To je to.Sasvim precizno pojašnjenje pravnog aspekta.Thranduil je napisao/la:Tuzlanska pivara je sponzor FK Sloboda i imaju ugovor kakav imaju, ko ima koristi (trebali bi imati i jedni i drugi ali mislim da ovde nema niko neke pretjerane). Tuzlanska pivara nema ništa sa UG, nit kakve obaveze niti prava. UG ima pravo raditi šta hoće (nema baš bukvalno jer koriste i rade u ime FK Sloboda koji je zaštićen trademark) međutim dolazak igrača i uprave FK Sloboda na događaj pod pokoviteljstvom PAN piva, konkurenta generalnom sponzoru je po mom mišljenju kršenje ugovora o sponzorstvu. Možda griješim jer ne znam kakav je ugovor potpisan ali objektivno gledano je kršenje ugovora.
To što TZ pivara nije pristala biti pokrovitelj ove manifestacije je njihova stvar, očigledno im se ne isplati dati besplatno bačve piva nekom, pogotovo ne u "lokal" koji inače ne prodaje njihove proizvode. To da daju oni svoj prostor besplatno + pivo besplatno je no sense, zbog čega bi?!
Da FK Sloboda organizuje neku večeru,druženje ili nešto slično Tuzlanska Pivara bi bila sponzor.
FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials
Re: FK Sloboda Tuzla
Ja volim FK Tuzla City
Intelegentno osmisljena manipulacija....naravno da ce dati koliko hoces kartona tog piva, naravno uz jedan "mali uvjet", da bude istaknuto njihovo sponzorstvo.sloboda72 je napisao/la:Marketinški slogan,"Ti živiš Slobodu-ti biraš Pan"je svjesno napravljen tako da je ostalo"otfikareno"ono OKK. Ako OKK Sloboda sarađuje sa Panom onda neka napišu precizno ,"Ti živiš OKK Slobodu -ti biraš Pan.Ostavivši samo ime Slobode pravi se svjesna manipulacija sa tim imenom i udica baca prema navijačima bilo kog Kluba iz porodice SD Sloboda pa i FK Sloboda.
@Thranduil
Edit: To sto neki ne vide dalje od nosa....njihov problem.
-
staragarda
- Interni moderator
- Kontakt:
Čuj,ovi iz UG džaba sjede u lozama...ljudi doveli bruku firmi u Slobodu dok su se drugi podrugljivo cerili ko hijene i čekali dan da se Sloboda ugasi pa da mogu svrstavati....džaba sjede ljudi koji su direktno učestvovali preko svojih sindikata u kupovini barem 150 sezonskih karata a sigurno i više....oooooooj,pameti...sicu i sabovice bi ja vama ponovo vratio i karte od 5 maraka...ovo sad je ba čisto uzimanje para....kakav crni UG....lopovi
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA
- Beduin
- Kontakt:
Svi znamo sta UG radi i ponosimo se na njih, nema osobe u gradu koja ne zna za njihovu nesebicnu pomoc i svako zna nabrojati barem nekoliko stvari koje su uradili za Slobodu. Tako da nije fer njih prozivati zbog nekih "sitnica", a bas me interesuje zasto niko nece da se prihvati tog posla, pa i oko organizacije crveno-crne noci, ali hoce zato pljuvati svaki trud. Daj malo pozitivnije gledajte na nas klub, ako do sad ljudi rade kako treba, nema razloga da im ne vjerujemo i dalje, od Husica, Uprave, UG pa do nas samih.
Nego, Zlajci, po pitanju tih polusezonskih krecu od tekme protiv Celika ili od proljeca (pitam jer se ne vrsi velika kapmanja oko promocije) i koja je cijena? Po mom misljenju nekih 30KM je sasvim super cijena.
Nego, Zlajci, po pitanju tih polusezonskih krecu od tekme protiv Celika ili od proljeca (pitam jer se ne vrsi velika kapmanja oko promocije) i koja je cijena? Po mom misljenju nekih 30KM je sasvim super cijena.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
Bogu hvala pa ćemo uskoro dobiti jakog sponzora, odn. generalnog sponzora. Onda će ove "rasprave" biti nepotrebne.
Još nešto, Predsjednik Husić nam aBd dolazi prije nove godine.
Još nešto, Predsjednik Husić nam aBd dolazi prije nove godine.
Ja volim FK Tuzla City
ljudi se potrudili da organizuju neki event i mnogo mnogo truda ulozili u to, kome se ne svidja nek ne dolazi
nikom se nista ne namece koga nema bez njega se moze (odnosno ko ga yebe)
ko misli da moze bolje, nek organizuje ako moze u kristalnoj dvorani hotela Tuzla i sponzor nek budu Jeger i Heineken sigurno ce ljudi doci a do tad cemo biti zadovoljni sa vivim, jecmistem......... de se malo skulirajte i uzivajte u ovim mmentima 
Sloboda Tuzla
Sve si fino složio, ali nema nikakvog kršenja jer predmet ugovora je skroz druge prirode.Thranduil je napisao/la:Tuzlanska pivara je sponzor FK Sloboda i imaju ugovor kakav imaju, ko ima koristi (trebali bi imati i jedni i drugi ali mislim da ovde nema niko neke pretjerane). Tuzlanska pivara nema ništa sa UG, nit kakve obaveze niti prava. UG ima pravo raditi šta hoće (nema baš bukvalno jer koriste i rade u ime FK Sloboda koji je zaštićen trademark) međutim dolazak igrača i uprave FK Sloboda na događaj pod pokoviteljstvom PAN piva, konkurenta generalnom sponzoru je po mom mišljenju kršenje ugovora o sponzorstvu. Možda griješim jer ne znam kakav je ugovor potpisan ali objektivno gledano je kršenje ugovora.
Da ne bude da ne razumijem širu sliku. Razumijem one koji vide nedostatak jer sam i na početku rekao da mi je žao što do dogovora nije došlo. I treba da ima različitih mišljenja i prijedloga iz druge perspektive. Probisvjet realno iznio svoje mišljenje i to je to. Razumijem i treba stremiti naboljim alternativama.
Ali nikada neću razumiti da neko svjesno cijeli dan provocira i imputira neke nebuloze. To ne prihvatam i to je za mene drskost.
I btw, niti je FK niti bilo koja druga članica Slobodine porodice "zaštićen trademark".
Da bi bio "zaštićen trademark" (u navodnicima zato što u našem sistemu formalno nije prepoznat taj pojam) u okvirima našeg zakonodavstva mora se provesti odgovarajuća procedura u Institutu za intelektualno vlasništvo. Može se provesti na nekoliko načina, sve zavisno od toga šta štitiš, na kojji način, u čijim okvirima itd. Naravno, pravno lice tj. njegov ovlašteni predstavnik je podnositelj zahtjeva.
tuzlanska Sloboda
Stvarno u ovom trenutku ne znam te detalje jer sam izbivao neko vrijeme. Čak nisam imao vremena ni uključiti se za druženje u četvrtak.Beduin je napisao/la: Nego, Zlajci, po pitanju tih polusezonskih krecu od tekme protiv Celika ili od proljeca (pitam jer se ne vrsi velika kapmanja oko promocije) i koja je cijena? Po mom misljenju nekih 30KM je sasvim super cijena.
Svakako će ljudi iz kluba u četvrtak imati više informacija.
tuzlanska Sloboda
Mislim, znas nekad biti zabavan ali sad kad vidim kako shvatas.....staragarda je napisao/la:Čuj,ovi iz UG džaba sjede u lozama...ljudi doveli bruku firmi u Slobodu dok su se drugi podrugljivo cerili ko hijene i čekali dan da se Sloboda ugasi pa da mogu svrstavati....džaba sjede ljudi koji su direktno učestvovali preko svojih sindikata u kupovini barem 150 sezonskih karata a sigurno i više....oooooooj,pameti...sicu i sabovice bi ja vama ponovo vratio i karte od 5 maraka...ovo sad je ba čisto uzimanje para....kakav crni UG....lopovi
-
staragarda
- Interni moderator
- Kontakt:
De da sad ne bi prosipali neku zlu krv da se svi okrenu narednoj tekmi sa celikom a ovo druženje ko hoće nek dođe a ko neće ne mora...i svima dobro...j e b a l a vas i tuzlanska pivara i pan usmrdzeli
DA VIDIS...DA ZNAS...DA PAMTIS....11.07.1995....NEVER FORGET SREBRENICA
Joj oko piva se raspravljate...
Pa koga boli briga ko je sponzor ako daju pare? Pogotov nakon cinjenice da Tuzlanska Pivara nije uopste Tuzlanska 
Znam te glumce jer mi smo kaskaderi.
Sloboda Tuzla !
⚒ WHU ! COYI !
AFCA !
Sloboda Tuzla !
⚒ WHU ! COYI !
AFCA !
Aferim sokole ,jašta ba ,samo oštro."Ko drukčije kaže kleveće i laže".Bitan je "događaj".fukaratz je napisao/la:ljudi se potrudili da organizuju neki event i mnogo mnogo truda ulozili u to, kome se ne svidja nek ne dolazinikom se nista ne namece koga nema bez njega se moze (odnosno ko ga yebe)
ko misli da moze bolje, nek organizuje ako moze u kristalnoj dvorani hotela Tuzla i sponzor nek budu Jeger i Heineken sigurno ce ljudi doci a do tad cemo biti zadovoljni sa vivim, jecmistem......... de se malo skulirajte i uzivajte u ovim mmentima
Ja volim FK Tuzla City
- NYKnicks Fan
- Kontakt:
Tuzlanska pivara HAHAHAHAHA

Pridruzujem se,pogotovo kad znam da nije njihova ideja Viva i dovodjenje strucnog staba i igraca...u toj potpunoj ideji je bilo jos sto je sloboda72 dodo da gosti budu vidjeniji ljudi i privrednici naseg grada.Cijena ulaznice bi bila mnogo vise i isla u ruke UG koji bi oni proslijedili nasem klubu.I promocija nove Slobode i mnogo jos toga.Naravno momci su se nudili da odrade sve volonterski do zadnjeg detalja i da iskocimo stepenicu vise.Vako,ulaz markica doce ko mozda i "nebi" trebo biti tu.Opravdano je sto ljudi gledaju na kis i sund...niko nije uradio poso kao UG ali sve vise odredjen krug ljudi djeluje u tom UG i nedaju nikom prici koji bi mozda mogo bolje i uspjesnije...Probisvjet je napisao/la:I ja sam ovog misljenja.sloboda72 je napisao/la:Dijelim u potpunosti mišljenje sa tobom.Ovakve manifestacije ne održavaju se po diskotekama.Ovdje se moglo naći rješenje da se to htjelo.Skver je napisao/la:@Zlajci
Svako ima pravo na svoje vlastito misljenje.....ne bi bilo dobro kad bi svi isto mislili i razmisljali......ovdje smo da iznosimo svoje misljenje a ne da bi izrazavali emocije i imali neko negativno ili pozitivno misljenje o nekome .....prijatelju to nije nikakav trenutak slabosti nego slijed zdrave logike....Tuzlanska pivara je sluzbeni sponzor FK Sloboda, ma ko bio njen direktor i odakle da je i treba to postovati jer su ljudi uskocili kada niko nije htio, a to sto oni nisu htjeli biti pokrovotelji nekog privatnog partija u to ne ulazim......druga stvar: Nekada su se takve noci odrzavale u Bristolu...."Crveno-crna noc" na kojoj su prisustvovali eminenti ljudi ovog grada koji su na razne nacine pomagale FK Slobodu, a ne da se ta skupljanja (druzenja) rade u nekim polumracnim diskotekama, zasto se jedno takvo druzenje nije organiziralo u velikoj sali hotela Tuzla.....zasto UG "Sloboda" nije organizirala jednu takvu noc, pozvala sve sponzore i potencijalne sponzora kluba, pozvala sve ljude koji nesto znace u gradu da bi se totalno promijenila svijest o nasem klubu a ne pravila parada pijanstva i kica....jos jedna bitna stvar....vec kad pises...ako pojedini clanovi UG "Sloboda" toliko vole svoj klub, zasto ti isti ne plate karte za lozu nego sjede dzabalama u toj istoj lozi, da ne pisem dalje nije za foruma, nekada su u toj istoj lozi sjedili ljudi koji nesto znace u ovom gradu i koji su puno toga davali klubu.....puno pogresnih poteza u nikad boljoj situacuji u kojoj se Sloboda trenutno nalazi.....uvijec cu reci, amaterizam jest jednako diletatizam.....
Zlatan Nalić sin tuzlanski
Oce bit rakije slobodarske...Rakija slobodasica u unucicima sa petokrakom.....Glavušica, plave metalne pepeljare i karirani stolnjaci......hahahhaha...staragarda je napisao/la:De da sad ne bi prosipali neku zlu krv da se svi okrenu narednoj tekmi sa celikom a ovo druženje ko hoće nek dođe a ko neće ne mora...i svima dobro...j e b a l a vas i tuzlanska pivara i pan usmrdzeli
Nego hoce li se tamo moci dobiti clanska UG?
& $ ?
Pokusao sam sve prihode kluba skupit na jedno mjesto pa da vidimo koliko je to okvirno buzdet i naravno da jos jednom utvrdimo da je bez babuke klub mrtav.
Opstinska transa mjesecna 10.000 KM ( 120 000 ) godisnje, samo onu polusezonu kad je Ciro bio bilo je ono povecano sad je vraceno na staro, mozda je cak i manje od ovih 10.000, al et ja sam zaokruzio- ovo znaci ide u klub, posebno ima u budzetu za stadion.
Babuka Azmir zvanicno svaki mjesec 10.000 KM ( 120 000) godisnje - plus sto namiri sve sto zafali i nade sve ostale pare sto treba za tuzbe
Seznoskih nezz tacno koliko je prodato ja rac 600 x 50 = 30.000 KM
Pivara Tuzla, davala je zaradu od piva prodatog na staidonu i ostalih sokova, mislim da njihovo mjesecno kao gen. sponzora nije vise od 4000 KM i to je puno, al eto racunacu 50.000 godisnje.
Zarada od ulaznica 15 domacih prosjek da uzememo da svaku tekmu zaradimo 20.000 to je 300.000 KM otprilike za sezonu prihod. Ima i KUP, al et neka ostane ovih 300.000 KM
Ove firme sto dovodi UG to je 100 KM mjesecno x12 = 1200 KM godisnje puta nezz tacno al et nek bude sad sa sad 20 firmi 24 000 KM godisnje, al ovo stalno raste, stalno neke nove firme.
Owen 50.000 KM godisnje. Tako sam negdje nacuo nezz jel tacno.
Znaci otprilike nas budzet za ovu godinu: 794.000 KM , zakurzit cu na 800.000 KM. Znaci 800.000 je max prihoda.
To je, da ne ulazim u detalje posto ovo na brzinu pisem 800.000 / 12mj = 66.666 KM mjesecni budzet.
Sve preko ovog budzeta klupskog Azmir pokriva, iako ima i njegovih 10.000 u budzetu.
Plate igraca, zaposlenih u klubu, pripreme, odrzavanje busa, karantine za domace i gostuje utakmice, mini pripreme u Stanisicima, premije, tuzbe, sto nadolazuce, sto vec presudenih sta je isplaceno. stanove igracima sa strane.
Evo nek uzememo da je prosjek 1500 KM plata, neko ima manju neko vecu. 20 igraca puta 1500= 30 000, nek su svi minimalno osigurani to je jos 20 puta 264 KM = 5280 KM. Znaci na ukupnne plate igraca otprilike ode 35 280 KM, dodaju tu i platu Husrefa i ostalih i premije, budzet mjesecni nam samo to moze pokrit.
Sve ostalo babuka iz svog dzepa daje.
Kad se samo otprilike sagledaju brojke Azmir = Sloboda, vjerovatno sam ja dosta pogrijesio al vjerujem da nisam puno u koju hiljadu to je max greska. Znaci da nam mjesecni buzet sav ode za plate, tuzbe, i ovo gore sve Azmir iz svog dzepa daje.
Nadam se da ce opstina imat razumjevanja pa potpisat reprogram, to je minimum sto mogu uradit kad vec Azmir placa bukvalno sve ostalo. I sretan sam kad cujem da dolzi jak sponozor jer nam hitno treba
Opstinska transa mjesecna 10.000 KM ( 120 000 ) godisnje, samo onu polusezonu kad je Ciro bio bilo je ono povecano sad je vraceno na staro, mozda je cak i manje od ovih 10.000, al et ja sam zaokruzio- ovo znaci ide u klub, posebno ima u budzetu za stadion.
Babuka Azmir zvanicno svaki mjesec 10.000 KM ( 120 000) godisnje - plus sto namiri sve sto zafali i nade sve ostale pare sto treba za tuzbe
Seznoskih nezz tacno koliko je prodato ja rac 600 x 50 = 30.000 KM
Pivara Tuzla, davala je zaradu od piva prodatog na staidonu i ostalih sokova, mislim da njihovo mjesecno kao gen. sponzora nije vise od 4000 KM i to je puno, al eto racunacu 50.000 godisnje.
Zarada od ulaznica 15 domacih prosjek da uzememo da svaku tekmu zaradimo 20.000 to je 300.000 KM otprilike za sezonu prihod. Ima i KUP, al et neka ostane ovih 300.000 KM
Ove firme sto dovodi UG to je 100 KM mjesecno x12 = 1200 KM godisnje puta nezz tacno al et nek bude sad sa sad 20 firmi 24 000 KM godisnje, al ovo stalno raste, stalno neke nove firme.
Owen 50.000 KM godisnje. Tako sam negdje nacuo nezz jel tacno.
Znaci otprilike nas budzet za ovu godinu: 794.000 KM , zakurzit cu na 800.000 KM. Znaci 800.000 je max prihoda.
To je, da ne ulazim u detalje posto ovo na brzinu pisem 800.000 / 12mj = 66.666 KM mjesecni budzet.
Sve preko ovog budzeta klupskog Azmir pokriva, iako ima i njegovih 10.000 u budzetu.
Plate igraca, zaposlenih u klubu, pripreme, odrzavanje busa, karantine za domace i gostuje utakmice, mini pripreme u Stanisicima, premije, tuzbe, sto nadolazuce, sto vec presudenih sta je isplaceno. stanove igracima sa strane.
Evo nek uzememo da je prosjek 1500 KM plata, neko ima manju neko vecu. 20 igraca puta 1500= 30 000, nek su svi minimalno osigurani to je jos 20 puta 264 KM = 5280 KM. Znaci na ukupnne plate igraca otprilike ode 35 280 KM, dodaju tu i platu Husrefa i ostalih i premije, budzet mjesecni nam samo to moze pokrit.
Kad se samo otprilike sagledaju brojke Azmir = Sloboda, vjerovatno sam ja dosta pogrijesio al vjerujem da nisam puno u koju hiljadu to je max greska. Znaci da nam mjesecni buzet sav ode za plate, tuzbe, i ovo gore sve Azmir iz svog dzepa daje.
Nadam se da ce opstina imat razumjevanja pa potpisat reprogram, to je minimum sto mogu uradit kad vec Azmir placa bukvalno sve ostalo. I sretan sam kad cujem da dolzi jak sponozor jer nam hitno treba
Kad se Suljo oduzme u Vivi 
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!
- NYKnicks Fan
- Kontakt:
HALO VI NE KONTATE DA NE MOZE NISTA DZABA. SVI RADE VOLONTERSKI, JOJ LJUDI BOG TE...
- Beduin
- Kontakt:
Medunjanin jedino i moze igrati u nasoj ligi, izgleda... on, Stjepanovic i Govedarica (posto i Zebino prolazi jos malo)...
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
je l' dolazi Hare, kad se očekuje ufficialita 
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.