FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: Odg: RE: Re: FK Sarajevo
Zukanovic je napisao/la:[img]https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xtp1/v/t1.0-9/12246831_1086691738016177_7002833651386168112_n.jpg?oh=e7cec743de914debdc27317eac6c4e3e&oe=56B7985A[/img]

Biti srcem vezan, u tome leži snaga..
Zuka pasha, znas li do kada ?hilmo je napisao/la:Do ljeta jel?Zukanovic je napisao/la:Duljevic ostaje u Sarajevu
Oko stadiona raja puno lupa. JEDINI nacin da se napravi stadion je da se odobri i izgradnja hotela i slicnih profitabilnih objekata u okolini pa da veliki strani investitor to preuzme. Tanov fokus je baza talenata koji ce se decenijama prodavati i kajmak ubirati a ne stadion.
Pa ja mislim da ti talenti moraju igrati i neka jača takmičenja da bi došli u fokus interesovanja. Za malo ozbiljniju ponudu moraš igrati i grupe nekog od takmičenja UEFE , a igranja u grupama nema bez stadiona tako da jedno vuče drugo.kengur je napisao/la:Zuka pasha, znas li do kada ?hilmo je napisao/la:Do ljeta jel?Zukanovic je napisao/la:Duljevic ostaje u Sarajevu
Oko stadiona raja puno lupa. JEDINI nacin da se napravi stadion je da se odobri i izgradnja hotela i slicnih profitabilnih objekata u okolini pa da veliki strani investitor to preuzme. Tanov fokus je baza talenata koji ce se decenijama prodavati i kajmak ubirati a ne stadion.
Re: FK Sarajevo
Zijo slazem se. Nemam info ali imam osjecaj da ce nas Tan pogurati i koristiti i svoj uticaj sa grupacijom koja pravi hotele, shoping centre i slicne stvari ali da on licno nece ulagati svoj licni kapital. Ta kapitalnija ulaganja ti blokiraju kapital na dugo vrijeme, a kupovna moc nase raje nije bas prevelika da racunas na nase kozumere. Ali ima ko ce i to objerucke prihvatiti, samo mi djeluje da Tan ganja likvidnije stvari. Nadam se da nece biti Kinezi koji bjesomucno kupuju kojesta da se oslobode US dolara i US bondova.
Na prvu mi se ucini TatkoZukanovic je napisao/la:

Čisto sumnjam da je dosada uložene pare dao da bi mi ostali na istom nivou. Znači ako je krenuo sa ulaganjem u akademiju on te igrače mora negdje i pokazati, samo orjentisanje na našu ligu ili jedno dva pretkola UEFA takmičenja od tog posla nema ništa to je samo vrćenje u krug. Mislim da je Tan sa dosadašnjim ulaganjem i trenutnim u fazi ispipavanja terena može li sa nama praviti ozbiljnu priču, jer realno ovo što je do sada uložio je za njega ništa.kengur je napisao/la:Zijo slazem se. Nemam info ali imam osjecaj da ce nas Tan pogurati i koristiti i svoj uticaj sa grupacijom koja pravi hotele, shoping centre i slicne stvari ali da on licno nece ulagati svoj licni kapital. Ta kapitalnija ulaganja ti blokiraju kapital na dugo vrijeme, a kupovna moc nase raje nije bas prevelika da racunas na nase kozumere. Ali ima ko ce i to objerucke prihvatiti, samo mi djeluje da Tan ganja likvidnije stvari. Nadam se da nece biti Kinezi koji bjesomucno kupuju kojesta da se oslobode US dolara i US bondova.
-
- Kontakt:
Kako ćeš bolani onoga hobbita zamijeniti sa trafikom?!Zip je napisao/la:Na prvu mi se ucini TatkoZukanovic je napisao/la:![]()

Najjače mi na slici kako Meša i Purke izgledaju kao djeca pored Milana!

Gledaj trafike ko puric i alispahic zajedno.Zukanovic je napisao/la:
auuuuu, mog'o bi il' snijeg il' Sudnji dan uskoro... Mehmed Alispahic poceo da treniraZukanovic je napisao/la:

BITI SRCEM VEZAN U TOME LEZI SNAGA...
Visca Barca...
Visca Barca...
e ja mislim da je ovo sad Mesi biti ili ne biti i da nema vise zajebancije, ako mozes igraj ako ne dovidjenja
Pyro is not a crime !
Mesi je vrijeme da vrati pare i da napusti klub. Ja mislim da ce njega Jesic istjerat cim pocne trenirat sa prvim timom.
I trebalo bi tako. Isti sindrom kao i Ikande. Obojicu nabiti nogom.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
^amypitar je napisao/la:Nije mi jasno sto ne zaganjamo stadion Otoka.
Upravo

Prvo jako dobra tema.
Kosevo jednostavno moramo zaboraviti i okrenuti novu pricu. Ja vise uopste ne vidim zasto ostati i dalje na Kosevu, jer nema smisla kao sto je i @Shofa fino napisao. Jedini razlog je zbog nase historije, ali kada moze Arsenal srusiti svoj Highbury mozemo i mi praviti novi. Kosevo ionako nikad "nas" stadion nije bio. Vi niste svjesni sta znaci imati svoj (ALI MODERAN) stadion, jbs stadion ako ce biti kao Grbavica, znaci onda bolje ostati na Kosevu i biti podstanar. Zasto? Pa nije niko glup osim Ljube odrzati koncert na Grbavici ili mnoge druge manifestacije koje se mogu odrzavati na jednom novom modernom stadionu. Znaci nama treba stadion od max. 12k. sve preko je cista glupost i gubitak. Ali stadion Otoka NE, jer tu nazalost nema mjesta za veci stadion.
"Ne mogu, brate ja, igrati za novac i slusati kako trebam igrati. Hvala im. Bili su korektni i nisu mi pravili probleme. Rekao sam im da ja mogu igrati samo u Sarajevu" - Asim Ferhatovic Hase
Stepanov vuce povredu aduktora,pregledao ga je Vrabac i rekao da nije spreman za vece napore i da mora lagano trenirati.
FK SARAJEVO.
FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.
FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.
Pitanje je za one sto znaju,jel se moze kupiti stadion od opstine NG.
Ako moze prodajom par igraca ,mi bi rijesili pitanje stadiona.A onda polako uz donatore,pomoc Tana, prodaje igraca i Evrope, napraviti stadion.
U prilog nam ide sto stadion propada,nema ineresa klubova da igraju na njemu.Ne vidim ni jedan razlog,osim tog birokratskog da ga opstina ne proda.
Ako moze prodajom par igraca ,mi bi rijesili pitanje stadiona.A onda polako uz donatore,pomoc Tana, prodaje igraca i Evrope, napraviti stadion.
U prilog nam ide sto stadion propada,nema ineresa klubova da igraju na njemu.Ne vidim ni jedan razlog,osim tog birokratskog da ga opstina ne proda.
Zadnja izmjena: amypitar, dana/u 16 nov 2015, 15:42, ukupno mijenjano 1 put.
Mora nas uvijek nesto prcati.mma_hz je napisao/la:Stepanov vuce povredu aduktora,pregledao ga je Vrabac i rekao da nije spreman za vece napore i da mora lagano trenirati.

Bahati, bahati Željkan!
1946
1946
Sanjah da smo u Širokom odigrali 5:5.
Šalu nastranu, očekujem 6 bodova u naredne dvije utakmice, a u Širokom ćemo, pretpostavljam, osvojiti bod maksimalno

Zadnja izmjena: High, dana/u 16 nov 2015, 15:40, ukupno mijenjano 1 put.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.
- BosnianKingdom
- Kontakt:
Vogošća taman,ima jedna lokacija 2 min pješke od strogog centra. Ahahahahah sala normalno...THEC je napisao/la:ne moraHigh je napisao/la:Mi prvo sami sa sobom moramo raščistiti da li taj novi stadion mora ili ne mora biti na Koševu....al da nije ni u Vogosci, daleko
Sabrine mi moje!
- BosnianKingdom
- Kontakt:
30 miliona? Teško da možeš za toliko para,a toliki kapacitet.Pitar6785 je napisao/la:Stadion sa kapacitetom od 20000 do 25000 kosta od prilike 30m €.
TA, ww, ford,lg, samsung i takvi giganti bi jedva cekali da se takav projekat zove po njihovom imenu. Recimo podpise se ugovor na 15 godina za 5 m €. Iznajmljivanje poslovnog prostora, iznajmljivanje stadiona repki, skretnicarima ako ikad vise izbore evropu. Novi stadion bi privuko dosta drugi manji sponzora, nase utakmice bi bile mnogo vise posjecenije. I sve bi to u roku od 10 godina tanu vratilo bar 20m € ako ne i vise. Plus sto u slucaju da igramo bar u 10 godina jednom grpnu fazu lp sve bi pare sa kamatom vratio.
7 igraca da prodamo po 2 m € to je 14m €. To je pola para.
Ogromne gubitke bi imali u slucaju da igramo u zenici evropske utakmice. 10 k ulaznica repka bi mogla vise prodat ako bi igrali natom nasem stadionu.
Sve je na amidzi. Amidzi 30 m € za stadion kapaciteta 25000 nije nista pickin dim.
Cista racunica 30m € stadion,8 m € kamp, 4 m € stoje nama dao to je 42 m €. A mogo bi nas prodat ko halvu za 60m €.
Amidza nemoj bit picka, sve sam ti izracuno
Sabrine mi moje!