Mislim da nam je taj igrač o kojem pišeš kao o desetci najmanji, od svih problema koje imamo sa igračkim kadrom. Tu poziciju vrlo korektno mogu odigrati sva trojica sadašnjih veznjaka. Amir po meni čak i vrlo dobro, Blagojevic takodje,Dado je pokazao...Ovo posebno u situaciji ako imamaju dobrog defanzivca iza sebe.ChWilla je napisao/la:i ne smijemo. i memija na beku je dosad bio više nego dubiozan, u mnogo utakmica.
nemaš ni devetke ni desetke, nisu ti brojevi slučajno upražnjeni. i joco i kokot su polušpicevi ili drugi špicevi, dobri za naše lige kad im se hoće, joco i više od toga, ali fali "veliki" centarfor i fali desetka da da zadnji pas. to bi mogao biti dado da mu se vazda igra k'o drugo protiv čelika, nekad će on to i biti, ali u ovom trenutku se ne može računati na to.
Po meni,nama je prioritet defanzivni vezni igrač. Ali baš igrač koji je to po vokaciji. Ne igrač koji je nešta drugo ali bi mogao i to.
Jasna mi je bila Odina ideja...da se igra,da lopta kroz pas dodje tamo gdje treba. Ali,u takvoj konstelaciji, veznjaci moraju biti univerzalci. Moraju znati lopte,moraju vidjeti, moraju puno i brzo trčati,biti čvrsti,itd...Jesu li naši veznjaci takvi. Naravno da nisu.I ne samo naši...
Malo je takvih igrača inače.
Ako pogledamo velike klubove vidimo da svi, ili skoro svi imaju tog klasičnoga destruktivca. Neki i po dvojicu,posebno ako imaju vrhunske bočne veznjake i univerzalca iza špiceva.
Nasi imaju dobar plan oko pojacanja. Prioritetno se ide na kvalitetna pojacanja tamo gdje smo tanki. Potom se ide na dupliranje određenih pozicija (da ne može Memija brati hoće i i koliko igrati,primjera radi).
Treća stvar su ovi igrači koje neko dovodi na probu. Oko njih imaš trošak smještaja i hrane dok su na probi. Ostalo snose agencije ili menadžeri koji ih vodaju. To nije veliki rizik a može se naletite na dobrog igrača. U tom kontekstu, imaju jako dobre preporuke za latvijca koji bi sutra trebao doći, igra zadnjeg veznog,reprezentativac...
Četvrta kategorija su mladi i talentovan i igrači iz naše lige ili iz okruženja. Oni ne moraju u ovom momentu biti dobri za prve postave, ali prema procjeni struke,moraju imati predispozicije da postanu igrači. Takav mora biti bolji od našeg omladinca istih godina profila.
Po mom mišljenju ovo je dobar pristup. Sad je velika odgovornost na stručnom štabu i ljudima iz uprave.