Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_

messilla
Kontakt:

Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Post Postao/la messilla » 13 nov 2015, 23:25

Kakvo katastrofalno vođenje tekme. Strašno. :facepalm:

Prvo se natapa teren po ovako hladnom i maglovitom vremenu, kao da smo jedna od tehnički potkovanijih ekipa.
Onda opet stavlja Zukanovića na beka. Uz svo dužno poštovanje, ali momak ne zna ubaciti. No primoran je tu igrati i šta sad da radi. Zuka na stopera, a Kola na beka, to želim vidjeti u Dablinu :!:
Ibišević. Mislim da sam time sve rekao.
Izmjena Višća - Đurić, nakon čega smo imali tri sidraša na terenu. Džeko morao glumiti veznjaka :facepalm:
Hajrović dobio pet minuta. :facepalm:

Žestoko si usro motku Mehmede.
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 13 nov 2015, 23:27

Samo mi nije jasno kako je on mislio da nam sredinu terena drže Pjanic i Cocalic.
Pa da je umjesto Cocalica bio Besic, mogao bih shvatiti ovaj njegov potez, ovako se obrukao.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 13 nov 2015, 23:28

Eto vam Meshe. 5 centarhalfova ( Sunjic, Spahic, Cocalic, Zukanovic i Vranješ) 3 sidrasa napadača ( Dzeko, Djurić, ibisevic) samo jedan igrač sredine NIDJE VEZE Pjanić i jedno krilo Lulić???? Nije cudo sto smo iz bezazlene polukontre primili gol. Ccccccc

Isti kalibar kao i Pape :roll:

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 13 nov 2015, 23:30

Kritikovao sam ga kada skoro niko nije, poslije onih s(p)retnih pobjeda protiv Velsa i Kipra, kojima je uspio zamazati oči naivčinama, mnogi su me napadali zbog toga, ali ispostavlja se da sam bio blag prema Baždareviću. Ništa on nije bolji od Safeta, čak i ako se nekim čudom plasira na EP. Ovo večeras je bio vrhunac neznanja i treba da ga je sramota. Koliko njega, toliko i čelne ljude našeg fudbala, koji su mu produžili ugovor prije završetka dvomeča s Irskom. :facepalm:

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 13 nov 2015, 23:30

Nazalost kapacitet kao i Pape.. I u ovih par tekmi prije smo imali vise srece, nego pameti. Nadam se da ce bar tako i u Dublinu biti, jer inace nas nema nigdje..
Bahati, bahati Željkan!
1946

Pogba
Kontakt:

Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Post Postao/la Pogba » 13 nov 2015, 23:38

Claus je napisao/la:Kritikovao sam ga kada skoro niko nije, poslije onih s(p)retnih pobjeda protiv Velsa i Kipra, kojima je uspio zamazati oči naivčinama, mnogi su me napadali zbog toga, ali ispostavlja se da sam bio blag prema Baždareviću. Ništa on nije bolji od Safeta, čak i ako se nekim čudom plasira na EP. Ovo večeras je bio vrhunac neznanja i treba da ga je sramota. Koliko njega, toliko i čelne ljude našeg fudbala, koji su mu produžili ugovor prije završetka dvomeča s Irskom. :facepalm:
Bolji je od Safeta, ali ne toliko da se to primijeti na repki. Svi rezultati su vise psiholoski efekat smjene nego neke nove fudbalske filozofije.

Mislim da sam vjerovatno ja jedini ovdje na dan kada je postavljen pisao da se nadam da je prelazno rjesenje, a to bih pisao i za bilo kog drugog trenera jer je on upravo to - prelazno rjesenje do angazovanja vrhunskog trenera, stranca, zasto da ne, ili nekog sa balkanskih prostora, nije da nemamo para ili da smo neprivlacni kvalitetnim trenerima.
Zadnja izmjena: Pogba, dana/u 13 nov 2015, 23:39, ukupno mijenjano 1 put.
░▌J▐▌U▐▌V▐▌E▐▌N▐▌T▐▌U▐▌S▐░

#MaxOUT

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 13 nov 2015, 23:39

joker90 je napisao/la:Mesin poraz veceras! Ovako odigrati kuci je ravno porazu.
Svakako je jedan od vecih krivaca selektor. Uz kiks Sunjica, maglu koja je vise nama odmogla i losu partiju Vede. Po meni bi i Kolasinac donio vise sigurnosti u sredini samo to nije presudilo. Stvarno lose odluke selektora da je poceo sa dvojicom sidrasa. Jedino ako nije zelio da "potrosi" Salihovica i da ga sacuva za revans a Medo nije bio dovoljno spreman. To moze biti donekle opravdanje. Samo opet trebao je onda zamjeniti Vedu-Djurica i Viscu- Hajrovica.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 13 nov 2015, 23:40, ukupno mijenjano 1 put.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 13 nov 2015, 23:40

1. Nije izmislio alibi i priznao pogresku

2. Priznao da se utakmica nije odvijala kako su on i igraci zamislili

3. Rekao da moraju dosta bolje igrati i da ce dati sve od sebe

Respekt. Gospodski sve i kada je lose odradio ne prebacuje krivicu na neke faktore

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 13 nov 2015, 23:41

Sta ga natjera da krene sa Dzekom, Vedom, Viscom ?
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 13 nov 2015, 23:44

Da je umjesto Vede igrao Salihović, ili da je Vedo bio bolji vjerovatno bi sada pisali drugačije. Po meni upravo ta razlika na terenu gdje smo imali manjka igrača u sredini terena je donijela "prevagu" da ne zabijemo Ircima prije 85-te. A naravno Vedo u napadu nije postojao.

Puno je tu "ali" ali :mrgreen: vjerujem da možemo do Eura, nisam ništa manje optimističan nego prije večerašnje utakmice.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

nebeskasila
Kontakt:

Post Postao/la nebeskasila » 13 nov 2015, 23:45

Molim Boga da nam jednom dodje trener koji će znati svoj posao, koji neće ništa izmišljati, koji će biti siguran u sebe i repku, koji će reći razbićemo ih, rasuti ih, imali smo Ćiru koji se nije bojao ni jedne reprezentacije na svijetu, on je napravio da se boje nas. Nije se prilagodjavao drugim ekipama, nego nas je moralisao da ubijamo sve redom, a gledaj nas sad. Ovdje igre nema nikakve, ovo je kur*c. Nema borbe nikakve, Džeko jedini izuzetak koji gine, koji zna svoj posao i odigra svaku utakmicu na nivou. Gdje su ostali plaćenici?

ahmic
Kontakt:

Re: Re : RE: Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Post Postao/la ahmic » 13 nov 2015, 23:45

Elegant je napisao/la:Sta ga natjera da krene sa Dzekom, Vedom, Viscom ?
Trebo je ko.Susic.,Vedu na krilo...nije bilo.dobro i prestanimo kakit po covjeku..Sumnjam da su i igraci.imali dobar pregled zbog magle....Kartoni,bojaznost i sl...steta sto.smo primili gol ,valjda tamo bude bolje..
UGLavnom.njima.je ovo.kao.pobjeda..

Ferdinand
Kontakt:

Post Postao/la Ferdinand » 13 nov 2015, 23:47

Ajax je napisao/la:
joker90 je napisao/la:Mesin poraz veceras! Ovako odigrati kuci je ravno porazu.
Svakako je jedan od vecih krivaca selektor. Uz kiks Sunjica, maglu koja je vise nama odmogla i losu partiju Vede. Po meni bi i Kolasinac donio vise sigurnosti u sredini samo to nije presudilo. Stvarno lose odluke selektora da je poceo sa dvojicom sidrasa. Jedino ako nije zelio da "potrosi" Salihovica i da ga sacuva za revans a Medo nije bio dovoljno spreman. To moze biti donekle opravdanje. Samo opet trebao je onda zamjeniti Vedu-Djurica i Viscu- Hajrovica.
STA IS NAVALIO NA KOLASINCA, Cocalic nije lose odigrao, problem je sto je momak prilicno ogranicecen prema naprijed, a Kolasinac je mnogo ograniceniji. Cocalic je u defanzivi bio solidan, ali TO NIJE POZCIJA zadnjeg VEZNOG igraca sto je igrao. Nama je to trebao Salihovic ili neko ko zna igrati i prema naprijed. Idiot jepostavio TRI CENTRAHALFA u SREDINI, onda DVA CENTARHALFA na BEKOVIMA i onda nema, nama, nema, jedna vezni pa opet nema, nema, nam, neeeemaaaa, pa tri napadaca. I da zacini sve DOBRO NAKVASIO TEREN :lolno: :lolno: :lolno: :lolno: :lolno: :lolno:

Elegant
Kontakt:

Re: Re : RE: Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Post Postao/la Elegant » 13 nov 2015, 23:48

ahmic je napisao/la:
Trebo je ko.Susic.,Vedu na krilo...nije bilo.dobro i prestanimo kakit po covjeku..Sumnjam da su i igraci.imali dobar pregled zbog magle....Kartoni,bojaznost i sl...steta sto.smo primili gol ,valjda tamo bude bolje..
UGLavnom.njima.je ovo.kao.pobjeda..

Upravu si ti, sve to stoji ali ni u prvom nismo imali bas konkretnih napada da postignemo gol.

Ova magla nas je bas usporila, ali Irska odbrana je cudo.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 13 nov 2015, 23:51

jasmin10 je napisao/la:Samo mi nije jasno kako je on mislio da nam sredinu terena drže Pjanic i Cocalic.
Pa da je umjesto Cocalica bio Besic, mogao bih shvatiti ovaj njegov potez, ovako se obrukao.

Jedino logicno opravdanje mu moze biti da je cuvao Salihovica za revans. Da Medunjanin nije bio spreman a TSS ili Hodzica nije smio da ubaci u prvih 11. I da je zato ovako poceo mada i da je tako trebao je promjeniti nesto na poluvremenu. A ako je planirao ovako od pocetka onda je to njegova greska. Valjda je mislio da su Irci nikakvi tehnicari kao sto su neki pisali i da ce Pjanic prolaziti sam kroz trojicu.

cipiripi
Kontakt:

Post Postao/la cipiripi » 13 nov 2015, 23:51

Mesa ne bi trebao bjezati od mladih igraca tipa Hodzica. Da ga je veceras stavio umjesto Ibisevica vjerujem da ne bi pogrijesio.
''Neka me mrze samo da me se boje''

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 13 nov 2015, 23:55

Pogba je napisao/la:
Claus je napisao/la:Kritikovao sam ga kada skoro niko nije, poslije onih s(p)retnih pobjeda protiv Velsa i Kipra, kojima je uspio zamazati oči naivčinama, mnogi su me napadali zbog toga, ali ispostavlja se da sam bio blag prema Baždareviću. Ništa on nije bolji od Safeta, čak i ako se nekim čudom plasira na EP. Ovo večeras je bio vrhunac neznanja i treba da ga je sramota. Koliko njega, toliko i čelne ljude našeg fudbala, koji su mu produžili ugovor prije završetka dvomeča s Irskom. :facepalm:
Bolji je od Safeta, ali ne toliko da se to primijeti na repki. Svi rezultati su vise psiholoski efekat smjene nego neke nove fudbalske filozofije.

Mislim da sam vjerovatno ja jedini ovdje na dan kada je postavljen pisao da se nadam da je prelazno rjesenje, a to bih pisao i za bilo kog drugog trenera jer je on upravo to - prelazno rjesenje do angazovanja vrhunskog trenera, stranca, zasto da ne, ili nekog sa balkanskih prostora, nije da nemamo para ili da smo neprivlacni kvalitetnim trenerima.
Ma sto posto brate i ja sam piso odma poslije kipra da mesa nije nista bolji od papeta ni takticki niti ternerski. Jedina prednost mu je sto ipak et dodje i kaze jbg za.sro sam za razliku od papeta.

GRESKE KOJE SU PRAVILI SKORO SVI NASI SELEKTORI.

1. Pojedini igraci igraju taman da imaju jednu nogu samo

2. Formacije van pameti se izvode, prodo dva put muda pod bubrege misli more opet...e pa moze al u ku... moj mesa nije svaki dan kipar

3. Nikad da nesto novo proba vazda krpi sa postojecim, Hodzic, Grahovac i slicni nikad nece dobit snsu da igraju dokle je Vede, Hadzica i slicnih...
=\_1921_/=

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 13 nov 2015, 23:56

Zelja da sve zavrsi u ovoj utakmici. I nije da nismo bili blizu, da smo ih otvorili bilo bi klasicno trpanje.
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 13 nov 2015, 23:57

FaraonTM je napisao/la: Po meni upravo ta razlika na terenu gdje smo imali manjka igrača u sredini terena je donijela "prevagu" da ne zabijemo Ircima prije 85-te. A naravno Vedo u napadu nije postojao.
Ali on je taj trener koji je morao napravit izmjene da rijesi problem 0 0 je bilo na poluvremenu mgao je napravit neku izmjenu da je ubacio Hajrovica umjesto Ibisevica da igra 10tku bolje bi sigurno prosli makar bi ostalo 0 0

gramparada
Kontakt:

Post Postao/la gramparada » 13 nov 2015, 23:57

nebeskasila je napisao/la:Molim Boga da nam jednom dodje trener koji će znati svoj posao, koji neće ništa izmišljati, koji će biti siguran u sebe i repku, koji će reći razbićemo ih, rasuti ih, imali smo Ćiru koji se nije bojao ni jedne reprezentacije na svijetu, on je napravio da se boje nas. Nije se prilagodjavao drugim ekipama, nego nas je moralisao da ubijamo sve redom, a gledaj nas sad. Ovdje igre nema nikakve, ovo je kur*c. Nema borbe nikakve, Džeko jedini izuzetak koji gine, koji zna svoj posao i odigra svaku utakmicu na nivou. Gdje su ostali plaćenici?
bolje ti je da moliš Boga da imamo po dva igraca na svakoj poziciji a ne da za jednu poziciju imamo 5 a za ostale jednog il nijednog,svi ovdje nesto pametuju Meši pa ne može se pita od govana pravit,mi smo jednostavno igracki limitirani i covjek je bio primoran na razne nelogicne rokade,u prvom smo solidno igrali,imali par prilika nismo bili skoncentrisani i nismo dali gol,drugo necu ni da komentarisem jer sam slusao prenos na radiju!

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.