Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

bordobijeli
Kontakt:

Re: Mehmed Baždarević - Selektor reprezentacije

Post Postao/la bordobijeli » 17 nov 2015, 12:58

Ajzea je napisao/la:Poslije izgubljene utakmice od Kipra a zatim i Izraela svi ste govorili da je baraz premija, plafon, jednako odlasku na EP, okretali se slijedećim kvalifikacijama. Šta se desilo sad? Mene više boli nezalaganje od samog ispadanja, više me boli što igra parmak koji loptu doda u aut, što igra drugi parmak koji sam sebi zapne tri puta, što igra parmak koji pleše oko lopte. Ove kvalifikacije su izgubljene već na samom početku, to što sam ja prije svega gajio neku nadu prije baraza, zatim i nakon prve utakmice, to je neki drugi par patika. Valjda se imamo pravo nadati.. Ono što meni nije jasno su psovke, pljuvanje Mehmeda Bazdarevića što mu igra Medunjanin kojeg je prizivalo više od pola foruma nakon one utakmice. Meša jeste griješio ali je i zasluzio da kval. vodi od početka, noga i njemu ako se ne dokaze. Ohanite sa Papetom **** vas on usta, da nije njega mi bi Vels sinoć protiv ovih gledali a ne nas ;)
ja i ne vidim da neko pljuje Mešu ili ga naziva pogrdnim imenima kao sto ste papeta ,Meša je pokazao ozbiljnost u radu treba ostati i iduci ciklus, samo se pokazalo da nisu ni nasi igraci velemajtori a da je Safet taraba i da su kao igraci zasluzni za SP a PAPE kriv za poraze od cipra i izraela . to je to nase licemjerstvo ,treba skontati da smo reprezentacija srednje kvalitite u evropi tek kad imamo zajednistvo ,dobru atmosferu u timu i oko njeg mozemo nesto napraviti .to ponavljam 2-3 godine nazalost neki su nakon SP pomislili da smo svjetska vele sila pa nisu bili zadovoljni bodom u Welsu i s Belgijom u Zenici .

adoo11
Kontakt:

Post Postao/la adoo11 » 17 nov 2015, 13:01

Jedini koji ce poslije ovih kvalifikacija u penziju je Spahic, sinoć su svi podbacili osim BABE .Ja ne bih tek tako otpisivao Medunjanina, Ibisevica, Salihovica, Mujdzu, Lulica, Zukanovica (njih navodim jer je to ta generacija '84-86 godište) .Poziv trebaju dobijati na osnovu igre u svom klubu, i možda sam jedini ja koji mislim da oni i dalje mogu pomoći reprezentaciji ako se PRAVILNO iskoriste.A ne forsirat ih 90 minuta jer oni na to ne mogu odgovorit.Medunjanin podhitno naći klub, on i dalje može biti dobar za reprezentaciju protiv pojedinih ekipa i zadnjih pola sata kad treba smiriti igru (ali ako udje u formu, dok ne bude igrački spreman ništa), Salihovic isto tako. Mujdza može i dalje odigrati dobru utakmicu ja mislim da bi on sa Hajrovicem ispred bio dosta dosta bolji.Ibisevic mora prihvatiti da je trenutno za klupe i za zadnjih pola sata i koliko god ga pojedini omalovažavali ja i dalje mislim da se on ne treba oprostiti još uvijek od ove reprezentcije.
Hvala Edine, Miraleme, Vedade, Zvjezdane, Harise, Asmire,Emire,Adnane, Mensure,Ognjene ,Izete, Ermine,Ervine Senade, Sejade, Senijade,Elvire za SP u Brazilu.
Vi ste ponos nacije!!!

#Sejad Salihovic

# Zvjezdan Misimovic

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 17 nov 2015, 13:02

Syebace i ovaj reprezentaciju sto posto ukoliko ga se ne potjera ovog momenta. Ovo sto se sada spominje Irska ona je smao kulminacija svega, nekima su ocigledno oci bile zamazane pobjedama nad Izraelom, Welsom i Kiprom jer su se skupili bitni bodovi a ne treba zaboraviti da su sve tri te utakmice bile veoma lose odigrane sa nase strane, splet sretnih okolnosti je ucinio da uzmemo bodove mi ni u jednom tom mecu nismo izgledali kao reprezentacija dostojna Eura i to su cinjenice. Kad te jedan Kipar drzi u saci i kad strepis od poraza od njih dok oni redaju sanse znas na cemu si. Irska ima vrhunskog trenera koji je napravio tim, Irci nemaju igrace klase Pjanica, Dzeke pa i Lulica i Begovica ali svejedno su bili bolji, razlika izmedju Irske i BiH je selektor, Bazdarevic je amater za O Neila, Bazdarevic da je imao Francusku reprezentaciju na raspolaganju ne bi on prosao O Neila jednostavno nema trenerski kvalitet, usudio bi se cak i reci da je losiji od Susica.
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 17 nov 2015, 13:21

Nisam da Meša ostane na poziciji selektora, iz razloga što se njegova filozofija igre ne slaže sa našom igrom. Ono što on hoće mi to ne znamo, uništava naš najjači adut a to je brzi protok lopte, pas igra. Ne mogu vjerovat da nije bila nijedna akcija da se pokuša izborit neki faul na 20-25-30m za Pjanića. Morali smo na tome insistirati. Loše odrađeno.

Ekipe koje budu igrale protiv Irske neka pogledaju ove dvije utakmice i samo neka ne igraju onako kako smo mi. Radi li smo ono što nismo smjeli, sve ono što njima odgovara, ono što su priželjkivali.

Samo da i sljedeće kvalifikacije ne bude "što nije otišao nakon baraža", a tad povratka nema. Meša je loš taktičar, imaš posjed ali to je jalovo, ne pokušajemo ništa, samo se defanzivci dodavaju i kraju lopta ide Begoviću. Ovo sto, ako ništa, odlično uvježbali.

Što se tiče taktike, igre prema naprijed, razumijevanja naše igre tu je Sušić daleko ispred Meše, osim u prvoj stavci ali tu je najviše zbog ove druge dvije stavke. Da nije bio tvrdoglav, da je bio malo pametniji sad bi bio najbolji trener ali zbog svega toga sad je bivši.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Balon
Kontakt:

Post Postao/la Balon » 17 nov 2015, 13:24

Najbolji treneri ove reprezentacije su bili Blazevic i Susic pa ko god sta pricao, to su treneri koji su odmah na pocetku skontali da BiH ne zna igrati na rezultat nego samo na gol vise i to je to...Safetu je najveca greska sto je poceo da fliozofira i tad je izgubio ekipu....

Ali, ono sto smo jucer odigrali je DNO, protiv **** Irske mi za 180 min. nismo postenu priliku stvorili. Bazdarevic je smijesan trener a jos gore mi je bilo ono hvalenje poslije Velsa, pa i protiv njih smo slabo odigrali, kao uostalom i protiv velesile Kipra i vrlo lako je sve ovo vec mnogo ranije moglo biti gotovo a i trebalo je realno.

Irska koja veze s vezom nema ide na EP, pa ljudi osim trke i borbe nemaju apsolutno nista, crno nam se pise i u sljedecim kval., jedino da Bazdarevic nesto promjeni za 180 stepeni ali cisto sumnjam u to, on valjda stvarno konta da je neki strucnjak ili sta li vec...

dubrovnik
Kontakt:

Post Postao/la dubrovnik » 17 nov 2015, 13:41

Niti je znalac a nije ni zasluzio produzetak ugovora. Ali u ovom trenutku i sa nasim savezom moze doci samo gori. Kada u savezu radi Jaha i kompany realan maximum su treneri tipa Susic i Bazdarevic. Vise on nema nikakvog popusta niti postoji kriticna masa koja ce mu kroz subjektivne navijacke oci gledati kroz prste. Ipak cini mi se da je vrijedan i da voli ovu ekipu. Nije ni tunto tipa prethodnika i mislim da ima nade za niega. Neka ga, neka pokusa presloziti ovo sto imamo zahvaliti se nekolicini igraca i uvesti nove bez velikih stresova i to bi bilo to. Mesa moras bolje hebi ga nisi to dobro odradio ali nije brate zasluzio ni odmah glavu na panj. Da se tako kaznjavaju greske u BiH bi pola drzave bez glave hodalo.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 17 nov 2015, 13:45

Niko da napise ko to da zamjeni Bazdarevica ?

Stranac nece doci, pa eto ko to ima adekvatan sa ovih prostora ?
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Shooter
Kontakt:

Post Postao/la Shooter » 17 nov 2015, 13:47

Elegant je napisao/la:Niko da napise ko to da zamjeni Bazdarevica ?

slika

Sta je covjek od Slobode uradio. :tokralju:
Hvala majci Paši.
Hvala ocu Rami.
Hvala sestri Seni.
Hvala bratu Seji.

Safet Susic - Pape!

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 17 nov 2015, 14:12

Nazalost puno toga je izgubljeno. Mozemo mi ovdje pisati sta hocemo do novih kvalifikacija samo nije vise to to kao nekada. Ako Mesa bude vodio igrace kao u ovom barazu. Nemamo nikakve garancije da ce izboriti baraz pored Grcke a prvo mjesto mislim da moze da zaboravi. Ona igra je bila pogresna. U prvoj utakmici je falio jedan igrac u sredini terena ( sto je trebao da popravi na poluvremenu pa makar bi tako priznao gresku , bolje i to ) a tu smo mogli da napravimo finu razliku. A drugu utakmicu su trebali poceti Besic i Salihovic od pocetka. Trebali smo traziti svoju sansu da ih slomimo u sredini terena kratkim pasovim i pomalo po krilima a mi smo to uradili potpuno pogresno i netipicno za ovaj fudbalski mentalitet. Da bi igru bazirao na krilima potrebna su ti odlicna krila. A Lulic je bio jako los i fizicki nedovoljno spreman a Visca nije i nikada nece biti vrhunsko krilo jer mu fali dribling i igra 1 na 1 a i u par situacija jako blizu gola je lose reagovao. Puno bolji je kao krilni napadac u klubu ili kada se igra u reprezentaciji 4-3-3.

Ja sam i pisao puno vise ovdje prije jer sam osjecao da postoje realne sanse da se sa ovom generacijom nesto napravi samo da se poprave neke nijanse i postane stalni ucesnik EP/SP. Trenutno smo mi i Mesa daleko od toga. I ne vidim sta pametno napisati. Sa ovakvom igrom opet necemo doci na SP. Treba promjeniti neke stvari a ne ponavljati neke greske. Svakako Mesa treba pojacati konkurencija na krilima jer tu fali konkurencije i kvaliteta. Pa makar pozvao i nekog igraca iz PL. Kao i na poziciji ofanzivnog veznog. Ceka ga jako puno posla da bi nekako eventualno dosao do SP.
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 17 nov 2015, 14:25, ukupno mijenjano 2 puta.

Rios

Post Postao/la Rios » 17 nov 2015, 14:18

Mesa treba ostati selektor.

Al da krenem redom..
Preuzeo je repku u situaciji kad smo dotakli rezultatsko dno,kad je atmosfera otisla u neku stvar.Od plasmana na Euro ostale su nam samo jedna teoretska sansa ( da budemo drugi ) i jedna realnija sansa da odemo u baraz,puno igraca koji su van forme i ne igraju u svojim lubovima.Mesa se prihvatio posla,unio pozitivnu energiju i vjeru da ipak mozemo napraviti nesto.
Vodjen upravo tom idejom da jos nista nije izgubljeno Mesa je isao na sigurno,rezultat je stavljao u prvi plan,prije igre,prije novih ideja i novih igraca.Ono sto smo trebali morali da pobjedimo u regularnom dijelu kvalifikacija mi smo i pobjedili - oba puta Andoru,Vels,Izrael i Kipar.Protiv Belgije zijanili,ali ko mu to moze zamjeriti? Na krilima tih pobjeda ostavren je prioritetni cilj a to je bio baraz. :thumbup: Utisak koji sam ja stekao je da Mesa nije rob jedne te iste postave,formacije,nacina igre..Nepredvidiv je,nekad to i nije djelovalo najbolje ( Vranjes na DM-u npr. ) ali smo pobjedjivali.
Dosao je baraz i bilo je sta je bilo.A nije bilo puno,jasno je kao dan.Dva nacina igre koje je Mesa pokusao ( posjed i duge lopte ) nisu prosla.Irska je svojim kvalitetom ( trka,borba,presnig ) utopila i ugusila nas kvalitet pas igre,razgradili su nam sredinu terena,otjerali veznjake na 50 m i tu nas drzali sa posjedom.Opet,duge lopte su lahko kupili kao i neutralisanje napada po bokovima.Da li je Mesa mogao vise - mogao je svakako,ali ruku na srce trebala je i pomoc igraca na terenu.Da ne duzim,utisak nakon baraza neuvjerljiv i blijedunjav.
Sta bi bio zakljucak? Ono sto sam napisao na pocetku a to je da treba ostati selektor.Pokazao je da moze napraviti nesto,da ova repka nakon 4 grozne utakmice opet moze pobjedjivati i zabijati golove.
Zasluzuje,uslovno receno,svoje kvalifikacije koje ce poceti bez repova proslosti.Ono sto ce vjerovatno morati jeste blagi remont ekipe,pravljenje neke svoje generacije igraca koji ce igrati i zastupati njegovu filozofiju fudbala.Da,ta filozofija mora postati vidljivija i prepoznatljivija na terenu samom a ne da bude samo u vidu izenandjenja u sastavu i formaciji.Znaci imat ce cistu situaciju i sve u svojim rukama pa izvoli,u skladu s tim ce se davati i ocjene koje ce biti samo plod rada njega i njegovog strucnog staba,bez ikakvih alibija,zadrske i olaksavajucih okolnosti.Mislim da je to najpostenije..
Mesa,glavu gore i puno srece u narednom ciklusu :bih:
Zadnja izmjena: Rios, dana/u 17 nov 2015, 15:20, ukupno mijenjano 2 puta.
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

Ajax
Kontakt:

Post Postao/la Ajax » 17 nov 2015, 14:38

Balon je napisao/la:Najbolji treneri ove reprezentacije su bili Blazevic i Susic pa ko god sta pricao, to su treneri koji su odmah na pocetku skontali da BiH ne zna igrati na rezultat nego samo na gol vise i to je to...Safetu je najveca greska sto je poceo da fliozofira i tad je izgubio ekipu....

Ali, ono sto smo jucer odigrali je DNO, protiv **** Irske mi za 180 min. nismo postenu priliku stvorili. Bazdarevic je smijesan trener a jos gore mi je bilo ono hvalenje poslije Velsa, pa i protiv njih smo slabo odigrali, kao uostalom i protiv velesile Kipra i vrlo lako je sve ovo vec mnogo ranije moglo biti gotovo a i trebalo je realno.

Irska koja veze s vezom nema ide na EP, pa ljudi osim trke i borbe nemaju apsolutno nista, crno nam se pise i u sljedecim kval., jedino da Bazdarevic nesto promjeni za 180 stepeni ali cisto sumnjam u to, on valjda stvarno konta da je neki strucnjak ili sta li vec...
Tako je najbolji je bio Ciro koji je imao tim u izgradnji i nije se obrukao protiv Portugala i to bez Misketa i Spahica u revansu. Poslje njega Safet do Nigerije. Samo poslje Nigerije je puno toga pokvario kada je krenuo da eksperimentise sa nekim igracima u prvih 11. Mesa sve sto je dobro uradio u prve tri utakmice gdje i nismo bili dovoljno dominanti samo svejedno je imao rezultat. To je uspio da pokvari u barazu. Djuric je ili odlican ili los. Nema tu neke sredine. Upalio je par puta kao dzoker sto ne znaci da ce uvijek biti tako. I taktika sa trojicom sidrasa je isto jako losa odluka. Ako ostane selektor treba to da bude puno bolje i jace.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 17 nov 2015, 14:49

Hoće li iko shvatiti da su naši glavni igrači dostigli svoj zenit i da nas samo još Edin Džeko drži iznad površine, da njegovim odlaskom se vraćamo u peti šešir, svi spominju nove selektore, nove snage u igračkom kadru, neka podmlađivanja, kooo su ti igrači, gdje oni igraju??? novi selektor ništa bolje od ovog ne može
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 17 nov 2015, 14:56

Nevjerovatno koliko su se sve pesimistične prognoze nas nekolicine pokazale tačnim. U stvari, ovo je još hiljadu puta gore nego što smo mogli sanjati. Nakon početne euforije i predstave za javnost, koja je po ko zna koji put naivno nasjela, ništa konkretno nismo vidjeli od ovog nazovi stručnjaka. Nema autoritet, nema znanje, nije sposoban motivisati ekipu... Jedna velika nula od selektora, baš kao i njegov prethodnik Sušić.

Predviđam mu otkaz sredinom kvalifikacija za SP u Rusiji, nakon što nam uništi šanse za plasman.
Ćiru treba na koljenima moliti da se vrati u reprezentaciju, ovo je posao isključivo za njega.

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 17 nov 2015, 15:17

Shooter je napisao/la:

slika

Covjek je zauzet, uziva gdje radi, ima 100% podrsku... pa je nerealno da ide da se sikira sa ublehama iz NS BiH i igracima picicima.
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 17 nov 2015, 15:44

kako Zlatan Nalić, konsultant u U-21 Švedske, pametno priča :bow:

care moj, doveo bih ja njega u repku, makar kao pomoćnika

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 17 nov 2015, 16:10

Mozda je SBBKBB, ali ja sam uvjeren da bi mi proslavljali plasman na prvenstvo jos prije mjesec dana da je Mesa postavljen na mjesto selektora odmah poslije SP-a. Po meni, zasluzuje slijedece kvale, da krene od nule sa svima pa cemo vidjeti kako ce se pokazati.

Ajzea
Kontakt:

Post Postao/la Ajzea » 17 nov 2015, 16:13

Shooter je napisao/la:

slika

Pa Amar Osim je po trenerskim kvalitetima ali i rezultatima debelo iznad njega.. Ipak, ima on posla na drugom mjestu :D
Za one dane kad smo svi ko jedno bili, pjevali Zelji pjesme i skupa pivo pili, ti dobro znaj da opet biće jednom tako, jer jug se nikad neće srušit tako lako !

Fidelis
Kontakt:

Post Postao/la Fidelis » 17 nov 2015, 16:16

Bazdarevicu se ne smije dati novi ugovor,to nas sigurno vodi u propast.
Nema utakmica do kraja februara 2016 a to je sasvim dovoljno vremena da se izabere novi selektor.Prvo to a onda obracun sa nacinom rada u savezu,sa talovima,nacionalnim kljucem...
Inace slijedi raspad sistema.

Shooter
Kontakt:

Post Postao/la Shooter » 17 nov 2015, 16:19

Ajzea je napisao/la:
Shooter je napisao/la:

slika

Pa Amar Osim je po trenerskim kvalitetima ali i rezultatima debelo iznad njega.. Ipak, ima on posla na drugom mjestu :D
Ja sam siguran da bi Osim u ovom dvomecu prosao Irce. Covjek je bolji trener od Mese.
Hvala majci Paši.
Hvala ocu Rami.
Hvala sestri Seni.
Hvala bratu Seji.

Safet Susic - Pape!

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”