Miralem Pjanić

Moderatori/ce: _dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog,ribery

Denno
Kontakt:

Re: Miralem Pjanić

Post Postao/la Denno » 17 nov 2015, 00:42

Kao što pomenuše fudbal je kolektivna igra, a Pjanićeva želja i kvalitet nisu upitni. On se trudio i noćas i svoj dio posla odradio korektno.
I @Chinaglia, il sam halucinirao ili si pisao noćas da igra doktorski, bolje ne može.?
embrace the chaos

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 17 nov 2015, 00:47

#irony

soccerfan
Kontakt:

Post Postao/la soccerfan » 17 nov 2015, 00:49

Stone Island je napisao/la:Ne moze covjek igrati, trcati i misliti za petoricu. Najveca podrska mu je Besic koji je odigrao svega 45 minuta u barazu. Jednostavno se stopio sa sivilom u vezi. Ne zna niko pasti u opasnoj zoni za slobodnjak, jedino nas je to moglo iscupati.
Pjana i Besic imaju hemiju strasnu i zajedno kad igraju dobro izgledamo. I u drugom poluvremenu veceras se to otprilike moglo vidjeti. Drugo poluvrijeme nam je falilo koncentracije al ok smo igrali. Prvo je bilo patnja gdje je Pjanic igrao cas pleja cas stopera. To jednostavno nije moguce da se odigra na nivou. Ne branim ga, moze i mora jednostavno bolje jer ovu repku realno moraju nositi 4 igraca a to su Dzeko, Pjana, Besic i Kolasinac. Ostalo se sve moze dopuniti jer su nam preostali igraci otprilike u 5 deka. Ja mislim da treba probati Besic-Pjanic-Vrancic vezu. Mislim da bi urodilo plodom.
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....

Stone Island
Kontakt:

Post Postao/la Stone Island » 17 nov 2015, 00:54

soccerfan je napisao/la:
Stone Island je napisao/la:Ne moze covjek igrati, trcati i misliti za petoricu. Najveca podrska mu je Besic koji je odigrao svega 45 minuta u barazu. Jednostavno se stopio sa sivilom u vezi. Ne zna niko pasti u opasnoj zoni za slobodnjak, jedino nas je to moglo iscupati.
Pjana i Besic imaju hemiju strasnu i zajedno kad igraju dobro izgledamo. I u drugom poluvremenu veceras se to otprilike moglo vidjeti. Drugo poluvrijeme nam je falilo koncentracije al ok smo igrali. Prvo je bilo patnja gdje je Pjanic igrao cas pleja cas stopera. To jednostavno nije moguce da se odigra na nivou. Ne branim ga, moze i mora jednostavno bolje jer ovu repku realno moraju nositi 4 igraca a to su Dzeko, Pjana, Besic i Kolasinac. Ostalo se sve moze dopuniti jer su nam preostali igraci otprilike u 5 deka. Ja mislim da treba probati Besic-Pjanic-Vrancic vezu. Mislim da bi urodilo plodom.
Zamisli sad, termin s rajom imas i u neka doba kad pocne zaebancije i ciganluk ne moze se vise igrati pa ni oni kojima se igra. Nije neki motiv igrati sa nekim ko je limitiran, lagano se moras uklopiti u takvu sredinu i ne mozes odskakati kad vidis da koliko god da ti mozes a ono i dalje nema fajde. Mesa nista novo nije probao, jedino Djuric dobio priliku a tamo gdje najvise skripi ostao isti koncept. Lako je dati gol ako svakih 20 min neko kreira priliku za napadaca.

muhamed121
Kontakt:

Post Postao/la muhamed121 » 17 nov 2015, 01:02

Vidjelo se veceras u drugom poluvremenu kako funkcionise Pjanic-Besic ostali nemaju sta trazit samo mi nije jasno kako Pjanic 2 utakmice ne moze korner da dobaci do 16 metara prekidi katastofa jos smo navikli iz Rome da je on tu najjaci

Denno
Kontakt:

Post Postao/la Denno » 17 nov 2015, 01:03

@Chinaglia
Meni je Bgm djelovalo skroz r:il, takav dojam sam ja stekao. Nije moglo bolje s obzirom na uslove.
embrace the chaos

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 17 nov 2015, 01:03

Neopravdano ce snositi ogroman dio krivice za ovo veceras. Vidjelo se to po reakcijama raje u kafani a i Kristic nije pomogao svojim huskanjem... :roll:

Rios

Post Postao/la Rios » 17 nov 2015, 01:05

Hajd ovako da postavimo stvari..
Kaze njegovo je da kreira prilike,daje pasove i sl..
Da bi se kreirala prilika valjda se prvo mora primiti lopta zar ne? Eh pogledajte veceras,a i u Zenici,koliko se Pjanic samo trudio da uopste primi pas od suigraca,koliko je morao znoja da prolije da se izbori sa presingom koji se igrao na njemu da primi tu loptu.Konstantno su dva tri igraca koji su mu bila na ledjima ometala da to dodavanja prema njemu.Gotovo u svim situacijama kad su nasi igraci imali loptu Miralem je prilazio i nudio se..
Eh kad se Miralem i izbori za priliku i poziciju da je primi uopste to bi bilo uglavnom zato sto se izvukao do centra skroz ili vracanjem medju stopere.Sad neka mi neko ozbiljan kaze kakva se prilika odatle moze kreirati?
Dalje,da bi se priblizio zoni iz koje se moze gurnuti pas ili sutirati potrebna je pas igra.Da li je Pjanic moze igrati sam sa sobom? Ne moze,tu je trebala pomoc saigraca,tu je trebala kretnja,trcanje..On je sam to mogao samo nekim driblinzima,prodorima i sl. a to nije odlika veznjaka.Ili cete mi reci da treneri savjetuju centralnim veznjacima da driblaju i prave prodore? Nema Mire ni tu eksplozivnost,ni brzinu,nije Mire ni Messi a ni Ronaldo..
Jasno je ko dan sta je Irska uradila - razgradila nasu sredinu trkom i pokretljivoscu,odgurala Miralema ( veceras i Medunjanina ) na 40-50 m i prisili nas da igramo duge lopte na Dzeku,Vedu,Milana..
Uspio je Miralem veceras par puta proturiti neke lopte,dati neke pasove ( za Viscu u 1 pol i Ognjena u 2 kad je fauliran ),pokusavao igrati i sam nesto ( dvije solo akcije u prvom poluvremenu )..
Smijesno je pricati o Pjanicu iz Rome i Pjanicu iz repke i to mu stavljati kao manjak zelje,volje ili sta vec,smijesno..Momak se trudio ali bio je zaustavljen u ovom barazu.
I da,nemojte mi vise ni tog mita o Misimovicu..Rekao bi covjek da smo se naigrali i svjetskih i evropskih prvenstava sa njim,a u sustini prave stvari smo napravili tek kad se napravio kvalitetan tim od golmana pa do napadaca.
A ako cemo biti bas posteni do kraja,ono sto se desilo Pjanicu veceras i u petak desilo se i Misimovicu protiv Portugala u prvom barazu.To je tako kad protivnik zna ko vuce glavne konce a nema niko drugi da preuzme ili pomogne.
Zadnja izmjena: Rios, dana/u 17 nov 2015, 02:43, ukupno mijenjano 2 puta.
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

DragonGirl
Kontakt:

Post Postao/la DragonGirl » 17 nov 2015, 01:05

Nevezano za njegovu igru na koju utiče toliko nekih faktora, saigrači, taktika itd, šta je sa kornerima i slobodnim udarcima? On kao jedan od najboljih izvođača na svijetu ih je večeras hladno pustio drugima kao da se igra neki termin. Zašto nije mogao uzeti loptu i reći u sebi: "Ja sam majstor u ovome, idem to riješiti" , opucati kako zna i jednim potezom nas je mogao vratiti u utakmicu. Nije mogao jer očito nema hrabrosti i zato što očito ima neku veliku psihičku barijeru u utakmicama reprezentacije. Zaista sam uvijek nalazila neko opravdanje za njega, ali u ovom segmentu ono jednostavno ne postoji. Žao mi je.

muamerc
Kontakt:

Post Postao/la muamerc » 17 nov 2015, 01:10

DragonGirl je napisao/la:Nevezano za njegovu igru na koju utiče toliko nekih faktora, saigrači, taktika itd, šta je sa kornerima i slobodnim udarcima? On kao jedan od najboljih izvođača na svijetu ih je večeras hladno pustio drugima kao da se igra neki termin. Zašto nije mogao uzeti loptu i reći u sebi: "Ja sam majstor u ovome, idem to riješiti" , opucati kako zna i jednim potezom nas je mogao vratiti u utakmicu. Nije mogao jer očito nema hrabrosti i zato što očito ima neku veliku psihičku barijeru u utakmicama reprezentacije. Zaista sam uvijek nalazila neko opravdanje za njega, ali u ovom segmentu ono jednostavno ne postoji. Žao mi je.
Jednostavno se umara više i ima manje prilike za slobodne nego što je slučaj Romi. Kao lahko je trčati i boriti se sa Ircima ili bilo skim ko ima posebnu pažnju za tebe i doći na korner ili slobodni udarac i pogoditi čovjeka u čelo ili napucati loptu 150km/h. Malo sutra.

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 17 nov 2015, 01:15

muamerc je napisao/la:
DragonGirl je napisao/la:Nevezano za njegovu igru na koju utiče toliko nekih faktora, saigrači, taktika itd, šta je sa kornerima i slobodnim udarcima? On kao jedan od najboljih izvođača na svijetu ih je večeras hladno pustio drugima kao da se igra neki termin. Zašto nije mogao uzeti loptu i reći u sebi: "Ja sam majstor u ovome, idem to riješiti" , opucati kako zna i jednim potezom nas je mogao vratiti u utakmicu. Nije mogao jer očito nema hrabrosti i zato što očito ima neku veliku psihičku barijeru u utakmicama reprezentacije. Zaista sam uvijek nalazila neko opravdanje za njega, ali u ovom segmentu ono jednostavno ne postoji. Žao mi je.
Jednostavno se umara više i ima manje prilike za slobodne nego što je slučaj Romi. Kao lahko je trčati i boriti se sa Ircima ili bilo skim ko ima posebnu pažnju za tebe i doći na korner ili slobodni udarac i pogoditi čovjeka u čelo ili napucati loptu 150km/h. Malo sutra.
Toliko se umorio da nije mogao iz kornera ubaciti dalje od prve stative? Eto Medunjanin ima vise snage i poznat je kao trkacki jak igac, pa on preuzeo kornere jer nije umoran. :stop:
Bahati, bahati Željkan!
1946

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 17 nov 2015, 01:24

Zato što je pič.kica.
Simple as that

Olympique
Kontakt:

Post Postao/la Olympique » 17 nov 2015, 01:32

GabrielBatistuta je napisao/la:U pravu je bigbigbang,fkt nema s kim pjanke igrati,a sto je najgore ima panjeve na poziciji krila pa ne moze poslati ni loptu u prostor jer ovi tokmaci to ne kontaju,on je najmanje kriv danas ali najmanje...
Ovo za krila je najvaznije i to je potpuno tacno.
Uostalom da si selektor irske,sta bi uradio?Logicno samo zatvoris pjanica,ta nece medunjanin i cocalic kreirati igru.

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 17 nov 2015, 01:35

Smijesan je

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Champions of SportSport League 2017

BackSpace United

Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la Fidelis » 17 nov 2015, 02:21

Miraleme volim te ali te molim skini desetku s ledja.Dok je ne zasluzis.

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 17 nov 2015, 02:38

I ja sam bio veliki kriticar pjanica, ali ipak najtacnije i najveca istina od svega je to da....mi od njeg ipak previse ocekujemo....
=\_1921_/=

zmaj348
Kontakt:

Post Postao/la zmaj348 » 17 nov 2015, 08:41

Rios je napisao/la:Hajd ovako da postavimo stvari..
Kaze njegovo je da kreira prilike,daje pasove i sl..
Da bi se kreirala prilika valjda se prvo mora primiti lopta zar ne? Eh pogledajte veceras,a i u Zenici,koliko se Pjanic samo trudio da uopste primi pas od suigraca,koliko je morao znoja da prolije da se izbori sa presingom koji se igrao na njemu da primi tu loptu.Konstantno su dva tri igraca koji su mu bila na ledjima ometala da to dodavanja prema njemu.Gotovo u svim situacijama kad su nasi igraci imali loptu Miralem je prilazio i nudio se..
Eh kad se Miralem i izbori za priliku i poziciju da je primi uopste to bi bilo uglavnom zato sto se izvukao do centra skroz ili vracanjem medju stopere.Sad neka mi neko ozbiljan kaze kakva se prilika odatle moze kreirati?
Dalje,da bi se priblizio zoni iz koje se moze gurnuti pas ili sutirati potrebna je pas igra.Da li je Pjanic moze igrati sam sa sobom? Ne moze,tu je trebala pomoc saigraca,tu je trebala kretnja,trcanje..On je sam to mogao samo nekim driblinzima,prodorima i sl. a to nije odlika veznjaka.Ili cete mi reci da treneri savjetuju centralnim veznjacima da driblaju i prave prodore? Nema Mire ni tu eksplozivnost,ni brzinu,nije Mire ni Messi a ni Ronaldo..
Jasno je ko dan sta je Irska uradila - razgradila nasu sredinu trkom i pokretljivoscu,odgurala Miralema ( veceras i Medunjanina ) na 40-50 m i prisili nas da igramo duge lopte na Dzeku,Vedu,Milana..
Uspio je Miralem veceras par puta proturiti neke lopte,dati neke pasove ( za Viscu u 1 pol i Ognjena u 2 kad je fauliran ),pokusavao igrati i sam nesto ( dvije solo akcije u prvom poluvremenu )..
Smijesno je pricati o Pjanicu iz Rome i Pjanicu iz repke i to mu stavljati kao manjak zelje,volje ili sta vec,smijesno..Momak se trudio ali bio je zaustavljen u ovom barazu.
I da,nemojte mi vise ni tog mita o Misimovicu..Rekao bi covjek da smo se naigrali i svjetskih i evropskih prvenstava sa njim,a u sustini prave stvari smo napravili tek kad se napravio kvalitetan tim od golmana pa do napadaca.
A ako cemo biti bas posteni do kraja,ono sto se desilo Pjanicu veceras i u petak desilo se i Misimovicu protiv Portugala u prvom barazu.To je tako kad protivnik zna ko vuce glavne konce a nema niko drugi da preuzme ili pomogne.
potpis za sve što si napisao...samo bih dodao da mu je puno lakše bilo igrati kada je Bešić ušao..Medo npr.zna igrati,ali se ne slaže u igri sa Pjanićem ne koristi prazan prostor zato što je trkački limitiran a najbolji primjer je u drugom poluvremenu kada Pjanić izvodi slobodnjak na centru i daje ovom loptu na tri metra od njega samo da mu pokaže gdje se trebao kretati..Nažalost,mi osim Pjanića i Bešića nemamo još jednog igrača sredine terena,možda da pokušamo sa Krunićem koji zna odigrati iza napadača...Medo ako misli igrati i dalje za reprez. pod hitno neka nađe klub u kojem će igrati jer ovako dalje ne može..

lisander
Kontakt:

Post Postao/la lisander » 17 nov 2015, 08:46

Kolko ga maloumnici pljuju, in je sinoć poginuo, gledam jednom vuče loptu niko se ne otvara, pa On i Džeko su klase a mi izgubimo od prosječne ekipe

adisice
Kontakt:

Post Postao/la adisice » 17 nov 2015, 08:55

Jednostavno covjek nema s kim igrat
http://www.youtube.com/watch?v=Pk9A-6_O6QA

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 17 nov 2015, 09:49

Nastranu sto nema sa kim igrati to mu i ne zamjerim puno, fakat se trudio, zujao po cijelom terenu, imao 2,3 svoje lopte, ali brate, svaki yebeni prekid je upropastio, pa sta je ono. Dal prevelik pritisak ili sta vec, ali korner ne moze izvesti, a slobodnjak da ne govorim...
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: CAGarfia, greenwood, HariTz, Kenozoik, Rio12345, ultrasstyle_tz i 36 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []