Skver je napisao/la:De ba skidaj onu reklamu sa FB.....nismo OKK.NYKnicks Fan je napisao/la:Da je pivara htjela biti sponzor, bila bi, ovako, ko ih yebe...
FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials
- NYKnicks Fan
- Kontakt:
Re: FK Sloboda Tuzla
- Beduin
- Kontakt:
I ranije sam pisao ovdje, Pan je i ranije htio biti oko FK Sloboda i Azmir se opredjelio za domaci proizvod - Tuzlansku pivaru. Nisam upoznat dal bi Pan cak bio i unosniji klubu, ali mi je pouzdana osoba iz kluba rekla da je mogao dovesti i daleko poznatije pivo kao sponzora, ali Azmir ocito forsira nase, domace. Ista ta osoba mi je potvrdila da Azmir ostaje na celu kluba u onom periodu kad smo svi strahovali da ce nas ostaviti, pred posljednju sjednicu, pa sam i to napisao ovdje.
Isto tako pouzdano znam da komercijala TZ pivare radi uzasno neprofesionalno i nezainteresovano, obzirom da imaju dobre plate i zaboli ih hoce li svoj proizvod ubaciti u jos neki nas lokal. Tako je jos prije nekoliko godina u Domu mladih pozvan njihov komercijalista na razgovor da se zavrsi posao i redovno isporucuju bacve piva, da bi on dosao tek nakon sedmicu dana, a u tom periodu cekanja je ponudjen posao jednoj Hr pivari i momak je sutradan dosao i sve zavrsio, pa je Tz ispusila jos tad. Vjerujem da zbog takve neazurnosti i skrtosti Tuzlanska pivara nema posao i u Vivi pa u najboljoj gradskoj diskoteci nemas domaci proizvod, koja sramota.
I ja sam bio protiv Pana, jednim dijelom sto nije domaci proizvod, drugim dijelom jer su sponzori OKK, ali kad razmislim zaboli me ba odakle su i kome su jos sponzori, svugdje u svijetu se uzima najunosniji sponzor, nebitno bio domaci ili inostrani. Pan radi odlican marketing i uz nase vrijedno UG harali bismo drzavom na tom polju, a samo zelim najbolje svom klubu i nadam se da ce Azmir i u tom pogledu gledati naprijed, jer ne mozes vjecno forsirati svoje a to tvoje te ne yebe ni 5%. Ako ne dobijemo uskoro jaceg generalnog sponzora, onda mi ni Pan ne smeta.
PS. Sta je sa tih polusezonskih, posto ce eto biti promocija i na crveno-crnoj noci, jel se starta od utakmice sa Celikom (sto je i logicno, jelde?) i koja je cijena?
Isto tako pouzdano znam da komercijala TZ pivare radi uzasno neprofesionalno i nezainteresovano, obzirom da imaju dobre plate i zaboli ih hoce li svoj proizvod ubaciti u jos neki nas lokal. Tako je jos prije nekoliko godina u Domu mladih pozvan njihov komercijalista na razgovor da se zavrsi posao i redovno isporucuju bacve piva, da bi on dosao tek nakon sedmicu dana, a u tom periodu cekanja je ponudjen posao jednoj Hr pivari i momak je sutradan dosao i sve zavrsio, pa je Tz ispusila jos tad. Vjerujem da zbog takve neazurnosti i skrtosti Tuzlanska pivara nema posao i u Vivi pa u najboljoj gradskoj diskoteci nemas domaci proizvod, koja sramota.
I ja sam bio protiv Pana, jednim dijelom sto nije domaci proizvod, drugim dijelom jer su sponzori OKK, ali kad razmislim zaboli me ba odakle su i kome su jos sponzori, svugdje u svijetu se uzima najunosniji sponzor, nebitno bio domaci ili inostrani. Pan radi odlican marketing i uz nase vrijedno UG harali bismo drzavom na tom polju, a samo zelim najbolje svom klubu i nadam se da ce Azmir i u tom pogledu gledati naprijed, jer ne mozes vjecno forsirati svoje a to tvoje te ne yebe ni 5%. Ako ne dobijemo uskoro jaceg generalnog sponzora, onda mi ni Pan ne smeta.
PS. Sta je sa tih polusezonskih, posto ce eto biti promocija i na crveno-crnoj noci, jel se starta od utakmice sa Celikom (sto je i logicno, jelde?) i koja je cijena?
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
Ko je sponzor za hranu, tj. ko pravi hrani za druzenje ? 
Vidis bolan da se ljudi zabavili o jadu....valja se kvalitetno napiti....yebes polusezonske....ima da kad bidne.Beduin je napisao/la:PS. Sta je sa tih polusezonskih, posto ce eto biti promocija i na crveno-crnoj noci, jel se starta od utakmice sa Celikom (sto je i logicno, jelde?) i koja je cijena?
PeleSkver je napisao/la:Ko je sponzor za hranu, tj. ko pravi hrani za druzenje ?
Skver prijatelju, poštujem svačije mišljenje, a posebno jer bih osobno i ja volio da Tz pivara ima razumijevanja. I u vremenu prije 10tak godina, dok su bili grohnuli kvalitetom, Tuzlansko je bila moja jedina opcija kao i dan danas. Međutim, stav istih u ovom konkretnom slučaju je bio grozno razočarajući.@Skver
Apsolutno mogu razumiti pomiješane emocijem, ali ne mogu shvatiti ove jutrošnje provokacije. Nadam se da je to bio samo trenutak slabosti, koje svi periodično imamo, te da ćemo nastaviti imati jako pozitivnu sliku o Skveru.
tuzlanska Sloboda
yebo vas tuzlanska pivara
ionako klub nema nikakve koristi od nje 
Sloboda Tuzla
@Zlajci
Svako ima pravo na svoje vlastito misljenje.....ne bi bilo dobro kad bi svi isto mislili i razmisljali......ovdje smo da iznosimo svoje misljenje a ne da bi izrazavali emocije i imali neko negativno ili pozitivno misljenje o nekome .....prijatelju to nije nikakav trenutak slabosti nego slijed zdrave logike....Tuzlanska pivara je sluzbeni sponzor FK Sloboda, ma ko bio njen direktor i odakle da je i treba to postovati jer su ljudi uskocili kada niko nije htio, a to sto oni nisu htjeli biti pokrovotelji nekog privatnog partija u to ne ulazim......druga stvar: Nekada su se takve noci odrzavale u Bristolu...."Crveno-crna noc" na kojoj su prisustvovali eminenti ljudi ovog grada koji su na razne nacine pomagale FK Slobodu, a ne da se ta skupljanja (druzenja) rade u nekim polumracnim diskotekama, zasto se jedno takvo druzenje nije organiziralo u velikoj sali hotela Tuzla.....zasto UG "Sloboda" nije organizirala jednu takvu noc, pozvala sve sponzore i potencijalne sponzora kluba, pozvala sve ljude koji nesto znace u gradu da bi se totalno promijenila svijest o nasem klubu a ne pravila parada pijanstva i kica....jos jedna bitna stvar....vec kad pises...ako pojedini clanovi UG "Sloboda" toliko vole svoj klub, zasto ti isti ne plate karte za lozu nego sjede dzabalama u toj istoj lozi, da ne pisem dalje nije za foruma, nekada su u toj istoj lozi sjedili ljudi koji nesto znace u ovom gradu i koji su puno toga davali klubu.....puno pogresnih poteza u nikad boljoj situacuji u kojoj se Sloboda trenutno nalazi.....uvijec cu reci, amaterizam jest jednako diletatizam.....
Svako ima pravo na svoje vlastito misljenje.....ne bi bilo dobro kad bi svi isto mislili i razmisljali......ovdje smo da iznosimo svoje misljenje a ne da bi izrazavali emocije i imali neko negativno ili pozitivno misljenje o nekome .....prijatelju to nije nikakav trenutak slabosti nego slijed zdrave logike....Tuzlanska pivara je sluzbeni sponzor FK Sloboda, ma ko bio njen direktor i odakle da je i treba to postovati jer su ljudi uskocili kada niko nije htio, a to sto oni nisu htjeli biti pokrovotelji nekog privatnog partija u to ne ulazim......druga stvar: Nekada su se takve noci odrzavale u Bristolu...."Crveno-crna noc" na kojoj su prisustvovali eminenti ljudi ovog grada koji su na razne nacine pomagale FK Slobodu, a ne da se ta skupljanja (druzenja) rade u nekim polumracnim diskotekama, zasto se jedno takvo druzenje nije organiziralo u velikoj sali hotela Tuzla.....zasto UG "Sloboda" nije organizirala jednu takvu noc, pozvala sve sponzore i potencijalne sponzora kluba, pozvala sve ljude koji nesto znace u gradu da bi se totalno promijenila svijest o nasem klubu a ne pravila parada pijanstva i kica....jos jedna bitna stvar....vec kad pises...ako pojedini clanovi UG "Sloboda" toliko vole svoj klub, zasto ti isti ne plate karte za lozu nego sjede dzabalama u toj istoj lozi, da ne pisem dalje nije za foruma, nekada su u toj istoj lozi sjedili ljudi koji nesto znace u ovom gradu i koji su puno toga davali klubu.....puno pogresnih poteza u nikad boljoj situacuji u kojoj se Sloboda trenutno nalazi.....uvijec cu reci, amaterizam jest jednako diletatizam.....
ima l' kakvih naznaka da će se popravljat' reflektori na Tušnju, znam da se na jednom od prethodnih sastanaka klupskih struktura raspravljalo o tome i rečeno je da će učiniti nešto po tom pitanju, da li tražiti od grada da to sredi, ili kako već, ne sjećam se baš najbolje
Tuzlanska pivara je sponzor FK Sloboda i imaju ugovor kakav imaju, ko ima koristi (trebali bi imati i jedni i drugi ali mislim da ovde nema niko neke pretjerane). Tuzlanska pivara nema ništa sa UG, nit kakve obaveze niti prava. UG ima pravo raditi šta hoće (nema baš bukvalno jer koriste i rade u ime FK Sloboda koji je zaštićen trademark) međutim dolazak igrača i uprave FK Sloboda na događaj pod pokoviteljstvom PAN piva, konkurenta generalnom sponzoru je po mom mišljenju kršenje ugovora o sponzorstvu. Možda griješim jer ne znam kakav je ugovor potpisan ali objektivno gledano je kršenje ugovora.
To što TZ pivara nije pristala biti pokrovitelj ove manifestacije je njihova stvar, očigledno im se ne isplati dati besplatno bačve piva nekom, pogotovo ne u "lokal" koji inače ne prodaje njihove proizvode. To da daju oni svoj prostor besplatno + pivo besplatno je no sense, zbog čega bi?!
Da FK Sloboda organizuje neku večeru,druženje ili nešto slično Tuzlanska Pivara bi bila sponzor.
To što TZ pivara nije pristala biti pokrovitelj ove manifestacije je njihova stvar, očigledno im se ne isplati dati besplatno bačve piva nekom, pogotovo ne u "lokal" koji inače ne prodaje njihove proizvode. To da daju oni svoj prostor besplatno + pivo besplatno je no sense, zbog čega bi?!
Da FK Sloboda organizuje neku večeru,druženje ili nešto slično Tuzlanska Pivara bi bila sponzor.
Crveno-crna noć po uzoru na nekadašnje, prijeratne, i jeste konačni cilj. Međutim, svako tko je ikada radio organizaciju nekog susreta, druženja, zabave (nazovi kako želiš) zna da za takvu jednu priču treba mnogo više resursa od nekoliko entuzijasta koji sve što rade učine pro-bono nauštrb svojih obaveza, porodice, slobodnog vremena.Skver je napisao/la:@Zlajci
Svako ima pravo na svoje vlastito misljenje.....ne bi bilo dobro kad bi svi isto mislili i razmisljali......ovdje smo da iznosimo svoje misljenje a ne da bi izrazavali emocije i imali neko negativno ili pozitivno misljenje o nekome .....prijatelju to nije nikakav trenutak slabosti nego slijed zdrave logike....Tuzlanska pivara je sluzbeni sponzor FK Sloboda, ma ko bio njen direktor i odakle da je i treba to postovati jer su ljudi uskocili kada niko nije htio, a to sto oni nisu htjeli biti pokrovotelji nekog privatnog partija u to ne ulazim......druga stvar: Nekada su se takve noci odrzavale u Bristolu...."Crveno-crna noc" na kojoj su prisustvovali eminenti ljudi ovog grada koji su na razne nacine pomagale FK Slobodu, a ne da se ta skupljanja (druzenja) rade u nekim polumracnim diskotekama, zasto se jedno takvo druzenje nije organiziralo u velikoj sali hotela Tuzla.....zasto UG "Sloboda" nije organizirala jednu takvu noc, pozvala sve sponzore i potencijalne sponzora kluba, pozvala sve ljude koji nesto znace u gradu da bi se totalno promijenila svijest o nasem klubu a ne pravila parada pijanstva i kica.....
Pozvao bih te odmah da se nađemo te da nam svoje potencijale staviš na raspolaganje, ali da nije bilo ovog sljedećeg dijela tvog posta.
Moram reći da sam duboko razočaran prethodno citiranim. Jednostavno ne mogu da vjerujem da si to napisao.jos jedna bitna stvar....vec kad pises...ako pojedini clanovi UG "Sloboda" toliko vole svoj klub, zasto ti isti ne plate karte za lozu nego sjede dzabalama u toj istoj lozi, da ne pisem dalje nije za foruma, nekada su u toj istoj lozi sjedili ljudi koji nesto znace u ovom gradu i koji su puno toga davali klubu.....puno pogresnih poteza u nikad boljoj situacuji u kojoj se Sloboda trenutno nalazi.....uvijec cu reci, amaterizam jest jednako diletatizam
Obzirom da sam na Sjeveru ne znam tačno tko i kada sjedi u loži, ali i da se mora raditi neka lista prioriteta onda su to sigurno ljudi iz UG jer su upravo oni ti koji ne da su platili sezonske, već su ih i preplatili. Dok nisam upoznao te ljude živio sam u ubjeđenju da nema nekoga tko Slobodu više voli od mene. A onda upoznam 15-20-25 godina starije ljude koji je vole više od mene i u stanju su da pomognu više od mene. I upravo ti ljudi su bili jedni od jedinih motiva Azmiru prije 2,5 godine, prije 2 godine, prije godinu dana.
Ti su ljudi pokrenuli kampanju sponzorskih ugovora i doveli 30 tak firmi na ovaj ili onaj način, u kešu uplaćuju pomoć, otvorili vrata u zdravstvenim ustanovama za potrebe Slobode, posredovali u prodajama sezonskih prema sindikatima, radili promociju kluba kada su se drugi smijali na pomen Slobode, organizirali 3 uspješna druženja, bukvalno perorali grad ljetos sa promocijama sezonskih, pomogli dizanje klupske stranice, dali zdravu osnovu početku klupske statutarne i podstaturane "reforme", rade na osposobljavanju ambulante za potrebe omladinskog pogona, pro bono bili redari u proljetnom dijelu kada je Ćiro bio, jedan je pro bono ljekar/fizioterapeut na utakmicama omladinskih selekcij, drugi je pro bono komesar za bezbjednost već dvije godine (ista ona uloga koju je Bajramović sam sebi potpisao koliko treba para dobijati) itd itd.
Sa gađenjem gledam tvoj post.
tuzlanska Sloboda
Mijesamo babe i zabe.Noc prijatelja organizuje UG a crveno crnu noc nekad birvaktile Sloboda organizovala.Pan je tu noc sponzor UG a ne Slobode.UG ima pravo uzeti sponzora kojeg hoce tj ko ponudi najvise onoga sto donosi dobit.Uostalom oni su pokazali kako se voli klub.Pogledajte samo koliko su sponzora nasli sve ima na stranici,cak su uvezali Azmira i Zlatana Pejica dok je bio direktor tz pivare,znaci zasluzni su i za generalnog sponzora.Imaju babinu podrsku u svemu i kapa im do poda
Jesul vrapcicani jos u igri za opstanak?;-);-)
Dijelim u potpunosti mišljenje sa tobom.Ovakve manifestacije ne održavaju se po diskotekama.Ovdje se moglo naći rješenje da se to htjelo.Skver je napisao/la:@Zlajci
Ja volim FK Tuzla City
Preskoci me momak....glumis ovdje komadanta za moral.zlajci je napisao/la:Sa gađenjem gledam tvoj post.
Valjda noć prijatelja FK SLOBODA.Ili je u pitanju vokalno instrumentalni sastav "Prijatelji"?zeza je napisao/la:Mijesamo babe i zabe.Noc prijatelja organizuje UG a crveno crnu noc nekad birvaktile Sloboda organizovala.Pan je tu noc sponzor UG a ne Slobode.UG ima pravo uzeti sponzora kojeg hoce tj ko ponudi najvise onoga sto donosi dobit.Uostalom oni su pokazali kako se voli klub.Pogledajte samo koliko su sponzora nasli sve ima na stranici,cak su uvezali Azmira i Zlatana Pejica dok je bio direktor tz pivare,znaci zasluzni su i za generalnog sponzora.Imaju babinu podrsku u svemu i kapa im do poda
Ja volim FK Tuzla City
Sloboda 72
Pametan si lik,iskreno se nadam da ces nekad skontat poentu
Pametan si lik,iskreno se nadam da ces nekad skontat poentu
Jesul vrapcicani jos u igri za opstanak?;-);-)
Ti si svoje pravo lice pokazao.Skver je napisao/la:Preskoci me momak....glumis ovdje komadanta za moral.zlajci je napisao/la:Sa gađenjem gledam tvoj post.
Ne znam šta je u pitanju. Dal ograničenost ili bezobrazluk, ali niti jedno od toga nije dobro.
Mi smo završili.
tuzlanska Sloboda
Pozdrav domovinizlajci je napisao/la:Ti si svoje pravo lice pokazao.Skver je napisao/la:Preskoci me momak....glumis ovdje komadanta za moral.zlajci je napisao/la:Sa gađenjem gledam tvoj post.
Ne znam šta je u pitanju. Dal ograničenost ili bezobrazluk, ali niti jedno od toga nije dobro.
Mi smo završili.
- Probisvjet
- Kontakt:
I ja sam ovog misljenja.sloboda72 je napisao/la:Dijelim u potpunosti mišljenje sa tobom.Ovakve manifestacije ne održavaju se po diskotekama.Ovdje se moglo naći rješenje da se to htjelo.Skver je napisao/la:@Zlajci
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.
Marketinški slogan,"Ti živiš Slobodu-ti biraš Pan"je svjesno napravljen tako da je ostalo"otfikareno"ono OKK. Ako OKK Sloboda sarađuje sa Panom onda neka napišu precizno ,"Ti živiš OKK Slobodu -ti biraš Pan.Ostavivši samo ime Slobode pravi se svjesna manipulacija sa tim imenom i udica baca prema navijačima bilo kog Kluba iz porodice SD Sloboda pa i FK Sloboda.
Ja volim FK Tuzla City
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.