Porezne uprave FBiH o novom dugu koji je stvoren, ali to ljudi iz Uprave ne žele da urade. Nadam se da će to uraditi na Skupštini, mada sumnjam i do tada.
Zašto više ne zatvore tu priču o Doganu i omladinskom pogonu? Dogan je tražio da se plate članova OK isplaćuju njemu direktno u cashu, on radio raspodjelu. Dolazio na posao kad je htio. Jedan dan ga ima, drugi nema. Naljutio se što je klub finansiranje OK odlučio voditi preko računa.
Čekajući tu transparentnost, dozvoljavaju da se uništi sve u i oko kluba, da se blati njihovo ime. Po kuloarima se svašta priča o trenutnom sastavu ljudi. Obzirom da su oni jako skromni, ja ću rado baciti neke cifre koje nikad nisu činjenice, nego NEPROVJERENE informacije (kroz papire) koje mi poneki od njih između sebe saopšti:
Gosp. Senad M. i njegov sin Adnan (član org foruma) su veliki navijači FK Željezničar. Mr. Nane nije bio dio ultrasa na jugu, ali je uvijek bio na tribinama i akcijao je za org stranicu još davne 2004./05 kada je trebalo prikupljati novac za hosting. Njegov otac je na ime poreznog duga dao (u tom trenutku i za izmirenje, da li kao pozajmicu ili kao poklon ne znam) 400.000 KM direktno u klub, dovoljno da njegovo ime bude na dresu. Mislite li da bi dobili licencu za Evropu i da se taj dug mogao na neki drugi način izmiriti? Gledali bismo Slobodu u Evropi umjesto nas.
Vedran V. je iz svog džepa platio pripreme kluba uoči posljednjeg derbija. Blokirani su nam svi računi osim jednog. Ovo su morali raditi u situaciji kada jedna od nekadašnjih klupskih legendi, koja je prvotno oprostila dug klubu, prijeti sada klubu tužbom za neisplaćene plate i premije u toku igračkog mandata. A priča o tim tužbama još uvijek nije završena.
Zubana i Hrapovića kao menadžere mi ne dirajte. Kolikog su se procenta odrekli u transferu Višće u korist kluba, niko nikad to neće cijeniti. Porodica Hrapović je skupa s Kozarićima kao familija uradila za ovaj klub. Oni su mnogo puta POKLONILI svoj novac klubu (i pri tom govorimo o ciframa mjerenim desetinama hiljada KM), a vratimo se na priču o navijačima koji jedva skuckaju novac.
Amar Osim je posudio klubu 600.000 KM koje mu trebamo vratiti od para iz Evrope. Ovo je ono zvanično kroz papire što Amaru trebamo vratiti, a šta je puta čovjek pokrio bez pozajmice klupskih troškova.
O pojedinačnim akcijama Almira i Mirse, porodice Brajlović ne mogu pisati, ali kad je bilo riječi o nekoj akciji značajnoj za klub, oni su bili tu.
Osuđujem Upravu jer dozvoljava da u njoj sjedi Senad Zaimović koji se bavi marketingom, koji je lansirao onakvu izjavu. Kad je trebalo da se plamen evropske euforije rasplamsa, šta je Senadova Fabrika sa svim svojim kapacitetima uradila za klub? NIŠTA.
Uprava bi morala imati puno bolji odnos prema navijačima, bivšim igračima i legendama, bar ova Uprava će nadam se podvući liniju priče o transparentnosti u radu kluba i da će već jednom svi shvatiti da stvaranje frakcija narušava budućnost kluba. Treba pozdraviti nečiji rad iz prošlosti. Npr. Numa je radio one man show u marketingu, to treba prepoznati i pozdraviti, a ne osuđivati što je jedva stizao sve završavati.
Uprava treba na Skupštini pokrenuti priču o promjeni Statuta kluba. Dok se svi busamo u Against modern football, da je on završio u afiši koju dobijete s članskom kartom, o čemu smo Kemo K. i ja razgovarali kad je krenulo masovno učlanjenje, sada nekoliko pojedinaca koji su je li "Against modern football", traže izmjene Statuta kluba, kako bi se omogućila njegova privatizacija.
Nema Željo mnogo prijatelja, nema ni puno zainteresovanih udavača za njega. A s obzirom na cjelokupnu ekonomsku situaciju, finansijsku situaciju u klubu nastalu zbog raskoraka između mogućnosti i želja u prethodnim godinama, bojim se da pretjerujete u očekivanjima.
Klub potpuno nezdravih temelja u prošlosti, tek sada na nešto počinje ličiti. Hajmo sve srušiti, hajmo se još jednom ponašati da možemo živiti o dugu. I čekati da izrastu neki novi hrapovići, osimi i drugi koji će biti spremni poklanjati novac.
O svemu ovome, vjerujem da će se članovi Uprave izjasniti uskoro. Oni lično trpe kritike, uvrede i prijetnje. Nisam im advokat, ali ih ni ne osuđujem.
Konačno imaš stranu s kojom možeš razgovarati, pa smo jedan navijač kluba i ja, u komunikaciji s jednim od članova Uprave započeli zaustavljenu priču o razvoju omladinskog pogona.
Kad je Ćatić bio u klubu, nekoliko marketinških ideja je poklopio riječima "da ne treba njima navijač, mlađi od 30 godina i iz drugog grada pametovati o klupskom marketingu".
Toliko od mene. Izvolite sve komentare, osude i dodatne informacije tražiti direktno na PP (ako sam negdje pogriješio)."
Ovo je post momka koji je bio jedno vrijeme bio u i oko kluba.Isto je napisao javno na svom FB profilu.Ujedno je i clan ovog foruma.
@pile, iskreno se nadam (niko sretniji od mene nece biti ako se desi) da ce se obistiniti ta najava kako ce neko biti tuzen zbog nesavjesnog poslovanja na stetu Zelje. upravo sutnja odgovornih osoba o situaciji i lesinarima koji se "kao" vrte oko kluba, sada kada treba biti ozbiljniji priliv love u klub, kada dolazi skupstina... mi daje povod da pomalo sumnjam u sve pozitvne price koje se podastiru. gredic dade ostavku, navodeci da ne moze vise trpiti pritiske i pojedince koji se vrte oko kluba. pa reci jasno ko su oni. ako zelis dobro Zelji i nemas oraha u dzepovima, (ovo se odnosi na ljude iz svih struktura kluba, koje odlucuju o bilo cemu) onda uradi ono sto je najbolje za njega. iznesi probleme koji te pritiscu i ne daju nam naprijed. sve nesto sus - mus i po kuloarima. u makijatu jedna prica, u tuborgu druga, na forumu 10 varijanti... samo daju povod za mahalanje. imam i clansku i godisnju za sjever, ali, kako bokaco fino napisa neki dan, ni samom meni vise nije jasno sta me vuce na tu prokletu utakmicu. sada su utakmice ranije nedeljom i zapostavljam porodicu, jer ih natjeram da u 11,00 sati krenemo sa vikendice, kako bih ja stigao na utakmicu. a, poslije iste, sam sebi skrsim sve na kamaru sto sam propustio uzivanje u lijepom danu u prirodi, pri tom sebicno ne razmisljajuci sta porodica misli o tome. i, dzaba sve, protiv borca cu uraditi isto, jer to je jace od mene. ne trazim podastiranje finansijskog izvjestaja ili rezultata revizije pod nos, ne trazim da mi se pravda i prikazuje svaka potrosena marka, da znam kolika je plata kojem igracu, kolike su premije, jesmo li platili vodu za oktobar... (na kraju, smatram da takvo nesto nemam pravo ni traziti, nek se ljudi zaduzeni za to brinu o svemu), ali, bih mogao (a mozda i trebao znati) sta se desi sa pricom o statutu (nemojte samo price kako trebaju godine da se iste osnuju), sta bi sa pricom o tenderu za istocnu tribinu koji se "kao" trebao objaviti u septembru, sta je sa poslovnim prostorima (je li sjever u vlasnistvu kluba u cjelosti), zasto nas je tacno dogan napustio... ima jos masa toga, ali je uzaldno postavljati pitanja, jer odgovora od pravih ljudi nema. to sto po forumu pisu milan ribar, aldin, fkz1921, super, ti... je, barem za mene, neadekvatna prica, bez pokrica. svakako se 90% onoga sto se pisalo izjalovilo. nek je nama bitno sta viloina serenda po makijatu, eto on ce nesto nastetiti svojom pricom. i nana fata se slomi argumentovanom pricom, cak i pomoc advokata ima, ali crkva i dalje u dvoristu. zasto? zato jer se bori protiv organizovanog sistema (na stranu je li taj sistem ispravan). e, to je problem Zelje, nemamo organizovan sistem unutar kluba i sve dok je tako, nema naprijed, na moju, a i tvoju, veliku zalost.pile87 je napisao/la:Nije ovo aldin cak je i aldin ineligentan za njega. Ovo je smrad koji se predstavlja navijacem Zelje molim te reci mi jednog koji nije gledao Zelju u evropi i pise Bajic dao gol protiv Ferenca.cikazubo je napisao/la:Meni ste gori vi svi sto citirate aldina iz dana u dan, dajte ba ignorisite lika, samo vasi odgovori ga drze na forumu.
Ja sam prvi pisao da sunapravljene greske u selekciji igraca i kada neko grijesi onda treba reci.
Ali ova uprava nakon 10 godina ima isplacene sve plate i pozamasnu cifru na racunu a da pri tom jos nismo naplatilipare od Dzeke pa sve od Sehe pa pola od Bajica. Po prvi put se spominje da ce neko biti tuzen za nesavjesno poslovanje od ljudi koji su nabili Zelji dug. Trenig tereni sa nikad boljim uslovima gdje treniraju juniori po prvi put zajedno od kraja rata gdje ce poceti trenirati i prvi tim. Samo budali nije jasno u kom smjeru se krece situacija. Ide prelazni rok i pauza prilika da se popravi ono sto su zeznuli da nam pokazu sta zaista misle i koliko mogu. Nakon toga je relevantno davati neku ocijenu.
ne moram navijati za f.k. sarajevo da bih mogao reci da sam sarajlija
- invincible1921
- Kontakt:
Posto vidim da se pisalo o navijacima da i ja kazem jednu. Onaj sto napisa da zeljo ima 2000 navijaca nije puno pogrijesio taj broj je mozda za hiljadu veci.... ostatak "navijaca" su oni koji dodju jednom godisnje uglavnom u evropi i ponasaju se ko da su licno osnovali manijake, Precjenjujemo mi sebe i to debelo
Najbolji dokaz svemu je da i pored realno solidno odradjene marketinske kampanje za clansto je prodat smijesan broj kartica
Najbolji dokaz svemu je da i pored realno solidno odradjene marketinske kampanje za clansto je prodat smijesan broj kartica
=\_1921_/=
- jovanmaksimovic
- Kontakt:
gledaj, uskoro cemo puniti i reprezentaciju brazila sa igracima, dosta je samo bihAjzea je napisao/la:HZ Gorica na probi u Zelji
https://www.youtube.com/watch?v=H1M8yfyW2fo
FOR PAUL
FOR PAUL
-
sergejevic
- Kontakt:
Svi se mi bavimo nebitnim stvarima i o njima laprdamo. Jednostavno neke stvari nisu 2+2 je 4, nego to ide mnogo dublje i slozenije. Na mnogo pitanja svi mi imamo totalno razlicita misljenja i nikada to nece doci na isto. I neka, tako i treba. Bolje je nego da kao levati svi mislimo isto i potvrdjujemo. Neko pita za Dogana, neko za status, neko za tribinu, neko za pomocne terene, neko za plate, neko za poslovne prostore, neko za sponzore, neko za strucni stab, neko za upravu, neko za skupstinu... To je vec previse stvari da bi svi mi na kraju dosli na isto i da bi vjerovali u neku od varijanti koje se spominju. Problem je na sasvim drugoj strani, o kojoj nazalost malo pisemo. Problem je na terenu i u selekciji igraca, problem je u atmosferi oko kluba, problem je u posjeti na stadionu. Toga su svi svjesni i to je stvar koja za sobom vuce sve ostale probleme i budi neke duhove iz proslosti. Da smo mi u vrhu, da igramo dobro, da je atmosfera na stadionu kao prije nikoga ne bi bolio **** za Dogana, za sponzore, za ovo ili ono. A i oni papci koji bi imali neku licnu korist iz svega toga bi se mogli samo sageti. Mozes ti kurcu svirat kad Zeljo igra dobro, kad je raja zadovoljna, kad nam je lijepo svima. Jos uvijek niko nije izasao i jasno ukazao na svjesnost problema ispred kluba. To je najveci minus. Pa reci brate pogrijesili smo u nekim stvarima, preuzimamo odgovornost, shvatili smo gdje je problem i odlucili smo da to popravimo. Zelimo postaviti covjeka koji ce biti zaduzen za igracki kadar, covjeka koji ce biti bolji od onog prije i cojveka koji nam moze pomoci. Ja bi prvi rekao svaka cast pa sve i da ispadnemo iz lige. Najlakse se praviti budala i okrenuti glavu, svalit na nekog drugog i **** raju u mozak. Uradio si toliko dobrih i pozitvnih stvari, pogrijesio si u mozda i najvaznijoj, ali budi covjek priznaj gresku i pokusaj popraviti. Napravi jasan plan i ukazi sta je to sto zelis i kojim putem da ides. Svi smo mi bili strpljivi kada su rekli ide finansijska stabilizacija, rezanje troskova, ne treba se mnogo nadati. I kako sad nekome da smeta kada se pred pocetak sezone najavila titula, zapravo se tvrdilo da ce Zeljo uzeti titulu, a ti imas ekipu da izbori opstanak, sto raja negoduje.
Kako nema, nema možda restoran "Plavi Zamak", ali po katastaru, zemljište i svi okolni objekti su vlasništvo FK Željezničar!DANAN je napisao/la:Plavi zamak nema ama bas nikakve veze sa FK Zeljeznicar.To je vkasnistvo Sportskog drustva.blue sky je napisao/la:Ode plavi zamak. Niko se nije udostojio da javi trenutnom korisniku da ide rušenje. Čovjek nije uspio ni da iseli...
Zadnja izmjena: Genie, dana/u 11 nov 2015, 15:22, ukupno mijenjano 1 put.
Jbt od tog SD ima više štete nego koristi, nevjerovatno... al s obzirom kad sam pročitao koje su sve njuške u njemu i ne čudi me..
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!
objekat je "privremeni" (ali legalni) zbog čega ga nema u gruntu, i u vlasništvu SD. zemlja je naša.
@starigrad procitaj post iznad koji je napisao Fanzi ako ne grijesim tu je odgovor na dosta toga i to je ujedno i ono kako ja vidim situaciju odnosno ono sto ja znam o situaciji u klubu.
Kao sto on napisa bolju alternativu nemamo i da se pokusava jos uvijek staviti klub na zdrave noge. Procitaj za Dogana procitaj za Violinu sta su radili i cime se bave.
Krivicna prijava koja se planira podici za nesavjesno poslovanje necedonijeti klubu nista klub te dugove svakako placa ili ce ih tek platiti ali ce etiketirati one ili onog ko je krao i svjesno ostetio Zelju.
Sta ce ispasti od svega vidjecemo jer nam samo vrijeme moze ponuditi odgovore ali je jedno sigurno ne moze se kada imamo dobre rezultate sve gurati pod tepih a kada ih nema belaj.
Ono sto sigurno znam a pitao si Greda nije otisao zbog nekog pritiska ili sta ja znam. Otisao je jer je zelio malo razdrmati situaciju u klubu na bolje naravno a ujedno shvatio je da je pogrjesio prebacivajuci sav sportski dio na Odu i ono poteza sto je povukao Gredic a tice se igraca bili su totalni promasaj. Svi koji su oko kluba znaju da Greda nije bio onaj sa ovalstima iako je bio predsjednik. I sam je shvatio da je najbezbolnije da on ode nego da se razjebe cijeli kocept.
Kao sto on napisa bolju alternativu nemamo i da se pokusava jos uvijek staviti klub na zdrave noge. Procitaj za Dogana procitaj za Violinu sta su radili i cime se bave.
Krivicna prijava koja se planira podici za nesavjesno poslovanje necedonijeti klubu nista klub te dugove svakako placa ili ce ih tek platiti ali ce etiketirati one ili onog ko je krao i svjesno ostetio Zelju.
Sta ce ispasti od svega vidjecemo jer nam samo vrijeme moze ponuditi odgovore ali je jedno sigurno ne moze se kada imamo dobre rezultate sve gurati pod tepih a kada ih nema belaj.
Ono sto sigurno znam a pitao si Greda nije otisao zbog nekog pritiska ili sta ja znam. Otisao je jer je zelio malo razdrmati situaciju u klubu na bolje naravno a ujedno shvatio je da je pogrjesio prebacivajuci sav sportski dio na Odu i ono poteza sto je povukao Gredic a tice se igraca bili su totalni promasaj. Svi koji su oko kluba znaju da Greda nije bio onaj sa ovalstima iako je bio predsjednik. I sam je shvatio da je najbezbolnije da on ode nego da se razjebe cijeli kocept.
FORZA LAZIO !!!!! AVANTI RAGAZZI DI BUDAPEST !!!!!
DANAN je napisao/la:"
Prvaci:1945/46,1971/72, 1997/98, 2000/01, 2001/02, 2009/10,2011/12,2012/13
Kup:1999/00, 2000/01, 2002/03,2010/11,2011/12
Super kup:1998, 2000, 2001
Kup UEFA: 1/4:1971/72, 1/2:1984/85
Kup:1999/00, 2000/01, 2002/03,2010/11,2011/12
Super kup:1998, 2000, 2001
Kup UEFA: 1/4:1971/72, 1/2:1984/85
Generalno, mislim da je Željo danas u svim segmentima jači od Želje prošle godine u ovo doba, osim u sportskom segmentu. A jbg rezultati su pokazatelj rada u svakom normalnom klubu. Mi još uvijek nismo "normalan" klub. Još uvijek treba počistiti gomilu smeća.
Rezultati će doći, izgleda da ćemo se morati strpiti duže nego što smo mislili, ali svakako krenuće i na tom polju. Još uvijek se luta s nekim kadrovskim rješenjima, sa odabirom igrača, smjenama trenera ... ali ja i dalje mislim da smo na dobrom putu. Izgleda da nismo ni svjesni koliko nisko smo bili pali.
Volio bih da Uprava više priča, da ne ostavljaju prostora za nagađanja. Moja podrška svakako, Upravi i Edisu, moramo biti strpljivi.
Rezultati će doći, izgleda da ćemo se morati strpiti duže nego što smo mislili, ali svakako krenuće i na tom polju. Još uvijek se luta s nekim kadrovskim rješenjima, sa odabirom igrača, smjenama trenera ... ali ja i dalje mislim da smo na dobrom putu. Izgleda da nismo ni svjesni koliko nisko smo bili pali.
Volio bih da Uprava više priča, da ne ostavljaju prostora za nagađanja. Moja podrška svakako, Upravi i Edisu, moramo biti strpljivi.
logme je napisao/la:Generalno, mislim da je Željo danas u svim segmentima jači od Želje prošle godine u ovo doba, osim u sportskom segmentu. A jbg rezultati su pokazatelj rada u svakom normalnom klubu. Mi još uvijek nismo "normalan" klub. Još uvijek treba počistiti gomilu smeća.
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!
Stvarno se nadam da ce sablja malo miksati tim. Znam da nema materijala za nesto vise ali proslu tekmu ljenguze nisu polovnu Slaviju mogli uzet.
MocMahale444
1921 BLEED BLUE
1921 BLEED BLUE
@DANAN, trećinu stvari sam znao, jednu sam pretpostavljao a za ostalo nisam iznenedjen. Prije koji mjesec sam i napisao na ovim stranicama da smo mi trenutno u fazi "inkognito" privatizacije i to na onaj najgori način - Balkanski. Sav sportski dio sada pada u vodu naspram ovih drugih jer smo mi trenutno najpoželjnija udavača u Sarajevu. Mi u miraz puno toga donosimo za razliku od pitara koji su imali čistu situaciju, jer i nemaju ništa.
I sam radim u firmi gdje se svaki nekoliko mjeseci smjenjuju predstavnici raznih fondova u upravnom odboru firme. Mala bara a puno krokodila.
SPORTSKI SEGMENT JE TRENUTNO AD ACTA U ŽELJI.
I sam radim u firmi gdje se svaki nekoliko mjeseci smjenjuju predstavnici raznih fondova u upravnom odboru firme. Mala bara a puno krokodila.
SPORTSKI SEGMENT JE TRENUTNO AD ACTA U ŽELJI.
Ivica Osim: "Ko ne može da trči, taj ne može da igra".
Da se razumijemo, ja nisam za smjenu uprave, čak bih i Gredu vratio kada bih se pitao ... Samo želim da kažem da se nešto mora mijenjati, nećemo biti u poziciji da se vječno zadužujemo, a i da budem u poziciji, kakvo je to poslovanje? Uprava mora pronaći neko riješenje kako do novca, makar javni oglas dala za ideje i platila ljudima ako budu uspješne. Ja ne znam način, niti znam nekog ko zna, niti je moj posao da dumam, TO JE POSAO UPRAVE, za to je isključivo uprava odgovorna!
Jbg svi smo tužni i sjebani nakon poraza... Definitivno ne trebamo biti još dodatni dušmani sami sebi. Podržati klub do kraja ove polusezone u nadi da će se i sportski segment popraviti... Nema nam druge...
Trenutno korisnika/ca: CCMuHa87, Hrasno15, Lynx, MikiPirs, NazorUso, Parmak225883, Tramvaji29877 i 63 gosta.