Boston Celtics

Where amazing happens.

Moderatori/ce: CashMan,KK_Bosna,kad_kako,Pasha

Stefan Effenberg
Kontakt:

Re: Boston Celtics

Post Postao/la Stefan Effenberg » 13 nov 2015, 22:27

@ BernardBarnjak, slažem se da je trener najbolji dio ove ekipe, to je apsolutno tako.

Slažem se, Cousins ima neke probleme ali se nadam da kad bi eventualno prešao kod nas da bi takve muhe poprilično izbacio iz glave zbog više razloga: odličan trener, najveća franšiza, vrhunska organizacija kluba. Samo bi nedostajalo ono možda i najvažnije u današnjoj košarci: nedostatak još barem jednog Superstara.

Sacramento je sve suprotno od Bostona trenutno, totalni kaos vlada u tom klubu. Mijenjaju trenere kao čarape, navodno Ranadive već pikira Caliparija slijedeće ljeto, ovo što je Divac pitao ekipu očito govori da postoje frakcije i pitanje je vremena kad će sve to puknuti.

Žao mi je Ronda, izgleda da se vraća u formu kad može igrati tako puno minuta u zadnje tri utakmice. Pa još i 2 triple-doublea u te tri tekme. Stvarno mi se dopadaju njegove igre ali očito je opet upao u neku lošu sredinu.

Osobno sam za Cousinsa unatoč svim muhama koje ima. Smatram da je teško naći tako dobrog igrača kojeg trenutno možemo dobiti, da se netko drugi nudi ili da je Ainge nekog već mogao dobiti, on bi to već uradio. Recimo Lillard, Davis i George su u ekipama koje objektivno ne mogu napasti naslov niti približno slijedećih godina a opet ih ne možemo dobiti nikakvim tradeom, osim da ponudimo brdo pickova koje imamo, eventualno onda. Od ostalih igrača, mlade zvijezde u usponu ( Drummond, Beal, Okafor, Wiggins, Towns, Giannis... ) sigurno ne možemo dobiti a velika većina najboljih igrača već igra u klubovima koji su Contenderi.

Ako bi doveli Cousinsa onda svakako imamo jednog vrhunskog igrača koji može privući i druge odlične igrače koji su FA. Pa sad nek' se FA misliju i dvoume da li bi došli ili ne a kad mi već imamo Stevensa, Aingea i Cousinsa, mislim da bi se onda situacija sa FA-ima svakako trebala promijeniti u našu korist.

Kad bi mogao uzeti nekog drugog Superstara, koji igrač bi to bio? Sorry ako dosađujem.

@ dscile, zasad koliko sam uspio pročitati, očekuje se da budu TOP 5 pickova Simmons, Brown, Skal, Ingram i Bender. Neki izuzetno hvale Simmonsa i predviđaju mu veliku karijeru dok drugi baš i nisu oduševljeni njime. Najveći hype je oko njega. Stvarno ove momke nikad nisam pratio i teško je suditi dok ne počne NCAA košarka ali trenutno tako govore. Dodao bih ovdje da sam siguran da Bender slijedeće godine neće na draft, tek one poslije.

Slažem se za pick Netsa, oni će sigurno biti bolji nego Lakersi i Sixersi tako da ne treba uzimati loš start Netsa kao siguran prvi pick.

@ IlCapitano, slažem se svakako za Cousinsa. Eto kad se realno pogleda da smo tankirali prošlu sezonu smatram da bi sad u najmanju ruku imali dobar trade asset u tom igraču ako već taj igrač ne bi bio za najveće domete. Ovako zasad Roziera i ekipu sa drafta ne možemo uvaliti nikome ozbiljnome.

Ponavljam se, pričekati još do kraja prosinca ( kažem to zato jer ćemo do tada imati itekako jakih utakmica koje će pokazati stvarno i realno stanje ove ekipe, iako nemam baš povjerenja u dobar score do tada ) pa onda se odlučiti kojim putem krenuti dalje. Ovako tapkamo u mjestu, treba se ubrzo odlučiti ili tankiranje ili nada u Netse da će biti loši kao i da ćemo mi privoliti nekog FA da dođe nama.

I da, bilo bi savršeno kad bi Durant postao naš igrač ali pošto mi je to neobjektivno, u onoj listi UFA i RFA ima itekako zanimljivih igrača koji se mogu dovesti narednih godina. Potpuno se slažem za Gordona, prava je šteta da je momak imao toliko ozljeda u karijeri i da nikako ne može uhvatiti ritam a radi se zaista o paklenom šuteru. Nadam se da će ga ozljede zaobići i da će nastaviti sa ovakvim partijama i dalje. I naravno, ako ga ozljede zaobiđu ove godine onda ga obavezno treba potpisati na ljeto.

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 13 nov 2015, 22:47

Smiješne su mi uopšte rasprave da li dati Bruklinov pick za top 10 igrača lige, bio to Cousins ili neko drugi. Matematika je jasna - s jedne strane imaš najboljeg centra lige, a sa druge nekog talenta koji MOŽDA može nekad prismrditi njegovom talentu. Uvijek sam za to da u ekipi imaš gotovu stvar nego nekog 'možda' talenta.

Što se Duranta tiče, nemamo mi tu nikakve šanse. Da smo npr. onda 2012 uspjeli dovesti Cousinsa kad se prvi put govorilo o tome i da još imamo Ronda prije ACL-a onda bi imali vrlo dobre šanse. Ovako, KD ako bude i dolazio na Istok ići će kući u Washington gdje ima Walla i Beala već.
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 14 nov 2015, 14:57

Pobjeda. Thomas. :clap:

[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]

@Stefan Effenberg, napisao si konkretan post i to mi se svidja i postavio si mi pitanje na koje cu ti odg cim nadjem malo vremena i uhvatim se pc, tesko mi sa mob tipkati...
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 14 nov 2015, 15:02

Odbrana i egzekucija u zadnjih pet minuta sinoc je za :bow:

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 16 nov 2015, 02:43

Smart ne može promašiti :bow:

asunsao
Kontakt:

Post Postao/la asunsao » 16 nov 2015, 03:09

Milina za gledati, kakva odbrana u ovoj zadnjoj četvrtini :mrgreen:
FK Željezničar !!!
Boston Celtics !!!

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 16 nov 2015, 03:23

:tokralju:

Odlična pobjeda, Stevens doktor. :clap:

asunsao
Kontakt:

Post Postao/la asunsao » 16 nov 2015, 03:25

Smart strašno odigrao kao i čitav tim. Lijepa i sigurna pobjeda, odbrana u 2. poluvremenu me oduševila. Bravo Stevens i igrači.
FK Željezničar !!!
Boston Celtics !!!

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 16 nov 2015, 08:19

Idemo po PO i top 3 pick :kafa:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 16 nov 2015, 12:01

[youtube][/youtube]
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 16 nov 2015, 14:19

rio_Ferdy88 je napisao/la:Idemo po PO i top 3 pick :kafa:
Kako se odvija situacija na pocetku sezone, lako moguce da se to ostvari. :)

Veceras protiv Rocketsa, a zaustaviti Hardena je pola posla.. A ima materijala da se to uradi sa Bradleyem i Smartom, samo da ne bude u nekom godmode-u.

Inace, ko je cuvao Westbrooka sinoc. Smart ili..?

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 16 nov 2015, 15:01

Smart ga je cuvao sinoc i odavno nisam vidio da je neki PG uradio takav posao na njemu.Ono sinoc je bio klasicni lockdown,gdje superstar potrosi mnogo lopti kako bi dosao do svojih prosjeka.Smart je mozda i jedini PG u ligi koji snagom i atletikom moze parirati Westbrooku,a da taj svoj talenat itekako koristi u defanzivne svrhe plus ima dozu bezobraznosti u cuvanju nekog,sto mi se dopada.

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 16 nov 2015, 15:13

Hvala na informaciji :salut:

Nisam gledao tekmu, vidio sam samo da je Westbrook imao ocajan sut iz igre pa me bas zanimalo ko je bio njegov cuvar.. Smart je i prosle sezone demonstrirao da moze biti zvjer u odbrani, samo jos da se ostvari u napadu i bice fin igrac od njega.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 16 nov 2015, 15:15

Po meni on samo treba da ostane zdrav,da ga ne zezaju ove sitne povrede i da poradi na svojoj konstantnosti u napadu."Alat" je tu kao i trener koji ce ga znati i usmjeriti i koristiti.

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 16 nov 2015, 15:23

Slazem se u svakom slucaju..

Sto se tice napada, ima on sasvim fin izbacaj (tj mehaniku, barem po meni).. i kao sto si rekao, jedino mu fali ta konstantnost. Takodje mora dosta poraditi na slobodnim bacanjima, jer su mu procenti za beka kriminalni. U sustini stvari na kojima se moze raditi.. Nece sigurno biti novi Ray Allen u sutu, ali moze biti dosta bolji nego sto je sada.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 16 nov 2015, 15:32

Nije ni potrebno da on bude neki novi x igrac.Bitno je da bude svoj i unikatan po onome sto radi na terenu.Primjetio sam i ja bolji izbacaj i sinoc ga je demonstrirao.Bacanja su mu sada sva u glavi,a to je i najteza prepreka kod njih,iako ne sumnjam da ce i to rijesiti.Samo konstanta u njegovoj igri i bice vrhunski.

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 17 nov 2015, 01:49

Thomas i Smart večeras zajedno u startnoj petorci. :hmmmmm:

Greivis
Kontakt:

Post Postao/la Greivis » 17 nov 2015, 01:59

IlCapitano je napisao/la:Thomas i Smart večeras zajedno u startnoj petorci. :hmmmmm:
Pa i sinoc su startali. :kafa:
ESPN Top 100 Rankings
3. LeBron James
12. Kobe Bryant

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 17 nov 2015, 03:55

Koje deranje guzova :tokralju:

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 17 nov 2015, 10:57

Stefan Effenberg je napisao/la:@ BernardBarnjak, slažem se da je trener najbolji dio ove ekipe, to je apsolutno tako.

Slažem se, Cousins ima neke probleme ali se nadam da kad bi eventualno prešao kod nas da bi takve muhe poprilično izbacio iz glave zbog više razloga: odličan trener, najveća franšiza, vrhunska organizacija kluba. Samo bi nedostajalo ono možda i najvažnije u današnjoj košarci: nedostatak još barem jednog Superstara.

Sacramento je sve suprotno od Bostona trenutno, totalni kaos vlada u tom klubu. Mijenjaju trenere kao čarape, navodno Ranadive već pikira Caliparija slijedeće ljeto, ovo što je Divac pitao ekipu očito govori da postoje frakcije i pitanje je vremena kad će sve to puknuti.

Žao mi je Ronda, izgleda da se vraća u formu kad može igrati tako puno minuta u zadnje tri utakmice. Pa još i 2 triple-doublea u te tri tekme. Stvarno mi se dopadaju njegove igre ali očito je opet upao u neku lošu sredinu.

Osobno sam za Cousinsa unatoč svim muhama koje ima. Smatram da je teško naći tako dobrog igrača kojeg trenutno možemo dobiti, da se netko drugi nudi ili da je Ainge nekog već mogao dobiti, on bi to već uradio. Recimo Lillard, Davis i George su u ekipama koje objektivno ne mogu napasti naslov niti približno slijedećih godina a opet ih ne možemo dobiti nikakvim tradeom, osim da ponudimo brdo pickova koje imamo, eventualno onda. Od ostalih igrača, mlade zvijezde u usponu ( Drummond, Beal, Okafor, Wiggins, Towns, Giannis... ) sigurno ne možemo dobiti a velika većina najboljih igrača već igra u klubovima koji su Contenderi.

Ako bi doveli Cousinsa onda svakako imamo jednog vrhunskog igrača koji može privući i druge odlične igrače koji su FA. Pa sad nek' se FA misliju i dvoume da li bi došli ili ne a kad mi već imamo Stevensa, Aingea i Cousinsa, mislim da bi se onda situacija sa FA-ima svakako trebala promijeniti u našu korist.

Kad bi mogao uzeti nekog drugog Superstara, koji igrač bi to bio? Sorry ako dosađujem.
Tesko je napisati nesto pametno u vezi bostona nakon par poraza jer nakon toga po pravilu Stevens napravi cudo i veze dvije velike pobjede protiv mnogo jacih ekipa, Thundera i evo sinoc Houstona.

Evo da pokusam barem odgovoriti. Cousins je vrhunski igrac, nema dvojbe. Visina, snaga i tehnika. Evo i trice je poceo pogadjati. Naravno da bih ga volio vidjeti u Bostonu ali momak zaista ima problema sa egom. Ne znam kako bi se on uklopio u ovaj sastav u kojem su igraci u totalnoj rotaciji. Lee jednu utakmicu pocne u petorci, u drugoj ne. Zeller jednu utakmicu odigra 5 min, drugu 25., itd. Pitanje je koliko bi Cousins bio spreman stati pod kontrolu a praksa nam dokazuje da ga ni mnogo iskusniji treneri nisu uspjeli staviti u red.
Kada bih mogao birati, cista zelja, ove bih igrace volio vidjeti u Bostonovom dresu, prije Cousinsa:
1. Anthony Davis
2. Andre Drummond
3. Hassan Whiteside
4. LaMarcus Aldridge
5. Nikola Vucevic

Evo jos igraca koje bih volio vidjeti u Cs dresu (realna lista, bez superstar igraca):

- John Wall
- Bradley Beal
- Andrew Wiggins
- Jahlil Okafor
- Eric Gordon
- Giannis Antetokounmpo
- Klay Thompson
- JJ Redick
- Zach LaVine
- Jeremy Lamb

Kada bi neki tradeom uspjeli doci do nekog igraca sa ovih lista definitivno bi se kvalitet vrtoglavo podigao.

Dalje, mislim i uvjeren sam da smo lose draft izbore imali zadnjih godina.

2013. Pick 13, Kelly Olynyk OK. ↑
2013. Pick 53, Colton Iverson NOT OK. ↓
2014. Pick 6, Marcus Smart OK. ↑
2014. Pick 17, James Young NOT OK. ↓
2015. Pick 16, Terry Rozier NOT OK. ↓
2015. Pick 28, R. J. Hunter NOT OK. ↓
2015. Pick 33, Jordan Mickey NOT OK. ↓

Samo da napomenem koga smo mogli uzeti na ova zadnja 3 drafta a nismo a vjerovatno bi imali vise koristi nego ovi pod NOT OK:
Larry Nance, Jr., Jerian Grant, Mitch McGary, Rodney Hood...
Od ovih 7 draft igraca direktne koristi imamo, za sada, samo od 2, i procentualno to jako lose izgleda, 28,6% :(

Iako je rano moze se vec znati ko ce biti kvalitetan draft pick 2016:
Skal Labissiere, Brandon Ingram, Ivan Rabb, Cheick Diallo, Malik Newman, Caris LeVert, Brice Johnson, Jaylen Brown... zadnje 4 godine, Boston ne uzuma ni jednog igraca koji su bili na mojoj listi zelja i krajnje je vrijeme da se to promjeni :mrgreen:

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []