šta smo bogu zgriješili?
Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije
Moderatori/ce: _dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog,ribery
Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije
imaš sve igrače na raspolaganju (osim bešića) i opet nekakvi eksperimenti,igranje sa četiri štopera (šunjić,spahić,zukanović,cocalić)
šta smo bogu zgriješili?
šta smo bogu zgriješili?
- invincible1921
- Kontakt:
Pa dobro ako hoces da ubacimo ta gov.na moze hahahah, evo napiso sam ti na drugi nacin. Razocaro me totalno, al ako pokaze sad da moze bolje recu da sam pogrijesio 
=\_1921_/=
Bio sam u na tekmi, prvo poluvrijeme smo bili znatno bolji, drugo nisam vidio. Neka umjerena napadacka varijanta je preovladavala medjutim izmjenama se zacudio svako normalan sto je i logicno, ponovicu da smo utakmicu zavrsii sa pet stopera, jednim veznjakom, jednim krilom i tri klasicna napadaca. Neprikosnoven na terenu je bio Dzeko- svaka mu cast jos jednom, klasa je klasa jednostavno i uvijek ispliva u najbitnijim momentima. Iznenadjenje za mene licno i najbolji pojedinac odmah iza Dzeke je Cocalic, majstor samo takav, precizan i odmjeren u svemu iako u ofanzivi malo tapka pa su zbog toga ispastali odsjeceni Pjanic i "desetka" Dzeko, pored toga Dzeko je precesto bio i lijevo krilo jer je Lulic konstantno bio u sredini iz ovog ili onog razloga i on je ujedno i najvece razocarenje veceri, totalno pogubljen i bezidejan. Ostatak ekipe dobar, sigurno da je bilo jako tesko igrati u onakvim uslovima, bio sam iza Begovica covjek je bio pogubljen drugo poluvrijeme nije znao gdje je lopta ni sta se desava, prosto nije vidio. Sam Mesa, dosta je slican Papetu, imam osjecaj da ima previse respekta prema pojedincima i da zbog toga ispasta kolektiv iako me iznenadio kad je izvadio Lulica- barem nesto. Ibisevic izuzev jednog prodora u prvom poluvremenu je napravio- NISTA, konstantno simulira, trazi prekrsaje koje mu Mesa u ulozi sudije ne bi svirao, mase nesto rukama i prigovara... Cisto izrazavanje nemoci. U proteklih nekoliko odlucujucih meceva imali smo srece zaista medjutim sinoc smo iz prvog suta u okvir gola primili gol i to u golmanov ugao kroz covjeka, jednostavno nesreca, izgledalo je kao da smo ih zaustavili i onda taj sut i mreza se trese... Mesa ce morati dobro razmisliti za revans, kvalitetniji jesmo ali ce i oni biti u odnosu na sinocni mec, ne smije sebi dozvoliti da bude rob zasluga, neka gleda igre i karijeru iskljucivo iz zadnjih 10-ak mjeseci i u kombinaciji sa trenutnim formama neka izabere najboljih 11.
Sabinho
KRSTE HVALA TI ZA SVE!
KRSTE HVALA TI ZA SVE!
Sokirao sam se kada sam vidio da igramo sa 2 napadaca tj sa Ibisevicem. Drugi sok nastupio je , kad je kreten nakvasio travu pa se u 15 min magla spustila toliko da sam mislio da je zenicka zeljezara eksplodirala.
I kaoo slag na tortu, treci sok nastupio je, kad smo igrali sa 3 CF. Tako se nisam syebo jos od Nigerije i one famozne formacije gdje smo ostali upamceni na Mundijalu kao jedina repka sa onakvom postavom. Mislio sam da se reziser zayebavao prije tekme.
Mi ne zabijemo li rano gol u Dublinu- proci necemo. Sa pravom postavom , pristupom i malo srece, uvjeren sam da cemo nekako uspjeti otici na EP, a cak i tad cu reci da je Mesa prosjek trener , malo pismeniji od Papeta samo. Razlog ce pak biti- prelagana, citaj najlaksa grupa, luda sreca da Izrael izgubi kod kuce od Kipra i naravno izvlacenje prosjecne repke , u poredjenju naravno sa 2 prethodna baraza.
Ono sto bih jos spomenuo je to, da mi jednostavno nemamo igre od pobjede protiv Izraela. Sto je to tako, ja ne znam.
I kaoo slag na tortu, treci sok nastupio je, kad smo igrali sa 3 CF. Tako se nisam syebo jos od Nigerije i one famozne formacije gdje smo ostali upamceni na Mundijalu kao jedina repka sa onakvom postavom. Mislio sam da se reziser zayebavao prije tekme.
Mi ne zabijemo li rano gol u Dublinu- proci necemo. Sa pravom postavom , pristupom i malo srece, uvjeren sam da cemo nekako uspjeti otici na EP, a cak i tad cu reci da je Mesa prosjek trener , malo pismeniji od Papeta samo. Razlog ce pak biti- prelagana, citaj najlaksa grupa, luda sreca da Izrael izgubi kod kuce od Kipra i naravno izvlacenje prosjecne repke , u poredjenju naravno sa 2 prethodna baraza.
Ono sto bih jos spomenuo je to, da mi jednostavno nemamo igre od pobjede protiv Izraela. Sto je to tako, ja ne znam.
27.10.2020
Pitaj me ponovo pa cu vidjetiPitam te ponovo
Hoces li pojesti sva svoja gov.na koji si istresao po Meši, ako prođeno na Euro....nemoj mi eskivirati sa nekim pricama, vec odgovori konkretno na konkretno pitanje
samo mi to odgovori, da dalje ne širimo pricu![]()
Nas Meša može samo, na Bajramski turnirir odvesti. 
1.Covjek je naredio da se natopi teren, takav teren odgovara reprezentacijama koje igraju od noge do noge a mi smo igrali engleski stil, duge lopte.
2. Da je pametan, znao bi da ce se od tolike vode dici magla koja ce nam dodatno otezati igru.
3. U citavoj postavci smo imali jedno veznjaka kako treba (Pjanic)
4. Igrali smo sa 5 stopera u jednom trenutku, jednim veznjakom, jednim krilom i 3 sidrasa.
5. U prvoj postavi mu je igrao igrac koji nije imao takmicarsku utakmicu od Kipra.
6. Nije pokusao uvesti ni jednog veznjaka koji ce pokusati podvaliti loptu, hint Medunjanin nego je povlacio Dzeku na desetku.
Kakav smijesan trener, ziheras, takticar i ubleha. Ne pamtim kad je repka igrala ruzniji fudbala od ovog sto igramo danas. Nekad smo gubili ali smo stvarali sanse i bili dominantni na terenu.
Neka te je stid i sram Mesa za sinocnju blamazu.
2. Da je pametan, znao bi da ce se od tolike vode dici magla koja ce nam dodatno otezati igru.
3. U citavoj postavci smo imali jedno veznjaka kako treba (Pjanic)
4. Igrali smo sa 5 stopera u jednom trenutku, jednim veznjakom, jednim krilom i 3 sidrasa.
5. U prvoj postavi mu je igrao igrac koji nije imao takmicarsku utakmicu od Kipra.
6. Nije pokusao uvesti ni jednog veznjaka koji ce pokusati podvaliti loptu, hint Medunjanin nego je povlacio Dzeku na desetku.
Kakav smijesan trener, ziheras, takticar i ubleha. Ne pamtim kad je repka igrala ruzniji fudbala od ovog sto igramo danas. Nekad smo gubili ali smo stvarali sanse i bili dominantni na terenu.
Neka te je stid i sram Mesa za sinocnju blamazu.
Hvala majci Paši.
Hvala ocu Rami.
Hvala sestri Seni.
Hvala bratu Seji.
Safet Susic - Pape!
Hvala ocu Rami.
Hvala sestri Seni.
Hvala bratu Seji.
Safet Susic - Pape!
- Probisvjet
- Kontakt:
Goalgetter je napisao/la:Haaaajmo biti pozitivni!

Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.
Toliko teren bio natopljen da je do Visokog zamagliloShooter je napisao/la:Da je pametan, znao bi da ce se od tolike vode dici magla koja ce nam dodatno otezati igru.
Ponovo se zauzimaju busije i puca se iz svih oruzja za i protiv. Na zalost cini mi se da su argumenti protiv realniji jer braniti Bazdarevica nakon ove utakmice mogu samo oni kojima je klub ispred reprezentacije. Nije on puno pogrijesio sa sastavom. Po meni je napravio samo jednu gresku ali ona je ubila nasu sredinu terena. Osakatio je taj dio nase momcadi ubacivanjem Ibisevica. Sta je on zelio sa tim mislim da ni on sam ne zna. Izmjene da te bog sacuva u stilu spasit ce nas Djuka opet. Odavno ne komentiram na ovoj temi jer me Bazdarevic podobro razocarao. Ali ipak nade jos nisu ugasene i jedan igrac kojeg mu mnogi navijaci zamjeraju je mozda i najzasluzniji za to. Usput i on je bio zamjena sinoc i sa njim je pogodio. Doduse moguce da je Ognjen prisilno uveden. Mesa mora bolje ako zelimo dalje. Ne ocekivam puno od njega kao trenera ali pobogu samo da nas ne sakati i bit ce dobro. A formu igraca kriviti za neuspjeh moze samo neko tko ih ne gleda. Odavno nisu bolje igrali i to vecina prvotimaca. Hebi ga Mesi ne igra nikako jedan Hodzic koji igra u zivotnoj formi a igraju neki koji i ne pruzaju nista ili skoro nista u svojim klubovima. Tu se po prvi put slazem sa ovim Mamicevcem koji danima o tome pise na ovoj temi. Grozno ali istinito. Da jos dodam da mi je sada jasnije i izbacivanje Krunica. Ne treba mu takav igrac kad on sredinu ne slaze po nikakvoj logici. Jucer bi Krunic zasigurno puno vise doprinio nasoj igri od Ibisevica i forma mu nije upitna. Ali ajde od Mese me nista vise puno ne iznenadjuje.
Zadnja izmjena: dubrovnik, dana/u 14 nov 2015, 09:29, ukupno mijenjano 2 puta.
Ne valja vam covjek opet, a da njega nije bilo ne bi ni nas u barazu bilo, tako da malo razmislite prije nego sto pljujete nezahvalnici jedni
plešu vještice trče vukovi
puške pucaju lete duhovi
svira tambura plešu vragovi
munje sijevaju cvatu makovi
puške pucaju lete duhovi
svira tambura plešu vragovi
munje sijevaju cvatu makovi
Ja od utakmice sa Welsom i Kiprom sam tog razmisljanja da je Mesa unazadio nasu igru. Nepamtim da smo ikada gore "igrali," ako se ono pumpanje a la Stoke City moze nazvati igrom. Uspjelo mu je protiv Welsa, neki to nazivaju trenerskom majstorijom, ja tvrdim da je to bila sreca. Nadam se da cu na nasoj klupi ubrzo vidjeti nekog trenera koji ima muda i koji ce gledati na kvalitet, a ne na neke stare zasluge.Tuga me obuhvati kad vidim ibisevica na terenu 90 min..Hvala mu za sve sto je ucinio, ali vise je vrijeme da on grije klupu. Tvrdim da nikakve koristi od njega nemamo vec duze vrijeme, i onaj gol koji je dao protiv welsa 90% forumasa bi dalo. Covjek je toliko nekoristan da mi se place kad ga vidim, ne zna smiriti loptu, ne zna preci igraca, spor i truntav je, a jedino sto zna je nakad naletjeti i dati neku frljoku, pa jeboga zivot svak to zna.
BordoCrvena...Fk.Sarajevo i Liverpool
Kako koja utakmica prolazi Meho sve vise poprima osobine telece glave. 
NOVAK ĐOKOVIĆ
NK Celik Zenica
NK Celik Zenica
Samo zbog Papeta se od Mese napravio Mourinho. Realnost je da su obojica u 5 deka, u najboljem slucaju prosjecni treneri. Njihove karijere i rezultati to govore. Mada cak ni puno bolji trener ne bi izvukao nesto vise od ovih igraca, nema u njima vise onog zara kao prije SP-a.
Begovic
Mujdza Spahic Zukanovic Kolosinac
Besic Medunjanin
Visca Pjanic Lulic
Dzeko
Bazdarevicu ne seri nemas bolje ekipe ovo izvedi u irskoj da igramo fudbal.
Mujdza Spahic Zukanovic Kolosinac
Besic Medunjanin
Visca Pjanic Lulic
Dzeko
Bazdarevicu ne seri nemas bolje ekipe ovo izvedi u irskoj da igramo fudbal.
Samo Sarajevo
Spahic i Zukanovic igraju lijevog stopera, tesko da mogu biti par. Mujdza je prelos za ozbiljnog fudbala. Kolasinac je u losoj formi i jos on nema karakteristike beka. Medunjanin je rekreativac i protiv rastrcanih igraca nema sta traziti. Besic je do skora bio povrijedjen i pitanje je koliko moze pruziti. Ovaj sastav ima 3-4 slabe tacke koje ce ozbiljna ekipa iskoristiti.
Serete sa 5 stopera
Cocalic odigrao odlicnu utakmicu, nije opasan prema naprijed al jebga nije ni Besic
Zukanovic takodjer solidna utakmica, iskusniji je od Kolasinca i za razliku od njega igra glavom sto je bitno u ovim utakmicama
Vranjes jedina zamjena za Mujdzu i odlicno je odigrao i upisao asistenciju
Cocalic odigrao odlicnu utakmicu, nije opasan prema naprijed al jebga nije ni Besic
Zukanovic takodjer solidna utakmica, iskusniji je od Kolasinca i za razliku od njega igra glavom sto je bitno u ovim utakmicama
Vranjes jedina zamjena za Mujdzu i odlicno je odigrao i upisao asistenciju
Nad tobom sunce najljepše sja
Besic je prema naprijed mnogo, mnogo bolji od Cocalica.
Solidna partija Cocalica, ali on sada ide na klupu.
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Normalno da ce ic na klupu.jasmin10 je napisao/la:Besic je prema naprijed mnogo, mnogo bolji od Cocalica.
Besic samo ima volju da ide prema naprijed i kad dodje blize golu ne zna sta da radi s loptom. Ali nebitno kazem da smo imali odlicnog def veznog ali se opet pljuje selektor.
Nad tobom sunce najljepše sja
- MojGradMojKlub
- Kontakt:
Trenutno korisnika/ca: Edincapitano, Goalgetter, Tihi i 23 gosta.