Pričajte vi dobar ovaj, dobar onaj, naš je stoper Kovačević Adnan! U kadru kojeg imamo sad ne postoji bolji stoper, vjerovatno ni u ligi. Konstantnost u igri koju momak ima je baš za pohvalu, i mislim da će on biti naš najskuplji stoper u narednom periodu. (Nikad ne ulazim u rasprave, pogotovo bespotrebne, ali ko mi kaže da je kraj njega protrčao onaj kod drugog gola, proglasit ću ga jednakim poznavateljem fudbala kao i one što su pisali da je Plakalo kriv za drugi gol u Kaknju)
Ado uzima duel i protiv Galate i protiv Radnika, i Olimpika, svaki hladno, bez srkleta. Barbarić mi ima Tatko momente i mislim ako Stepanov bude na nivou da ne treba da bude prvotimac. Da se razumijemo bez subjektiviteta, svako ima grešaka, ali Barbarić ima "one dane", recimo da Matej nije bio čuvar mreže u Zenici Barbarić bi bio key boy za naš najubljedljiviji poraz ikad. Odmah da pređem na to kako zamišljam utakmicu u Zvorniku, nazad Stepanov i Mihojević, ispred Kovačević - Rustemović je katastrofalan i realno usporava i usporit će igru protiv ekipe protiv koje nam najmanje treba to kruženje i gubljenje vremena.
Ovo sam pisao samo da ne bi iz nečijeg subjektiviteta iz kojeg se aplaudira Harmoniju na užasnu predstavu i zviždi Radovcu na dobru, došlo do toga da se ne pomene fina igra Adnana Kovačevića sinoć, i uvijek.
Imamo dvije vrste igrača, jedni koji uništavaju protiv nekog i protiv nekog su... lopate, i imamo one druge koji uvijek i isto igraju protiv svih. Takav igrač je Kovačević Adnan, takav igrač je Duljević Haris... Kad budemo imali cijeli tim takvih igrača, onda možemo pričati o pomaku u Evropi. Evo primjer, postoji igrač kojeg Avaz proziva brzim vozom i on taj epitet opravdava protiv izraelske, andorine, pa čak i kiparske odbrane, ali recimo protiv belgijske on nije brz igrač, s druge strane Hare jednako probija protiv Olimpika, Želje, Radnika, Gladbacha, Lecha...
I što ne reći, u ovom trenutku je Amer Bekić puno bolji za imati na terenu od Leona Benke.
Hoću da kažem da jedva čekam da svaki igrač dobije ovacije poput Harmonija, da svaki bude jednako tretiran, bez obzira kako se zove, sumnjam ja da iko od nas ima neke lične nesuglasice s bilo kojim od naših igrača pa da eto mu jednostavno čovjek smeta. Da se drugačije zove i da nosi recimo 21 na leđima kladim se da bi Almir Bekić bio odlično rješenje na lijevom beku i da bi se pričalo samo o njegovim sprintovima i protrčavanjima, a propusti se ne bi ni gledali. Evo recimo situacija koja najbolje opisuje naše "uzimanje na zub" i dizanje u zvijezde se desila jednom u lištici, gdje ja lično iz nekih svojih razloga sam prekrižio Branislava Arsenijevića kao čovjeka, dok su drugi pravdali njegov potez jer nije bilo ništa upućeno nama.
Kova, Dulja, Bekić
Ovi slavljenički dresovi su... ufff, jedva čekam imati