naravno da cemo pohvaliti uspjeh, ali ipak se broji krajnji rezultat. pohvalit cu i pobjedu a repke nad andorom ili izraelom, dzabe nam, ako ne prodjemo irsku. ako mislis da je karacic problem zato sto je iz sirokog, mislim da je mali broj takvih bolesnika ovdje. ja bi prvi potpisao, da nam svi selektori zajedno sa pomocnicima i doktorima budu iz sirokog, samo nek se kvalitetno radi. ovdje se isto tako kritikuju i malkocevic i nestorovic. i nije to sad fenomen samo u nas, mislim kad bi otisao na neki hrvatski forum, da bi isto tako citao. da je imao par dana nije tacno, vec 2 godine savez itekako daje prilike svim selekcijama da se adekvatno pripreme. ima nekoliko okupljanja godisnje, i prijateljske su sve redovnije, npr ova selekcija je prije nekih mjesec dana igrala sa hrvatskom. i opet na kraju poziv dobije igrac za kojeg prije toga niko nikad nije cuo, lik provede 15 minuta na terenu, mi primimo gol, i on mora odma izaci, da udje neko ko stvarno ima kvalitet. meni takve stvari ne pasu i uvjek cu ih kritikovati. da je karacic sam za sve kriv, naravno da nije. mogli smo iskoristiti sanse, ali nije da smo u proteklih 4-5 godina redali fantasticne rezultate, pa da se jedan kiks oprosti, nego je dobar rezultat slucajnost, a kiksevi normalnost. problemi pocinju kod takozvanog koordinatora mladih reprezentacija, muratu jahi, koji ne zna ni kako se pise koordinator. ova reprezentacija nije vrhunska, ali ima par fudbalera koji u kvalitetnim omladinskim skolama imaju zapazene uloge, i dobar trener bi u tih nekoliko okupljanja uigrao odbranu, uigrao sistem, potrudio bi se za dodatna pojacanja(npr. ovdje vec spominjan redzic iz u21) itd. karacic vodi u19 vec 5 godina kojih se sjecam, mozda i koju vise, a pomaka nema, i to je glavni problem.