LA Lakers

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha

lumani
Kontakt:

Re: LA Lakers

Post Postao/la lumani » 14 nov 2015, 10:34

Epidaurus je napisao/la:Ova druga postava ne bi u ABA ligi mogla igrat, od nekih 5-6 posjeda 2 su zavrsila nekim pokusajima post upa Bass (oba puta turnover), a ostatak su bili divlji sutevi Loua, Mette i Swaggyja. Sto se tice Clarksona i Randlea, vise mi je muka kad ih gledam u napadu. Obojici je pregled igre strani pojam (narocito Randleu koji ako ne vrati loptu beku obavezno ide u neki divlji juris ili isforsirani sut), Clarkson bez lopte statira, nikakve kretnje nema. D'Angelo sluzi samo da prevede loptu i eventualno opali neki sut s istekom napada jer cim pokusa nesto da napravi, Clarkson stoji 5-6 metara od njega s rasirenim rukama i ceka loptu, nikakvog pokusaja da se pomjeri ili nesto. Odgovorno tvrdim da je momak jedini pravi kosarkas od ovog niza basketasa i revolverasa, place mi se kad gledam debile predvodjene mentalno zaostalim Scottom sta rade na terenu.

Kada se samo sjetim sta je Scott u Cavsima radio sa Rookie igracima....

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 14 nov 2015, 17:01

lumani je napisao/la:Kada se samo sjetim sta je Scott u Cavsima radio sa Rookie igracima....
to je kljucna rijec... ovo kod nas nisu igraci vec **** :sick:
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

sundancekid
Kontakt:

Post Postao/la sundancekid » 15 nov 2015, 13:43

Ne znam, meni ove godine ne djeluje da smo individualno toliko tanki ili spori kao proslih godina, kolko jednostavno ne znaju igrat kosarke i basketaju. Ima tu igraca koji mogu zabit kos u poredjenju sa proteklim sezonama tu smo jaci. Po meni je problem to sto jednostavno uvijek djeluju ko da prvi put igraju skupa, sto nemamo nikakav identitet u napadu, ne zna se ko je prva opcija, gdje je glava a gdje rep, a taj disbalans je dijelom rezultat nepostojanja pravog superstara. Imamo Kobea, koji jeste superstar, ali ne moze trpat 25-30 po utakmici, Randlea, Clarksona, Diangela koji su ok ali se traze jos uvijek, Younga i ostale koji ne znaju jesul dosli il posli vecinu vremena, itd. Ne djeluje mi jednostavno da imamo neki kosarkaski IQ, svaki napad je isforsiran, nema neki lijepi flow, razmijenimo 3 pasa, neko pegla loptu minut, i onda odjednom 5 sekundi do kraja napada i nerezonski sut..

Usput, ne znam sta vi kazete, ali meni je jako drago sto je MWP opet tu. Po meni iznimno vazno to njegovo fizicko prisustvo i nacin na koji igra odbranu, uvijek u nekom kontaktu, naguravanu, necel ko sta naucit konacno od njega. Inace kad smo kod odbrane (ja nisam pregledo sve odigrane tekme od regularnog dijela, ali jesam 3-4) mi igramo odbranu 4 na 5, jer Kobe uopste ne igra off-ball odbranu. Ako njegov igrac nema loptu, samo se vuce, hoda, nikakve rotacije ne radi, faktickio cuva igrace iz reketa, u kontrama se ne vraca uopste..

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 16 nov 2015, 02:23

ja se pitam da li je nase "igrace" stid imalo kada vide MWP-a kako se bori dok oni setaju?
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 16 nov 2015, 05:45

I na kraju nam Kobisa donese pobjedu, bez obzira na losu sutersku noc :D kako ce mi samo falit kad se oprosti :(

Shooter
Kontakt:

Post Postao/la Shooter » 16 nov 2015, 09:47

Epidaurus je napisao/la:I na kraju nam Kobisa donese pobjedu, bez obzira na losu sutersku noc :D kako ce mi samo falit kad se oprosti :(
Doci ce Durantula i dostojno ga zamijeniti. :kafa:
Hvala majci Paši.
Hvala ocu Rami.
Hvala sestri Seni.
Hvala bratu Seji.

Safet Susic - Pape!

Kobe Bryant
Kontakt:

Post Postao/la Kobe Bryant » 16 nov 2015, 09:48

Shooter je napisao/la:
Epidaurus je napisao/la:I na kraju nam Kobisa donese pobjedu, bez obzira na losu sutersku noc :D kako ce mi samo falit kad se oprosti :(
Doci ce Durantula i dostojno ga zamijeniti. :kafa:
hahahahhahahaha

sa ovom upravom i vlasnikom ne vjerujem , ako prodaju klub i promjene GM onda možda

Balon
Kontakt:

Post Postao/la Balon » 23 nov 2015, 04:41

Kobe los, defanziva kriticna kao i uvijek...Russell igra solidnu utakmicu zasad 9p,4a,4s, momak je sve bolji i bolji ali u ovom cirkusom od sistema se i bolji igraci nebi snasli, stvarno se pitam dokle Scott misli ostat tvrdoglav i stavljati **** Bassa na centra i glumiti nekakve wannabe small ball formacije

JC kapa dole, trenutno daleko najbolji igrac ovog tima

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 23 nov 2015, 04:46

Ovo je fakat bezobrazno sta radi Kobe, vidi i sam da ne moze pogodit bazena s trice a on i dalje forsira li forsira. Clarkson odlicna scorerska rola, odlicno smo uboli prosle godine u 2. rundi. Russell zasad dosta dobro all round, impresionira osjecajem za skok definitivno, a i napokon dijeli vise asistencija. Samo cekam da se fizicki prilagodi i oslobodi pa da bude agresivniji u napadu, za sta ima itekakav kapacitet. Sto se Randlea tice, ja se nekad bas pitam da li je tom momku IQ pozitivan, strasno je koliko forisra divlje suteve.

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 23 nov 2015, 18:20

u ovoj ekipi se ne zna ko vise forsira divlje stueve... jedino d'angelo i clarkson imaju mozga ili barem malo obraza

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 23 nov 2015, 19:05

KK_Bosna je napisao/la:u ovoj ekipi se ne zna ko vise forsira divlje stueve... jedino d'angelo i clarkson imaju mozga ili barem malo obraza
Nije ni cudo jer je sezona otisla dodjavola vec nakon 10 utakmica. Kobe ce da ganja statistiku a ovi ostali spas kad bude ciscenje.

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 23 nov 2015, 20:40

muamerc je napisao/la:
KK_Bosna je napisao/la:u ovoj ekipi se ne zna ko vise forsira divlje stueve... jedino d'angelo i clarkson imaju mozga ili barem malo obraza
Nije ni cudo jer je sezona otisla dodjavola vec nakon 10 utakmica. Kobe ce da ganja statistiku a ovi ostali spas kad bude ciscenje.
Meni nije jasno zasto su se dovodili Hibbert, Bass i Williams. Pa bolje da su i ko Sixersi al da mladi imaju priliku da se pokazu. I Kobe bi mogao malo da se ugleda na Garnetta.
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 23 nov 2015, 23:42

Greivis je napisao/la:
muamerc je napisao/la:
Meni nije jasno zasto su se dovodili Hibbert, Bass i Williams. Pa bolje da su i ko Sixersi al da mladi imaju priliku da se pokazu. I Kobe bi mogao malo da se ugleda na Garnetta.
zato sto imamo retarde koji se odazivaju na imena mitch i jim :puke:

Balon
Kontakt:

Post Postao/la Balon » 24 nov 2015, 17:47

veceras protiv Currya i kompanije...poznavajuci Kobea on ce pokusati sam da prekine seriju GS-a tako da ocekujem jedno 20+ suteva s njegove strane i novi poraz...Kobe je Kobe i puno je uradio za ovu fransizu ali ne kontam zasto sa 37 godina pocinje da sutira trojke ko nikad prije, ionako nikad nije ni bio neki suter za tri

nek se ugleda malo na Michaela koji je svoju igru mnogo bolje prilagodio godinama, mnogo vise "operisao" blizu kosa

medjutim kad covjek malo bolje skonta nije ni toliko bitno, sve dok je onaj "strucnjak" na klupi

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 24 nov 2015, 18:02

Balon je napisao/la:veceras protiv Currya i kompanije...poznavajuci Kobea on ce pokusati sam da prekine seriju GS-a tako da ocekujem jedno 20+ suteva s njegove strane i novi poraz...Kobe je Kobe i puno je uradio za ovu fransizu ali ne kontam zasto sa 37 godina pocinje da sutira trojke ko nikad prije, ionako nikad nije ni bio neki suter za tri

nek se ugleda malo na Michaela koji je svoju igru mnogo bolje prilagodio godinama, mnogo vise "operisao" blizu kosa

medjutim kad covjek malo bolje skonta nije ni toliko bitno, sve dok je onaj "strucnjak" na klupi
Scott je daleko od loseg trenera i mislim da ga se proziva bez razloga. Mozda se ipak treba vise razmisliti o selekciji igraca koji su dovedeni, kao i o izboru na draftu. Kobe se ispucava jer nema realno s kim igrati. Mozda bi i on na drugi nacin igrao da ima bar malo bolji tim. Ovako pokusava da vuce ekipu koju bi malo ko mogao povuci s dna. FO je jednostavno unistio tim, tim nije ni prosjek a nisu iskoristili pickove za neki brzi rebuilding. Nek vam je Bog na pomoci ali nema to veze sa Scottom jer je Scott vodio jako dobro svoje timove i pokazao je da je vise od prosjecnog trenera a kamoli loseg.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

Epidaurus
Kontakt:

Post Postao/la Epidaurus » 24 nov 2015, 18:07

Balon je napisao/la:veceras protiv Currya i kompanije...poznavajuci Kobea on ce pokusati sam da prekine seriju GS-a tako da ocekujem jedno 20+ suteva s njegove strane i novi poraz...Kobe je Kobe i puno je uradio za ovu fransizu ali ne kontam zasto sa 37 godina pocinje da sutira trojke ko nikad prije, ionako nikad nije ni bio neki suter za tri

Kobe nazalost vise jednostavno ne moze nista drugo nego potezat duge dvice i trice. Onim trganjem ahilove (j.e.b.e.m ti majku D'Antoni) i onda povredom koljena je jednostavno izgubio svaki vid eksplozivnsti i vise jednsotavno ne moze prec svoje cuvare driblingom. Dodaj na to jos da je promijenio nacin sutanja (svi znamo da je on uvijek sutao sa "zadrskom" i bio two-motion suter i vise koristio noge u sutu, a danas je puno ubrzao izbacaj jer jednostavno ne vjeruje nogama vise i puno vise koristi rameni pojas na sutu pa je i to jedan od glavnih razloga sto ne pogadja inace, za njega, lagane suteve) i dobijes ovo sto imamo. Jedino je neka nada da vremenom stekne osjecaj za ovaj "novi" nacin sutanja pa da pocne pogadjat one svoje suteve kao nekad.

Scott je isto g.o.v.n.o od trenera koja forsira staromodnu kosarku s kosarkom na visokom postu (a realno nijedan od igraca koje imamo nije elita u tom segmetnu, ni blizu), dajuci Randleu i Hibbertu da budu bitni za kreaciju napada. To sto Russella pretvara u skok sutera ne bih uopce da pricam. Podhitno ga smijenit pa dovest trenera koji forsira moderniju kosarku samo na jednu sezonu i onda dogodine dat Waltonu trenersku palicu, nije Phil bez razloga za njega rekao da je jedan od najvecih kosarkaskih umova ikad i nije ga Kobe bez razloga zvao novim Philom. Baj d vej, otac mu je Bill Walton, valjda najinteligentniji centar ikad i jedan od najinteligentnijih kosarkasa ikad.

Steph
Kontakt:

Post Postao/la Steph » 24 nov 2015, 18:27

Ako ne dovedu kakvog majstora uskoro **** smo ježa na duge staze :mrgreen:

kokuz
Kontakt:

Post Postao/la kokuz » 24 nov 2015, 18:35

očekujem neku totalno lošu ekipu, tj. autsajdera da prekine streak warriors, a pošto smo mi i više nego loša ekipa, možda izgleda ludo, ali nekako očekujem da večeras GSW ide na 15-1
Da te volim duša zna, draga moja BiH

Gracias, Iker! Grande Capitán! Najveći svih vremena!

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 25 nov 2015, 22:30

There's been 774 individual seasons in which a player averaged 16 FGA. Kobe Bryant's 2015-16 TS% ranks 774th. Curry's '15-16 TS% ranks 1st.

:rol:

jose
Kontakt:

Re: RE: Re: LA Lakers

Post Postao/la jose » 25 nov 2015, 23:06

kokuz je napisao/la:očekujem neku totalno lošu ekipu, tj. autsajdera da prekine streak warriors, a pošto smo mi i više nego loša ekipa, možda izgleda ludo, ali nekako očekujem da večeras GSW ide na 15-1
Lakersi očigledno mogu prekinuti samo niz Sixersa.
Velež, Chelsea FC, LA Lakers, Scuderia Ferrari

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.