Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

Ajax
Kontakt:

Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Post Postao/la Ajax » 13 nov 2015, 23:58

Ferdinand je napisao/la:STA IS NAVALIO NA KOLASINCA, Cocalic nije lose odigrao, problem je sto je momak prilicno ogranicecen prema naprijed, a Kolasinac je mnogo ograniceniji.
Pa napisao sam da to nije presudilo. Mislim da bi izgledali za nijasnu sigurnije na terenu i da bi imali vise oduzetih lopti. Presudile su one tri stvari koje sam prije napisao + los izbor taktike kao i lose zamjene igraca. Znaci tih pet stvari a ovo ostalo su finese.

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 13 nov 2015, 23:59

NoName je napisao/la:
Elegant je napisao/la:Sta ga natjera da krene sa Dzekom, Vedom, Viscom ?
Zelja da sve zavrsi u ovoj utakmici. I nije da nismo bili blizu, da smo ih otvorili bilo bi klasicno trpanje.
baš i neke prilike nismo ni imali u prvom pol :roll: taktička fula je bila držati tako dugo to sve, već u 55 trebao je ibišević van, a ući neki veznjak da se posjedom pokuša nešto dobiti
nema potpisa

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 13 nov 2015, 23:59

Cocalic je odigrao korektno svoje. Problem je bio sto je trebao jos neko u vezi..

Za Cocalica je objasnio sto je igrao, to je jer je spreman. Igra stalno dok ostali ne..

Ferdinand
Kontakt:

Post Postao/la Ferdinand » 14 nov 2015, 00:01

Principatus je napisao/la:Umjesto Ibisevica jedan igrac vise u sredini terena nam je trebao, da kreira vise i uzme teret sa Pjanica. Sad naravno svi udaraju po Ibisevicu, no on je prvo poluvrijeme odigrao dobro. Steta sto u prvom poluvremenu nismo zabili gol. Fakt je mi mozemo mnogo bolje, Irska ne moze mnogo bolje. U Dublinu ce se vise otvoriti, a jedan gol cemo im sigurno zabiti.

A ove Safetovce koji su sakriveni cekali da udare po Mesi, sta reci, narucite sebi jedna srneca ledja i popus*ite malo.

*t
Najgore je kade se jave psihopate kojima je bivsi selektor koga niko ne spominje niti je relevantan nocna mora, te sve okrecu na neku imginarnu borbu "safetovci" protiv drugih. Covjek sma priznaju krunsku gresku podebljanu izmjenom i onda ide na "Safetovce" koji eto jedva cekaju da ime voljena reprezentacija izgubi da bi napadali **** jedno jugoslovensko, ruzno pace shugoslovenskog fudbala??????? Pa Osman Dziho bi sastavio bolji tim, makar formaciju bolju, yebo igrace da je stavio normalnu formaciju iz premijer lige odigrali bi bolje. Najboljeg igraca vadi i ubacuje motku iako vec ima dvije.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 14 nov 2015, 00:01

U Dablinu samo želim da vidim trojac Bešić-Salihović-Pjanić od početka i mislim ma zapravo sam siguran da ćemo ih proći. Jeste da će oni biti jači za par igrača al' to neće promijeniti mnogo toga, šansa da će oni nešto napadati u ovakvoj situaciji mislim da je nerealna. Po meni tekma će biti preslikana kao BiH-Wales samo ćemo mi biti u minusu za jedan gol u odnosu na pomenutu utakmicu.

Ukratko znači očekujem da imamo posjed i kontrolu lopte i da oni pokušavaju igrati na kontre, jer jednostavno sve i da hoće oni ne mogu držati posjed i imati kontrolu loptu, jednostavno nemaju takve igrače. Ni Walters ni O'Shea ni Long neće ništa bitnije promijeniti u njihovoj igri s tim da će kada budu bliže našem golu biti opasniji nego večeras.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

NoName
Kontakt:

Post Postao/la NoName » 14 nov 2015, 00:02

Admir_Sa je napisao/la:
NoName je napisao/la:
Elegant je napisao/la:Sta ga natjera da krene sa Dzekom, Vedom, Viscom ?
Zelja da sve zavrsi u ovoj utakmici. I nije da nismo bili blizu, da smo ih otvorili bilo bi klasicno trpanje.
baš i neke prilike nismo ni imali u prvom pol :roll: taktička fula je bila držati tako dugo to sve, već u 55 trebao je ibišević van, a ući neki veznjak da se posjedom pokuša nešto dobiti
Zukanovic glavom kod kornera
Ibisevic vanjski dio mreže
Lulić sa metra od gola glavom
Pjanicev šut preko gola

Sve je to bilo dosta blizu pogotku.
Jbš državu koja nema Nobela, Oskara i Olimpijadu.
Pobjednici ostvaruju ciljeve, gubitnici traže izgovore.
SERGEJ, SERGEJ, SERGEJ BARBAREZ.

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 14 nov 2015, 00:06

Ma uopste se ovo nece prvensto igrati u Francuskoj, vidite da ne mogu mrtve prebrojati, rahmet im dusi...
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 14 nov 2015, 00:06

zgembo89 je napisao/la:
FaraonTM je napisao/la: Po meni upravo ta razlika na terenu gdje smo imali manjka igrača u sredini terena je donijela "prevagu" da ne zabijemo Ircima prije 85-te. A naravno Vedo u napadu nije postojao.
Ali on je taj trener koji je morao napravit izmjene da rijesi problem 0 0 je bilo na poluvremenu mgao je napravit neku izmjenu da je ubacio Hajrovica umjesto Ibisevica da igra 10tku bolje bi sigurno prosli makar bi ostalo 0 0
Slažem se, samo znam da mu nije bilo lako u drugom poluvremenu izbaciti napadača a uvesti krilo/veznjaka, ja ti garantujem da bi bio 3x više kritikovan nego što je trenutno da je uradio tako kao što si ti napisao. Već vidim "Kod 0-0 on izbacuje napadača a ubacuje čovjeka koji nije godinu dana odigrao poštene utakmice i pritom još veznjak, zatvara tekmu?" i tako to. Znači neću ga braniti i ne mogu reći da je uradio dobro kada nije al' da mu je bilo lako sigurno nije.

Ono što je pozitivno je to da je Meša sam priznao i uvidio greške koje je napravio i vjerujem da će to ispraviti u revanšu. Dok bi recimo kod Safeta kladim se bilo "Igrači nisu ispoštovali dogovor".

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 14 nov 2015, 00:07

JohnCleese je napisao/la:Ma uopste se ovo nece prvensto igrati u Francuskoj, vidite da ne mogu mrtve prebrojati, rahmet im dusi...
Strasno sta se desava.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 14 nov 2015, 00:08

AL nije logicno ni ubacivat DJurica u trenutku kad duge lopte ne vidis ne znas ni gdje ces je centrirat moralo se smuljat po zemlji

Cepi1981
Kontakt:

Post Postao/la Cepi1981 » 14 nov 2015, 00:13

Ciro da je bio selektor veceras bi slavili ubjedljivu pobjedu u to sam siguran.
"Mi Bošnjaci njekad slavni narod sad jedva da smo živi nas samo kao očenutu glavu od stabla slavjanskog gledaju priatelji naukah i žale nas.... Vrime je da se i probudimo od dugovične nemarnosti.."
Fra Ivan Franjo Jukic aka Slavoljub Bosnjak

Ferdinand
Kontakt:

Post Postao/la Ferdinand » 14 nov 2015, 00:14

FaraonTM je napisao/la:
zgembo89 je napisao/la:
FaraonTM je napisao/la: Po meni upravo ta razlika na terenu gdje smo imali manjka igrača u sredini terena je donijela "prevagu" da ne zabijemo Ircima prije 85-te. A naravno Vedo u napadu nije postojao.
Ali on je taj trener koji je morao napravit izmjene da rijesi problem 0 0 je bilo na poluvremenu mgao je napravit neku izmjenu da je ubacio Hajrovica umjesto Ibisevica da igra 10tku bolje bi sigurno prosli makar bi ostalo 0 0
Slažem se, samo znam da mu nije bilo lako u drugom poluvremenu izbaciti napadača a uvesti krilo/veznjaka, ja ti garantujem da bi bio 3x više kritikovan nego što je trenutno da je uradio tako kao što si ti napisao. Već vidim "Kod 0-0 on izbacuje napadača a ubacuje čovjeka koji nije godinu dana odigrao poštene utakmice i pritom još veznjak, zatvara tekmu?" i tako to. Znači neću ga braniti i ne mogu reći da je uradio dobro kada nije al' da mu je bilo lako sigurno nije.

Ono što je pozitivno je to da je Meša sam priznao i uvidio greške koje je napravio i vjerujem da će to ispraviti u revanšu. Dok bi recimo kod Safeta kladim se bilo "Igrači nisu ispoštovali dogovor".
Ma pojma ti nemas, to sam i ranije zapazio, idi komentiraj kamane sa ramena ili bocanje, ona idiotska taktika pritiv Nigerije je NULA za ovu sa pet centarhalfova i tri napadaca.

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 14 nov 2015, 00:15

FaraonTM je napisao/la:U Dablinu samo želim da vidim trojac Bešić-Salihović-Pjanić od početka i mislim ma zapravo sam siguran da ćemo ih proći. Jeste da će oni biti jači za par igrača al' to neće promijeniti mnogo toga, šansa da će oni nešto napadati u ovakvoj situaciji mislim da je nerealna. Po meni tekma će biti preslikana kao BiH-Wales samo ćemo mi biti u minusu za jedan gol u odnosu na pomenutu utakmicu.
Napadat ce oni vise nego nocas i bice to poprilicno ravnopravna utakmica i mogu odluciti nijanse na kraju i igraci sa klupe. Ako poceno tako mogli bi imati malo bolju sredinu terena. Samo oni ce probati preko krila da nas nadigraju i iskoriste umor Lulica i Visca. Na tim krilnim pozicijama bi mogli cak i da zamjene igrace unutar utakmice.
Cepi1981 je napisao/la:Ciro da je bio selektor veceras bi slavili ubjedljivu pobjedu u to sam siguran.
Ne znam za pobjedu. Samo sigurno nebi preskakali igru pa makar poceli Hodzic ili TSS u prvih 11.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 14 nov 2015, 00:16, ukupno mijenjano 1 put.

cokara
Kontakt:

Post Postao/la cokara » 14 nov 2015, 00:15

i ponovo smo svi selektori i svi znamo šta je Meša trebao uraditi i kakvu je taktiku i sastav trebao izvesti :crazy:

ahmic
Kontakt:

Post Postao/la ahmic » 14 nov 2015, 00:16

Mislimo.da smo sila,shvatite da Irci igraju ovako i cesto izlaze kao pobjednici..Nije nam se dalo nocas,ajmo ljudi bit uz ekipu i kad je tesko..

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 14 nov 2015, 00:17

Haaaajmo biti pozitivni!

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 14 nov 2015, 00:17

Cepi1981 je napisao/la:Ciro da je bio selektor veceras bi slavili ubjedljivu pobjedu u to sam siguran.
Ciro jeste cirkusant, ali ima fudbal u malom prstu. Mesa je veceras pokazao da mu je znanje i taktika na nivou Papeta i formacije protiv Nigerije. Tuzno sto nikako da budemo rahat na toj selektorskoj poziciji sa nekim pravim strucnjakom.
Bahati, bahati Željkan!
1946

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 14 nov 2015, 00:18

Ajax je napisao/la:
FaraonTM je napisao/la:U Dablinu samo želim da vidim trojac Bešić-Salihović-Pjanić od početka i mislim ma zapravo sam siguran da ćemo ih proći. Jeste da će oni biti jači za par igrača al' to neće promijeniti mnogo toga, šansa da će oni nešto napadati u ovakvoj situaciji mislim da je nerealna. Po meni tekma će biti preslikana kao BiH-Wales samo ćemo mi biti u minusu za jedan gol u odnosu na pomenutu utakmicu.
Napadat ce oni vise nego nocas i bice to poprilicno ravnopravna utakmica i mogu odluciti nijanse na kraju i igraci sa klupe. Ako poceno tako mogli bi imati malo bolju sredinu terena. Samo oni ce probati preko krila da nas nadigraju i iskoriste umor Lulica i Visca. Na tim krilnim pozicijama bi mogli cak i da zamjene igrace unutar utakmice.
Lulić nam je dužan dobru partiju u Dablinu, ovo je večeras bilo ispod svakog nivoa ne samo što se tiče same igre prema naprijed nego nije bilo ni one njegove trke toliko. Sa Višćom će imati problema kako god, vidjelo se večeras da je vrlo neugodan, samo još da popravi završni pas/centaršut u 16m i biće on vrlo dobro krilo za naše uslove.

Što se tiče napada ja se ne slažem, ja zaista ne vidim kako bi oni nas mogli napasti sa igračima u sredini kao što su McCarthy i Whelan, to je po meni kao da kod nas igraju Grahovac i Bešić u paru.

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 14 nov 2015, 00:21

Ferdinand je napisao/la:
Ma pojma ti nemas, to sam i ranije zapazio, idi komentiraj kamane sa ramena ili bocanje, ona idiotska taktika pritiv Nigerije je NULA za ovu sa pet centarhalfova i tri napadaca.
Treba mu otkaz dati, ja bih volio Vahu ili Bielsu, šta ti misliš?

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 14 nov 2015, 00:25

FaraonTM je napisao/la:Što se tiče napada ja se ne slažem, ja zaista ne vidim kako bi oni nas mogli napasti sa igračima u sredini kao što su McCarthy i Whelan, to je po meni kao da kod nas igraju Grahovac i Bešić u paru.
Vise ce napadati sa svih pozicija najvise preko krila nego nocas. Rasirit ce igru na onom sirokom terenu i razigravati krila a nisu ni bezopasni kroz sredinu. Probat ce dobiti utakmicu sa tempom, trkom i jakom obranom. Veci je upitnik kako cemo mi odigrati. Po krilima tesko da im mozemo parirati jer Lulic mi djeluje umorno a ni Visca nije toliki kvalitet. Bice dobro i ako uspiju da limitiraju njihova krila. Mi njih mozemo dobiti samo kroz sredinu sa tim sitnim pasovima: Besic - Pjanic - Salihovic i mozda cak Medo za zadnjih 20, 30 minuta. Tu je nasa sansa i da se nadamo dobroj partiji Pjanica i Salihovica.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.