Emir Spahić

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Ajax
Kontakt:

Re: Emir Spahić

Post Postao/la Ajax » 12 nov 2015, 14:30

Sto se tice kasnjenja ako je ko kriv onda je to selektor. Osim ako oni nisu imali dogovor da stigne kasnije zbog bilo cega. Onda je to opravdano jer je to selektor dozvolio. Posto to ne smeta ocigledno selektoru to nebi trebalo da bude toliko bitno ni nama. Bitan je jedino dobar rezultat poslje ove dvije utakmice pa makar i Hadzic odluci utakmicu. ;)

Mislim da nema nista od Spaha-Zukanovic dueta. Sunjic ima prednost osim ako bude u jako losoj formi Ili ako Ervin potpise za Inter, Fiorentinu mada ni tada nebi bio 100% siguran starter. Pa i kada Spaha prestane igrati opet nece biti stoperski par Sunjic-Zukanovic kao sto neki misle nego jedan od Bicakcic/Vranjes i jedan od Sunjic/Zukanovic.

Pivopija
Kontakt:

Post Postao/la Pivopija » 12 nov 2015, 14:39

Ajax je napisao/la:Sto se tice kasnjenja ako je ko kriv onda je to selektor. Osim ako oni nisu imali dogovor da stigne kasnije zbog bilo cega. Onda je to opravdano jer je to selektor dozvolio. Posto to ne smeta ocigledno selektoru to nebi trebalo da bude toliko bitno ni nama. Bitan je jedino dobar rezultat poslje ove dvije utakmice pa makar i Hadzic odluci utakmicu. ;)

Mislim da nema nista od Spaha-Zukanovic dueta. Sunjic ima prednost osim ako bude u jako losoj formi Ili ako Ervin potpise za Inter, Fiorentinu mada ni tada nebi bio 100% siguran starter. Pa i kada Spaha prestane igrati opet nece biti stoperski par Sunjic-Zukanovic kao sto neki misle nego jedan od Bicakcic/Vranjes i jedan od Sunjic/Zukanovic.
Sinoc sanjam da je Hadzic dao treci gol za nas, a da je Lulic dobio crveni kod nas a kod njih, mozes misliti, Neymar. Kako se blizi utakmica poceli su i ludi snovi. :lol:
SportSport.ba liga | Igrac ekipe FK Delfin

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 12 nov 2015, 14:51

Pivopija je napisao/la:Sinoc sanjam da je Hadzic dao treci gol za nas, a da je Lulic dobio crveni kod nas a kod njih, mozes misliti, Neymar. Kako se blizi utakmica poceli su i ludi snovi. :lol:
Koliko god to bilo ludo. Sve je moguce u fudbalu pa i da neki losiji igrac zabije odbijanac iz kornera naprimjer. Sto se tice rezultata mislim da ce biti manje golova nego sto neki misle. Znaci tri ili manje. A utakmicu bi trebali odluciti igraci iz drugog plana: Medo, Salihovic, Djuric, Hodzic, Hajrovic ili neki neocekivani igrac da proradi bas tada. Bitno ce biti i da Mesa pogodi sa tri prava igraca koje bude uvodio. Do sada je imao sretnu ruku.

Zuko
Kontakt:

Post Postao/la Zuko » 12 nov 2015, 14:53

Ajax je napisao/la:Sto se tice kasnjenja ako je ko kriv onda je to selektor. Osim ako oni nisu imali dogovor da stigne kasnije zbog bilo cega. Onda je to opravdano jer je to selektor dozvolio. Posto to ne smeta ocigledno selektoru to nebi trebalo da bude toliko bitno ni nama. Bitan je jedino dobar rezultat poslje ove dvije utakmice pa makar i Hadzic odluci utakmicu. ;)

I dok ovakve stvari se ne mijenjaju necemo nikad dogurati dalje od grupne faze Euro/SP, mozda zadnji 16 na Euro ali to je maximum s ovakvom amaterskom/koruptnom savezom.
The only thing constant in life is change, dark times are always temporary and we can always come back to the light.

Zuko
Kontakt:

Post Postao/la Zuko » 12 nov 2015, 14:55

Pivopija je napisao/la:

Sinoc sanjam da je Hadzic dao treci gol za nas, a da je Lulic dobio crveni kod nas a kod njih, mozes misliti, Neymar. Kako se blizi utakmica poceli su i ludi snovi. :lol:
Ja mislim da sam sanjao da su Vrsajevic i Tino Susic bili starteri za nas na Svijetsko Prvenstvo pa da smo pobijedili i je jedan dao gol a drugi jos assistencija :tokralju: :ljepota:

Ow cekaj, to je realnost :cool: #JustAvdijaAndTinkiVinkiThings :bih:
The only thing constant in life is change, dark times are always temporary and we can always come back to the light.

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 12 nov 2015, 15:21

Zuko je napisao/la:

I dok ovakve stvari se ne mijenjaju necemo nikad dogurati dalje od grupne faze Euro/SP, mozda zadnji 16 na Euro ali to je maximum s ovakvom amaterskom/koruptnom savezom.
Spaha godinama igra lijevog stopera i tu ce poceti i protiv Irske, Zukanovic na beka, DM-a ili na klupu...jer Zuka ne zna igrati na desnoj stoperskoj poziciji imajuci u vidu da je izraziti ljevak...Spaha bi mogao ali nece :D
Tako da ce pored Spahe tu biti Sunjic...ili mozda Bico, Vranjes ako takve zamisli budu Mesine.
A opet sumnjam da ce Mesa na klupi ostaviti stopera Sampdorije iako u pos.dvije tekme svoga tima nije bio na nivou...vidjet cemo sta ce skontati Mesa, da li bek da li DM...napokon smo na slatkim mukama kada je zadnja linija u pitanju.

Bolanos
Kontakt:

Post Postao/la Bolanos » 12 nov 2015, 15:34

Ajax je napisao/la:Spahic je igrac koji se je dokazao samo ako pogledamo proslu sezonu vidimo da se radi o igracu vrhunske klase. Onako odigrat za Bayer, pa onakve dvije utakmice protiv Atletico Madrida pa onda izabrali ga u prvih 11 lige prvaka. Svakome ko je imalo realan jasno je da je covjek kvalitet i kao takav ne zasluzuje ovakve kritike. Sto se tice ovih nazovi kikseva. Svaki stoper na svijetu grijesi. Brazil je kao domacin primio 7 golova na SP od Njemacke pa niko ne govori danas o tim stoperima kao kikserima a ljudi su sami svijetski vrh. Protiv Nigerije je svakako bio faul odnosno saplitanje. Osim toga nacekat cemo se mi kada ce neki nas stoper bude starter u Bayeru,Sevilli i slicnim klubovima samog vrha. Cak i Montpellier je bio tada u vrhu. A i svi nasi stoperi su kiksali do sada vise puta osim mozda Zukanovica. Jednostavno kritikuje se puno vise nego sto to zasluzuje. Stvara se neka presija koja moze samo stetit reprezentaciji. Eto on ce skrivit gol. A ko ce ako nece stoperi i golman. Nece valjda Pjanic i Visca. To mi smeta i zato branim ovog igraca.
Sve to stoji ali kad smo vec kod Kipra vise su nam sansi stvorili sa Spahicem kod nas nego bez njega tako da ta teza opasno smrdi- da smo izgubili kuci zbog odbrane. Od Belgije smo takodje manje golova primili a od Velsa 0 u oba slucaja. Krivci za Kipar su Pape, Begovic i Pjanic. Sad pronadji te stoperske kikseve i pokazi ih da vidimo ko ih je imao najvise. Zukanovica ne brojim u to jer je dva puta igrao stopera. Jedini kiks recimo Sunjica je bio u Izraelu.
Sabinho

KRSTE HVALA TI ZA SVE!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 12 nov 2015, 16:12

Bolanos je napisao/la:Sve to stoji ali kad smo vec kod Kipra vise su nam sansi stvorili sa Spahicem kod nas nego bez njega tako da ta teza opasno smrdi- da smo izgubili kuci zbog odbrane. Od Belgije smo takodje manje golova primili a od Velsa 0 u oba slucaja. Krivci za Kipar su Pape, Begovic i Pjanic. Sad pronadji te stoperske kikseve i pokazi ih da vidimo ko ih je imao najvise. Zukanovica ne brojim u to jer je dva puta igrao stopera. Jedini kiks recimo Sunjica je bio u Izraelu.
Ne možeš sa njim pričati o tome, ne sjeća se on Spahićevih simultanki protiv Rumunije, Grčke, Mađarske, Estonije, Litvanije, itd... pa onda ove novije simlutanke tipa Francuska & Nigerija. Krivac je za šest penala, i ovaj kaže da su drugi griješili više od njega :lol: Ajah počeo pratiti repku od drugog baraža i misli da je sve ukapirao :kafa:
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Captain4
Kontakt:

Post Postao/la Captain4 » 12 nov 2015, 16:13

Pivopija je napisao/la:

Ja prije Velsa sanjao da ćemo popušiti 3-5
Hodžić 2 gola i Zec
"We need to suffer. And we need to fight."

Sarmelino
Kontakt:

Post Postao/la Sarmelino » 12 nov 2015, 18:23

Sta je ovo sad Spaha Pique posto?
Daleko je on od svjetske klase..
plešu vještice trče vukovi
puške pucaju lete duhovi
svira tambura plešu vragovi
munje sijevaju cvatu makovi

GabrielBatistuta
Kontakt:

Post Postao/la GabrielBatistuta » 12 nov 2015, 18:27

Svjetska klasa :lol: :lol:
Skauti najvecih svjetskih klubova nisu uspjeli prepoznati njegov kvalitet svjetske klase ali zato Bosnjo kaze : 'Ta ce Thiago Silva,Spaha svjecka klasa sa 33 ošo u Leverguzen".
Spaha,pratiš li me ?

Fuck Society

Sarmelino
Kontakt:

Post Postao/la Sarmelino » 12 nov 2015, 18:33

Razumijem da se neki igrac voli i postuje, volim i ja pojedine igrace al sam barem realan.Mi u reprezentaciji imamo 2,5 igraca svjetske klase i to je to.
plešu vještice trče vukovi
puške pucaju lete duhovi
svira tambura plešu vragovi
munje sijevaju cvatu makovi

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 12 nov 2015, 18:58

@Bolanos
Nije bitna utakmica protiv Kipra. Ako se gleda neciji kvalitet onda se gleda 70 dosadasnjih utakmica ili koliko vec i utakmice u svojim klubovima a ne par pojedinih utakmica. Protiv Kipra sam vidio u prvoj utakmici los i neuigran stoperski par gdje se nije znalo u pojedinim momentima ko sta igra. Zbog taktike sa ofanzivnim bekovima to je izgledalo jos gore. Ovdje ne mislim na tebe. Nego na ove sveznalice po forumima koji znaju kada je ko poceo pratiti reprezentaciju i slicne nebuloze koje veze sa zivotom i istinom nemaju. Takvi i slicni komentarisu i pojedine igrace iz sve samo ne neutralnog ugla.

Sto se tice ovog igraca po meni su stvari jasne. Vjerovatno najbolji stoper reprezentacije koji je vecinu utakmica odigrao jako dobro. Naravno bilo je i losijih partija kao kod svih igraca samo vecina je jako dobrih utakmica. Imao je zavidnu klupsku karijeru Sevilla, Bayer, prvih 11 LP. Poceo je karijeru u reprezentaciji ciji igraci tada nisu bili zanimljivi nekim klubovima kao sto su danas i po meni je prekasno presao u te bolje klubove. Na nasim drugim stoperima je da budu standardni u takvim klubovima znaci kao sto su Bayer, Sevilla ( a zna se koji su to klubovi u ligama 5 ) i da se pokazu da su isti ili bolji. Da budu u najboljih 11 lige prvaka mislim da mogu samo sanjati realno. I utakmice lp ce biti uspijeh za pocetak. Kolicina mrznje sa kojom se komentarise ovaj igrac nikako nije normalna. Ne smetaju mi losi komentari igraca kao sto je npr. Hadzic jer covjek niti je neki kvalitet niti je zaduzio reprezentaciju. Samo da se ovako komentarise jedan od najboljih igraca reprezentacije i igrac koji je rekored po broju odigranih utakmica nije ok.

Nece meni misljenja formirati desetak-dvadesetak ljudi ovdje koju kritikuju nekog igrac ko god on bio. Vidim svojim ocima ko ima kvalit i kakav. I zato ga ne mislim pljuvati ovdje jer to neki drugi rade. To kakav je on van terena me opet ne interesuje dok ga vecina igraca prihvata i postuje i dok daje zadnji atom snage na teren. To je jedino bitno, kvalitet.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 12 nov 2015, 19:06, ukupno mijenjano 1 put.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 12 nov 2015, 19:05

Samo moliti Boga da će ga Šunjić pokrivati kao do sad i spašavati mu dupe.
Voli te tvoje Sarajevo.

GabrielBatistuta
Kontakt:

Post Postao/la GabrielBatistuta » 12 nov 2015, 19:09

Ili u najboljem slucaju da se povrijedi na treningu i propusti obje tekme. Idealan scenario.

Poslano sa mog GT-S7560 koristeći Tapatalk
Spaha,pratiš li me ?

Fuck Society

HariTz
Kontakt:

Post Postao/la HariTz » 12 nov 2015, 19:25

Nije Spaha svjetska klasa naravno, ali mogao je to postati da je bio pametniji. Da je neke stvari radio drugačije, mogao je danas igrati u gigantima.
Ipak ima odličnu karijeru, postao je odličan štoper i u godinama se drži na nivou. Zadnjih par mjeseci je pao, ali još uvijek je dovoljno dobar da odigra baraž i eventualo EP.
Po meni, i ako se mnogi neće složiti, još uvijek je najbolji štoper, mada Zukan i Toni su mu nikad bliže po tom pitanju nisu bili. Napredovali su obojica drastično.

HariTz
Kontakt:

Post Postao/la HariTz » 12 nov 2015, 19:27

Virtu4l je napisao/la:Samo moliti Boga da će ga Šunjić pokrivati kao do sad i spašavati mu dupe.
E al' ga i ti znaš.. Pa jeste, tačno da mu je Toni znao spasiti nekad situaciju, ali ako ćeš tako gledati..
Koliko je onda Spahić čupao ostale? Čupao je i bekove i štopera i vezne..
Mene što se tiče njega ne brine ništa osim toga da nas ne košta nekog bezveznog kartona i to je to.

edoo3
Kontakt:

Post Postao/la edoo3 » 12 nov 2015, 19:28

Mislim da pretjerujete i jedni i drugi po pitanju Spahica.Spahic je najbolji stoper kojeg je ova reprezentacija imala,milion puta nas je spasio, da nije bilo njegovih intervencija vrlo vjerovatno da mi prosle godine ne bi bili na najvecoj svjetskoj smotri fudbala, htjeli vi to priznati ili ne ono što je Dzeko u napadu to je Spaha u odbrani.Medjutim,covjeku je 34 godine , normalno je da on ne moze pruziti reprezentaciji ono sto je nekad pruzao.Eto skrivio je Francusku-najboljim stoperima se desava, za Nigeriju ga ne krivim sekunde,u onom cirkusu je suludo bilo ocekivati nesto vise .Eh sad mene vise od svega iritira njegov pristup prema drzavnom dresu u poslednje vrijeme, ovo je vec treci put kako on kasni na pripreme i to mi je za osudu.Nekako mi on ima previse bahatosti i onog naseg balkanskog mentaliteta .Zna i on da ce bit siguran starter i onda se vraćamo na onu pricu kad Susic kaze : Dzeko da dodje pola sata prije utakmice bit ce u prvih jedanaest,slicna situacija je i sa Spahom.Ali to je opet do našeg mentaliteta jer neki igraci su svjesni da su nezamjenjivi i koriste to.Zato su meni uvijek bili drazi momci poput Mensura, Harisa, Senada,Vede , momci šute , igraju i max.profesionalno se ponašaju.Ali takvi obicno nasoj javnosti nisu zanimljivi jer se ne dize nikakva prasina oko njih.
#15.10.2013 !!!

#Digni se iz pepela ,kao stoput do sada,
sad s mirisom ljiljana,ljubavi moja!!!

#Sjaji, sjaji Bosanski Dijamantu!!! # Edin Dzeko.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 12 nov 2015, 19:30

HariTz je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:Samo moliti Boga da će ga Šunjić pokrivati kao do sad i spašavati mu dupe.
E al' ga i ti znaš.. Pa jeste, tačno da mu je Toni znao spasiti nekad situaciju, ali ako ćeš tako gledati..
Naravno da tako gledam, i tako je od SP pa na ovamo, na SP bi bio još smješniji da nije bilo Tonija.

Svaki igrač koji igra protiv njega nema nikakav respekt, zna da će ga uzeti na brzinu i da ga može proći 1 na 1. Kiprani su to najbolje demonstrirali u prvom poluvremenu.
Voli te tvoje Sarajevo.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 12 nov 2015, 19:31

@HariTz
Kako ne skontas. Za neke je ovdje svako bolji od Spahica a gdje nece biti neki vrlo dobar i potencijalno odlican stoper. Nebitno da ja Spaha morao igrati utakmice za dvojicu dok je mogao za sebe i jos za npr. Mravca. Pa ovdje se je mjesecima prije pocetka prvenstva pisalo kako ce Grk izbaciti Spahica iz prvih 11 Bayera. Naravno on je bio prema nekim ovdje puno bolji igrac od Spahe. Samo sto tako nije mislio trener, navijaci i oni koji prate ligu prvaka koji su ga izabrali u prvih 11 tog natjecanja.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.