BiH - Irska (Baraž)

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog

Realne sanse za plasman na EURO?

Irci su blizi plasmanu, bojim se da smo svoju sansu prokockali u Zenici
145
36%
Sve je i dalje otvoreno, sanse su 50-50
117
29%
Uz pravilnu taktiku i pristup smo i dalje favoriti i blizi plasmanu
139
35%

Ukupno glasova: 401

Ajzea
Kontakt:

Re: BiH - Irska (Baraž)

Post Postao/la Ajzea » 15 nov 2015, 23:48

Shooter je napisao/la:Hadzic na desnog beka izgleda.
J ebat ćemo im znanje. Neće imati odgovor na ovo i posve sam siguran da će Irci dostići najviši nivo zbunjenosti kada njega ugledaju na desnom beku, tu ja vidim našu šansu. A možda se i sažale i puste nam koji gol kad vide da nam ovaj parmak nastupa :shock:
X3 otreso ispit a ni izašo nije :lol:
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !

Captain4
Kontakt:

Post Postao/la Captain4 » 15 nov 2015, 23:48

Ko nam donese Euro ide na moj avatar do kraja Eura :D
"We need to suffer. And we need to fight."

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 15 nov 2015, 23:49

Donnie Darko je napisao/la:bas, mujdza na srecu nikad prije nije bio povrijedjen. gotovi smo sad.
slika
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Sarmelino
Kontakt:

Post Postao/la Sarmelino » 15 nov 2015, 23:49

Captain4 je napisao/la:Ko nam donese Euro ide na moj avatar do kraja Eura :D
Stavi TATU unaprijed
plešu vještice trče vukovi
puške pucaju lete duhovi
svira tambura plešu vragovi
munje sijevaju cvatu makovi

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 15 nov 2015, 23:49

Rios je napisao/la: Ne znam da li si mislio na mene,ali posto sam ja spominjao razliku u klasama odgovorit cu ti zasto to mislim.
Doduse ja nisam spominjao nekoliko klasa nego mozda jednu klasu vise,a razlog je jednostavan,kada ekipa koja zeli na Euro ne poveze vise od 4 dodavanja u jednom napadu onda je lahko zakljuciti da tu nema nekog kvaliteta.Nisam vidio nikakvu smislenu akciju,kombinatoriku,tehnicku potkovanost..I da su bili kompletni ne vjerujem da bi se puno sta promjenilo u nacinu njihove igre.Npr. mi smo igrali protiv,kasnije ce se ispostaviti,viceprvaka i uspjevali na momente uspostaviti punu inicijativu na terenu,protiv Francuske u Parizu,protiv trenutno najbolje rangirane repke na svijetu kuci smo ravnopravan protivnik,itd..I sad smo imali posjed,napravili 3 dobre sanse i pored slabe igre ( napominjem ovo slabe jer smo se slozili da nasa repka moze puno vise ) od kojih smo jednu iskoristili.
Naravno,ta razlika u kvaliteti se mora dokazati i na terenu,inace dzaba i ova moja i svaka druga prica o kvaliteti.Ne podcjenjujem Irsku,Boze sacuvaj,ljudi imaju svoj stil i nacin igre i to je uredu,ali kad je fudbalsko znanje,potkovanost i sl stvari onda smo mi izand njih.
Pa dobro više je osoba govorilo o toj ogromnoj razlici u kvaliteti u našu korist.
U dosta stvari koje si naveo u ovom postu si i u pravu. Ali ipak dosta je toga i relativno, jer ne mora jedna ekipa prikazati sjajnu kombinatoriku, pružiti lijepu i tehnički dotjeranu igru da bi pobijedila. Irci iz godine u godinu igraju slično. Tu je kod njih puno trke, srčanosti, požrtvovanosti (u tim segmentima su jedni od najjačih opšte), a akcije su često proste i jednostavne. Bilo da se tu radi o dubinskoj lopti naprijed, koju će u napadu jedan igrač spustiti glavom, a na nju će naredni naletiti i smjestiti je u gol. Ljudi ne komplikuju puno, a ginu na terenu.

Mi kada hoćemo i stvarno zapnemo, onda smo i mi poznati po borbi, a da ne govorim o našem inatu...Ali sada treba zapeti i nadvisiti u borbi i požrtvovanosti jednu ekipu, koja u tom segmentu sigurno neće ući pod ručnom. Imaju Irci svoju jednostavni plan, jednostavni sistem i mnogima su na taj način poremetili račune.

Ipak, kod naše reprezentacije je dovoljno individualnog kvaliteta pa i tehničke potkovanosti, da ih možemo raniti. Samo će trebati dosta mudrosti, staloženosti, a morat će se sigurno napraviti i pretrčati i koji metar više na terenu. Ako neke svoje smislene akcije realizujemo ili ako bi brzo Džeko napravio neki magični potez koji će rezultirati golom ili ako konačno Pjanić nekim svojim čarobnim šutem zabije iz daljine (valjda ga i to više ponovo i u repki treba krenuti), onda bi stvari mogle brzo se u potpunosti okrenuti na našu stranu. Sredstava i mogućnosti u timu definitivno imamo, samo to se treba manifestovati sutra na terenu. A na samom startu ćemo morati pogotovo biti trkački raspoloženi i maksimalno ići u duele.

A nakon plasmana na SP i mi smo postali NEKO i kao takvi trebamo ući odvažno u utakmicu i sa stavom da HOĆEMO, ŽELIMO i DA ĆEMO ostvariti povoljan rezultat i otići na EP. Ovo mora biti u glavama igrača, ali i ne smije biti potcjenjivanja protivnika, ni među igračima, niti navijačima.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Ajzea
Kontakt:

Post Postao/la Ajzea » 15 nov 2015, 23:51

Ovi kad ugledaju Hadžića izaći će sa bijelom zastavom na teren ! Babuka, imaj milosti ako uopšte zaigraju !
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 15 nov 2015, 23:51

[youtube][/youtube]

Captain4
Kontakt:

Post Postao/la Captain4 » 15 nov 2015, 23:52

Ajzea je napisao/la:Ovi kad ugledaju Hadžića izaći će sa bijelom zastavom na teren ! Babuka, imaj milosti ako uopšte zaigraju !
Kad zapjeva Jedna si jedina :bih:

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 15 nov 2015, 23:53

Captain4 je napisao/la:
FliX je napisao/la:
Captain4 je napisao/la:Ako Dzeko ili Pjanic sutra budu na top nivou nemaju oni nikakve sanse :bih:
Ja ne pamtim kad je Pjanic bio na top nivou u dresu repke :facepalm:
Niko ne pamti :(
Protiv Velsa i Kipra je bio u top3 najbolja igraca na terenu... Ajde, uredu, kritikujte, imate pravo, ali nemojte gowna jesti...

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 15 nov 2015, 23:55

@SlevinKelevra otkud ti te informacije.. koje to ocjenjivo?
Ja pamtim da je protiv Kipra prvu penal fulo..
Al i ja se nadam da ce sutra proradit.. sve bi mu halalio..

adoo11
Kontakt:

Post Postao/la adoo11 » 15 nov 2015, 23:57

Pjanic je bio odličan i protiv Izraela, on i medunjanin odlično sarađivali na sredini terena.
Hvala Edine, Miraleme, Vedade, Zvjezdane, Harise, Asmire,Emire,Adnane, Mensure,Ognjene ,Izete, Ermine,Ervine Senade, Sejade, Senijade,Elvire za SP u Brazilu.
Vi ste ponos nacije!!!

#Sejad Salihovic

# Zvjezdan Misimovic

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 15 nov 2015, 23:59

Virtu4l je napisao/la:
Donnie Darko je napisao/la:bas, mujdza na srecu nikad prije nije bio povrijedjen. gotovi smo sad.
slika
slika

slika

Sarmelino
Kontakt:

Post Postao/la Sarmelino » 15 nov 2015, 23:59

adoo11 je napisao/la:Pjanic je bio odličan i protiv Izraela, on i TATA odlično sarađivali na sredini terena.
Ispravio sam te.
plešu vještice trče vukovi
puške pucaju lete duhovi
svira tambura plešu vragovi
munje sijevaju cvatu makovi

adoo11
Kontakt:

Post Postao/la adoo11 » 16 nov 2015, 00:00

Sarmelino je napisao/la:
adoo11 je napisao/la:Pjanic je bio odličan i protiv Izraela, on i TATA odlično sarađivali na sredini terena.
Ispravio sam te.

Hajde dobro vas je, ureci ćete čovjeka neće bit u stanju loptu sutnut :D
Hvala Edine, Miraleme, Vedade, Zvjezdane, Harise, Asmire,Emire,Adnane, Mensure,Ognjene ,Izete, Ermine,Ervine Senade, Sejade, Senijade,Elvire za SP u Brazilu.
Vi ste ponos nacije!!!

#Sejad Salihovic

# Zvjezdan Misimovic

DeepPurple
Kontakt:

Post Postao/la DeepPurple » 16 nov 2015, 00:03

dean33 je napisao/la:
STEVIE je napisao/la:
kao stu su vas norvezani rutinski rijesili u oslu onda, a sad **** provokatore.
Nek se vesele i nek pričaju unucima o toj pobjedi. Zato volimo fudbal.
Mislim da Irci vama neće zabiti dva gola...bit će rutinskih 1:0.

A sada ću ****.
U skokovima.

Captain4
Kontakt:

Post Postao/la Captain4 » 16 nov 2015, 00:04

@Flix cekamo SITNOOO

DragonGirl
Kontakt:

Post Postao/la DragonGirl » 16 nov 2015, 00:06

Na osnovu čega ste samo zaključili da će Hadžić igrati desnog beka?

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 16 nov 2015, 00:09

Captain4 je napisao/la:@Flix cekamo SITNOOO
:lol:

Cekaj malo.. da se hodzino samelje ;)

[youtube][/youtube]

Shooter
Kontakt:

Post Postao/la Shooter » 16 nov 2015, 00:11

Insajderske info mi govore da Hadzic, Besic, Medunjanin upadaju u prvu. Van Mujdza, Cocalic, Ibisevic.
Hvala majci Paši.
Hvala ocu Rami.
Hvala sestri Seni.
Hvala bratu Seji.

Safet Susic - Pape!

adoo11
Kontakt:

Post Postao/la adoo11 » 16 nov 2015, 00:12

Shooter je napisao/la:Insajderske info mi govore da Hadzic, Besic, Medunjanin upadaju u prvu. Van Mujdza, Cocalic, Ibisevic.
Pa ko onda mijenja mujdzu?
Vi ste ponos nacije!!!

#Sejad Salihovic

# Zvjezdan Misimovic

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], boatenkk, BosnianDragon2024, dedo26, General505, Google Adsense [Bot], HariTz, kaskada1922, PrijedorCarsija, Proximic, rukometubih23 i 69 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []