A sta si ti kao neki izumitelj zadnjeg veznog, pa mora igrati i raditi onako kako ti mislis da to treba.
Ja sam opisivao ste je uloga zadnjeg veznog u modernom fudbalu a ne kako ja mislim da treba igrati, jer su ljudi vec smislili na meni je samo da to primjenim i nadjem najboljeg igraca za to (u mogucnostima koje posjedujem)
Ako sef kaze zadnjem veznom da cuva protivnickog golmana on ce to i raditi.
Moze naricito ako je sef onaj ruzni shugoslovene, od njega me nebi ni to iznenadilo.
Jesi li se ikad bavio fubalom, i jesi li ikad odigrao neku takmicarsku utakmicu ?
Vise nego ti imas dlaka na glavi
Irci su igrali s 4 klasicna veznjaka i napravili totalnu guzvu kroz sredinu, i da si ne znam koliko veznih imao kroz sredinu niko ne bi prosao.
Hehe, pa dobor onda ako bilo ko stavi 4 klasicna u sredinu niko ne moze proce. Ako on stavi cetiri ti stavi 6 pa opet imas dva viska,haha. Ne budali kakva cetiri u sredini oni su bili ispred svojih 16 gdje su kupili pokusaje nasih centarhalfova da uposle napadace.
Nadam se da mozes pratiti.
Pokusavam iako pises totalne nebuloze kao da pises o hrkljusu a ne fudbalu.
Zbog toga se igrala zasnivala na bocnim igracima, posebno lijevom beku Irske koji je mnogo sporiji od Visce koji ga je i prosisao hladno nekoliko puta.
Visca je brzi od 90% bekova i davno sam govorio da ga treba vise forsirati bez suvisnih odbrambenih zadataka jer nema toga beka ili ih ima vrlo malo koji ce ufatiti odmornog Viscu. I kako onda da ti tvoj smoklan izbaci Viscu haman je mislio da je Djuric jos brz
Samo ne znam gdje si naucio da centarhalf pokriva bekove koji idu konstantno naprijed, vjerovatno opet u svom nekom zamisljenom taktickom prirucniku. Sigurno ce se halfovi razdvojiti do linija i ostaviti praznu sredinu da pokrivaju bekove.
Ovo je vec ozbiljno budalasanje, na svakoj utakmici kada je ekipa u napadu i bek(ovi) krenu naprijed centarhalfovi se malo razvuku prema liniji da bi mogli sustici i neku napamet ispucanu loptu iz protivnicke odbrane. Cak je i sinoc par puta Spahic sinoc pokrio Zukanovica pa i Sunjic Mujzu. Kada JEDAN BEK ode naprijed onda se drugi povuce malo u sredinu i formira se linija od 3 pozadi. U stvari istovremeno bi i trebao samo jedan bek da ide naprijed a ne obojica.
Sam si napisao da je Cocalic ispunio ono sto je trazeno od njega. Ne znam sta bi to jos, mozda da kao Matic zabije gol s 30 metara, ili da kao Pirlo sa svoje polovine daje zadnje pasove.
To stoji, ali zadnji vezni mora da odigra kao Matic ili Pirlo, mislim formacijski jer je to jedino moguce ako zelis pokriti kvalitetno teren
I opet da naglasim niko nema striktne zadatke na terenu samo zbog pozicije koju si ti vidio na shemi da bi trebao igrati, svi rade ono sto sef trazi od njih da rade na terenu bez obzira sta mislio koju oni poziciju igraju. Vjerovatno zamisljas svlacionicu prije utakmice i selektora s misem kako pomjera ljude po pozicijama i stavlja ono cm, dm, cb...
U tome i jeste problem sto je idiot trazio od njih da igraju ono sto ce nemirnovno dovesti do loseg rezultata. Nasi igraci nisu od juce da im trebaju figure, dovoljno je bilo da im se kaze pozicija koju igraju i par direktnih, jasnih savjeta pred utakmicu. Ostalo je stvar treninga, zasto se okuplja nekoliko dana ranije. I da sta bi za poljevanje igralista, kako ta taktika funkcionise, bi li trabala uci u udzbenike?