U-21, U-19, U-17
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog,TaRgEt_
Re: U-21, U-19, U-17
Citam ovo oko posjete. Ovakve utakmice se mogu igrati u Sarajevu, ali ne na Kosevu vec je potrebno igrati na stadionu koji nije na kraju istog. Kada bi Otoka ili Grbavica mogli ugostiti U21 reprezentaciju veoma lako bi doslo preko 2000 ljudi za ovakvu utakmicu. I dalje stoji da bi ovakve utakmice trebale da se igraju u manjim gradovima (50000 stanovnika i manje) ali uopste ne vidim neku inicijativu iz takvih sredina. A da ne pricam da apsolutno niko (ni savez, ni CSRSA, ni Grad Sarajevo, niti ko drugi) nije podigao ni prst u vezi promocije ove utakmice iako je imala veliki potencijal. Rezultat nije loš iako se mozda moglo i vise izvuci, ali ove kvalifikacije su za nas gotove zbog prijasnjih utakmica. Nestorović i dalje najlosija karika, trebamo da izvrsimo invaziju na FB page saveza da zahtjevamo smjenu istog pa da barem dobije inicijativa nekog publiciteta.
Sto se tice U19, steta jer smatram da smo definitivno bili bolji i od Ukrajine. Moramo pobjediti Azerbejdzan pa da nastavimo kvalifikacije u elitnom krugu. Mi kao reprezentacija ne smijemo vise dozvoliti da ispadamo u prvom krugu kvalifikacija kod omladinskih kategorija. Sada jos da se malo ulozi u omladinske zenske kategorije i bilo bi savrseno.
Sto se tice U19, steta jer smatram da smo definitivno bili bolji i od Ukrajine. Moramo pobjediti Azerbejdzan pa da nastavimo kvalifikacije u elitnom krugu. Mi kao reprezentacija ne smijemo vise dozvoliti da ispadamo u prvom krugu kvalifikacija kod omladinskih kategorija. Sada jos da se malo ulozi u omladinske zenske kategorije i bilo bi savrseno.
Što se posjete tiče, jako, jako loša, skoro pa sramotna. Iako je dosta ljudi došlo za vrijeme prvog poluvremena i popravili cijelu tu sliku, i dalje je to bilo razočaravajuće. Međutim, imam potrebu da ovdje napišem par stvari u vezi toga.
Prvo, ja nisam vidio nit jedan plakat, reklamu ili bilo kakav vid informacije u vezi utakmice. Ne znam u čijoj je to nadležnosti, Saveza ili nekog drugog, ali na tom polju su apsolutno zakazali. Kako pratim mladu reprezentaciju znao sam da igraju i prije par dana tek na stranici Saveza sam našao informaciju gdje se igra i kad i to u okviru informacija novinarima za akreditacije. Cijena ulaznice mi nije bila poznata dok nisam došao na stadion.
Drugo, termin utakmice je bilo očajan, radni dan, 1 sat popodne i svako ko ima obaveze tokom radne sedmice (posao, fakultet, škola,..) je morao izdvojiti dva-tri sata u periodu kad je to najnezahvalnije. Ja prvi sam dosta toga morao promjenit i od nas pet koji smo trebali na utakmicu (niko od njh nije znao da je utakmica prije par dana), vjerovali ili ne, došao sam jedini upravo zbog termina.
I treće, ne treba zaboraviti da je ova generacija katastrofalno otvorila kvalifikacije i da već nakon tri kola nemaju nikakve šanse da ostvare bilo kakav zapažen rezultat. Nije ovo izgovor za nedolazak, ali bi bio "nagovor" za dolazak da je situacija obrnuta.
E sad, da ne bude da ja pravdam ljude koji nisu došli jer nije tako, uprkos svemu gore navedenom trebalo se skupiti bar hiljadu-dvije ljudi, ali meni je u cijeloj ovoj priči daleko veći krivac organizator utakmice koji nije uradio apsolutno ništa po tom pitanju. Ništa.
Da je termin bio malo pristojniji i da je urađeno nešto po pitanju informisanja, posjeta bi sigurno bila bolja.
U manjim sredinama je to malo lakše, ako već Savez neće ništa uraditi po tom pitanju, vjerovatno hoće ljudi iz grada, kluba čij je stadion i informacije se brže šire. Da se razumijemo, nemam apsolutno ništa protiv da se ove utakmice igraju u drugim gradovima i kad nisam u prilici da odem na utakmicu vjerujte da više volim da se igra u Zenici, Tuzli, Mostaru, Bihaću ili nekom drugom gradu.
Utakmica kao utakmica ništa posebno, ja i dalje ne vidim bilo kakav sistem u ovoj ekipi. Sve se svodi na individualne poteze i duge lopte, nema nikakvih kretnji, uigranih akcija, već igrači igraju onako po osjećaju i onome što znaju iz klubova gdje, kako i kad se kretati. Treba im odati priznanje jer su ipak odigrali dobro, borbeno i remizirali sa jednom kvalitetnom ekipom. Mada je rezultat, po meni, odraz motiviranosti i odlučnosti naše ekipe, te dosta loše partje Engleske.
Odbrana je izgledala dosta dobro, to se mora priznati, nije bilo nekih velikih grešaka i svoj posao su odradli korektno. Veze opet nije bilo, pogotovo naprijed, nazad su nešto i igrali, borili se. Napad također loše, ali kad nema veze nema ni napada, Prevljak se trudio, vraćao nazad, ali naprijed nije mogao više od onoga što je ponudio.
Fizički su bili nemoćni, nisam dugo vidio da je jedna ekipa onako dominantna nad drugom. U tom segmenut su bolje izgledali onda kad su igrali protiv naše A reprezentacije.
Od igrača bih izdvojio Hajradinovića koji je standardno dobar, kompletnu odbranu sa Pirićem i Sadikovića koji je jedini koliko toliko dobijao duele. Čerimagić bi bio odličan da je u par navrata reagovao više timski, a manje individualno, ovako je prosjek. Ostali su bili solidni, imali jako dobrih ali i loših poteza. Mislim da nije bilo igrača koji su podbacili ovaj put. Ne razumijem zašto selektor nije pravio izmjene, bilo je par njih što su pred kraj utakmice bili skoro nepokretni.
Ukratno, ne mislim da je problem u igračima, već u tome što na terenu nema nikakvog sistema, filozofije, organizacije osim one da se postave u formaciji.
Englezi igrački zreliji, jači, možda i školovaniji, ali kao ekipa, bar danas, ništa posebno. Par igrača pokazalo zašto igraju tamo gdje igraju (Chambers, Loftus-Cheek, Ward-Prowse, Targett), ostali i nisu bili nešto posebno. Napad koji onako na papiru izgleda obećavajuće danas totalno zakazao.
Sudija do crvenog bio dobar, poslije na svaki mogući način pokušao kompenzirati tu odluku, par baš glupih odluka. Njihov trener (selektor) 90% utakmice proveo sa četvrtim sudijom.
I da, zna li neko sad zašto nije pozvan Bajić? On je meni danas baš falio ovoj ekipi, Hodžić više manje, ali on sigurno.
Izvinjavam se na dužem postu.
Prvo, ja nisam vidio nit jedan plakat, reklamu ili bilo kakav vid informacije u vezi utakmice. Ne znam u čijoj je to nadležnosti, Saveza ili nekog drugog, ali na tom polju su apsolutno zakazali. Kako pratim mladu reprezentaciju znao sam da igraju i prije par dana tek na stranici Saveza sam našao informaciju gdje se igra i kad i to u okviru informacija novinarima za akreditacije. Cijena ulaznice mi nije bila poznata dok nisam došao na stadion.
Drugo, termin utakmice je bilo očajan, radni dan, 1 sat popodne i svako ko ima obaveze tokom radne sedmice (posao, fakultet, škola,..) je morao izdvojiti dva-tri sata u periodu kad je to najnezahvalnije. Ja prvi sam dosta toga morao promjenit i od nas pet koji smo trebali na utakmicu (niko od njh nije znao da je utakmica prije par dana), vjerovali ili ne, došao sam jedini upravo zbog termina.
I treće, ne treba zaboraviti da je ova generacija katastrofalno otvorila kvalifikacije i da već nakon tri kola nemaju nikakve šanse da ostvare bilo kakav zapažen rezultat. Nije ovo izgovor za nedolazak, ali bi bio "nagovor" za dolazak da je situacija obrnuta.
E sad, da ne bude da ja pravdam ljude koji nisu došli jer nije tako, uprkos svemu gore navedenom trebalo se skupiti bar hiljadu-dvije ljudi, ali meni je u cijeloj ovoj priči daleko veći krivac organizator utakmice koji nije uradio apsolutno ništa po tom pitanju. Ništa.
Da je termin bio malo pristojniji i da je urađeno nešto po pitanju informisanja, posjeta bi sigurno bila bolja.
U manjim sredinama je to malo lakše, ako već Savez neće ništa uraditi po tom pitanju, vjerovatno hoće ljudi iz grada, kluba čij je stadion i informacije se brže šire. Da se razumijemo, nemam apsolutno ništa protiv da se ove utakmice igraju u drugim gradovima i kad nisam u prilici da odem na utakmicu vjerujte da više volim da se igra u Zenici, Tuzli, Mostaru, Bihaću ili nekom drugom gradu.
Utakmica kao utakmica ništa posebno, ja i dalje ne vidim bilo kakav sistem u ovoj ekipi. Sve se svodi na individualne poteze i duge lopte, nema nikakvih kretnji, uigranih akcija, već igrači igraju onako po osjećaju i onome što znaju iz klubova gdje, kako i kad se kretati. Treba im odati priznanje jer su ipak odigrali dobro, borbeno i remizirali sa jednom kvalitetnom ekipom. Mada je rezultat, po meni, odraz motiviranosti i odlučnosti naše ekipe, te dosta loše partje Engleske.
Odbrana je izgledala dosta dobro, to se mora priznati, nije bilo nekih velikih grešaka i svoj posao su odradli korektno. Veze opet nije bilo, pogotovo naprijed, nazad su nešto i igrali, borili se. Napad također loše, ali kad nema veze nema ni napada, Prevljak se trudio, vraćao nazad, ali naprijed nije mogao više od onoga što je ponudio.
Fizički su bili nemoćni, nisam dugo vidio da je jedna ekipa onako dominantna nad drugom. U tom segmenut su bolje izgledali onda kad su igrali protiv naše A reprezentacije.
Od igrača bih izdvojio Hajradinovića koji je standardno dobar, kompletnu odbranu sa Pirićem i Sadikovića koji je jedini koliko toliko dobijao duele. Čerimagić bi bio odličan da je u par navrata reagovao više timski, a manje individualno, ovako je prosjek. Ostali su bili solidni, imali jako dobrih ali i loših poteza. Mislim da nije bilo igrača koji su podbacili ovaj put. Ne razumijem zašto selektor nije pravio izmjene, bilo je par njih što su pred kraj utakmice bili skoro nepokretni.
Ukratno, ne mislim da je problem u igračima, već u tome što na terenu nema nikakvog sistema, filozofije, organizacije osim one da se postave u formaciji.
Englezi igrački zreliji, jači, možda i školovaniji, ali kao ekipa, bar danas, ništa posebno. Par igrača pokazalo zašto igraju tamo gdje igraju (Chambers, Loftus-Cheek, Ward-Prowse, Targett), ostali i nisu bili nešto posebno. Napad koji onako na papiru izgleda obećavajuće danas totalno zakazao.
Sudija do crvenog bio dobar, poslije na svaki mogući način pokušao kompenzirati tu odluku, par baš glupih odluka. Njihov trener (selektor) 90% utakmice proveo sa četvrtim sudijom.
I da, zna li neko sad zašto nije pozvan Bajić? On je meni danas baš falio ovoj ekipi, Hodžić više manje, ali on sigurno.
Izvinjavam se na dužem postu.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...
-
- Kontakt:
Po meni nakon dvije loše tekme i već na startu skoro pa izgubljenih kvala ovo je najbolje rješenje da se lagano stvara sljedeća generacija. U ovoj ekipi nema puno starijih a to što ima su igrači koje navodite da su najbolji bili. Dobar potez je to podmlađivanje, ali nisam siguran dali je Nestorović pravo rješenje da nastavi raditi i sa sljedećom generacijom. Bojim se da pored svega što bi moglo donijeti ovo podmlađivanje ne izvisimo zbog trenera. S obzirom da smo prosječno mlađi bili moram odati prizanje na ovom rezultatu. Ostale tekme će pokazati da li je Nestorović na pravom putu. Juniori su zenuli ali ima još nade. Fudbal je to pa se pogotovo mladima može desiti da i u jednoj tekmi imaju uspone i padove.
interesuje me koja je osoba(a nije Nestorovic),i koju strucnu funkciju obavlja u strucnom stabu,sa klupe demonstrirala taktiku(citavu utakmicu)IZADJI.
kolika li mu je plata,i mislim da bih ja to radio bolje,za upola manju platu
kolika li mu je plata,i mislim da bih ja to radio bolje,za upola manju platu
I ja se slazem da se treba polaka slagati za sljedecu generaciju.
Ova ekipa sada ima 6 igraca koji mogu igrati naredni ciklus.
Goman: Nemanja Trkulja - Kozara
Odbrana: Eldar Civic - Slovacko, Kerim Memija - Zeljo
Vezni: Ajdin Redzic - Borac, Cazim Suljic - St Etienne
Napadaci: Kemil Festic - Albacete
Plus nekoliko igraca koji su prije bili na spisku za u-21 ili su igrali za u-19
Goran Karacic - Zrinjski, Marko Mihojevic - Sarajevo, Luka Menalo - Siroki Brijeg, Amir Hadžiahmetović - Zeljo, Andrej Modic - Vicenza (Milan) Samir Radovac - Sarajevo, Milos Acimovic - Zrinjski, Dzenis Beganovic - Zeljo, Nemanja Andjusic - Sarajevo, Arman Corovic - Rot WeissEssen, Amer Gojak - Dinamo Zagreb
I ako dodamo ove iz dijaspore mislim da se moze napraviti jedna dobra generacija: Orhan Vojic - Wolfsburg, Nihad Hadzikic - Austra Wien, Dzenis Burnic - Dortmund, Damir Bektic - Hertha Berlin, Osman Hadzikic - Austra Wien, Raif Husic - Werder Bremen, Vedad Efendic - Young Boys, Ali Suljic - Chelsea, Adnan Maric - Swansea,
Ova ekipa sada ima 6 igraca koji mogu igrati naredni ciklus.
Goman: Nemanja Trkulja - Kozara
Odbrana: Eldar Civic - Slovacko, Kerim Memija - Zeljo
Vezni: Ajdin Redzic - Borac, Cazim Suljic - St Etienne
Napadaci: Kemil Festic - Albacete
Plus nekoliko igraca koji su prije bili na spisku za u-21 ili su igrali za u-19
Goran Karacic - Zrinjski, Marko Mihojevic - Sarajevo, Luka Menalo - Siroki Brijeg, Amir Hadžiahmetović - Zeljo, Andrej Modic - Vicenza (Milan) Samir Radovac - Sarajevo, Milos Acimovic - Zrinjski, Dzenis Beganovic - Zeljo, Nemanja Andjusic - Sarajevo, Arman Corovic - Rot WeissEssen, Amer Gojak - Dinamo Zagreb
I ako dodamo ove iz dijaspore mislim da se moze napraviti jedna dobra generacija: Orhan Vojic - Wolfsburg, Nihad Hadzikic - Austra Wien, Dzenis Burnic - Dortmund, Damir Bektic - Hertha Berlin, Osman Hadzikic - Austra Wien, Raif Husic - Werder Bremen, Vedad Efendic - Young Boys, Ali Suljic - Chelsea, Adnan Maric - Swansea,
Kakav ba Debuchy , valjda ChambersMojGradMojKlub je napisao/la:Joj jesu djeca nekakva danas vriskala cijelu utakmicu, još uvijek mi zuji u glavi
Nijedan iz ove generacije neće prismrditi seniorima, eventualno ako šta golman Pirić ne napravi u budućnosti. Englezi nezainteresovani, od njih sam očekivao više, iskreno radi njih sam i došao a ne radi pulena Darka Nestorovića.
Utakmica očajna, al' ajde, bar sam malo vidio Debuchya, Loftus-Cheeka, Ward-Prowsea...

"We need to suffer. And we need to fight."
- MojGradMojKlub
- Kontakt:
Šta li je mene pucalo dok sam pisao ovoCaptain4 je napisao/la:Kakav ba Debuchy , valjda ChambersMojGradMojKlub je napisao/la:Joj jesu djeca nekakva danas vriskala cijelu utakmicu, još uvijek mi zuji u glavi
Nijedan iz ove generacije neće prismrditi seniorima, eventualno ako šta golman Pirić ne napravi u budućnosti. Englezi nezainteresovani, od njih sam očekivao više, iskreno radi njih sam i došao a ne radi pulena Darka Nestorovića.
Utakmica očajna, al' ajde, bar sam malo vidio Debuchya, Loftus-Cheeka, Ward-Prowsea...

A dešava se šta ćeš , ista su pozicija skoroMojGradMojKlub je napisao/la:Šta li je mene pucalo dok sam pisao ovoCaptain4 je napisao/la:Kakav ba Debuchy , valjda ChambersMojGradMojKlub je napisao/la:Joj jesu djeca nekakva danas vriskala cijelu utakmicu, još uvijek mi zuji u glavi
Utakmica očajna, al' ajde, bar sam malo vidio Debuchya, Loftus-Cheeka, Ward-Prowsea...Ko drugi, eto ispravljeno

"We need to suffer. And we need to fight."
- Tracy3McGrady
- Kontakt:
Turska tuče ukrainien 2 razlike i mi ispadamo :/
Envoyé de mon SM-N910F en utilisant Tapatalk
Envoyé de mon SM-N910F en utilisant Tapatalk
Anfernee "Penny" Hardaway #1
I najbolja treceplasirana reprezentacija iz svih 13 grupa prolazi dalje sto znaci da cemo imati 3 boda u toj borbi (jer se ne broje bodovi protiv posljednjeplasirane reprezentacije) sto nam daje veoma dobre sanse da budemo najbolja treceplasirana reprezentacija u slucaju da nas Turska stigne. Jos cetiri grupe pored nase se bore da imaju najbolju treceplasiranu reprezentaciju, a 15. novembra oko 23h bi sve trebalo biti jasno.
Moto naših mladih reprezentacija.Nedo je napisao/la:I ja se slazem da se treba polaka slagati za sljedecu generaciju.
- Principatus
- Kontakt:
Bas tako. Uvijek se slaze sljedeca generacija. Kada bi selektor i savez mozda poceli da pametno slazu sadasnju, bolje bi prolazili.Sheyi je napisao/la:Moto naših mladih reprezentacija.Nedo je napisao/la:I ja se slazem da se treba polaka slagati za sljedecu generaciju.
Ali hej bitno je da jedan Dzenis Burnic do danas nije kontaktiran. Sta ce nam.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.
Baš.Sheyi je napisao/la:Moto naših mladih reprezentacija.Nedo je napisao/la:I ja se slazem da se treba polaka slagati za sljedecu generaciju.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...
Kada igra u-19
Sutra u 15:00h.Bosna64 je napisao/la:Kada igra u-19
Željo je život, sve ostalo su sitnice!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!

Pocetni sastav:

Klupa: Muminovic (GK), Pasagic, Radeljic, Durakovic, Jovic, Gljiva & Lelic
Visca el Barça! /// Volim te Željo!
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Hoce li nam neko postaviti link kada bude dobri moji ljudovi
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
MortemHz je napisao/la:Hoce li nam neko postaviti link kada bude dobri moji ljudovi
uzivaj

eto ga link, sretno nam
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.