Rios je napisao/la:
Ne znam da li si mislio na mene,ali posto sam ja spominjao razliku u klasama odgovorit cu ti zasto to mislim.
Doduse ja nisam spominjao nekoliko klasa nego mozda jednu klasu vise,a razlog je jednostavan,kada ekipa koja zeli na Euro ne poveze vise od 4 dodavanja u jednom napadu onda je lahko zakljuciti da tu nema nekog kvaliteta.Nisam vidio nikakvu smislenu akciju,kombinatoriku,tehnicku potkovanost..I da su bili kompletni ne vjerujem da bi se puno sta promjenilo u nacinu njihove igre.Npr. mi smo igrali protiv,kasnije ce se ispostaviti,viceprvaka i uspjevali na momente uspostaviti punu inicijativu na terenu,protiv Francuske u Parizu,protiv trenutno najbolje rangirane repke na svijetu kuci smo ravnopravan protivnik,itd..I sad smo imali posjed,napravili 3 dobre sanse i pored slabe igre ( napominjem ovo slabe jer smo se slozili da nasa repka moze puno vise ) od kojih smo jednu iskoristili.
Naravno,ta razlika u kvaliteti se mora dokazati i na terenu,inace dzaba i ova moja i svaka druga prica o kvaliteti.Ne podcjenjujem Irsku,Boze sacuvaj,ljudi imaju svoj stil i nacin igre i to je uredu,ali kad je fudbalsko znanje,potkovanost i sl stvari onda smo mi izand njih.
Pa dobro više je osoba govorilo o toj ogromnoj razlici u kvaliteti u našu korist.
U dosta stvari koje si naveo u ovom postu si i u pravu. Ali ipak dosta je toga i relativno, jer ne mora jedna ekipa prikazati sjajnu kombinatoriku, pružiti lijepu i tehnički dotjeranu igru da bi pobijedila. Irci iz godine u godinu igraju slično. Tu je kod njih puno trke, srčanosti, požrtvovanosti (u tim segmentima su jedni od najjačih opšte), a akcije su često proste i jednostavne. Bilo da se tu radi o dubinskoj lopti naprijed, koju će u napadu jedan igrač spustiti glavom, a na nju će naredni naletiti i smjestiti je u gol. Ljudi ne komplikuju puno, a ginu na terenu.
Mi kada hoćemo i stvarno zapnemo, onda smo i mi poznati po borbi, a da ne govorim o našem inatu...Ali sada treba zapeti i nadvisiti u borbi i požrtvovanosti jednu ekipu, koja u tom segmentu sigurno neće ući pod ručnom. Imaju Irci svoju jednostavni plan, jednostavni sistem i mnogima su na taj način poremetili račune.
Ipak, kod naše reprezentacije je dovoljno individualnog kvaliteta pa i tehničke potkovanosti, da ih možemo raniti. Samo će trebati dosta mudrosti, staloženosti, a morat će se sigurno napraviti i pretrčati i koji metar više na terenu. Ako neke svoje smislene akcije realizujemo ili ako bi brzo Džeko napravio neki magični potez koji će rezultirati golom ili ako konačno Pjanić nekim svojim čarobnim šutem zabije iz daljine (valjda ga i to više ponovo i u repki treba krenuti), onda bi stvari mogle brzo se u potpunosti okrenuti na našu stranu. Sredstava i mogućnosti u timu definitivno imamo, samo to se treba manifestovati sutra na terenu. A na samom startu ćemo morati pogotovo biti trkački raspoloženi i maksimalno ići u duele.
A nakon plasmana na SP i mi smo postali NEKO i kao takvi trebamo ući odvažno u utakmicu i sa stavom da HOĆEMO, ŽELIMO i DA ĆEMO ostvariti povoljan rezultat i otići na EP. Ovo mora biti u glavama igrača, ali i ne smije biti potcjenjivanja protivnika, ni među igračima, niti navijačima.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland