Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_

Ferdinand
Kontakt:

Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Post Postao/la Ferdinand » 14 nov 2015, 23:56

pinoglavi je napisao/la:@Ferdinand to sto si napisao za zadnjeg veznog stoji (vecinom) ali mi tog igraca, u odsustvu Besica nemamo. Cocalic je bio odlican u defanzivi gdje je davao stabilnost za razliku od Hadzica npr., a Grahovac bi u najboljem slucaju odigrao kao i Cocalic. Tvoja postava bi sa Pjanicem, Salihovicem i Medom je samoubilacka, to je i Safet forsirao kao npr protiv Slovacke pa tek kada je usao Zahirovic u drugom mecu mi proigrali.
Taj tvoj def. vezni je ideal i to je svjetski def. vezni koji je odlican u defanzivi a prijetnja je i za napad i ponavljam da mi takvog igraca u odsustvu Besica(mada ni on nije nesto idealan prema naprijed) nemamo. Formacija je bila pogreška ali moramo imati destruktivca u veznom redu i taj dio nije greška kao što predstavljaš.
Mi da imamo igrača kakvog opisuješ sve bi redom samljeli, a taj igrač bi bio svjetska klasa, poput Džeke.
Varas se ako kontas da sam ja mislio da nas defanzivni vezni mora odraditi sve onako bas kako sam napisao. Mislim odraditi sve u superlativu, ali MORA to sve pokrivati najbolje sto moze ili ubacuj drugoga. Nece mozda nekom golcinom iz daljine poput Svajnija rjesiti utakmicu zabijati poput Fernandinja i Gerarda, stizati i u odbranu poput Alonsa, ali ipak mi ne igramo protiv Reala, niti Mancester Citija, mi smo igrali protiv Irske i Salihovic je mogao odigrati tu poziciju prilicno dobro. Sva poenta je da je Mesa stavio totalno odbrambenog igraca obicno da cuva njihove napadaca a Pjanic treba sam pokrivati sredinu??? Kakva samoubilacka postava ba, Irci su u prvoj gledali da izvuku glavu o napadu nisu mislili nikako. Kad trebas rjesiti utakmicu ti imas pet stopera pozadi tri sidrasa naprijed...to je vec osam igraca i ond aocekujes da ti preostala dvojica pokrivaju dvije krilne i tri sredisnje pozicije. E nemere da yebe rak raka....Ako nomamo boljeg od Hadzica i Grahovca boze moj daj njih, pa evo vec par mjesci ovdje se bruji kako se Mesa satra od posla, prati igrace, putuje, gleda...gdje su mu ti igraci na desnom beku npr? Sto neko rece, vrti se ko pcelica, sve nesta hoce da se pita a meda slabo.

Ferdinand
Kontakt:

Post Postao/la Ferdinand » 14 nov 2015, 23:58

mirzatele je napisao/la:Mesa se najjednostavnije receno zaigrao, jer kad radis nesto na svoju ruku onda ces na kraju biti ili heroj ili tragicar. Proslo mu je sa Djuricem, a iskreno oba puta kada ga je uvodio bio sam u fazonu "sta ovaj radi", kao i sinoc kad sam vidio prvih 11. Bilo bi dobro kad bi odbacio ta eksperimentisanja bar u ponedjeljak i odlucio se za prvih 11 koje svi ovdje mi znamo tj. za standardnih 4-5-1, pa sad da li ce biti Zukanovic ili Kolasinac lijevo, ili Salihovic/Haris u sredini i nije previse bitno. I dalje imamo velike i vrlo realne sanse da prodjemo, tj. da pobijedimo u ponedjeljak, jer imamo u ekipi Boga (oprosti mi Boze) - Edina Dijamanta Dzeku
Eto kratko i jasno, samo sto sam ja to sve govorio i posle one dvije utakmice.

Ferdinand
Kontakt:

Post Postao/la Ferdinand » 15 nov 2015, 00:06

hurem je napisao/la:Sinosnjih 11 koje je izveo ne bi ni dijete iz osnovne skole izvelo, treba biti realan i to priznati...mi smo fakticki igrali samo sa jednim "veznjakom" u sastavu (Pjanic) koji je morao vise igrati na poziciji stopera nego u veznom redu...a Dzeko je morao igrati vise 10-ku nego napadaca...formacija je bila 5 1 4, ili 4 2 4 (ako racunamo Cocalica koji je stoper u veznom redu)...a zapravo je sve bilo super osim Vede (Visce koji je sinoc bio fenomenalan)...trebalo je pojacati jednim veznjakom i to je to...
ovo zapravo pokazuje koliko samo JEDAN los potez moze poremetiti sve...a sjetimo se Vranjesa protiv Belgije i Kipra...
...s tim da bih ja jos na beka stavio Kolasinca, jednostavno je bolji na toj poziciji i tacka...brzi, okretniji, prodorniji...itd...neko spominje Zukine centarsuteve - pa sinoc su bili uzasni kao i svaki put do sada, jednostavno je limitiran u igri prema naprijed, a prema nazad prespor...neka igra stopera kada bude prilike i to je to.

Dakle, samo jedna pogreska (ogromna, u taktickom i u svakom dr. smislu) je u pitanju, da nje nije bilo to bi ovako izgledalo i to bi bilo to:

.............................Begovic............................
Mujdza.........Sunjic.................Spahic......Zuka(Seo)
............................Cocalic.............................
..............Pjanic..................Medo(Sejo).............
Visca(Vedo)..........................................Lulic...
..........................Dzeko................................

Zakljucak:
Mesa ponovo napravio takticku pogresku koja nas kostala(objasnjeno gore, ranije je to bilo protiv Belgije - Vranjes prije Sunjica; protiv Kipra - Vranjes na DM-u, i sl) - ko to ne vidi ili je slijep ili mu je Mesa nesto u rodu...na stranu njegov posao koji radi mimo utakmice - tu zasluzuje istinske cestitke...ali sinoc se protiv ranjene R.Irske moralo vise...opet smo bili bezopasni uz jos jednu bezidejnu igru...a normalno da ce biti bezidejna igra kada nemas veznog reda.

U Dablinu, u slucaju da Medo nije spreman, ili Sejo:

.............................Begovic..........................
Mujdza..........Sunjic................Spahic.....Kolasinac
............................Cocalic............................
...............Pjanic...................Besic.................
Visca.................................................Lulic...
............................Dzeko.............................
U sustini imas poentu ali bi ja napravio jednu izmjenu za Dablin. Cocalica bi pomjerio na Sunjicevo mjesto, Besica na Cocalicevo a Salihovica na Besicevoonako kako si ti stavio. Fakticki bi to ipalo Salihovic in, Sunjic out.
Au zaboravih Zukanovica, onda bi dobor razmislio bi li njega ili Cocalica u paru sa Spahicem. Ima i jedan i drugi svoje prednosti.

FaraonTM
Kontakt:

Post Postao/la FaraonTM » 15 nov 2015, 00:13

Po meni Zukanović, Cocalić, Ibišević out a Kolašinac, Bešić, Salihović in.

4-3-3 formacija naravno.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!

Holy South!

Forza Milan!

Go Mavs!

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 15 nov 2015, 00:45

Kod Susica smo igrali tako da nekim centralnim veznim koji je pokusavao raditi posao zadnjeg veznog sto je rezultiralo patnjom i ocajem cim igramo protiv imalo ozbiljnijeg tima poput Slovacke. Mi smo u drugoj utakmici protiv Slovacke zaigrali tek kada je usao Zahirovic pri rezultatu 1-0 i tada pocinjemo igrati ofanzivnije jer je dao potrebnu sigurnost prema nazad. Ovdje zavrsavam, necu ja tebe ubjedjivati **** imas svoje misljenje.
Nad tobom sunce najljepše sja

HankMoody
Kontakt:

Post Postao/la HankMoody » 15 nov 2015, 00:54

Dakle Begović; Mujdža ili ako on ne bude spreman, što je moguće, Vranješ, Spahić, Zukanović, Kolašinac; Bešić, Pjanić, Medunjanin na desetki, Lulić, Višća; Džeko. Dakle, agresivni i prodorni bekovi, a opet imamo visinu da ih markiramo u prekidima. Eventualno opcija da se Sunjić uvede umjesto Medunjanina, Zukanović na zadnjeg veznog, ali tad se gubi na kombinatorici, a to nam je važno, jer ćemo imati loptu u posjedu velik dio utakmice. Višću bih ubacio jer je u dobroj formi, mada Hajrovićev stil igre više odgovara ovakvoj utakmici, jer će nam krila biti duplirana maksimalno, tako da Izet može nešto iz daljine uraditi. Ako ne bude išlo, uvesti drugog sidraša, Đurića, pa tako probati. Druga bi mi izmjena bila Višća/Hajrović i možda kao treću opciju ako baš zagusti Hodžića. Ako budemo imali rezultat pa ganjali defanzivu, onda nekog od odbrambenih, tipa Bičakčića, kao u dva meča u oktobru. Sve u svemu, i dalje vjerujem i mislim da možemo proći. :D
1992, 2006, 2009, 2011, 2015

muhamed121
Kontakt:

Post Postao/la muhamed121 » 15 nov 2015, 01:06

Nekim vidim nije godio Susic sad kad je "zapelo" ne godi ni Bazdarevic da dodje sutra Ferguson nebi dobar bio a imam osjecaj i siguran sam 100% da prolazimo ima da nas momci i selektor spuste na zemlju kakav smo mi cudan narod sutra ce iste osobe koje kazu Bazdarevic ne valja reci da je najbolji selektor na svijetu

Cepi1981
Kontakt:

Post Postao/la Cepi1981 » 15 nov 2015, 05:19

Joj sta bi nam maestro Miske znacio protiv ovih sivonja iraca, da ih razbucamo da zaborave kako se zovu. :(
"Mi Bošnjaci njekad slavni narod sad jedva da smo živi nas samo kao očenutu glavu od stabla slavjanskog gledaju priatelji naukah i žale nas.... Vrime je da se i probudimo od dugovične nemarnosti.."
Fra Ivan Franjo Jukic aka Slavoljub Bosnjak

AlphonseKauders
Kontakt:

Post Postao/la AlphonseKauders » 15 nov 2015, 09:29

sve ok, mogli smo bolje,naravno, ali mi smo i sa onakvom igrom imali 4 mrtve sanse (zukanovicu lopta iz kornera pada direktno na glavu 3 metra od gola, a on reaguje kao kakav kantonalija, zatim lulic mislio da je u ofsajdu pa nije dirao loptu glavom s metra nakon necijeg udarca glavom, onda visca cist zicer ibisevicu daje golmanu u ruke, te ponovo lulic nakon odbice sam pred golmanom puca u njega) i uz malo bolje reakcije igraca isli bi tamo uz prednost,a Mesa bi opet ispao takticki genij..ovako ispade prema nekima da covjek nema pojma,i da smo bili tarabe, a zapravo smo kontrolisali igru bar 70 min..

Irci jesu igracki losi, ali im nije mrsko ganjati svakog naseg igraca, hrvati se u svakom duelu i vratiti se sa desetoricom u odbranu,ako treba, a protiv takvih ekipa ne mozes ti sad tu nesto puno igracki briljirati, i stvarati milion sansi,a pogotovo ako ne das gol odmah na pocetku njihov fanatizam raste iz minute u minutu.

Ja i dalje vjerujem Mesi da ce ovo uspjesno zavrsiti, sanse cemo stvoriti sigurno, samo da bude koncentracije u realizaciji:)

sekula
Kontakt:

Post Postao/la sekula » 15 nov 2015, 10:23

Mesa kao selektor do sada ima omjer 5 pobjeda,2 remija i 1 poraz (i to od trenutno prvoplasirane ekipe na svijetu) i opet se nadju moroni koji kazu da on nema pojma.....to samo govori o njihovom intelektualnom kapacitetu.....
Njegova jedina greska u ovoj utakmici je sto je krenuo ekstremo ofanzivno,fakticki sa 4 ofanzivna igraca tako da je u sredini imao poprilican deficit u odnosu na Irce koji su svakako dosli po 0-0....medjutim,mogu to shvatiti jer je pokusao iznenaditi Irce i napasti ih na foru kako bi sto prije dali gol jer gosti nisu ni pomisljali na napad....da smo dali gol u prvih pola sata,dali bi jos minimalno jedan i to bi bilo to.....iako smo imali deficit u vezi,minimalno jednog a cesto i po dva igraca,opet smo diktirali tempo i imali posjed preko 60 posto cijelu utakmicu.....falio je samo jedan gol.....Ircima je bio cilj samo da ne prime gol i opet su ga primili,a dosli su sa prepisanim Murinjovim autobusom......
Kockao se i nije pogodio.....to nece biti ni prvi,ni zadnji put......u Dublinu ocekujem malo zatvoreniju varijantu,bez Ibisevica,sa Besicem unutra,Dzeko kao spic i jos jacom igrom prema krilima jer smo ih s krila ubili......
U ovoj utakmici bi nam Misimovic sa svojom lucidnoscu dosao ko budali samar.....dio tog arsenala ima Medunjanin,ali kako u ovako bitnoj utakmici staviti covjeka koji je u posljednjih dva mjeseca odigrao dvije utakmice........
Zaboravih,veliki uspjeh u ovoj utakmici je to sto smo igracki izasli neokrznuti iz prvog meca.....niko nije povrijedjen i niko nije dobio parni karton......u Irskoj cemo biti borbeniji i ratoborniji jer nemamo sta izgubiti........
100% sam siguran da cemo dati bar jedan gol......
Moj glas je mek, al' je zato toljaga tvrda.....

JohnCleese
Kontakt:

Post Postao/la JohnCleese » 15 nov 2015, 10:45

hule_barca je napisao/la:Meša kao i svaki trener njegovog kalibra ima određenih prednosti i mana. Vidjeli smo taktički promašaj sinoć i to treba priznati. Sad je na njemu da popravi nedostatke od sinoć. Ipak, na stranu sve to, ali meni je nekako najviše zasmetao dio njegovog komentara, gdje kaže da smo ubili irce u prvom poluvremenu i da sa takvom igrom sigurno idemo na EP. Ja stvarno ne znam šta je on gledao u prvom poluvremenu i kako je on vidio da smo ubili irce. Pokoja polušansa za 45 minuta, vrlo malo izrađenih akcija, preskakanje igre do milog Boga, je za njega nadigravanje Irske. Inače sam optimističan glede uzvrata, ali kad pročitam ovakvu izjavu, sve mi se nešto Pape počne vrtiti po glavi.
Da, da kao da Mesa suptilno najvljuje sve isto samo mjesto Cocalica dolazi Besic
Nije problem u slijepim vođama, problem je u slijepim sljedbenicima.

Svabo je to...

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 15 nov 2015, 10:51

Ma necemo ovaj put igrati sa dva napadača, a samo jednim veznim, nije Meša toliki Safet. :nene: :think:

xavi26
Kontakt:

Post Postao/la xavi26 » 15 nov 2015, 11:00

pinoglavi je napisao/la:Kod Susica smo igrali tako da nekim centralnim veznim koji je pokusavao raditi posao zadnjeg veznog sto je rezultiralo patnjom i ocajem cim igramo protiv imalo ozbiljnijeg tima poput Slovacke. Mi smo u drugoj utakmici protiv Slovacke zaigrali tek kada je usao Zahirovic pri rezultatu 1-0 i tada pocinjemo igrati ofanzivnije jer je dao potrebnu sigurnost prema nazad. Ovdje zavrsavam, necu ja tebe ubjedjivati **** imas svoje misljenje.
Zahirovic je tada usao umjesto Mujdze i kod pozitivnig rezultata, i nije presao pritivnicku polovinu za razliku od Mujdze koji je spartao naprijed nazad, i to nije bio nikakav takticki nego logicni potez..
Volim te Bosno!!!

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 15 nov 2015, 11:08

xavi26 je napisao/la:
pinoglavi je napisao/la:Kod Susica smo igrali tako da nekim centralnim veznim koji je pokusavao raditi posao zadnjeg veznog sto je rezultiralo patnjom i ocajem cim igramo protiv imalo ozbiljnijeg tima poput Slovacke. Mi smo u drugoj utakmici protiv Slovacke zaigrali tek kada je usao Zahirovic pri rezultatu 1-0 i tada pocinjemo igrati ofanzivnije jer je dao potrebnu sigurnost prema nazad. Ovdje zavrsavam, necu ja tebe ubjedjivati **** imas svoje misljenje.
Zahirovic je tada usao umjesto Mujdze i kod pozitivnig rezultata, i nije presao pritivnicku polovinu za razliku od Mujdze koji je spartao naprijed nazad, i to nije bio nikakav takticki nego logicni potez..
Usao je pri rezultatu 1-0 tako da ne znam kako ti je to pozitivan rezultat. Samo navodim kako sa kvalitetnim zadnjim veznim ekipa djeluje sigurnije prema naprijed.
Nad tobom sunce najljepše sja

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 15 nov 2015, 11:13

Visca, Vedo Spaha i Lulić na klupu.

1. Gk Begovic
2. Dr Mujdža
3. Dl Kolasinac
4. DC Zukanovic
5. DC Sunjic
6. Dmc Besic
7. Mrc Hajrovic
8. Cm Pjanić
9. Sc Dzeko
10. Amc Medunjanin
11. Lmc Salihovic

Izmjene u slučaju ganjannja rezultata redom: 1. Lulić, 2. Hodzic. 3. Djurić
Izmjene u slučaju da branis rezultat redom: 1. Spahic, 2. Cocalic

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 15 nov 2015, 11:41

Par recenica o Bazdarevicu I njegovim reakcijama u Zenici.
Ajde da I razumijemo argumente za ubacivanje Ibisevica u prvi tim (potreba za ofanzivom). I sam sam prizeljkivao Cocalica u prvom sastavu na poziciji DM ali mi je od pocetka bilo jako cudno da u takvoj postavki igre u napadu uz Edina igra I Vedad. Promislio sam da je moja sumnjicavost prema Mehmedu vjerovatno neutemeljena jer od prvih utakmica mi se neki njegovi potezi cine onako bas Susicevski ali vecina forumasa vidi drugacije od mene. Ipak momenat u kojem izvodi Viscu a uvodi Djurica je cak I kod Irskih fanova izazvao zaprepastenje. Treci visoki napadac a I sa dvojicom je nasa sredina bila maximalno minirana. Na zalost vise od Irskog trenera I njegovih igraca u ovoj utakmici nasem timu se isprijecio Mehmed Bazdarevic. Eventualno ispadanje ce biti njegov masterpiece. Ne znam sta vise napisati. Sto je utakmica u Irskoj blize sve sam vise ljut na Bazdarevica I pitam se do kada ce treneri biti dodatni uteg na nogama nasih reprezentacija. Kako u mladim tako I u seniorskoj konkurenciji. I to ovaj put u najvaznijoj utakmici. Trebaju dripci gledati kako to pametniji od njih rade I uciti ako je to ikako moguce. Uciti a ne biti balvani do smrti.

xavi26
Kontakt:

Post Postao/la xavi26 » 15 nov 2015, 12:00

pinoglavi je napisao/la:
xavi26 je napisao/la:
Usao je pri rezultatu 1-0 tako da ne znam kako ti je to pozitivan rezultat. Samo navodim kako sa kvalitetnim zadnjim veznim ekipa djeluje sigurnije prema naprijed.
Mi zadnjeg veznog nemamo, pogotovo ne kvalitetnog, to je cinjenica, a sve drugo je improvizacija, sa nekim igracem malo manja, sa nekim drugim malo veca..
Volim te Bosno!!!

ahmic
Kontakt:

Re: Re : RE: Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Post Postao/la ahmic » 15 nov 2015, 13:26

xavi26 je napisao/la:
pinoglavi je napisao/la:
xavi26 je napisao/la: Zahirovic je tada usao umjesto Mujdze i kod pozitivnig rezultata, i nije presao pritivnicku polovinu za razliku od Mujdze koji je spartao naprijed nazad, i to nije bio nikakav takticki nego logicni potez..
Mi zadnjeg veznog nemamo, pogotovo ne kvalitetnog, to je cinjenica, a sve drugo je improvizacija, sa nekim igracem malo manja, sa nekim drugim malo veca..
BESIC ,KOLASINAC???OBJASNI NAM ??

Postano kroz Forum SportSport.ba app.

ceze
Kontakt:

Post Postao/la ceze » 15 nov 2015, 15:08

Da i ja nešto napišem poslije prve utakmice sa Irskom.
Sve u svemu, rezultat nije dobar, ali nije ni toliko loš. Svaki remi u ovakvim utakmicama znači da u uzvratu moramo postići gol, ovaj naš znači da moramo postići jedan da bi bili u egalu, što i nije nemoguće. Džekin gol znači više nego što mnogi ovdje misle.
Malo toga se prispisuje Ircima, oni nisu mnogo toga uradili naprijed, ali nazad su bili odlični. To je ekipa koju Njemačka u dvije utakmice nije dobila. Ista ona Njemačka koja je Brazilu zabila sedam.
Prvo poluvrijeme je bilo solidno, više dobro nego loše. Možda na početku, prvih 15-ak minuta je to izgledalo malo haotično, ali nakon toga je igra bila dobra. Stvarale su se šanse koje se nisu iskoristile i koje se malo i zaboravljaju (Zukanović nakon kornera, Zukanović nakon centaršuta kad je Lulić bio ispred golamana i nije bio u ofsajdu, nekoliko polušansi nakon prodora po krilima..). Irci su bili nemoćni kad bi krenuli naprijed, potpuno bezopasni i sve je, bar meni, izgledalo obećavajuće.
Cocalić je bio dobar, mnogo bolji nego Vranješ na Kipru. Njegova uloga je nešto kao "half back", neki poluštoper koji je davao bekovima mogućnost da idu naprijed što je dosta logično protiv ekipa koje igraju zonski presing kao Irci. Pjanić je zbog njegove uloge i ofenzivnih (ne)kvaliteta manje dolazio do izražaja, ali izbor je bio ili veznjak koji će pomoći Pjaniću ali ostaviti odbranu ranjivu ili ovo što je Meša uradio. Sad nam možda izgleda da je to greška bila, jer smo primili gol, ali u toku utakmice je to bio dobar potez. Nama je, kao i njma, ovdje bilo bitnije ne primiti gol.
Ibišević je bio loš, pružio je lošu partiju, ali i je bio logičan izbor jer ako ćeš igru bazirati na krilima zato što ti presing Iraca ne dozvoljava kombinatoriku ispred njihovog gola, moraš imati još jednog napadača u šesnaest Irske. I ovo sad izgleda kao greška, ali kao i Cocalić, u toku utakmice je izgledalo pametno, dobro.
Druga stvar je što ti imaš profil igrača koji imaš, pa naprimjer, da je Meša htio igrati kroz sredinu, trebao mu je, ne samo zdrav Bešić i još jedan dobar veznjak, nego i napadač tipa Hodžić koji može i kombinovati sa vezom i uvlačiti se u te "džepove" između linija Iraca. To opet znači Džeko na klupu, a debitant u igru.
Drugo poluvrijeme nisam ništa ni vidio, tako da ne mogu ni komentarisati i mislm da se preskače ova činjenica. Da je ova utakmica bila obična takmičarska ili prijateljska, sigurno bi bila prekinuta. Ovako zbog uzvrata za tri dana i činjenice da se grupe izvlače za mjesec dana, a naredni FIFA-in termin je u martu iduće godne, utakmica je odigrana iako realno nije bilo uslova za odigravanje iste.

Ne znam, čeka nas dosta posla, ali i dalje imamo bar jednake šanse.
Gdje prestaje razum, počinje Bosna ...

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 15 nov 2015, 15:40

Ma, Mesina taktika ima smisla, i dobila bi sve pohvale samo da smo uspjeli jednu od sansi iz prvog poluvremena da pretvorimo u gol. Sada bi imali 1:0, ili cak 2:0, i u Irsku bi isli kao mrtvi favoriti za prolaz... ali yebiga. :?

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 18 gostiju.