Elegant je napisao/la:@Fidelis ajde prosvjetli nas ko to da zamjeni Mesu ?
Nemam te sta prosvijetljivati,javit ce se minimalno 10 strucnjaka,nisam ja taj koji treba izabrati.To je atraktivan i primamljiv posao,zanimljiv i trenerima one vece reputacije a mi kvalitetna i atraktivna reprezentacija za vodjenje.
Druga je stvar sto ozbiljan i posten trener nece pristati na mijesanje u posao,na nacionalni kljuc,na talove,nece biti marioneta.Za to trebas nagazit lopove u savezu,ne samo ti nego svi mi a ne miriti se sa tim nacinom rada.
Kao sto rekoh,javit ce se dosta kandidata i neka se odabere najbolji.Tesko moze biti losiji od Bazdarevica,on je pokazao da njegova fudbalska filozofija i nas profil igraca i njihovi afiniteti apsolutno nisu kompatibilni i to se nece promijeniti.Osim toga on je marioneta,uvijek ce po ncijem naredjenju morati staviti bar dva igraca koja ne bi smjela igrati i odmah nema od tog nista.
Ako pitas za moju licnu zelju ja bih najvise volio Barbareza bez obzira sto nema trenerskog iskustva.Ne bi bio ni prvi ni posljednji koji nije imao a napravio je rezultate.Slaven Bilic je zivi primjer.I eno ga sada u Premiershipu kao najboljeg strucnjaka sa ovih prostora.
Ali ne mora ni Barbarez,neka vrate Kodru,neka pokusaju sa Husrefom,Amarom,neka dovedu dobrog stranca,neka vrate Ćiru Blazevica,sve to je bolje od Bazdarevica.