Realno ako cemo gledati navijanje je katastrofa ove kvalifikacije to se jako dobro cuje i preko tv-a.Pa kad himna svira niko ni skim,svak pjeva neki svoj dio.Najveci problem je tu sto su karte skupe za nas koje zivimo u Bosni,dosta ima starije raje na tribinama i 70% ljudi na tribinama je dijaspora.Oni pravi momci koji su u tom navijackom fazonu "nemaju"para da prate tekme.Sezona je duga momci prate svoje lokalne klubove i odvajaju novac za to,a tako ce sve biti dok savez ne smanji cijene ulaznica.Ako tu jos dodamo koliko tapkarosi kupe ulaznica pa ih prodaju po nenormalnim cijenama,ovo navijanje nije toliko ni lose kakvo bi tek moglo bitihurem je napisao/la:Navijanje - bezveze mi je to sto svi spominjete katastrofalno navijanje i kojekakve babine sinove...nisu oni nista krivi...fazon je sto nemas vodje navijaca koji ce sve to voditi...kada god su fanatikosi prozivali istok, jug ili zapad ovi su se odazvali...dakle, moze se, samo treba neko ko ce to povesti...gdje su ti famozni robijasi i njihove vodje?
Istina, zalosno je da sam sinoc vise navijao prije pocetka utakmice nego za vrijeme...ali sam navijao svaki put kada se navijalo, i svi oko mene su navijali...jednostavno, samo je trebalo da neko povede navijanje...to nisam ja, ili neki babin sin...ali gdje su te vodje robijasa, manijaka, hordi i sl. drogerasi koji ce to voditi?
2 - ovo je ono sto je zalosno, samo dvije recenice se ponavljaju tokom 90 min, mozda i u tome lezi razlog slabasnog navijanja:
a.) Ko ne skace mrzi Bosnu hej hej hej
b.) Bosna je sampion
c.) Nema pod "c" nista.
Dakle tuga kada je repertoar navijackih "tekstova" u pitanju, ali i onih koji se nazivaju vodjama a nista ne vode...kao sto u svemu moras imati vodju, tako i prilikom navijanja moras imati vodju.
Zakljucak:
nije do babinih sinova, vec do vodja ili vas forumasa koji budete na utakmici i kasnije pametujete nesto a nista niste poduzeli da stanje za vrijeme utakmice promijenite!
BiH - Irska (Baraž)
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: BiH - Irska (Baraž)
Samo Jedinstvu pjevamo i za njega zivimo !
NK Jedinstvo Bihac (SN 96)
NK Jedinstvo Bihac (SN 96)
Ma nek zabije ko god može , samo da prođemoFliX je napisao/la:SIIITNOOOO
001![]()
NIJE GOTOVO DOK NIJE GOTOVO
U Dablinu ako TATA (Medo) bude igro, on ce presudit 100%
"We need to suffer. And we need to fight."
-
1922VFC1981
- Kontakt:
Fazon oko tog navijanja je sto svako selo ima bubanj i megafon i dodje na utakmicu i pokusava nesto sa tim postic.Ko su ti BBU,ko su belaj bojsi neki,ko je armija zmajeva pizde materine..
#musvdg
Neka se ponovi Litvanija gdje je bilo napeto i tesko ali ga dadosmo na kraju !
Ne mogu ja biti pesimista nema tih para.
Ne mogu ja biti pesimista nema tih para.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
Vezni red: TATA, Pjanic i Besic.. po krilu Visca i Lulic, u vrhu Dzeki.. joooojCaptain4 je napisao/la:Ma nek zabije ko god može , samo da prođemoFliX je napisao/la:SIIITNOOOO
001![]()
NIJE GOTOVO DOK NIJE GOTOVO
U Dablinu ako TATA (Medo) bude igro, on ce presudit 100%
OPTIMIZAM: Moramo ih dobiti to nam je historijska utakmica
REALNOST: Njih ako ne mozemo dobiti nismo zasluzili da idemo na EP
PESIMIZAM: U slucaju poraza, treba rasformirat repku, ukinut savez i srusit i ono malo stadiona sto imamo.
-
Nerminovic
- Kontakt:
Sutra nova epizoda "insajderske informacije/with Nerminovic" 
Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Champions of SportSport League 2017
BackSpace United
BackSpace United
To toNerminovic je napisao/la:Sutra nova epizoda "insajderske informacije/with Nerminovic"
"We need to suffer. And we need to fight."
Bešić se vraća, svi su zdravi, nema igrača suspendiranih igrača.. Imamo sasvim realno šanse 
Mi nema šanse da ne uvaljamo barem jedan gol. Mislim da će i oni ofanzivnije krenuti jer nema šanse da opet krenu defanzivno, pogotovo vraća im se Walters i Long će biti tu (vjerovatno ne od početka).
Mi nema šanse da ne uvaljamo barem jedan gol. Mislim da će i oni ofanzivnije krenuti jer nema šanse da opet krenu defanzivno, pogotovo vraća im se Walters i Long će biti tu (vjerovatno ne od početka).
Mislim da smo svi do ove tekme vidjeli koliko nam fali prava 10ka. Jedan je Miske!!!
" Cut my veins open and I will bleed LIVERPOOL RED ! "
One and only, Steven Gerrard.
One and only, Steven Gerrard.
Slab sudija, naravno da nije kriv za nasu losu igru ali imao je dosta propusta u suđenju. Arogantan je I nije bio "in" s situacijom koja se desavala na terenu.FaraonTM je napisao/la:E vala i tog da se dotaknem, ponjamke se na Brycha i njegovo suđenje sinoć. Svirao je mali milion faulova za Irce na njihovoj polovini. Svaki naš odgovor na njihovu grubu igru je uredno zaustavljao i svirao faulove, dosta je sjeckao igrao. Naravno da nije krivac za našu lošu igru ni slučajno, ali je po meni imao dosta neujednačen kriterij i Irci koji su priželjkivali otočkog sudiju haman su ga i dobili.MuhamedTM je napisao/la:**** igra, samo ono se moralo prekinuti sudija točkonja zadrti.
Džeko mu pruza ruku sa zemlje da mu pomogne ovaj ignorise, pusta kostolomce da igraju ostro.
aBd tamo uzimamo 0-2
Nadam se da ćemo od Kuipersa i dobiti koji faul na 20, 25 metara od Irskog gola.
Nadam se da nam nece ovaj prirediti neko sugavo iznenadjenje.
MocMahale444
1921 BLEED BLUE
1921 BLEED BLUE
Nadam se da će prvenstveno imati ujednačen kriterij i da će svirati koji faul nad Džekom, Brych nije ja mislim tupavog faula svirao za Edina, svaki kontakt, skok, građenje u kojem je uspio primiti loptu je svirao kontra faul...MuhamedTM je napisao/la:
Slab sudija, naravno da nije kriv za nasu losu igru ali imao je dosta propusta u suđenju. Arogantan je I nije bio "in" s situacijom koja se desavala na terenu.
Nadam se da nam nece ovaj prirediti neko sugavo iznenadjenje.
Željo je život, sve ostalo su sitnice!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Holy South!
Forza Milan!
Go Mavs!
Jarane grijesis. Oni imaju rezultat, a siguran sam da ce parkirati autobus. Mi protiv bunkera jedva igramo. Mi moramo dati gol, a oni ne moraju jer im 0-0 odgovara, tako da ce cekati nase prvo srljanje i eto kontre kao i u Zenici.HariTz je napisao/la:Bešić se vraća, svi su zdravi, nema igrača suspendiranih igrača.. Imamo sasvim realno šanse
Mi smo nase sanse prokockali u Zenici i sad se valja vaditi u Dublinu. Mesa mora podhitno mijenjati formaciju i ojacati vezni red. Ono u petak je bilo masakriranje Pjanica. 5 stopera, 1 krilo, 1 veznjak i 3 napadaca.
4-2-3-1, ili ti ga 4-5-1 formaciju, posjed lopte, spustena lopta, a ne nabijanje, ljudi dobijaju vazdusne duele.
Zukanovic ocaj, mora van, kao i Vedad koji nije iskoristio silne ubacaje Visce, ustvari nije ih pratio.
-------------------------------Begovic-----------------------------------
---------------------------------------------------------------------------
Vranjes-----------Sunjic------------------Spahic------------Kolasinac
-------------------Pjanic-----------------Besic---------------------------
----------------------------------------------------------------------------
Visca-----------------------Medunjanin----------------------------Lulic
-----------------------------------------------------------------------------
---------------------------------Dzeko--------------------------------------
Sa ovom formacijom smo nadigrali Francuze, Obalu Slonovace, Meksiko, isprsili se vice prvaku svijeta Argentini. Zasto nebi i Irskoj.
Nikakvo eksperimentisanje vise ne dolazi u obzir sa stoperom na defanzivnm veznom. Za ekperimentisanje je trebao da iskoristi junski termin i jedini termin koji je on imao u ovoj godini za prijateljski mec. Ti izgovori imali smo Izrael nakon toga ne pije vode, mogao je probati igrace koji nisu dobijali previse sanse da vidi gdje stoji.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
@emir79
Slažem se donekle stobom, ali mislim da u prvobitnoj tvrdnji ne griješim. Oni su vidjeli da "mogu" sa nama. Vraća im se par igrača, pred svojom su publikom i nema teoretske šanse da oni igraju bunker. Naravno, neće to bombardovanje našeg gola biti niti će to biti neka strogo ofanzivna formacija, ali sigurno da će biti otvoreniji. Znaju oni vrlo dobro da nama čak i jedan gol štima.
Formacija mi se sviđa osim Vranješa. Mujdža treba da igra dokle može, a što se tiče Zukana i Kolašinca pa i ja bih vjerovatno stvari Seu. Zuka mi nije djelovao pretjerano siguran u Zenici.
Slažem se donekle stobom, ali mislim da u prvobitnoj tvrdnji ne griješim. Oni su vidjeli da "mogu" sa nama. Vraća im se par igrača, pred svojom su publikom i nema teoretske šanse da oni igraju bunker. Naravno, neće to bombardovanje našeg gola biti niti će to biti neka strogo ofanzivna formacija, ali sigurno da će biti otvoreniji. Znaju oni vrlo dobro da nama čak i jedan gol štima.
Formacija mi se sviđa osim Vranješa. Mujdža treba da igra dokle može, a što se tiče Zukana i Kolašinca pa i ja bih vjerovatno stvari Seu. Zuka mi nije djelovao pretjerano siguran u Zenici.
- GabrielBatistuta
- Kontakt:
Began-Kolasinac-Zukan-Sunjic-Mujdza(Vranjes)-Besic-Pjanic-Medo-Visca-Lula-Dijamant.
Recept za evropsko. Ovako i nikako drugacije,kabadahiju ostaviti na klupu jer mentalni patuljak kao sto je on nije jednom zaj.ebao bitnu utakmicu. Samo je pitanje Mujdza ili Vranjes,Mujdza je brzi ali je Vranjes bolji u odbrani i sigurno u boljoj formi trenutno no pustimo selektora da odluci. Druga dilema je Salihovic ili Medunjanin. Stavljam ovog drugog da pocne,jer moze dosta vise uraditi u ofanzivi i ima damu opaliti s 30.
Ibisevic ne bi smio ni biti medju trojicom koja ce uci s klupe. Tu vidim Salihovica,Vranjesa i Đurića ili ako budemo ganjali rezultat Salihovica,Hodzica i Djurica.
Recept za evropsko. Ovako i nikako drugacije,kabadahiju ostaviti na klupu jer mentalni patuljak kao sto je on nije jednom zaj.ebao bitnu utakmicu. Samo je pitanje Mujdza ili Vranjes,Mujdza je brzi ali je Vranjes bolji u odbrani i sigurno u boljoj formi trenutno no pustimo selektora da odluci. Druga dilema je Salihovic ili Medunjanin. Stavljam ovog drugog da pocne,jer moze dosta vise uraditi u ofanzivi i ima damu opaliti s 30.
Ibisevic ne bi smio ni biti medju trojicom koja ce uci s klupe. Tu vidim Salihovica,Vranjesa i Đurića ili ako budemo ganjali rezultat Salihovica,Hodzica i Djurica.
Spaha,pratiš li me ?
Fuck Society
Fuck Society
- SlevinKelevra
- Kontakt:
Svaki sastav koji nije ovaj ce biti bespotrebno slabljenje nase ekipe (osim mozda Besic- Cocalic, ako ovaj nije dovoljno spremna, a Coca je pokazao kako se razbijau Irci na sredini)emir79 je napisao/la:
-------------------------------Begovic-----------------------------------
Vranjes-----------Sunjic------------------Spahic------------Kolasinac
-------------------Pjanic-----------------Besic---------------------------
----------------------------------------------------------------------------
Visca-----------------------Medunjanin----------------------------Lulic
-----------------------------------------------------------------------------
---------------------------------Dzeko--------------------------------------
Mujdza je povrijedjen? A Vranjesa sam stavio samo iz razloga jer se fizicki moze nositi sa irskom 11. kako se zove igrac MCClean ako se ne varam, jako snazan i brz igrac, tacnije razbijac.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
- Goalgetter
- Kontakt:
Mujdza je povrijedjen, danas potvrdjeno na stranici saveza. Na medicinskim pregledima je bio, vidjecemo hoce li moci sutra trenirati.
Slazem se sa sastavom gore. Cak i da je Mujdza spreman volio bih da Vranjes igra od prve.
- DragonGirl
- Kontakt:
Zmajevi, Ljiljani naši...nije zgoreg napisati, ako ijedan od vas ovo slučajno pročita:
Kad u ponedjeljak izađete na teren, kad odslušate himne i lopta krene s centra, sjetite se trnovitog puta koji ste prošli u ovim kvalifikacijama. Sjetite se taktičkih egzibicija protiv Kipra, bolnog poraza i promašenog penala. Sjetite se gdje ste bili prije tačno godinu dana i kako ste se osjećali te noći kada je, nakon igre bez napadača i poraza u Izraelu, gotovo sve izgledalo izgubljeno, a pogledajte gdje ste danas. Sjetite se da ste nakon četiri kola imali svega dva boda a ipak ste uspjeli izboriti baraž na kraju. Sjetite se svih silnih povreda koje su vas pratile kroz čitav ciklus, a koje vas nisu pokolebale. Edine, Harise, Vedade, Sejade, Miraleme, Emire, sjetite se antologijskog prvog baraža koji ste igrali. Sjetite se Lisabona, dvije prečke i jedne stative a nakon toga bolne spoznaje da niste uspjeli.Sjetite se da vas je prije pet godina svega nekoliko minuta dijelilo od direktnog plasmana na prvo Evropsko Prvenstvo a poslije ste ponovo posustali u još jednom, drugom baražu. Želite li to sebi dozvoliti i ovaj put, treći put? Sjetite se svih sudijskih krađa koje su nas pratile proteklih godina, onog poništenog gola protiv Nigerije naočigled cijelog svijeta i tuge koja je uslijedila. Neka vam padnu na pamet svi oni navijači koji vas prate godinama, koji prelaze hiljade i hiljade kilometara da bi vam njihovo prisustvo dalo dodatni motiv, i svi ostali koji vas bodre srcem, svaki minutu na terenu proživljavaju s vama i koji su uvijek uz vas, ma gdje bili. Sjetite se vašeg naroda i svega onoga što je preživio u posljednjih dvadeset godina a koji se ipak izborio za ono što predstavljate i onaj grb koji nosite na svojim dresovima. Sjetite se one djece koja vam priđu a u očima im vidite divljenje, čiji ste vi uzori, heroji, junaci. Sjetite se gdje ste počeli i kada ste prvi put šutnuli loptu, svih prvenstava koje ste odgledali na TV-u, a čiji sada direktni učesnici možete biti. Sjetite se onog osjećaja od prije dvije godine, kada je sudija u Litvaniji odsvirao kraj, one radosti, euforije zbog spoznaje da ste učesnici Mundijala. Sjetite se onih 50 000 ljudi koji su vas tu noć dočekali u Sarajevu i koje ste neizmjerno usrećili. Zar ne biste voljeli sve to ponoviti? Ovakvu utakmicu ne igrate svake sedmice, ovakvu priliku neki od vas možda više nikada neće dobiti. Zato, kad lopta krene s centra u Dublinu, nemojte dati sto, nego dvjesto posto, borite se za svaku loptu, za svaki centimetar na terenu. To je samo 90 minuta, ali onih 90 minuta koje možete pamtiti cijeli život, a i mi sa vama. Toliko malo vam fali. Vi to možete!
Kad u ponedjeljak izađete na teren, kad odslušate himne i lopta krene s centra, sjetite se trnovitog puta koji ste prošli u ovim kvalifikacijama. Sjetite se taktičkih egzibicija protiv Kipra, bolnog poraza i promašenog penala. Sjetite se gdje ste bili prije tačno godinu dana i kako ste se osjećali te noći kada je, nakon igre bez napadača i poraza u Izraelu, gotovo sve izgledalo izgubljeno, a pogledajte gdje ste danas. Sjetite se da ste nakon četiri kola imali svega dva boda a ipak ste uspjeli izboriti baraž na kraju. Sjetite se svih silnih povreda koje su vas pratile kroz čitav ciklus, a koje vas nisu pokolebale. Edine, Harise, Vedade, Sejade, Miraleme, Emire, sjetite se antologijskog prvog baraža koji ste igrali. Sjetite se Lisabona, dvije prečke i jedne stative a nakon toga bolne spoznaje da niste uspjeli.Sjetite se da vas je prije pet godina svega nekoliko minuta dijelilo od direktnog plasmana na prvo Evropsko Prvenstvo a poslije ste ponovo posustali u još jednom, drugom baražu. Želite li to sebi dozvoliti i ovaj put, treći put? Sjetite se svih sudijskih krađa koje su nas pratile proteklih godina, onog poništenog gola protiv Nigerije naočigled cijelog svijeta i tuge koja je uslijedila. Neka vam padnu na pamet svi oni navijači koji vas prate godinama, koji prelaze hiljade i hiljade kilometara da bi vam njihovo prisustvo dalo dodatni motiv, i svi ostali koji vas bodre srcem, svaki minutu na terenu proživljavaju s vama i koji su uvijek uz vas, ma gdje bili. Sjetite se vašeg naroda i svega onoga što je preživio u posljednjih dvadeset godina a koji se ipak izborio za ono što predstavljate i onaj grb koji nosite na svojim dresovima. Sjetite se one djece koja vam priđu a u očima im vidite divljenje, čiji ste vi uzori, heroji, junaci. Sjetite se gdje ste počeli i kada ste prvi put šutnuli loptu, svih prvenstava koje ste odgledali na TV-u, a čiji sada direktni učesnici možete biti. Sjetite se onog osjećaja od prije dvije godine, kada je sudija u Litvaniji odsvirao kraj, one radosti, euforije zbog spoznaje da ste učesnici Mundijala. Sjetite se onih 50 000 ljudi koji su vas tu noć dočekali u Sarajevu i koje ste neizmjerno usrećili. Zar ne biste voljeli sve to ponoviti? Ovakvu utakmicu ne igrate svake sedmice, ovakvu priliku neki od vas možda više nikada neće dobiti. Zato, kad lopta krene s centra u Dublinu, nemojte dati sto, nego dvjesto posto, borite se za svaku loptu, za svaki centimetar na terenu. To je samo 90 minuta, ali onih 90 minuta koje možete pamtiti cijeli život, a i mi sa vama. Toliko malo vam fali. Vi to možete!
Slazem se, na osnovu nekih 55min koje smo mogli normalno gledat utakmicu. Ocjene 1-10, gdje je 5,5 prosjecna, dakle ni dobar ni los.hurem je napisao/la:Moje vidjenje utakmice s istocne tribine stadiona Bilino polje, nisam imao vremena ranije se oglasavati:
3 - tri imena bih posebno izdvojio sa sinosnje utakmice: Spahic, Dzeko, Visca;
Begovic - nije imao posla, kod primljenog gola lose postavljen;
Mujdza - onaj nas stari Mujdza, vrlo dobar sinoc;
Spahic - sinoc jos jedanput pokazao da je najbolji stoper kojeg smo imali i kojeg cemo imati;
Sunjic - Nije imao mnogo intervencija za razliku od Spahe; kod primljenog gola je bio kriminalan, spor, trom; ono sto bih kod njega pohvalio jeste skok igra i postavljanje prilikom iste - svaka cast, za razliku od Zuke i Cocalica koji su takodjer stoperi ali se ne znaju postaviti te su izgubili mnogo zracnih duela od nizih igraca iz veznog reda - zaista nevjerovatno, kao da je Salihovic imao vazdusne duele a ne stoperi Zukanovic i Cocalic;
Zukanovic - ne znam koja je njegova uloga na terenu, za beka jednostavno nije, naprijed nikakav, nazad spor za bekovske pozicije, plus spomenuti izgubljeni dueli; Kolasinac mora poceti u Dablinu;
Cocalic - dobro odradio svoj posao, siguran na lopti, smiren, podsjeca me malcice na Rahimica; mahana vazdusni dueli, lose procjenjuje let lopte i gubi duel; sukrivac kod primljenog gola - skinuo Spahi loptu s glave...ostatak znamo...
Pjanic - s obzirom da je sinoc bio JEDINI VEZNI IGRAC NA TERENU vise nije ni mogao;
Lulic - puno trke kao i uvijek ali ovaj put s mnogo vise smotanluka;
Visca - odlican;
Ibisevic - tanak;
Dzeko - tata mata ove reprezentacije kao i uvijek - sinoc vise 10 nego 11(9);
Begovic 5,5
Mujdza 6 - Spahic 6,5 - Sunjic 5,5 - Zuka 4,5
Cocalic 6 - Pjanic 5,5 - Lulic 5 - Visca 7
Ibisevic 4,5 - Dzeko 7