FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

milanribar
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la milanribar » 12 nov 2015, 19:26

fanaticZeljin je napisao/la:Hoce li to Misimovic izletiti koju kintu za neke igrac?
Hoce dolazi Kajkut, Bekric i Culum zar nisi znao.?

plavapruga
Kontakt:

Post Postao/la plavapruga » 12 nov 2015, 19:36

zna li neko ima li sta novo u fan sopu?

DR.HOUSE
Kontakt:

Post Postao/la DR.HOUSE » 12 nov 2015, 19:46

kazu da seli fan shop u veci prostor barem tako rece neko na drugom forumu jel istina nemam pojma kako cuo tako prodao :D :D :D :P :angel: :angel:

DooVe
Kontakt:

Post Postao/la DooVe » 12 nov 2015, 19:50

slika

Hvala vlasnicima ovog portala i foruma što su nam dali na korištenje ovu divnu opciju :)
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

struja
Kontakt:

Post Postao/la struja » 12 nov 2015, 19:54

super je napisao/la:jel to ostaje brazilac ili je neko drugi u pitanju
neko drugi je u pitanju...trebao bi doci u ovih dan-dva[/quote]
onda brazilac ide ilii ovaj drugi dolazi na probu :hmmmmm:

zeka_tm87
Kontakt:

Post Postao/la zeka_tm87 » 12 nov 2015, 19:55

DooVe je napisao/la:slika

Hvala vlasnicima ovog portala i foruma što su nam dali na korištenje ovu divnu opciju :)
kako je pocelo pola foruma cu ovako citati HVALA portal
51%--------49%

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 12 nov 2015, 20:11

milanribar je napisao/la:
storm_raider je napisao/la:Ma kakvi bojkoti i gluposti. To su price za malu djecu. Ja imam informacije da Zeljo dugo nije imao manje problema, sto se tice svega osim onoga sto nama treba biti najbitnije - igra.

Nevjerovatan paradoks je taj da prije par godina, kada je Amar bio tu jos, odlicno smo igrali i svi smo zalili sto uprava ne moze da isprati to. Sada su se uloge zamijenile. Igramo lose, a uprava dobro radi. Da mi je neko prije 3 godine rekao da cu taj scenario gledati, rekao bih mu da je lud.
Ovo je vec vrh :lol: Uprava dobro radi ali igramo lose. Igramo lose jer je uprava prodala dva bitna igraca i nije dovela pojacanja. Ne dovodi igrace baba Vanga. Koje prodavanja mu.da jbt hahahah

Pa uprava da sta radi mi bi sad bili stabilan klub, s dobrom ekipom i borili bi se za evropu a ne da se borimo za opstanak.
Ma ti si budala svakako.
Sport je lijek za tijelo i duh.

milanribar
Kontakt:

Post Postao/la milanribar » 12 nov 2015, 21:05

Genie je napisao/la:E jbg ako je tako, ništa ni od istočne tribine onda, ako je i to njihovo (po katastaru je naše) onda je pitanje šta je i da li je uopšte bilo šta u našem vlasništvu. :( Znam neke ublehaše koji se laktaju u tom SD, to samo gledaju kako da se rastale, zaboli njih za SD i Želju. Sad može bilo ko osnovati neki klub (bilijar klub "Željezničar", nebitno) i da ga priznaju u SD i time direktor postaje član UO SD. :oops: CIRKUS!

Samo kažem ovo za longitudinalu, zaboli ove iz vlasti, gaziti će preko mrtvih samo da operu pare. Vidjeli ste šta su ljudima uradili gradnjom A-transferzale ("brže do aerodroma :) ), ljudi direktno iz haustora izlaze na transferzalu, tako će i sa nama biti, ali kasno je kada izgrade, nema nazad. :(
Sportsko društvo (SD) Željezničar planira na lokaciji na kojoj se nalazi, sada već srušeni hotel i restoran Plavi zamak izgraditi sportsku salu, fitnes i hotel.

Navode ovo u dokumentu iz 7. septembra ove godine, koji je u posjedu a, gdje stoji:

„Ovim dopisom Vas obavještavamo da smo nakon obavljenih stručnih razgovora s projektantskom kućom utvrdili da nam je za realizaciju projekta (izgradnja sportske hale, fitnesa i hotela) koji imamo namjeru izvesti, na zemljištu označenom KČ 2174/2 na kojem se nalazi objekt Plavi zamak i dio betonske površine na kojoj je trenutno sportsko igralište koje se ne koristi, a isto je bilo predviđeno po dogovoru da se napravi ekvivalentna dvorana za Sportsko društvo.“

slika

prisutanod1964

Post Postao/la prisutanod1964 » 12 nov 2015, 21:19

I to ga potpisao PRIJEDSEDNIK - AFERIM

Gator
Kontakt:

Post Postao/la Gator » 12 nov 2015, 21:22

Koja je to bagra jbt. Ne bi me čudilo da i prema stadionu krenu.

DANAN
Kontakt:

Post Postao/la DANAN » 12 nov 2015, 21:35

Ko je sad pokro pare...

DooVe
Kontakt:

Post Postao/la DooVe » 12 nov 2015, 21:40

DANAN je napisao/la:

Ko je sad pokro pare...
Nema para sve se rastalilo.. :mrgreen:
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 12 nov 2015, 21:49

@Genie - nije to brza cesta, trotoar od sirine 3 metara ce biti sa obije strane ulice. Trenutna cesta koja je u rangu kozijeg puteljka je ponizenje za grad i za klub. Ovaj dio od pekare AS do pilica je jedan od najruznijih dijelova grada i ova cesta ga samo moze preporoditi. Pjesacki prelazi ce biti na adekvatnim mjestima, a na spoju juzne longitudinale i trece transverzale ce se graditi kruzni tok. Kada god bude veca utakmica ulica ce biti zatvorena kao sto je to i do sada bio slucaj. Ja samo vidim pozitivne stvari izgradnjom ove ulice. Mi kao klub smo krivi sto su ovi usluzni objekti ispod sjeverne tribine napravili neke dodatne objekte pa zauzimaju nam pola platoa koji nam ostaje nakon izgradnje juzne longitudinale (iako vise od pola platoa je kako god bilo opcinsko/kantonalno vlasnistvo). Usko grlo ce postojati na platou, a to ce biti ispred one buregdzinice koja je toliko izasla na plato da je nevjerovatno. Klub mora sada bolje regulisati te objekte kako bi ostalo dovoljno mjesta na platou za pjesake/navijace te strogo zabraniti bilo kakav motorni saobracaj na istom (ukljucujuci i mirujuci).

Kada je rijec o A transverzali i neka je tim ljudima se to desilo sto jeste. Ljudi kada su kupovali stan u onoj zgradi nisu ni provjerili regulacioni plan i gdje ce prolaziti cesta. Mene vise zanima kako se nikada nisu zapitali zasto se tu odmah pored zgrade nalazi most koji se nalazi na skoro dva metra visine u usporedbi sa trotoarom ispred njihove zgrade. Za kuce nemam sta govoriti kada je vecina kuca na toj lokaciji zapravo ilegalno napravljena jer je eksproprijacija zemljista na lokaciji A transverzale uradjena jos za vrijeme Jugoslavije. A transverzala je itekako potrebna kako bi taj dio grada dobio urbani izgled i pretpostavku za daljni razvoj.

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 12 nov 2015, 21:53

Ovo za izgranju hotela od strane SD-a je da se zapita... Treba se doci do korijena ovih informacija kako od FK Zeljeznicara u vezi zemljista koji je po katastru nase i zbog toga sto bi izgradnja tog objekta u sustini ugrozila dalji razvoj stadiona, ali i od Opcine da li su zaista spremni izdati potrebne dozvole jer se iskreno nadam da nisu. SD Željezničar ne treba ni pitati jer njihovo stanoviste mozemo vidjeti u ovom faksimilu. Obavezno treba svim silama sprijeciti ovu gradnju. Ta lokacija treba da se ocisti od bilo kakvih objekata, kako sadasnjih (Plavi Zamak) tako i buducih (ova nebuloza sa hotelom) te da bude dio novog velikog platoa koji bi se nalazio iza istocne tribine.

milanribar
Kontakt:

Post Postao/la milanribar » 12 nov 2015, 21:56

Ko ce bolan sprijeciti sta, sve uhljupi obicni, samo da im je klepat, auta kupovat, stanove itd. Ko je.be navijace ba, nemoj biti dijete. A pogotovo stadion.

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 12 nov 2015, 22:06

Svaka izmjena regulacionog plana prolazi kroz javnu raspravu gdje mogu ucestvovati gradjani i zahtjevati izmjene ukoliko im nesto ne odgovara, a imaju argumentovane razloge, tvrde dokaze i cinjenice kojim potkrepljuju svoje zahtjeve. Sada, ne mogu da pronadjem regulacioni plan za Brdo Hrasno (u kojoj se nalazi stadion) pa ne znam je li vec usvojeno sta ce biti na lokaciji parcele 2174/2 u K.O. Novo Sarajevo II.

Cuj ko ce se boriti i sprijeciti... Pa FK Zeljeznicar treba da sprijeci, navijaci trebaju da se bore protiv toga. Logicno je da se Opcina nece boriti protiv toga.

Kada sada bolje pogledam ovaj faksimil i uocim veliki broj greski mislim ipak da je rijec o falsifikatu sastavljen u svrhu diskreditiranja odredjene strane u ovom sporu u vezi Plavog Zamka. No treba opet istraziti da li ima istine u svemu tome.

milanribar
Kontakt:

Post Postao/la milanribar » 12 nov 2015, 22:09

Ja znam samo da praviti hotel na 5 metara od stadiona je smijesno, i ako je ovo istina, ovo je katastrofa. Htio sam ti reci da u upravi nemas normalnih ljudi, pogotovo ljudi s planom na duzi period. Bitno im je samo navrnut kakvih miliona par godina i fatat se noge.

Mi da smo ikad imali upravu s planom ne bi bili sad gdje jesmo u borbi za opstanak.

prisutanod1964

Post Postao/la prisutanod1964 » 12 nov 2015, 23:02

Ova patka je samo da bi se ponovo pljuvalo po ljudima koji
su trenutno u Upravi kluba a to zorno dokazuje zadnji post
pecaroša u mutnom.PROVIDNO I NA NIVOU PUČKOŠKOLCA
PRIČU SA HA HA HOTELA I DVORANE SKREČE NA UPRAVU.
PA PA :nene:

muki79
Kontakt:

Post Postao/la muki79 » 12 nov 2015, 23:02

# Svaka izmjena regulacionog plana prolazi kroz javnu raspravu gdje mogu ucestvovati gradjani i zahtjevati izmjene ukoliko im nesto ne odgovara, a imaju argumentovane razloge, tvrde dokaze i cinjenice kojim potkrepljuju svoje zahtjeve. Sada, ne mogu da pronadjem regulacioni plan za Brdo Hrasno (u kojoj se nalazi stadion) pa ne znam je li vec usvojeno sta ce biti na lokaciji parcele 2174/2 u K.O. Novo Sarajevo R #

Regulacioni plan za Hrasno brdo uradjen je jos krajem 2008/9 god a posto vidim da pises o K.Ć da jos i ne radis slucajno u ZZPRKS

Dolina
Kontakt:

Post Postao/la Dolina » 12 nov 2015, 23:12

Dolina je napisao/la:@DANAN, trećinu stvari sam znao, jednu sam pretpostavljao a za ostalo nisam iznenedjen. Prije koji mjesec sam i napisao na ovim stranicama da smo mi trenutno u fazi "inkognito" privatizacije i to na onaj najgori način - Balkanski. Sav sportski dio sada pada u vodu naspram ovih drugih jer smo mi trenutno najpoželjnija udavača u Sarajevu. Mi u miraz puno toga donosimo za razliku od pitara koji su imali čistu situaciju, jer i nemaju ništa.
I sam radim u firmi gdje se svaki nekoliko mjeseci smjenjuju predstavnici raznih fondova u upravnom odboru firme. Mala bara a puno krokodila.
SPORTSKI SEGMENT JE TRENUTNO AD ACTA U ŽELJI.
Sebe ću citirati, nažalost ovo je tek početak, dok se mi brinemo o sportskom aspektu drugi se "brinu" o drugim aspektima. Ali prosto je nevjerojatno kako se sve na hinjaka radi, za ove iz SD nisam čuo još od skupštine, do danas. Ljudi će praviti dvoranu pored dvorane i hotel iza istočne tribine.
To su vjerojatno oni radovi koji su pojedini forumaši najavljivali, doduse malo su se pogubili u gabaritima i lokaciji al nema veze neka se gradi... :roll:
Ivica Osim: "Ko ne može da trči, taj ne može da igra".

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 17 gostiju.